- A nap színe: a vörös
- Elmentünk fotózni a Xiaomi 17 Ultrával
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
lugosi
üzenetére
"Nem tudom mi erről a véleményetek, szerintetek jó vagy rossz döntés volt-e, kíváncsi vagyok mit gondoltok erről."
Amíg jönnek az új vázak, nagy gond nincsen. Objektívek terén már bőven el vagyunk látva, a használt piac is óriási, szóval ott mindig fogsz majd találni, akár nyomott áron neked valót.
Egyenlőre viszont szó sincs arról, hogy az MFT-nek vége lenne. Pár firkász hirdeti az igét erről, de egy Olympus pl. biztosan 10szer is átgondolja, hogy mit és mikor zár be, mivel ők az itt szerzett tudásuk egy részét felhasználják más, jövedelmezőbb területhez. Ha csak a képalkotási részlegüket nézed, nem is tudom, mikor voltak nyereségesek?! Mert a tükrös világban kb. sose, a MILC-ek világában talán amikor berobbant az E-M5, az fogyott kellő mennyiségben és szép áron, de azóta sincs nagy slágertermék és sokat költöttek azóta fejlesztésekre is. Szóval ha csak ezt nézzük, már 5-10-15 éve be kellett volna zárniuk, még se tették.
Még egy Pentax is éldegél valahogy, előbb talán nekik kéne bezárni és ha ez megtörténne, a többiek újra kis levegőhöz jutnának, mert elszívhatnák a Pentax usereket.
Én is egy nagyobb beruházásom töröm a fejem (m.zuiko 7-14 vs 9-18), ezzel az objektívvel teljes lenne a szettem (telét leszámítva) és valahogy nem igazán érdekel, hogy mi lesz jövőre vagy utána, megjósolni úgy se lehet, fotózni meg ezzel a rendszerrel szeretek és ez elég fontos. Ha nincs MFT, max a Fuji vonalon tudnék nézelődni, de nem biztos, hogy abba invesztálnék egy ilyen fiaskó után pénzt. Ilyen esetben jó eséllyel használnám amim van, aztán vennék egy Fuji x100 valamennyit, mellé egy telefont és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
- Keebmonnak hívják ezt az ultrakompakt "erőművet"
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen NAS-t vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Egérpad topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung kuponkunyeráló
- A nap színe: a vörös
- További aktív témák...
- Manfrotto karbonszálas kameraállvány (MT057C4) + magnézium gömbfej
- Zeiss Milvus 85mm f/1.4 ZE - Canon bajonett
- Sony Alpha 7 III váz(41960 expo) + Sony 50mm 1.8