Új hozzászólás Aktív témák
-
szaby_gyerek
tag
válasz
Mercutio_ #47217 üzenetére
És pont ez miatt nehéz kiszállni a m43-ból. A többi milchez képest olcsónak mondható. Persze most nem néztem meg minden alternatívát, de amik érdekesek lennének pl.: sony az drágább kicsivel. Ami bitang érdekes lenne az a fuji, de az meg még drágább. Persze semmi gond nincs a m43-al, nincs okunk panaszkodunk. Ez egy kellemes csapda.
Halkan ideírom, hátha érdekel valakit: Oly 12-50 objektív 45e huf-ért van eladó.
-
rumos14
nagyúr
válasz
Mercutio_ #47199 üzenetére
m43 szintű használt piacról nem beszélhetünk, ez egyértelmű. de én minden obimat használtan vettem, szóval türelem...
amit kiabálok itt jobbra-balra, most van egy "vegyél a váz mellé 30% kedvezménnyel még egy obit" akció a Sony boltokban, ez azért elég baráti. emellett heti akciók is vannak, vázakat 20-25% kedvezménnyel lehet venni, most érdemes váltanotok -
-
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_ #46767 üzenetére
Nem, amire te gondolsz az E-System Professional Backpack. Az 50 körül volt alapból, aztán valamikor 2012 év végén kidobták a maradékot 10-ért. Mikrós cucc elveszne benne.
Ez egy kifejezettem mikróhoz tervezett kis hátizsák, de nekem nem tetszik igazán az elrendezése. -
hegyimorc
senior tag
válasz
Mercutio_ #46679 üzenetére
G3 már rég volt, hirtelen csak az jut róla eszembe, hogy még annak sem igazán voltam elégedett a színeivel, de a nagyobb bajom az volt, hogy milyen lassan dolgozta fel és írta kártyára a raw-t.
A GM1-be nem nagyon tudtam belekötni, talán csak a szerencsekerék fordult el párszor eleinte amíg meg nem szoktam. Nyilván nem érdemes valami "fő" géphez hasonlítani, tehát az, hogy tökéletesen elégedett vagyok vele úgy értendő, hogy második, könnyű kirándulógépként tökéletes. Annyira, hogy ez az első olyan "másod" gépem, amit nem csak akkor használok amikor nincs kedvem a nagyobbat cipelni. Ha nem számít a súly/méret vagy nem szól valami igazán nyomós érv a "nagy" mellett, akkor azt veszem kézbe ami közelebb van, vagy amelyiken az az obi van ami épp kellene.
A display meg ... bizonyos esetekben semmit sem látok, telefon, fényképezőgép ... tök mindegy
De ez csak nagyon extrém esetekben zavar:(milyen jó egy mocskos üveglap
... hát még színesben )
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_ #46626 üzenetére
max az e-p1-ed adná, abból meg már van egy
amúgy éjszaka még én sem maradtam kint, csak kiskoromban, a mókust az ágyból eteted, a szarvas szembenéz az ablakból, most meg rengeteg a medve is... biztosan nagy kaland lehet, egyedül nem hiszem hogy ki mernék menni csillagfotóznipár napja beleléptem egy friss gőzölgő medvesz*rba, azóta rettegek már nappal is arrafele kószálni
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_ #46542 üzenetére
elvileg kb annyi az eltérés, hogy portréra jobb az x-trans, tájképre meg a sima (az x-trans, pl. ha jól emlékszem faleveleket, fűszálakat nagyon nem szereti)...illetve x-trans raw-ot feldolgozni normálisan még mindig nincs amivel...személy szerint ha választanom kéne x-a1-et venném
sztem nem ártana, ha az összes fujiból létezne sima szenzoros is... -
-
válasz
Mercutio_ #46025 üzenetére
Szuper, a vázzal együtt lazán megvan az egy milla.
Nos, akkor nézzük sorra:
Van 3-3 féle lencse a 300k-s kategória alatt:Alap zoom:
- LUMIX G VARIO 14-42mm F3.5-5.6 ASPH. MEGA O.I.S.
- LUMIX G VARIO 14-42mm F3.5-5.6 II ASPH. MEGA O.I.S.
- LUMIX G VARIO 14-45mm F3.5-5.6 ASPH. MEGA O.I.S.Telében:
- LUMIX G VARIO 45-150mm F4.0-5.6 ASPH. MEGA O.I.S.
- LUMIX G VARIO 45-200mm F4.0-5.6 MEGA O.I.S.
- LUMIX G X VARIO PZ 45-175mm F4.0-5.6 ASPH. POWER O.I.S.Melyik a legjobb kategóriánként?
Esetleg régi sima 4/3 stabis obikat érdemes néznem?
-
-
.mf
veterán
válasz
Mercutio_ #45692 üzenetére
Ja, hogy az vaku a Kajla-Lajkán? Aszittem periszkóp, ha nagyon oltjuk, még kilásson a víz alól
Schawo: az az épp csak pár hónapja már legalább tavaly december, de lehet, hogy már annál is korábban.
Alg: jaja, kérdezz be, csak pár darab van, amik jönnek-mennek.
Chris: talán valahol már láttam, azt hiszem úgy hívták, hogy Photo Shop. De lehet, hogy tévedek
Kíváncsi lennék rá, de nem hiszem, hogy kéne, a váz is tud b&w-t.
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_ #45518 üzenetére
A camerasize-on nincs sajnos fent az általam etannak tartott Olympus E-30, de ez alapján nagyon közel lehet hozzá fogásra. Majd ha lesz 50-ért lecserélem rá a G6-ot.
-
|AP|
veterán
válasz
Mercutio_ #45501 üzenetére
ezekre gondoltam, mikor azt írtam, hogy itt-ott lehet kapni egy-egy darabot
Normális választékot keresnék, de úgy tűnik nincs már itthon kifejezett Crumpler üzlet. Pedig nagyon jó minőségű cuccok... csak a hivatalos webshopból elég drága a postaköltség... -
b.vr
őstag
válasz
Mercutio_ #45304 üzenetére
Egyrészt igen, másrészt a nagylátó "tipikusan tipikus" felhasználási területe úgy általában is a tájkép és épület
Pl. beütöttem a flickr keresőbe az oly 12-őt, és nem meglepő módon ez dominál.
(persze lenne ingerem nagylátószögnél is akár mélységélességgel játszani egy-egy kreatívkodó képnél, vagy egyszer-egyszer spécibb perspektíva koncerten, kevés fényes helyen, stb, de beletörődtem hogy m43on erről le kell mondani, ha valaki nagyon ilyet akar az jobb ha FF-ben keresgél -
válasz
Mercutio_ #45136 üzenetére
A PL1-nek jobb a képi világa, mint az új szenzorosoknak. Ez pont a múltkor tudatosult bennem, amikor az M10 tapinapról hazajövet a "mi ez a szar" felkiáltással üdvözöltem a képeket. A színek egyszerűen nem olyanok, amilyennek én szeretem. Most már azért nem azt mondom, hogy szar, csak annyit, hogy nem az igazi. Persze minden másban köröket ver a régi szenzorra az új.
-
madgie
titán
válasz
Mercutio_ #45136 üzenetére
Ja, hogy az! Az van egy raklapnyi, a gyorsmenüben könnyen el is érhető, a beállításokban mélyen eldugott helyen meg testre is lehet szabni, hogy melyik legyen választható és melyik nem.
A BW-je nem olyan rossz, sajnos nem Dynamic BW by GF1 szint, de kis piszkálással egész jó (csak a mű-zaj sok rajta). A Pinhole mód egész jó még, ha az ember Instagramos színvilágra vágyik.
szerk: utólag is lehet raw edittel mókolni, két presetet el is ment ott, nekem az egyes asszem a BW, a második a Pinhole (és azon belül eljátszhatsz az expókorrekcióval, shaodew/highlight-tal, WB-vel, stb).
Ami miatt mégis raw+jpg-ben lövök: az E-M10-nek kellően nagy felbontású az LCD-je ,hogy belenagyítva jobban lehessen élességkontrollt gyakorolni a raw+jpg teljes felbontású jpg-jén, mint a sima raw beépített jpg thumbnail-jén.
-
madgie
titán
válasz
Mercutio_ #45115 üzenetére
- Q Menu szerintem itt olyan, testre szabható formában nincs. OK gombra jön fel alapesetben beállításfüggően vagy az oldalsó elrendezéses, Q menu-szerű, de fix elrendezésű gyorsmenü, vagy a mozaikszerű, sokbeállítós menü (ami szintén nem testreszabható, de minden sz*r benne van).
- Fn gombon témamódok: nem hiszem, sose néztem, van rajta egyáltalán témamód?
- négyirányú egész jól testre szabható, de pinpoint AF asszem eleve nincs. Panán se használtam, az interpolált érzésű nagyítás inkább zavart, mint segített volna.
- menü gombra ott lehetsz ahol vagy, legalábbis van a menüben ilyen beállítás. én még nem lőttem be, egyelőre próbálom betanulni, mi hol van (csillagfotónál gyakran kell az eldugott menüben mászknálni... bár valami Set-be akár el is menthetném)
- fókuszpontot szinte akárhová pötyögtetheted, szinte legszélre is. Live Histogramm furamód nem hiányzik, mert a keresőképnél tudja mutatni az bebukott/kiégett részeket, amit fenemód megszerettem. csak kikapcsolt Live Boost-tal ér valamit persze, de ezzel együtt tök, jó, hogy a Pana mondjuk mindig nyom egy LV Boost-ot, itt ez kapcsolható.
Gombátszokás: a gomdok fele minimum testre szabható, de ami nem, az is elég jó helyen van. A play kicsit elszeparálva, fogásváltást is igényel... elsőre fura volt, most már megszoktam.
Ja, az EVF szemüvegeseknél továbbra is elég gázos,
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #45115 üzenetére
Egy dolog engem nagyon idegesít, amire lehet hogy valami beállítás, csak épp még nem találtam meg a kezeim között mozgó oly vázakban, hogyha a menübe lépsz vissza, nem ott van ahol az előbb voltál, hanem mindig az elején. Aztán irány a pokol bugyra.
Egyébként nekem a G6 után is szembetűnő volt a Sony szenzor előnye(pl5), vagy Oly képvilága. És amikor láttam a kész képeket, nem érdekelt hogy mennyivel nehezebben készült mint a panán.
És mostanában fotóztam többször metróban. G6+ stabis obi vs PL3+kitobi = 0:1 Oly vázzal sokkal több részlet megmaradt az emberek arcából, hasonlóan f/sötét obikkal.
-
Gondwana
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged