- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Google Pixel topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
csimpekve
tag
Még a kompakt topikban tetted fel a kérdést, de már itt válaszolnék, mert ide tartozik:
Na de most, hogy már a méretek nagyjából helyén vannak, jöhetnek a fontosabb kérdések: mit fényképeznél, milyen körülmények között, mekkora a keret, méret-tömeg mennyire számít, stb.
Ezen el kellett gondolkodnom, és arra jutottam, hogy valószínűleg szeretnék fotózni. Az előző gépeim mind amiatt kerültek a polcra és váltak csak esemény/nyaralás/kirándulás megörökítő eszközzé, mert kinőttem őket, elértem a határaikat. Most az FZ5 - bár nem annyira farzsebben hordható méretű - de megmaradna azokra az alkalmakra, ahová nem szívesen vinném magammal a MILC-t. De első körben nem szeretnék sokat kiadni ezért használt szettben gondolkodom. Találtam is egyet elég jó áron. G1 váz, Olympus 14-42 és 40-150 obikkal, m4/3-4/3 átalakítóval. Igen, video nincs, pedig szempont volt számomra, de idővel a vázat cserélném G5-re vagy G6-ra és akkor az is lenne egy csomó mindennel együtt. Szerintetek?
-
arn
félisten
egy csomo swes dolog lenne, amit frissithetnenek, de nem teszik meg.
(#44426) schawo: az a gond, hogy nekem meg az xt1 is picit lassunak tunt, pedig nagyon finom masina. ahogy mozgattam a vazat, a nezokep lathatoan lagzott, es az af sem ertem hogy lehet a vilag leggyorsabbja (bar ezt mar eljatszottak parszor).
-
MrChris
nagyúr
tulajdonképp ½ évente adhatnának ki új szoftvert hogy korrigáljanak apróságokat, kényelmesebbé tegyék a használatot, meg egy-egy új funkciót beletegyenek. De ez csak a felhasználó érdeke, hogy a vas jobban ki legyen használva. Helyet kell hagyni a következő gépnek, különben ki venné meg?
-
|AP|
veterán
nekem építészként tetszik, bár mi meg nem értett állatfaj vagyunk
A Bikás park, a Szent Gellért tér (odafent is) és a Móricz szerintem kifejezetten jó lett. Én pont azon lepődtem meg, hogy a sok nyers betonfelület ellenére a legtöbb embernek úgy láttam tetszik, pedig biztos voltam benne, hogy az lesz a többség véleménye, mint a tiéd.
Az átadásról-csúszásokról, meg a többi kapcsolódó dologról valóban nem lehet politikamentesen beszélni, így ki is hagynám. Maga a történet tényleg gáz, de most már végre elkészült, még ha jobb is nem belegondolni, hogy milyen áron...
-
Mercutio_
félisten
Lőjj be egy élességi síkot, és ne te mozogj, hanem várd meg míg belesétál valami, repülő cuccoknál meg lőj ki egy irágot, előbb-utóbb úgy is rárepül valami, és akkor expózz.
Teleobi + DCR-250-nel se egyszerű, de ott távolabb vagy a növénytől/élességi síktól, így kevésbé ijednek meg a rovarok. -
Idézek magamtól:
Minden olympus (és utángyártott) akku tölthető
minden olympus (és utángyártott) töltővel, ami
méretben passzol.Az M5 és M1 akkuja természetesen nem kompatibilis az összes többivel (P, PL, PM sorozat, és az M10). De a hivatalos infó szerint a BLS1 és BLS5 sem kompatibilis egymással. Pedig de.
De látom, hogy már itt a fórumban is kialakult a teljes zűrzavar, pedig egyáltalán nem bonyolult. Amik méretben egyformák, azok egymással kompatibilisek.
-
-
jjeahh
nagyúr
attól függ mekkora a kereted, milyen gyútáv kell...talán az m39 adapterek a legkisebbek, és az obik között is vannak nagyon aprók...nekem om 50mm F1.8 van, az obi pici, de az adatper ugyanolyan vaskos, mint az m42-es...ha 50-es kell picibe, akkor jupiter 8, ha vastagabb a pénztárcád jupiter 3 mondjuk nem lehet rossz
-
HollyBoni
veterán
Gondoltam nem az a szint. Nekem a kontraszttalanság, vagy az hogy kevésbé szaturált jobban tetszik. Színeket én is észrevettem hogy különböznek, de ez sem egységes. Minden filmes obi nálam más képet adott, szóval nem volt ilyen hogy az összes melegebb képet ad vagy ilyesmi.
Studi : Annál az industarnál viszont maga az M42 adapter nagyobb.
Amúgy jó képe van.
-
fattyu
veterán
hexar40 pentax 50 1.7ek is elég laposkásak. Minolta 45 is palacsintának van hívva.
Amugy a kedvencem Nem kifejezettten technikailag tökéletes... de szeretem
Rbalint: Az a jupiter 8 viszont szerintem alkalmatlan bármire. 1 méter közelpont, és NAGYON sokat kellett utúmunkázni a képeket hogy valami legyen belőle. Nekem nem tetszett kicsit sem.
-
gorgo
őstag
Persze, egyértelműen a bevonat (és ne feledjük: kevert színes műfények orgiája, ami frankón feladja a leckét az AWB megadásának!!!).
Ha figyelmesebb az ember, simán észre veheti, hogy pl. a 45-ös olynak is más kicsit a színvilága. Vagy mondok mást: készíttetnék szemüveget, de mondom az eladónak, hogy csak olyan rétegeket tehet rá, ami nem befolyásolja a színeket. Erre ad egyet, ezt nézzem meg, az olyan. Megnézem: nem olyan. Csak halvány árnyalatnyit, de egyértelműen eltolja valamely irányba. A szar tükröződésgátló bevonat pl alig v. néha nem is alig észrevehetően eltolja a színeket. A mostani szemüvegem pl. magentásba...
Várom már, hogy a szemüvegkészítők mikor jutnak el arra a szintre, mint az obi készítők: nano bevonat. Eddig azok a legjobbak (pl. panalajkáé), nem veszek rajtuk észre színbeli torzítást. Ha van is, nagyon minimális lehet. -
FEDman
addikt
Ja, mert az E-M5-nél is végig milyen őszinték voltak hogy honnan van a szenzor..
Látom így utólag sokan nagyon vágják a témát, már csak azt nem értem, hogy mikor bedobtam ezt az egészet ez a sok okos ember hol volt akkor?
Mert érdekes módon akkor még mindenki aki csak klaviatúrát ragadott az ellenkezőjét bizonygatta.
-
HollyBoni
veterán
Tesztelgetem még a dolgokat, meglátjuk mi milyen csíkot húz és mit csinál stackelésnél. Viszont a GH1 szörnyű hosszú expóban, szóval minden egyes másodperc + zaj, és ez még csak ISO 100-on volt.
Én is erre gondoltam hogy növekvő darabszámban rakja össze, de vajon milyen progival? Ez a fő kérdés.
Még kérdés, ha sima csillagos timelapse-et csinálok, ott lehet kihagyni időt az expók között? Volt olyan videó amiben azt mondták max 2 másodperc, volt olyan ahol azt mondták 15-60 vagy több másodperc is mehet.
-
HollyBoni
veterán
Nem tudom, most így állítottam be.
30 felett már meghúzza a csillagokat 14mm-en, bár nem tudom ez utólag összerakásnál hátrány vagy előny. Amúgy az nem fényszennyezés, hanem egy lámpa.
Még napellenzővel is sajnos ilyen lett.
Képed jó, facebook tömörítés sz*r.
Kérdés: [link] 3 perc 53-nál ezt az effektet hogy, mivel csinálják? Sok videót láttam már amiben volt, esetleg ha van valami neve az is jöhet hogy nézhessek tutorialokat.
-
scarabaeus
őstag
A csillagászati adatok (adott koordinátán nézve a dolgokat) térképpel vizualizálva a The Photographer's Ephemeris programban, az időjárásra nincs egzakt megoldás
-
-
HollyBoni
veterán
Nekem videóhoz nagyon kell a manuálfókusz, csillagfotózáshoz is. Sokszor használom eléggé. Nekem már a Pana kitobim képminősége is megfelel, ha azt hozza már jó. Az a 12mm nagyon hiányzik, na meg jobb építési minőség sem ártana.
Meg nem tudom mennyi lesz ez a 12-32, 50-nél többet nem tudok most obira szánni.
-
HollyBoni
veterán
A 12-32-vel a legnagyobb bajom az hogy nincs rajta MF gyűrű, GH1-ről sehogy nem tudnék manuálfókuszálni, enélkül nem nagyon tudnám használni. Amúgy a látószög ami kéne azt pont lefedné. A 14-es fix meg gondolom sehogy sem lesz olyan széles mint bármelyik 12mm, illetve néha jól jönne ha el tudnék menni 20-30mm-ig. Meg ez használtan vajon mennyiért fog menni?
12-50 mennyiért szokott menni használtan?
-
gorgo
őstag
szerintem ez a képlet csak lineáris obikra igaz. A halszem akkora térrészt befog, hogy olyan picik a pontok, hogyha még húz is kicsi csíkot, képernyőméretben nem igazán észrevehető. De belenagyítva sem nagyon 60s-nál.
Na, majd legközelebb fókuszálok mindegyikkel (bár a 25-tel megtettem, muszáj volt, a 17-tel is, csak a samival nem.). Reptér nincs a közelben, de "hál istennek" azért volt felettem egy légiút, azaz min.3 gép állandóan van az égen. Maradnak az ufók.
Mazsinak is vannak 60s halszemes képei ahol teljesen pontszerű minden csillag (és nem maszat).
-
gorgo
őstag
Miért tévedne? Fene vigye hogy nem képesek pontosra megcsinálni a végtelent! Főleg elvárnám egy drágább obitól, a 17-esen ordít hogy mennyire nem ott van. Mondjuk ott azonnal észrevettem, de a halacskával úgy látszik minden kép kicsit félre fókuszált lett.
Amúgy mi ez a fél perc? Próbálkozni bármivel lehet, csak győzd kivárni (ill dupla idő a zajszűrés miatt).
Inkább volt az repülő, mint hullócsillag, bár fene tudja. -
Black Smile
csendes tag
Köszönöm a választ mindenkinek! Igazság szerint úgy kerültem ide, hogy láttam a MM-ban az E-PL3-at 80 ezer, a V1-et pedig kb. 100 ezer forintért, és elgondolkodtam, hogy lecserélném a régi kompakt gépet.
A motorversenyt csak a példa kedvéért hoztam fel, hogy kb. ez az egyetlen dolog, ami kilógna a normál hétköznapi felhasználási módból.
Megnéztem az ajánlott V2-őt, de hát az messze túl van azon a határon, amit a vásárlásra fordítanék.
Dupla kit az gondolom ez lenne ugye: Olympus PEN E-PL3 + EZ-M1442 14-42mm + EZ-M4015 40-150mm?
Objektívet használtan, mint pl. a 14-150 vagy a 40-150 lehet kapni, vagy nem jellemző? Kb. milyen árban vannak? -
Black Smile
csendes tag
Teljesen normál felhasználás, nyaralás, túrázás, családi események megörökítése, állvány nélkül, csak úgy kézből fotózva... esetleg annyi, hogy ha elmegyek mondjuk egy motorversenyre, akkor kicsit jobban is rá lehessen közelíteni az eseményekre, mint az 5x nagyítású kompakttal, hogy ne csak pacákat lássak (természetesen nem arra gondolok, hogy a kerékről lefoszló gumidarabokat is látni lehessen a képen).
Bővítés... nem tudom, hogy az alap objektív milyen képeket csinál, gondolom távolabbi témákhoz kellene egy másik, de nem akarok nagyon belebonyolódni, mivel nem értek hozzá, de az alap objektíven kívül maximum egy másikat vennék hozzá. -
hegyimorc
senior tag
" de drágább, nagyobb, nehezebb is."
Ez mind igaz, mégsem értek egyet egyikkel sem
Ha most vennék, akkor panat vehetnék használtan, olyt nem, így ugyanannyit kellene fizetnem. Nagyobb, de igazából ha nem palacsinta akkor már kb mindegy. A súly meg ilyen szinten szintén ritkán számít. Pár gramm.
Szóval csak azt mondom, hogy a döntés nem is olyan egyszerű
-
Studi
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest