- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior11
veterán
válasz
daimonion #1183 üzenetére
Nincs O365 nekem. Tudom, hogy nem szükséges turkálni a gpedit-ben, de akkor is testreszabhatóbb, áttekinthetőbb lehetne a gui. Külföldi fórumokon, tesztekben állítólag alapértelmezett beállítások mellett gyengébben szerepel a WD a Home verzióban. Van, aki a házirendben állítgat be dolgokat, a jobb védelem érdekében - kérdés, mit érdemes - ezért kérdeztem a múltkor, s van, aki ilyen segédprogit használ hozzá.
-
junior11
veterán
válasz
daimonion #1178 üzenetére
Köszi, ami a böngészőket illeti, Edge Smart screen aktív és Chrome esetén is böngésző bővítményként + Malwarebytes mellé. Most már telefonon vagyok, de holnap megnézem az általad említetteket, bár úgy rémlik, hogy sok esetben "not categorized" vagy vmi hasonló van, ezen felül disabled és enabled lehetőség van. Vagyis akkor ezeket aktiváljam? Amúgy felhő alapú védelem eddig is aktív volt, nem? PUP védelmet korábban szintén be kellett kapcsolni, most is vagy már alapból tudja?
A múltkor valaki a vírusirtó topikban írta, hogy Home verzióban az emaileket és csatolmányokat nem ellenőrzi, csak letöltés és megnyitás után, ilyen téren van valami infód?Tudni már, mi újdonság várható a tavaszi frissítésben?
-
King Unique
titán
válasz
daimonion #1113 üzenetére
Az előző válaszban említett Inteles laptopra most próbaképpen feltettem egy EIS 11-et és azzal érezhetően fürgébb lett a rendszer, az ESET Service sem tekeri olyan mértékben a CPU-t, mint a Defender folyamata. Lehet talán valamennyire közrejátszik benne az is, amit mondasz, viszont az új fejlemények alapján azon a gépen ez jórészt inkább a Defender számlájára írható, ha másik antivírus programmal eleve kevésbé tapasztalni. Plusz az ESET a fájlműveleteket sem lassítja annyira, amiket a Defender megint hajlamos lehet komolyabban megakasztani.
(#1115) akaido:
Addig még ki tudja mi lesz, a Defender működését is tovább optimalizálhatják, megjelenik lassan az RS5, amiben vélhetően további újításokat kap stb. Azokra a gépekre másik AV-t akkor érdemes majd feltenned, ha az előbb leírt jelenséget konkrétan tapasztalod is, mivel eleve a személyes tapasztalat az igazán mérvadó. -
-
Ļantos
aktív tag
válasz
daimonion #1084 üzenetére
Az a gond igazán, hogy adott egy jelszóval védett gép, amin meg van osztva egy másikkal hálózatba egy program. Ha csak az egyik ember dolgozik az irodában, bekapcsolja ezt a zárolt gépet (jelszót nem tudja) és dolgozhat a programmal anélkül, hogy a felhasználó bejelentkezne. Amennyiben viszont engedélyt kér az indításnál, abban az esetben ez nem opció, ki kell kapcsolni a felügyeletet sajnos.
-
Ļantos
aktív tag
válasz
daimonion #1080 üzenetére
Igazad van, ez a sárga-fehér ablak kérdezi, hogy engedélyezem-e, hogy módosításokat hajtson végre/fusson.
Azzal mit tudok kezdeni?
Ilyesmi (a szöveg most nem mérvadó rajta, csak így néz ugye ki), a kép nem az enyém, neten kerestem. Nekem Apple gépem van, másnál kéne ezt megoldanom.
-
-
Dévacsen
senior tag
-
Dévacsen
senior tag
válasz
daimonion #1057 üzenetére
Nem tudom konkrétan mire gondolsz,de..az alkalmazás őr beállításai bekapcsolhatók még nálam is, próbaképpen bekapcsoltam hogy lásd(pedig a hardverem nem támogatja),a képen látható,nem írja még hogy PRO csak enterprise de ennek ellenére bekapcsolható,és előtte a Windows szolgáltatások be..kikapcsolásánál is be kell kapcsolni,nekem az szürke,és írja hogy a hardverem nem alkalmas a virtualizálásra,no ezt bekapcsolva meg ezt ami a képen van már teljes értékű lesz az alkalmazás őr,kíváncsi leszek milyen hatása lesz a rendszer teljesítményére,remélem semmilyen.
-
Dévacsen
senior tag
-
Dévacsen
senior tag
válasz
daimonion #1034 üzenetére
Semmi amit vártam(Advanced Threat Protection),csak azért raktam föl hogy van e valami de,ilyen apró cseprő dolgok,mint amik a képen láthatók..nekem legalábbis nem izgalmas..Inkább ahogy látom még egy két dolog került egy fedél alá a biztonsági központba,persze a motorház alatt lehet van érdemi változtatás, azért ilyen az elosztás nálam mert 165% ra van növelve a méret a szemem miatt.
-
válasz
daimonion #1002 üzenetére
Az EAM új verziójában van olyan funkció, amellyel ki lehet kapcsolni az Defender Biztonsági Központba való integrálódást! Ergo, így simán lehet bekapcsolva hagyni a Defender Mappavédelmét.
Ettől még aktív és rezidens lesz az EAM, de nem kell lemondani a Defender Mappavédelméről. Viszont a Defender valós idejű védelmét érdemes kikapcsolni. -
seneca07
tag
válasz
daimonion #1002 üzenetére
Rendben, de úgy tudtam, hogy egyes esetekben aktív vírusvédelem mellett is bemászott a zsarolóvírus. Ezért gondoltam, hogy a mappavédelem biztos megoldás. Telepítettem már máskor is a gépre vírusirtót és a defender nem kapcsolt ki automatikusan, hanem nekem kellett manuálisan kilőni, ezért kérdeztem a fórumban. Köszönöm a választ.
-
-
-
válasz
daimonion #959 üzenetére
Ezzel nem feltétlen értek egyet!
A kártyák olvasási és írás tartománya 1-2 cm! Nem több! Nagyon baromnak kell lenni ahhoz, hogy valaki ezt kihasználja! Egyébiránt, ha fémpénzt tesz valaki a kártya elé azzal is árnyékolja. Az RF kártyáknak pont ez a baja.
Ha itt tartunk, a kártyához tartozó biztonsági beállítások (sms küldés, stb.) nem rossz ha bekapcsolja valaki. Sőt!
Sok esetben nézd meg, hogy a user a balfék ami miatt valaki kihasználta a lehetőséget, hogy lopjon a számlájáról! -
válasz
daimonion #955 üzenetére
Ezt a bakolás elleni védelmet én sem értem pontosan!
A bank hivatalos online oldala adott. Maximum ha valamilyen nem kívánatos levélben jön egy olyan info az álbank oldallal, akkor arra rákattint a user és beszívja a dolgot. De, ugye alap, hogy ha van a bankomnak egy hivatalos oldala, akkor azt minimum elmentem a böngészőben a könyvjelzők közé és csak azt használom, illetve nem nyitok meg ilyen leveleket sosem!
Első probléma kizárva!
Második, hogy valamilyen adatlopó program fut a háttérben ami ellopja a banki adatokat begépeléskor.
Ha jól tudom a Netbank védelmek úgy működnek, hogy a bank oldala védett böngészőben nyíliik meg! Ez rendben is van, de ettől még az adatlopó ellophatja a billentyűzet leütések alapján a belépési adatokat! Erre volna megoldás egy virtuális billentyűzet.
A Kaspersky pl. ezt tudja. A többit nem tudom, mert nem próbáltam.Szóval, itt igazából csak az adatlopó programok okozhatnak igazán problémát, ha a user nem birka és nem ül fel minden csaló ímélnek.
Egyébiránt pedig már nem elég csak begépelni a jelszókat a banki oldalakon! Van plusz okosság mint a Te esetedben is amivel hitelesíteni kell az infokat! -
válasz
daimonion #946 üzenetére
Nézd, úgy is a tapasztalatok fogják megmutatni, hogy mennyire lesz hatékony a Defender a közeljövőben! Én ahogy már korábban írtam, azt sajnálom, hogy eddig nem léptek fel megfelelően. Sokkal hatékonyabb terméket lehetett volna korábban is készíteni! Le kell szarni a Kaspersky és a többi megoldásokat! Azt kell biztosítania az MS-nek, hogy aki ragaszkodik a 3rd party megoldásához, az megkötések, problémák nélkül tudja használni a termékét. De ettől még nem kell a Defendert "szándékosan" gyengíteni!
Meg amit már írtam neked, hogy sajnos ezzel a lépéssel lemaradtak az MS-nél. Plusz nem kéne megvárni a biztonsági frissítésekkel az operációs rendszer fő verzió frissítését!
Én a magam részéről üdvözlőm az MS lépéseit.
Azzal meg megint veled értek egyet, hogy nem kéne a plusz beállításokat vagy azok egy részét elrejteni a beállításszerkesztőbe.A leírtakhoz még annyit, hogy igazad van abban, hogy elégedetlenek lesznek az emberek! De, ennek több oka van. Egyrészt az emberi butaság, másrészt az MS hanyagsága ( az utóbbi években nem muzsikált jól a Defender), plusz a 3rd party cégek szándékos lehúzása, stb.
Sokat nevetek azon, amikor azt írják, hogy az MS terméke alkalmatlan a felhasználók védelmére, de az övék igen! Az a baj, hogy az övék sem alkalmas erre, ugyanis amikor jöttek év elején a zsarolóvírusok az ismeretlen verziók esetében majdnem mind elbukott. Szóval, akkor miről is beszélünk? -
-
törölt tag
válasz
daimonion #930 üzenetére
Már várom, direkt rákészültem:
-
-
válasz
daimonion #922 üzenetére
Ez valami olyasmi lesz amit mindenki ki akar majd kapcsolni..?
Gondolom kizárólag a M$ saját és 'akkreditált' fizetős programok lesznek jogosultak írni a standard képek, videók, stb mappába, az ingyenes képnézegetők pedig ki lesznek tiltva.. Sebaj, úgyse ezen default könyvtárakat használom..
-
daimonion
senior tag
-
Dévacsen
senior tag
válasz
daimonion #918 üzenetére
Legutóbbi forrásokban már még a pro verziót sem olvastam,remélem csak kihagyta a cikk író,mert minden gépen pro ra frissítettem csak a defender miatt,sajnos jelenleg nem bírom használni,visszatértek a frissítési anomáliák,mindig kézzel szedtem le az ms oldaláról,meguntam,feraktam arra a pár hétre,napra,a bitdefender free-t.Amúgy az összetevői ott vannak a program files mappában az ATP-nek,ez bizakodásra ad okot.
-
válasz
daimonion #846 üzenetére
Örülök neki!
Úgy emlékeztem, hogy pl. a Windows 8.1-ben már csak kulcsot kellett beírni az upgradre. Alapból mindent telepít a Windows, de a kulcs határozza meg, hogy mely funkciók elérhetőek és melyek nem.Sejtettem, hogy a Home-nál jól levédte az MS, hogy ne lehessen mókolással előhozni a beállításokat!
Azért a Home verziók túlságosan le vannak butítva! -
-
Dévacsen
senior tag
válasz
daimonion #839 üzenetére
Ez érdekes,azt hittem neked a pro verzió fogta meg,no mindegy,újra tettem a rendszert nem akarok kisérletezgetni,elég hogy a pup védelmet regeditben belőttem,amúgy sem használom rendszergazdaként a gépet.Nem iszom,nem dohányzok,nem is kávézok,se energia ital,se üdítő se semmi,elég nekem a tiszta csapvíz,szerencsére nálunk kiválló minőségű csapvíz van,abból meg jófajta zöldteát csinálok ha épp kell,mást nem.Úgy hogy össze tudom tenni pro ra a pénzt.Egyébként van a hardveraprón,jogtiszta win 10 pro is,15 ezerért,nem felhasznált, bontatlan, EU-ban továbbértékesíthető licensz.Most nem jön be az oldal valamiért,nem tudom linkelni.Ennél a felhasználónál lehet elérni,sok ajánlással. (Schawo) Jövőre esedékes,mert akkor lesz gép véve..kb
-
-
válasz
daimonion #828 üzenetére
A képen azért vannak pirossal bejelölve a funkciók, mert épp azt a képet találtam a neten.
Nem a funkciók voltak a lényeg, hanem a "régi" Defender GUI.De, a lényeg, hogy a szürke opciók azért szürkék, mert a gpedit.msc-ben bekapcsoltam, engedélyeztem, konfiguráltam őket.
-
-
válasz
daimonion #803 üzenetére
Szuper, a végén nekem is sikerült Home-ra rakni a Csoportházirend-szerkesztőt.
Két bökkenő volt: hátha másoknak is előjön:
- a cmd-t nem mindegy honnan indítom: eleinte error11-et dobált a dism és 32 bitesnek hitte a 64 bites rendszerem
- sajnos se a képen se a videón nem látszódott hogy a felső részen levő rendszer beállítások mappát kell megnyitni, nem az alsó felhasználóit, ami ugyan olyan, de sokkal kevesebb dolgot tartalmaz. (jobban olvashatóra kellett volna az oldalakat méreteznetek, hogy a szöveg végig olvasható legyen) [kép]Egyébként ez a Csoportházirend létrehozó bat win7 -en is működne?
-
-
Dévacsen
senior tag
válasz
daimonion #807 üzenetére
Szépen működik a Defender,mindent amit hasznosnak véltem beállítottam rajta,SmartScreen szűrőt is,elmentettem az oldalt és a fájlt is a jövőben ha kellene,nehogy eltűnjön.Nem vettem észre lassulást vagy ilyesmi.Egyébként erről az oldalról csináltam délelőtt is,csak a bat fájlt nem telepítettem.A Microsoft oldalán jelezték tegnap hogy a Petya zsaroló,bekerült az adatbázisba,gondoltam megemlítem.
-
válasz
daimonion #801 üzenetére
Nem merik meglépni, hogy az "Otthoni" felhasználók is rendelkezzenek egy komolyabb védelemmel. Nem hülyék ülnek ott. Egyszerűen nem akarnak belemenni egy újabb beperelésbe. Pedig, simán kiadhatnának egy nagyon komoly védelmi terméket és a felhasználó döntse el, hogy akarja e használni vagy sem.
Persze, ezzel a lépéssel nagy mértékben csökkenne azok tábora akik pénzt fognak adni egy 3rd party termékért. De, legalább megvan a választás joga és ha jelzik ezt a felhasználók felé, akkor nem tudnak beléjük kötni. A böngészőháborúban is az volt a gond, hogy nem jelezték a felhasználók felé, hogy van választási joguk. Amikor a böngészőválasztóval ezt megtették, mindenki befogta a pofáját. -
-
-
-
törölt tag
válasz
daimonion #741 üzenetére
Oké, vagy elfelejtettem, vagy szimplán nem vettem észre
Windows Defender 4.11.15063.0 (alkotói frissítés) Offline vizsgálat - Youtube
Most ki is próbáltam.
-
Nyíl
tag
válasz
daimonion #719 üzenetére
értelmesen leírtam (többször is), hogy mi a probléma, és képeket is postoltam róla, amit te találatnak hiszel az nem az hanem a vizsgálat közben aktuálisan vizsgált elem ... ha el is olvastad a postomat teljesen félreértelmezted (és ez nem az én hibám) és még mindig ott tartasz, és a mostani válaszaid stílusa is mindent elárul, erre nem érdemes több időt fordítani, részemről lezártam
-
Nyíl
tag
válasz
daimonion #715 üzenetére
de inkább hadjuk az egészet, igen az én képem volt, és mellé le is írtam a próblémát, amit a támadó valaszaidból feltételezem el sem olvastál csak megnézted a képeket és még azokat is rosszul értelmezted, trollkodásra nincs szükség, én sosem tettem ezt és nem is fogom, a trollokat pedig figyelmenkívül hagyom...
-
Nyíl
tag
válasz
daimonion #715 üzenetére
a 2. screent csak azért csináltam, hogy kiadja alulra, hogy talált valamit (ami minden esetben egy svchost nevű elem vizsgálata után történik 1. screen) az a teljes vizsgálat közben készült (a 2.screen), ott van a tetején hogy zajlik, nem ért véget... gyors vizsgálatnál is kiadja, ott pedig alapból nem is vizsgálja azokat a file-okat, a legvégén pedig kiadja, hogy sikeresen lezajlott és nem ad semmilyen találatot. Azóta vettem észre hogy ezt csinálja amióta kijöttek az új frissítések, eddig nem csinálta ezt
-
Greenebola
senior tag
válasz
daimonion #707 üzenetére
Microsoft Updates Windows 10 Antivirus with “Security Center
Gondolom majd ha megjön a Creators Update akkor lesz teljes az App. -
törölt tag
válasz
daimonion #687 üzenetére
Elsőnek azt hittem véletlen:
Windows Defender 4.10.14393.0 - SSD átvizsgálása meglepetéssel - Youtube
-
törölt tag
válasz
daimonion #664 üzenetére
Mondjuk ezt én sem vágom, mert ha tesztelni akarnák, azt nem ezen a rétegen tennék, hanem az Insidereknek tennék elérhetővé, és majd amikor megbízhatóan működik jönne a többi. Szerintem arról lehet szó, hogy benne hagyták a nem vállalati verzióban is a kódrészletet például hanyagságból, de majd vagy azt csinálják, hogy kiiktatják a regedites mókát, vagy pedig utólag megkapja mindenki. Viszont ha kiiktatják akkor például ez lesz az egyik különbség, a vállalati és az otthoni verzió között. Egyébként én nem állítottam be, mert:
a Malwarebytes Anti-Malware, nálam nyírja amit kell
-
törölt tag
válasz
daimonion #607 üzenetére
Ezen a linken tudsz feliratkozni: http://www.microsoft.com/security/portal/rss/updatesrss.aspx
Értesít, ha megjelenik egy új Def. Frissítés. Illetve láthatod, hogy annak mi a verziószáma, milyen kártevőket tartalmaz, azok neveit, illetve veszélyességi fokát is
-
törölt tag
válasz
daimonion #578 üzenetére
Nálam azok a könyvtárak amikben sok futtatható állomány lehet, SSD-n vannak HDD-s meghajtókon pedig általában az a helyzet, hogy mappákba vannak rendezve a különb9ző programok telepítői, és azokból is kevés van fent (LibreOffice, és társai) A C:-n pedig ritkán kell tallózgatnom zsúfolt mappákban, szóval talán ezen okokból sem éreztem.
-
törölt tag
válasz
daimonion #576 üzenetére
Igen, emiatt a tulajdonsága miatt panaszkodtak is rá olyan felhasználók, akiknek lassulást okozott (nem csupán Pendrive) esetében, hogy amennyiben olyan könyvtáerat nyitottak meg, amelyben sok indtható állomány volt, a Windows intéző, vagy Windows fájlkezelő lomhává vált. Személy szerint én az egyik gépemen MSE-t használok, a másikon pedig WD-t, de nem tapasztaltam.
-
törölt tag
válasz
daimonion #568 üzenetére
Elvileg ez a verziószám van benne: 4.6.9841.0
Funkcionalitásában nincs eltérés a Windows 8.x-ből ismert verzióhoz képest, csak kb annyi, hogy ez Windows 10-en is fut. Persze a jövőben ez még változhat, mert a 4.x-es MSE/WD már több mint 2 éve van kint, szóval jöhetne az 5.0 már igazán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest