- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
padi68
senior tag
mindenkinek!
-
erzol
őstag
-
Schanyee
senior tag
Talán az E-M10-ről van egy olyan tesztvideó, ahol a csávó szakadó hóba viszi ki fotózni a szintén nem időjárásálló 45 1.8-as obival és mindössze egy napellenzőt tesz az obira, hogy a hó ne essen a frontlencsére. Bár másik márka, de nekem is tapasztalatom, hogy kisebb esőt kibír egy sima váz is, a nagyobb esőben meg esélytelen hogy ne legyen a frontlencse vizes, úgy meg nem lesz sok jó kép. Télen a hegyekben sokkal kritikusabb, hogy az aksi hogy bírja a hideget, erről nincs tapasztalatom.
-
scarabaeus
őstag
"Kapható, igen. De gondolom láttad az árát is."
Persze, meg kicsit kényelmetlen, hogy mostanában sokan írnak valami talán szoftveres talán nem jelenségről annál, ami megszaggatja vagy ki is fagyasztja az élőképet a telefonon, úgyhogy bár nagyon szép és jó, forrja ki magát.
-
arn
félisten
az egesz ugy lenne profi, ha hasonloan lehetne hasznalni, mint egy allvanyt. pontosan beallitva a poziciot, a gep meg kikalkulalna az ehhez szukseges manovereket. persze okos telorol komponalva. van ilyen? az egyik legnagyobb fotos forradalom lenne az utobbi idoben.
egy omd szintu stab tuti sokat segitene. fotos szempontbol fel lehetne epiteni egy reciprokszabalyhoz hasonlo rendszert, hogy adott stabilitasnal milyen fotos parameterek kellenek. folyamatosan kellene monitorozni az "allvany" stabilitasat.
-
gorgo
őstag
Ki kell jelentsem, mostanság te vagy a legtöbb júzer-tesztet posztoló olvtárs!
!
Részleges tapasztalataimat csak megerősíteni tudom: rövid ismeretségem során egy valamiről győzött meg a 14-140 v2 (Oly vázon): nekem már túl sok a kompromisszum. Konkrétan annyira, hogy repült a francba!
Újabban én is bevásároltam a 12-32-t, nálam itt van valahol a pengeél: tetszik, hogy kicsi, tetszik hogy 70g és még éppen elviselem a képminőségét. Elégedett nem leszek vele egyhamar, az is időbe telt, míg elfogadtam...És ami miatt elkezdtem írni, az egy kis csillagfotó. Kimentük kiccsaláddal telekre (nem vízpart, hanem nomád 'hegy'vidék) és vettem észre, hogy sem felhők, sem hold nem volt az égen. Vidék, sőt vidék mellett az erdőszélen eleve tűrhető a fényszennyezés, így ellentétben Ferivel, nekem semmit sem kellett tennem, hogy lőjek pár tejutas képet
. Azazhogy de. Állványom nem volt, így egy kis aszallal indultam ki egy magaslati rétre (miután már jól lefeküdtem, és eszembe jutott, hogy tiszta az ég!!! - majd felöltöztem útra keltem éjjel). Asztal nélkül sík terepen ugye része lettem volna a képnek, mivel a halacska elől legfeljebb fekve fértem volna el (majd otthon az ágyban!). Aztán kő kemény 4 expót nyomtam. Mindegyik simán használható. Úgy, hogy nem vagyok éppen egy nagy csillagfotós fan, ezek jöttek össze:
1
2
3
4
Utómunkán meglehetősen sok múlik, amiben persze eltérések vannak! -
Mercutio_
félisten
Rendes vázon működne az, hogy menüben beállítva eldöntöm ha stabil obit rakok rá melyik stabi aktív és ha stabi nélkülit, akkor a vázstabi megy vagy sem...
E-M5 vázzal ha ez nem adott nyilván a stabi nélküli állapot lesz számodra releváns, de a pana tulajok ettől még azzal kell főzzenek amijük van. -
Nem ez a lényeg. A buzz és a hype. Azért kell a 4k. Az, hogy te tudatosan veszel fényképezőgépet, az Olympust és a pénzügyi mutatókat nem hatja meg. A mutatók a hülye vásárlóktól állnak a jó irányba, nem az okosoktól.
Ha nincs se gigazoom, se óriásszenzor (hehe, képzavar), se gigapixel, akkor kell a 4k.
-
gorgo
őstag
No, tehát okosság röviden. Csak lazán, mintha mindig otthon lennél ismerősök körében. Ha szerepet játszik az ember, csak rábaszhat, később is annak kell megfelelni. Ha finganod kell, fingjál, mint szoktál derüljön ki az elején. Később nemcsak egy féleképp lesz gáz belőle...
Jó példa egyik exemre (pedig nő részéről az ilyen igazi fehér holló): az első randit úgy tervezi, hogy ágyba viszi a jelöltet: minek futni a fölösleges köröket, az egyik leglényegesebb szempont derüljön ki az elején. Ha passzol az ágyban lehet folytatni, ha nem, repül. Szal csak lazán!!!! -
ati3x
senior tag
Egy tanács: tudom hülyén fog hangzani: Ne értékeld felül megad, ne próbálj többnek látszani másoknál, sőt felejts el azt hogy magad máshoz méred. Minden ilyen szart felejts el, ne akarj senkitől se jót se rosszat! Egy a lényeg, érezd jól magad a bőrödben. És előbb- utóbb "levadásznak">
-
akkor az első, és egyébként a nehezebb fele megvan. az elátkozottság meg hülyeség..
viszont még olyan okosságot tudok mondani, hogy ha nagyon rá vagy görcsölve a témára (nem tudom, csak mondom, nekem volt ilyen periódusom), akkor egyszerűen olyan a kisugárzásod, olyan üzenetet közvetítesz, ami nem jó. el kell tudni engedni a dolgot, amikor már tényleg leszarod, hogy mi van, viszont mindeközben nem elkeseredett vagy a csajhiánytól, hanem ellenben már tök jól érzed magad a bőrödben, és sok társaságba csöppensz, sok emberrel ismerkedsz...
...akkor beindul a dolog, és mire kettőt pislogsz, és elkezdenéd behúzni a numerákat, ott a gyerek, lakáshitel stb.
-
"Nem, Dr. Csernus, nemakarokrólabeszélni, de ha mégegy lánytól a szokásos "tök jó veled beszélni, kár, hogy a barátom nem ilyen" mondatot kapom, az nem teszi zsebre, amit kap..."
távol álljon tőlem az okoskodás, de ha idáig eljutottál, akkor némi csibészséget erőltess még magadra..
amellett, hogy kedves vagy a csájjéval, ne akarj megfelelni neki. inkább hallgasd meg mindig, beszéltesd hosszan, de legyenek szenvedélyeid, céljaid, amikkel kapcsolatban átjön a lelkesedésed, határozottságod. és ne a fotózás technikai oldala legyen az
, hanem viszont valami szekszibb dolog.
na, csak okoskodtam
-
rbalint88
addikt
Neki: fehéret könnyebb javítani
nincs készlet, csak a GX1-em van keresővel és jelenleg csak egy 20/1,7 II obival.
Plusz a fehér G6-hoz már az újfajta kitobit adják és szerintem kevésbé bazári fehérben, mint az ezüst színű változat.
Viszont ha nem kell videó, akkor tényleg inkább OM-D. -
-
|AP|
veterán
így van. "ha jól eltalálod a fókuszt" - hát igen, a fókusszal néha azért bajban vagyok. Itt van például ez a kép. Végtelen állásban volt, de valószínűleg egy minimálisat kellett volna tekerni ahhoz, hogy a legközelebbi korlát rész legyen a legélesebb, ne a kép közepe.
Azt hiszem el kell kezdenem használni a GM1 focus peakingjét és nem szabad a szememnek hinni
-
Dolphin
tag
Ezzel is csak annyi a baj, hogy kb. mindenki magasról tojik rá.. :/ Rányomják a 'nagy' kártyákra, hogy cl10, és öröm és bódottá, mert az má milyen jó, meg U1, ami szintém, közben meg kitörölhetik vele...
Sandisk Ultra és hasonló neves gyártók is wow, 45MB/s, meg mégtöbb, társítva U1 és cl10 -el. Gondok itt kezdődnek... amelyik kártya meg tényleg képes 30-40 MB/s felettire, azon meg ugyanaz a cl10 és U1 embléma kerül, mint a többire. Így aztán tudd, miért adod ki a több pénzt... tesztekre valós adatokhoz meg úgy kell vadászni, különben marad zsákbmacska. -
Lassú Víz
addikt
Freddy javaslatára:
Szerintem, ha nem esik, menjünk a Városház térre szerintem, vigyünk kabátot... Este hatkor szerintem lesz hely.
Ha mégsem, öt perc járóföldre rakás kocsma van...Legyen így. Elvileg van ott sátor is, csak akkor el kell viselni valamelyik meccset.
gorgo
Freddy76
Mercutio_
Real_Necro
Lassú Víz
rbalint88
Studi
.mf + ... hát nej nincs, akkor tej?(~f7-től)
.mf, egy telefonszámot adj meg légy szíves valakinek akiben megbízol, hogy tudjunk szólni ha odébbállunk.
-
MrChris
nagyúr
Nem értem ezt a fólia dolgot. Még 2009-ben vettem az e510-re noname fóliát, magam vágtam a megfelelő méretre, kb 20ezer expó van benne, mármint a vázban, rengeteget raktam ki-be és a kijelzőüveg ki is áll. Még mindig tart nem jött fel.
Összeesküvést sejtek, rontottak a minőségen, mint az izzóknál
-
madgie
titán
Mondom, nekem még nem vált le. Az mondjuk igaz, hogy minőségre olyan, mint a filléres iPhone fóliák. Mire tisztességesen felrakod, kisimítod az esetleges buborékot belőle, már meg is karcolódott. Pont annyit ér, mint az ára.
Juteszembe, jön a 12/2, nagyon-nagyon remélem, hogy jövő hétre ideér Lengyelhonból, mert meló lesz, kéne. A halacska ezzel párhuzamosan eladó, persze pollai fórumtárs írt először, így megvárom, ő mit ad érte (nem hong-kongi áron szeretném eladni, picit azért felette)
-
jmakk
őstag
+1
Savvies van nekem is. Felrakás tök szépen sikerült, bódog vótam. Első makrózás után az egyik sarokban feljött és ahogy mondod az már nem megy vissza a helyére. Nem tudom ezek után vegyek-e még egyet.madgie: lehet csak béna vagyok, de még csak nem is éreztem, hogy hozzáértem, mégis feljött. Szóval nem tudom
-
Schanyee
senior tag
Ágynemű alatt csak huzatra meg lepedőre gondoltam, az kisebb mint a hálózsákom. Törülközőn lehet még helyet spórolni(mikroszálas és kb mint egy pár zokni akkora) , ruhából egy minimális igyis úgyis kell. Meg a kézi táska ha jól tudom csak ryanair esetében van így, wizzairnél konkrétan a sima ryanair méretű táskáért is már fizetni kell, amit ők engednek annál a hátizsákom is nagyobb. kár hogy ryanair idén több járatát is törölte, ők táska ügyben teljesen korrektek voltak.
Amúgy igen, azért is lett a 12-32, ha másnem a zsebemben elfér, mellé a 20-as meg ha nincsenek fények, tökéletes párosítás ilyen méretben.
-
Schanyee
senior tag
Én eddig szinte csak a 20-ast cipeltem, városban az gyakran szűk, helyem meg nem nagyon szokott lenni, pl volt már hogy a kit obi nem fért volna el. Szóval ha lágy akkor is pont végtelenszer jobb mint a semmi
(fapados gépen így se könnyű, kis táskát vihetünk. A diák hostelekben meg külön fizetni kell az ágyneműért, aztán akkor azt is viszünk) -
Az enyém 48-as, és tud HSS-t. Szoktam is használni. Ordító napfényben nagyon jó vele deríteni. De néztem az 58/1, az 58/2, az 52 és az 50-es kézikönyvét is, és ezek mind HSS-képesek. Amit nem tudom, hogy tud-e, mert nem úgy szoktam használni, az a remote-HSS, tehát amikor le van véve a vázról. Valószínűleg úgy is megy, csak még nem próbáltam.
-
-
törölt tag
-
szaby_gyerek
tag
Szerintem e-m5-re és e-p5-re már nem kapunk funkcionális frissítést.
Azon is csodálkoztam, amikor e-m5-re megjöttek a kicsi fókuszmezők. Igazából már mindkét gépnek itt lóg a nyakunkon az utódja. Az e-m5 lassan két éves lesz, vagy már be is töltötte. (nem néztem meg, csak tippre)
-
EM5-höz nem tervezik ezt a "0 sec késleltetés"-t kiadni, mivel ott eleve nem volt annyira vészes a probléma, mint az EM1 és EP5 1/8000 miatt nagyobbat csattanó zárszerkezeténél
Olympus által használt marketingbullshit-generátor kidobta. A szöveg fordítása triviális magyarra: 'Ne aggódj, csak egy kicsit szopsz, nem túl nagyot.' -
Mr.Csizmás
titán
már nincs, a statikusok életveszélyesnek nyilvánították. mellesleg az egész hely balkáni már inkább, az embermagasságú gaznak, és az udvaron szanaszét szórt vasúti relikviáknak köszönhetően
utoljára ex-jugoszláviában láttam ilyet, szétlőtt, meg hasonló kocsik mellékvágányra kidobva, kinőtt bennük már az ecetfa is.
-
madgie
titán
Fenemód vágyom már rég arra, hogy bejussak a városomban lévő "vasgyár" elhagyatott épületeibe. Vagy két éve sikerült egyszer bemenni zenekart fotózni, de csak engedéllyel, kísérővel, és alig háromnegyed órát voltunk ott. Baromi jó csillagfotókat lehetne ott lőni, de én fosos vagyok a beosonáshoz (no meg kutya is van
)
-
.mf
veterán
Ja és elfelejtettem hozzátenni: fenti startrails long-expo NR, de darkframe nélkül (elfelejtettem azt is lőni neki, már csak feldolgozáskor jutott eszembe) - ennek ellenére csak pár hotpixel van. 2 db zavaró piros és 1 kék pixelt szedtem csak ki belőle.
Plusz: halszem ellenére nem is látszik az égen a torzulás, még a repülők vonala is elég egyenes, csak a Duna-kanyar kanyarodott kicsit felStraight out of camera a helyes megoldás, aszittem itt is közismert, angol fórumokon általánosan használt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Kutya topik
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged