- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
HollyBoni
veterán
-
.mf
veterán
válasz
MrChris #44854 üzenetére
Nem követem a fejleményeket egy ideje, de szvsz:
WD Red felesleges felárral jár egy fícsörért, amit nagy kegyesen visszadtak (TLER, ami régebben alap volt), s csak RAID-kötegként van haszna. Inkább vegyél helyette + egy kis extráért (2x ~14-15k) 2 db normál, különböző típusú (akár gyártójú) 1 TB-ost és állíts be egy időzített sync-jobot. Legjobb talán az, ha a második lemez még csak nem is azonos gépben van, hanem külső lemezként (4-7k egy külső ház) vagy egy okosabb routeren hálózati tárolóként vagy dedikált NAS eszközben. -
.mf
veterán
válasz
MrChris #44852 üzenetére
Na nem egyből 1.0-ról 2.0-ra ugrottak: 1.1, 1.2, 1.4, 1.6, 1.7 és 2.0 voltak a lépcsők
Persze lehetne még sok minden... de már ez is több, mint az 1-2 tényleg csak alapvető hibajavításra korlátozódó fw-frissítés, amit a legtöbb géphez a gyártók ki szoktak adni. S még mindig ígérnek pár frissítést extra fícsörökkel, remélem lesz is belőlük valami. -
.mf
veterán
válasz
MrChris #44849 üzenetére
Az EM5 fw már 2.0-nál tart, utólagos fícsörként megkapta a kisebb fókuszmezőket (bár ezt továbbra is csak utólagos vizuális visszavezetésnek tartom, ami már eleve benne volt a gépben), és még mindig ígérik, hogy egyik következő fw-ben a focus peaking is benne lesz... never say never.
-
válasz
MrChris #44759 üzenetére
nem is azzal volt bajom, hogy olcsón jöttek angliából, ez normális. az viszont, hogy mindezek intézése szívességi alapon történt, aztán itt ment a nyerészkedés hetekkel (!) később, na az a no komment. és ettől még nem rossz ember senki, de elszaladt a ló itt a topikban ezzel.
-
törölt tag
-
HollyBoni
veterán
válasz
MrChris #42983 üzenetére
Nem tudom hogy kitobi túl éles e, videónál egyszerűen szar képe van. Képprofilnak standard-ot használok, minden levéve amíg lehet, saját tesztek alapján ez a legvisszafogottabb profil. Kitobinál talán picit sok a szaturáció az én ízlésemnek, manuáloknál tökéletes. De lehet ez csak én vagyok, én nagyon utálom az agyonszaturált agyonkontrasztozott képeket. De mindig utómunkázok a videókkal szóval kitobival is ki tudok hozni nekem megfelelő képet.
-
HollyBoni
veterán
válasz
MrChris #42964 üzenetére
Olyan van egy éve 8 gigásban, egy fórumtárs szerint 19MB az írási sebessége, ez is bőven sok. Nekem már ajánlottak GH1-hez 95MB/sec-es UHS Sandisk kártyát mert hogy csak az elég gyors, mikor még a 100Mb/sec is csak 12.5MB/sec.
Megyek 2-3 hétre Hollandiába tesómhoz, aztán kell a tárhely nem lesz elég a 8gb úgy érzem.
-
arn
félisten
válasz
MrChris #42951 üzenetére
az olyviewer egy sz*r konkretan
azaz osszes erenye, hogy olyasmi kepet tud, mint az oly jpg. ami joval gyengebb, amit a c1 tud fel perces munkaval. probaltam parhuzamosan hasznalni oket korabban, de ugysem volt az igazi. sony lapkanal eleg jok a lr szinei is, igy igazabol meg ez az elonye sincs meg.
a c1 legnagyobb erenye, hogy mindazt megcsinalja egy lepesben (es jobban), mint amit a lr 5 percnyi tekergetessel.
-
Studi
veterán
válasz
MrChris #42251 üzenetére
És eladó az egész világ!
Persze megfelelő áron.
Amúgy nem, E30+14-54+50-200-50macro tuti marad még egy darabig, imádom őket. A Sigma 105 is nagyon jó amúgy, ha nem akarok nagytelézni, akkor azt viszem csak magammal. Csak a 30/1.4 lóg ki egy picit, fényszegény helyzetekre már inkább a mikrós fixeket viszem.
-
arn
félisten
válasz
MrChris #42207 üzenetére
Probald ki... En letoltottem mindet, aztan megneztem oket. A dxo programjat szoktak dicserni, de nekem kezelhetosegre a lr jott be, kimenetre meg a c1. Elsore bonyolultabbnak tunik, de sokkal gyorsabban erek el vele jo eredmenyt, mint a lral. Egyedul a profilokra gyurhatnanak.
-
|AP|
veterán
-
scarabaeus
őstag
válasz
MrChris #42033 üzenetére
Aha, én korán kelek. Percre pontosan kiszámolva indultam a vonatomhoz, aztán szabad ég alá érve felnéztem, és ott maradtam.
A következő vonattal mentem. Nincs telém a m4/3-hoz, viszont ezért tartom a pici Canon SX220-as kiskompaktot. (Pici... Az új GM1 váza mm-ekkel, de kisebb
)
A másik fórum Csillagászat topikjában
Kicsit még a Vénusz-sarló is sejthető volt.
-
b.vr
őstag
válasz
MrChris #41298 üzenetére
Te amúgy tulajdonképpen megértettél bármit abból amiről eddig volt szó?
Szerintem senki sem szeretne e-m1 + 12-40et erre cserélni. Inkább úgy képzeld el hogy ott az e-m1-en a 35-100, és hogy ne kelljen mindig obicserével szórakoznod, ezt meg viszed magaddal a mellé.
Vagy aki az egész rendszerépítést hagyni akarja a francba, és 800 dolcsiért (karácsonykor jóval kevesebbért) egy nagyszenzoros, fényerős zoomal lefedi a fotózási igényeit. A fennmaradó több mint 1.000 dolcsit/eurót pedig elkölti mondjuk utazásra, hogy legyenek érdekes élményei, fotós témái. Ennyi. -
FEDman
addikt
válasz
MrChris #41134 üzenetére
Helyedben én ezt azért nem erőltetném. Én voltam az aki megpróbálta a tesztedet értelmezni, hozzáteszem sikertelenül. Teljesen irreálisak voltak a kapott eredmények. Úgyhogy a végén max annyiban egyezhettünk, meg, hogy valami ott nagyon nem volt rendben, de hogy a Canon nem ilyen alapból az tuti!
-
Tulku
veterán
válasz
MrChris #41127 üzenetére
"hogy valami gebasz van, ő adott egy magyarázatot, hogy valszeg az a példány nem jó."
ez azért mindjárt más...mármint ha egy adott példány rossz, nem az egész olyan szenzorral szerelt paletta...
Roboter: És ha mire megérkezik a cucc 400 lesz az ojró akkor aszongya a bolt, hogy bocs, de nem 200 hanem 300? Na neeee...
Ha ennyire trágya a valutánk ne tegyék ki rendelhető, előrendelhető státuszba a cuccost...
-
Tulku
veterán
válasz
MrChris #41091 üzenetére
Eos-m nek és a g1x elődnek szerintem nem volt baj a képminőségével, ellenben fókuszálási idejük alatt megiszok egy miami chillis lattét és meg is emésztem...na ezért aggódom Parcival ellentét en a sebességükön.
Bár a g16 pedig elég gyorstüzelő bár abban ha gyaf...nyi lapka van ezekhez képest... -
ROBOTER
addikt
válasz
MrChris #41091 üzenetére
A képminőséggel azért finomabban a véleményekkel.
Csak nézd az aláírásomat.
Itt van van kb, 30ezer RAW (7D + 600D, az EOS M és M2-vel azonos szenzorral) a winyómon, az E-M5-nek és társainak egy osztállyal kellene jobbnak lennie a DXO alapján, hát jelentem a ..csában sincs.
-
EFT
tag
válasz
MrChris #41091 üzenetére
A képminőségben nincs igazad, az egyáltalán nem rossz az EOS M-ben.
AF sebességen javítottak, de a mai m43-os MILC-ek ebben sokkal jobbak.
Obik terén viszont egész jókat csinálnak és ez a lényeg. Egy jó obiparkhoz egy jó vázat kihozni, már nem akkora kunszt, mint ha fordítva lenne (ld. Sony).
Megkockáztatom, a Canonnak eddig nem is volt feltétlen érdeke (és lehet még most sem az) hogy a mirrorless rendszerek elterjedjenek. Viszont egy jó obipark mellett, lehet, hogy csak a megfelelő pillanatra várnak és kihoznak egy olyan vázat, amivel hirtelen komoly szereplőjévé válhatnak a milc piacnak.
A rendszert elsősorban az obik határozzák meg. -
Marseille199
senior tag
válasz
MrChris #41005 üzenetére
Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően, most már talán lesznek ilyen könnyítések, de nem ilyen egyszerű a dolog.
Kell AF motor, képstabilizáló lencsetag, no meg ha cserélhető, akkor sokkal nagyobb a macera, mint egy összehegesztett kompaktnál. No meg ezaz, hogy 35/f3,5 kezdővel volt, a vége meg f5.x-f6.x volt, szóval annyira nem tuti a dolog. DE most annyi minden változik, néhány éven belül biztos óriásit alakul ez a terület is. -
ROBOTER
addikt
válasz
MrChris #40737 üzenetére
A nagysebességű A/D konverterek kimenő adatának helyessége függ a frekvenciától, illetve ha nem közvetlen átalakítással működik, akkor az átalakítás ideje függ a szóhossztól (bitek).
Magyarul 14,7 egész képet ki tud magából izzadni másodpercenként, ha meg akarod tartani a 12 bites felbontást. Ettől magasabb frekvencián az utolsó két bit már teljesen értelmetlen lenne, ott csak 10 bites felbontást kínál.
A "4 pixel mixture" pedig a leméretezés módszere, 2x2 vagy 3x3 pixelből keletkezik egy pixel a videó során, így lesz 1080 vagy 720 sor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest