- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegyimorc
senior tag
válasz
hegyimorc #24790 üzenetére
X100 vs 17/1.8 témakörben kimaradt egy fontos gondolat
"Bármikor megvehetem és olcsóbban", igaz lett volna az x100-ra, sokkal jobban mint az oly obira, de az x100 azóta izgat mióta megjelent, de kb mostanában lett olyan a csillagok állása, hogy érdemes volt kipróbálni. Pár hete még vonzó volt, de pár hónap múlva már lehet, hogy az x100s érdekelne, amit ugyanazon okból nem vennék meg, mint régebben az x100-t, az ára miatt. Szóval ez jókor, jó helyen - jó eladótól ;-) - jó áron volt, de ez még ahhoz képest is csak hobby gép, hogy az egész fotózás eleve csak hobby nekem
A 17/1.8 viszont fél év múlva is ugyanaz az obi lesz.
(A x100 pedig valószínűleg marad. Nem valószínű, hogy később eladom)
-
Szulita28
senior tag
válasz
hegyimorc #24782 üzenetére
Majd próbáld eladni 2 év múlva a 17 f1.8-at, meg az X100-at is, és akkor térjünk vissza erre
Igen, emlékszem, h te sok évig használsz egy cuccost, és nem érdekel az értékesés, amíg használni tudod. Akkor majd 5-6 év múlva térjünk vissza rá, amikor a 17 f1.8 alá olyan vázat tudsz tenni, aminek a szenzora körberöhögi az X100-at. Addig persze használhatod, ez tény.
Ettől függetlenül, az X100s valóban kívánatos darab lesz majd 150e körül újan -
-
Szulita28
senior tag
válasz
hegyimorc #24436 üzenetére
Pont ez az. Pana vázakon Oly objektív. Nálam is így vannak
G5-nek nem hogy alternatívája nincsen Olyéknál, de előre sem tudsz lépni másra, csak az E-M5-re (HA jobbat szeretnél annál, ami van). Ami több, mint 2x annyi újan."Lehet persze várni, hogy ez is száz bruttó körül legyen a boltban és ötven használtan, "
Nem kellene eszetlen árakon bevezetni a cuccokat, majd 1 év múlva harmadárakon kiszórni. -
Studi
veterán
válasz
hegyimorc #24436 üzenetére
Obik terén persze más a helyzet, ott én is bőven szemezgetnék az Oly kínálatból. 45 van, imádom, zseniális objektív, 9-18 lesz, az is biztos. Nagytele terén én inkább választom a Pana 100-300 megoldását, fényerősebb, és stabilizált, ami mindkét vázon használhatóvá teszi. 25/1,4 Pana nekem is nagyon kéne, jobban, mint a 20-as. :-)
Váz tekintetében viszont én elektronikus kereső párti vagyok, napfényben is szeretnék fotózni. :-) A Pana G3-G5 150 alatt megkapható újonnan. E-M5 használtan se nagyon van 250 alatt, ez így nem versenyképes szerintem. Aki nagyon akarja, az megvette ekkora különbségnél szerintem nem helytálló.
-
-
-
gorgo
őstag
-
robi-k
őstag
válasz
hegyimorc #22291 üzenetére
Tapasztalataim alapján én is azon véleményen vagyok, hogy a külső RAW feldolgozással még egy program sem tudja kihozni az olympus színeit, sajnos (én még kipróbáltam az Optics Pro 8.01 is valamennyi kiegészítőjével).
Más: a dpreview-en megtartott szavazás alapján 2012. legjobb kamerája az OM-D E-M5
-
arn
félisten
válasz
hegyimorc #22284 üzenetére
referencia kep nelkul eleg nehez megallapitani, hogy milyen lehetett a tema eredeti szine. jpgben valahogy mindig tudja, rawban meg osszevissza, meg profilt sem tudok hozza csinalni - egyenkent meg szarakodjon vele, akinek hat anyja van (plane egy nyaralasos x szaz kepnel).
-
gorgo
őstag
válasz
hegyimorc #22273 üzenetére
Hát igen, nagyon erősen befolyásolja az elkészült képet a fényforrás minősége. Pl. belérben ezekkel a tetves kompakt fénycsövekkel képtelen vagyok rendesre kihozni a képeket, egyszerűen a fény spektruma, meg a digitális rögzítés elve sehogy sem ad jó eredményt.
Szerintetek AdobeRGB színtér használata segítene ezen? (én sRGB-t használok, mivel egyrészt a web is, másrészt a papír kidolgozásnál is ezt használják, így fölöslegesnek tartok bármi mást...)
-
arn
félisten
válasz
hegyimorc #22269 üzenetére
nezd a sargakat
nem kell oda pipetta sem... a lr verziod szaturaltabb. omdnel nemtom hogy van, de pl2nel pl olyan zold lesz a fu, mint az alpokban, a barokk hazak vagy a villamos sargaja kikericsbe hajlik inkabb. lrban gyakran van egy zoldes arnyalat, ami elviszi a szineket.
az ov2 es a jpg kozott azt tapasztalom, hogy mas a tonuskezelese. erdekes modon mas obikkal nem volt ilyen nagy a differencia - kicsit mashogy csinalta, de kb ennyi.
-
|AP|
veterán
válasz
hegyimorc #22252 üzenetére
Már nem tudom mit gondoljak a Mediker árakról. A 20-asnál bejött, amit mondtál: a státusz "hamarosan"-ra változott és az új ár már megint 122k (gondolom elvitték raktárról). A 45-150 viszont szintén "hamarosan" kapható és maradt 64k.
Egyelőre mondjuk mindegy, mert úgy néz ki elviszik a 45-200-at és megnyitom a 9-18 borítékot. De ha később olcsó tele hiányom lesz akkor jó alternatívának néz ki a 45-150. -
gorgo
őstag
válasz
hegyimorc #22176 üzenetére
Pana vs. Oly raw... Szokás és ízlés kérdése csak. Eleinte nagyon szidtam a Pana színeket, és oly-ra vágytam. Aztán annyira megszoktam őket, hogy most vakarom a fejem egy Oly raw láttán. Ahhoz, hogy in-camera jpeg jó legyen az Olynál, rengeteget kell szarakodni a beállításokon, amihez nekem nincs türelmem, elveszi a fotózás örömét + lecsúszhatok témákat miatta (és ha nem sikerül, túrót sem ér). A raw feldolgozást úgy megszoktam, hogy hiányozna (ez vicces, de így van) ami pedig az Oly rawokat illeti, hát sokat (sokkal többet) kell velük szopni, hogy elfogadható végeredményt kapjon az ember! (felhoznék példának egy ismert nemmondomhogyrabimiki személyt. Na ő mikor OM-D-re váltott el volt ájulva, hogy micsoda színek aaaaaahhh, szerintem meg teljesen elcseszett sárgásbarnás tónusban tocsogó képeket posztolt - gáz!). Emiatt is tartok az OM-D-re váltástól, bár úgyis meglépem ha 200 körül lesz az ára.
Egyébként tapiztam GH3-at, meglehetősen tetszett a fogás, a kezelés, csak az nem hogy így felfújták. Hiába (az egyik) legjobb váz, hiába könnyű, túl nagy
.
-
válasz
hegyimorc #22183 üzenetére
Hmm, fura: kaptam EGY azaz egy db jó képet kb 15 expóból TTL beállítással. Valószínű, a metz szenzora illetve a kezem, amiben a vakut tartottam lehet a ludas. Rendeltem vakutalpat, próbálgatom még a dolgot rendesen reprodukálható körülmények között. Érdekes módon "Auto"-ra állítva mindig rendes időben lő a Metz.
-
-
válasz
hegyimorc #22186 üzenetére
az biztos, hogy az e-m5 egy nagyon érett gép. vannak (ergonómiai) hibái, de ha valaki ennek ellenére szereti használni, akkor kvázi hibátlan. 120/240 fps-es fasza evf, bitang gyors af, a világ legjobb stabija, masszív, időjárásálló váz, dönthető lcd, szuper szenzor.
-
-
Freddy76
addikt
válasz
hegyimorc #22163 üzenetére
Az olyn sokat kellett sakkozni, hogy normálisan be tudjam állítani. A nikonon ezzel nincs gondom, max. az iso-t kell korrigálni (hajlamos a szükségesnél magasabb isot használni). De az olyn nem is nagyon használtam a vakut, inkább a fixek fényerejére hagyatkoztam...
-
Freddy76
addikt
válasz
hegyimorc #22160 üzenetére
A nikonon (korábban d5100, most d7000) csak felteszem a vakut (sb700), plafonra/falra fordítom, és szépen teszi a dolgát. Max. az iso-t kell állítani, de ez a d7000-n pláne nem gond, mert van számára dedikált gomb. Még a wb-t is pontosan lövi be. Az oly-n egyszer sem sikerült normálisan beállítanom, folyamatosan lapos, elcsúszott wb-s, élettelen képek születtek (fl36 volt, próbáltam fl36r-rel is).
Még azt el is felejtettem az előbb, hogy az oly előnye a nikonnal szemben a fényerős fixek sora, amely teljesen nyitva is frankó volt. A nikonra ekv. 35-40 körüli fényerős fix csak horror áron van...
-
:AMF:
senior tag
válasz
hegyimorc #21505 üzenetére
méretre az omd szerintem ideális. két dolgot javítanék csak rajta. az egyik a vastagabb markolat, a másik az lcd.
mivel a váz vékony (még szemkagylóstól is csupán 3 mm-el vastagabb egy gx1-nél, egy g5-nél pedig 3 centivel(!) vékonyabb), még egy rendes markolattal is vékonyabb lehetne egy g-s panánál. a fogása sokat javulna, és a nagyobb markolat sem lenne zavaró, hiszen még egy aprócska obi vége is kijjebb lenne, mint a markolat vége.
valami csinosabb zsanérral forgathatóvá tenném az lcd-t, aminek a hátoldala olyan mintázatú lenne, mint a gép eleje. ez a mostani billegetős módszer nekem valahogy nem áll kézre. -
Tulku
veterán
válasz
hegyimorc #21358 üzenetére
Engem mint buddhistát érdekel az elme gyűrődése...és ezért e furcsa megfogalmazás özön (előzményeimmel-vívódásaimmal szorosan összefüggésben)...tehát mi késztet pár napon-héten belül emberlényeket tömegesen egy "csúcsgép" eladására...
S közben nem értjük a kardszárnyú delfinek tömeges önként pusztulását...hát senki nem lát összefüggést?...
-
Freddy76
addikt
válasz
hegyimorc #21333 üzenetére
Nyilván. De annyiért nem veszik meg... Rabimiki is elég sokáig árulta 250-ért, végül nem tudom, mennyiért ment el neki.
Ha én el akarnám adni (ténylegesen), akkor 230-240 körül tenném fel. Ez szerintem az ár, amelyen normális idő alatt elmegy. Mivel viszonylag új a cucc, ennek idővel lejjebb fog menni az ára, tehát ha most túlárazza valaki, és rajta marad, egy hónap múlva csak még olcsóbban lesz kénytelen adni...
-
Tulku
veterán
válasz
hegyimorc #21039 üzenetére
Leginkább fel kellene töltenem valahová neked egy-két mts fájlt...
Mert butítva csak az látszik, hogy setétben is minden tökéletesen látható, nincsenek olyan részek (mint pl a gf2-nél is, hiába hack-eltem) hogy a megvilágított részek látszanak a nem megvilágítottak setétek (fekete minden, de jobbára egy tónusban)arn: Oly-ék hülyék, szerintem egy közel eurós árszinten sokkal több OMD user lett volna manapság...
-
válasz
hegyimorc #19157 üzenetére
ez is egy vélemény. azért az az evf nagyon baba, és hát nem kötelező mindig rajta tartani. én biztos, hogy akarnám mellé. az értékvesztéssel kapcsolatban igazad van, mivel félévente kiadják ugyanazt, és a kifutó készletet mindig a bányászbéka segge alá akciózzák, ezt érik el. ettől függetlenül a gf2 és a gx1 nem egy árkategória. akkor lesz az, hogy a gx2 tényleg kap evf-et is.
-
madgie
titán
válasz
hegyimorc #18954 üzenetére
Ez most az X100?
Az előbb lemaradt, vagy nem érthető, miért szerettem az azonnali képvisszanézést (akár EVF-nél is): lősz, azonnal mutatja, milyen lett, közben már az ujjam megint az expógombon van, ha jó, csak félig lenyomom (meg nem lövök ugyanarról másikat). Szépen, ritmusban, biztonsággal lehet például egy koncerten fotózni. Most meg "profinak" kell lenni: lősz, lősz, valami csak összejön (vagy megállsz visszanézni és totál kiesel a ritmusból).
scarabaeus: tényleg, néztük már
már párszor írtam, de elképesztő a memóriád
(vagy inkább az enyém gáz?
)
-
scarabaeus
őstag
válasz
hegyimorc #18949 üzenetére
Az nem: 15668-15674
-
Freddy76
addikt
válasz
hegyimorc #18802 üzenetére
Ó, bammeg, azon mennyit gondolkodom. Nagyon tetszik, az az obi... Amióta az olyt használom, fixbuzi lettem (valszeg azért, mert tényleg nagyon jók a fixek, és ezt a kis gépet ezzel jó kézbe venni), a kitben vett 12-50 csak akkor kerül fel a gépre, amikor valaki megnézi, hogy ilyen is van... Gondoltam, hogy eladom, és veszek egy 60-ast, csak azt nenm tudom, hogy a 45 mellett mennyire kellhet. Nem vagyok nagy makrós, de nem tudom, ezzel az lennék-e... Szerintem ez csak kütyübuzéria, úgyhogy egyelőre elfojtom, bár könnyebb lenne, ha azt írtad volna, hogy nem jó...
-
rumos14
nagyúr
-
madgie
titán
válasz
hegyimorc #14688 üzenetére
Ha mutatja, a töltöttséget ,akkor no problem. Ami nem mutatja,azt még a gép közelébe sem engedném
Hogy miből gondolom? personal-view.com. Elég sok panasz volt a GH2 utángyártottakra, aztán valahogy bennem megszületett egy idióta analógia, hogy akkor biztos a G3 is
Schanyee: akkor olyan, mint az E-PL2 gyári akkuja
Az is jelez, hogy merült, aztán kis idő múlva vége is van.
-
-
-
FEDman
addikt
válasz
hegyimorc #13776 üzenetére
Persze hogy elég.
És Ijk-ának is teljesen igaza van, egy portrénak én se így állnék neki.
Még szerencsére, hogy Robin Wong se portrékat lő ily módon ezen a videón.Mondanivalóm lényege csupán az volt, hogy az Oly képes vezeték nélküli vakuvezérlésre is és gondoltam mellékelek hozzá egy gyakorlati példát is.
-
Freddy76
addikt
válasz
hegyimorc #13766 üzenetére
Az is oka a gépcserének, hogy a gyerekre rendszerint egy lövésem van, mihelyst meghallja a zár kattanását, rohan, és el akarja venni a kályhacsövet apától. Talán itt a kisebb, kevésbé feltűnő méret, halkabb működés és a folyamatos LV segít abban, hogy ne legyen folyamatos a harc a gépért
Majd arra leszek kiváncsi, hogy az omd vakuját lehet-e bármilyen módon értelmesen használni, vagy csak a direkt pofánvakuzásra jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-roller topik
- Xbox Series X|S
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged