- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
daimonion
senior tag
válasz
#41133696 #1013 üzenetére
Melyik tulajdonsága az a terméknek amivel hatékonyabb lett a WD ?
Csak azért kérdem, mert ha pl webvédelemre gondolok akkor Adguard , ha rootkit akkor a mappavédelem elég jól működik csak kicsit nehézkes, Én más dologra nem tudok így hirtelen gondolni, mert a MB ugye alapból is kiegészítő védelemnek szoktuk használni. Ha már a WD tulajdonságait kellene hatékonyabbá tenni akkor ÉN a fentebb említett Asztali adguardra szavazok .Abban is van webvédelem és szülői felügyelet is, meg reklámszűrő ami véd a cripto bányász oldalaktól -
-
válasz
#41133696 #972 üzenetére
Egyébként eszembe jutott valami, ami nagyon hasznos lenne!
Felrakhatnál egy virtuális gépet, arra rá egy Windows 10 Fall Creatorst és tesztelhetnéd a Defendert!
Nem lenne rossz, ha csinálnál ilyen videókat, de kimondottan a Defenderrel! Láthatnák, hogy ennyire hatékony és mennyit fejlődött!
A legtöbb youtube teszter ezt csinálja. -
-
-
törölt tag
-
-
-
-
válasz
#41133696 #948 üzenetére
Nem szeretnélek kioktatni, vagy nem akarom, hogy félreérts!
Teljesen jó szakmai videókat készítesz és használható anyagokat raksz össze, amivel sok embernek segítesz! Ergo, aki olvas vagy néz, az jó információkhoz jut tőled, általad. Ez egy magasabb szakmai ismeretet takar!
Ha egy ilyen fórumba, egy ilyen minőségű hozzászóláshoz úgy reagálsz, ahogy tetted, akkor véleményem szerint semmivel nem leszel különb, mint az a "marha", aki a Defenderrel kapcsolatos sorokat leírta!
Mindezt, jó szándékkal írom, mert ha lesüllyedsz egy buta hozzászólás szintjére egy ilyen "le lámámázó" hozzászólással, akkor a szakami tekintélyedet csökkented és arra a szintre süllyedsz Te is mint amilyenen az ember volt és indította a témát.Mindezt nem kioktató, hanem segítő szándékkal írom!
Az ilyen emberekkel, meg amúgy sem lehet mit kezdeni és az ilyen embereket amúgy sem lehet meggyőzni. És nem is kell!
Aki ilyen stílusban ír le egy kommentet, mint az illető, azt inkább ott kell hagyni. Olyan rutinja van az ilyen ostoba megnyilvánulásban, hogy sem meggyőzni nem tudod, viszont felesleges energiát fektetsz az ilyen emberbe!
Mint írtam, mindez jó szándékú a részemről!Azt meg el kell tudni fogadni, hogy a Defender nem mindenható és nem mindenkinek való! Az aki szakmailag tisztában van alapvető dolgokkal, amikkel elkerülhet egy vírusfertőzést, annak teljesen mindegy, hogy mi van a gépén, mert óvatos és van tudása a megfelelő használatról. Aki meg warezpisti és ész nélkül töltöget, meg telepítget, annak meg édesmindegy, hogy mit rak fel, mert semmi sem lesz jó neki!
Remélem, nem értesz félre!
Az elmúlt évek alatt rájöttem, hogy alacsonyszintű emberekkel felesleges konfrontálódni, mert úgy is Te jössz ki rosszul a vitából, viszont ő nem lesz okosabb! A buta ember stílusát meg nem kell felvenni!
-
daimonion
senior tag
válasz
#41133696 #889 üzenetére
Így van de az alapbeállítások / elméletileg / ott is elegendőnek kéne ,hogy legyenek. Azért elméletileg, mert ugye a legnagyobb rizikó pont az emberfia. Hiába van Home verzióban alapból bekapcsolva a felhőanalízis és ki sem kapcsolhatod, csak megtalálja az user a módját, hogyan tudja szétcseszni a rendszert. Azt akkor meg tökmindegy milyen vírusírtó van fenn a gépen. Pl sokan alapból ki akarják kapcsolni a Defendert mert "azt hallották" meg "azt mondták neki" meg stb stb. Aztán felrak valamilyen más progit amely meg teljesen összecseszi a rendszerét ne adj isten akkor meg megy a sopánkodás, hogy szar a Windóz mert ezért meg azért.. -
Dévacsen
senior tag
válasz
#41133696 #860 üzenetére
Már helyreállt a dolog,nálam a Windows Update helyett,a Microsoft Update ről jön a frissítés,ezt állítottam be a Defender frissítésének,de ennek ellenére sem jön hamarabb,de szépen jönnek,vannak ilyen esetek máskor is volt ha jól rémlik,de gondolom a felhőben azért a szinkronizállás meg van folyamatosan.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
#41133696 #843 üzenetére
Van itt egy kis plussz védelmi réteg,ha még nem tudnátok róla,ezt is érdemes bekapcsolni,csak rendszergazda fiókban érhető el,ott kell beállítani,utána már korlátozott fióknál nem is érhető el az opció,így változtatni sem tud rajta senki.Gépház-Alkalmazások és szolgáltatások-Alkalmazások telepítése-itt 3 opció van,érdemes bekapcsolni a középsőt,bármi akar települni az áruházon kívülről,figyelmeztető ablakot dob fel hogy engedi e a felhasználó,ez hasznos mert egy kártevőnél is ha felakar mászni szól,mintha még egy UAC lenne.És elnézést hogy a csoportházirend témával teleszórtuk a topicot.
-
-
törölt tag
-
Dévacsen
senior tag
válasz
#41133696 #757 üzenetére
No,megnéztem mégegyszer Win 7 HOME-x64 verzión,azt tudom mondani továbbra is,talán az a legjobb szó rá hogy nem lesz teljes értékű a csoportházirend,így utólag telepítve.Ott ahol a videóban neked,a felügyeleti sablonk--windows összetevők rész van,ott a home verzióban csak 15 féle lehetőség van,és sajnos a defender nincs közte,és tengernyi más lehetőség sem,túlnyomó részt angolul jelenik meg majdnem minden,de ha ott lenne megtaláltam volna és be is állítgattam volna,egyenként átnéztem minden sort sehol nincs a defender.
-
válasz
#41133696 #795 üzenetére
Ez is jó lett.
Megcsinálhatnád Laci az első hsz.-t. Bele kéne tenni, hogy, hogyan állítsa be a user a Defendert, ha meg Home Windowsa van, akkor ott mit kell tennie, illetve a Windows tűzfal beállítását. Együtt a kettő nem lenne rossz és sok usernek segíthet aki a Defendert válassza. -
Dévacsen
senior tag
válasz
#41133696 #783 üzenetére
PUP védelmet beállítottam,ebben az új verzióban már ott a mappa,amit előzőben még létre kellet hozni
Sok sikert,ha nem lehet kivitelezni sehogy,legközelebb pro verziót veszek a win ből,jövőre akarok új gépet építeni,és mivel játékra lesz nem kell rá más védelem,nem akarom hogy bármi bezavarjon miközben barangolok,meg nem azért épít erőművet az ember hogy 1db szoftver lelakja,gondolok itt a vírusirtókra.Sok vírusirtó cég azt hiszi az ő szoftverüknek építi a felhasználó az erőművet.
-
-
Dévacsen
senior tag
válasz
#41133696 #779 üzenetére
Próbáltam pár hónapja ezt a DeviantArt-os exe. témát,meg van ügyesen,működik is a csoportházirend,előjön szépen,csak az a baj hogy nem úgy mint a PRO verzióban,sokkal kevesebb lehetőség van,és ráadásul csak a defender miatt csináltam meg,és pont az nincs benne,(legalábbis én nem találtam)nem tudtam sehogy állítani sajnos a HOME verzióban,úgy hogy ha tudsz valami kis iránymutatást adni,az jól jönne, majd ha lesz időd..registryben is néztem de nem tudtam sehogy előcsalni semmilyen lehetőséget ahol konfigolhatnám.
-
-
válasz
#41133696 #772 üzenetére
Nem baj. Ez így pont elég lett! Egyébként, nem egy bonyolult dolog beállítani manuálisan a Defendert. Ha valaki nem nézi meg a videóidat, de elolvassa a beállításokat figyelmesen amik elérhetőek a gpedit.msc-ben, akkor simán meg tudja csinálni.
Baromi egyszerűek és kézenfekvőek a leírások hozzá. Nyilván attól bonyolult, hogy mindezt nem egy GUI-n keresztül oldod meg, hanem be kell menni a beállítás szerkesztőbe. -
-
-
-
válasz
#41133696 #764 üzenetére
Az a helyzet ezzel, hogy amikor átnyálaztam a gpedit.msc alatt a Defender beállításait, azt láttam, hogy egy csomó ezekből nincs konfigurálva azaz nincs engedélyezve, bekapcsolva! Mondjuk úgy a 80-90%-a. Ez meg azt jelenti, hogy jelentősen meg lehet vele növelni a Defender védelmi képességeit. Nem is értem egyébként, hogy mindezt miért kell ennyire bonyolulttá tenni. Lenne egy alap, meg egy kiterjesztett kezelőfelület és ott lehessen mókolni annak aki a Defender válassza. Ja, lehet, hogy ugatnának a 3rd Party szoftvergyártók?
Azért megnéznék egy tesztet a Defenderről, úgy, hogy a beállításai "feljebb" legyen húzva. Lehet, közel sem olyan rossz, mint amilyennek beállítják.Fasza ez a videó, de ha nem lenne gond, szerintem összeszedhetnéd egy szöveges állományba magyarázattal és mehetne a topic első hsz.-ébe!
Meglepődne egy pár ember tőle, persze, pozitív értelemben! Meg szerintem bőven hasznos lenne! -
-
-
-
törölt tag
válasz
#41133696 #757 üzenetére
Ezért is kell az Edge használata mellé:
https://support.microsoft.com/en-ie/help/4013218/windows-10-app-browser-control-in-windows-defender
App and browser control in Windows Defender
The settings on the App & browser control page let you:
Block unrecognized apps, files, malicious sites, downloads, and web content.
Set up warnings for unrecognized apps, files, malicious sites, downloads, and web content.
Turn off blocking and warnings altogether. -
törölt tag
-
daimonion
senior tag
válasz
#41133696 #709 üzenetére
Az előzményt is rakd be
Súlyos bugokat rejthetnek az antivírusok -
törölt tag
válasz
#41133696 #683 üzenetére
Kicsit bővebb videó:
Windows 10 Home Anniversary Update 32-bit BIOS ver: 1607 Build 14393.10 - YoutubeWindows Defender váltotta a KIS-t a régi vason.
-
daimonion
senior tag
-
Dévacsen
senior tag
válasz
#41133696 #643 üzenetére
De váltottam,még aznap felraktam mikor megjelent ,pedig nem is voltam az insider programban,de le is szedtem,nálam semmilyen anomália nem jelentkezett a win10 el,de nem jön be valahogy és nincs is benne semmi olyan + amire szükségem volna és nincs benne 8.1-ben.A defender meg szépen teszi a dolgát,semmi gond nincs vele,Comodo fal-hips-auto sandbox társaságában jól el van.
Most nézem a képet,4.06 os után már nem volt frissítés nálam sem tegnap.
-
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- DELL T40 EMC Szerver
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest