Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dare2Live

    nagyúr

    válasz Mercutio_ #6684 üzenetére

    "sak egy laikus számára kissé összemosód(hat)nak a viszonylag olcsó és fényerős fix Nikkor obikról írtak"

    Nem laikusnak írtam. Itt amúgy is alig van laikus.

    "Hasonlításra pedig, ekv. 90 lévén a zuiko 45/1.8-at a Nikkor 60/2.8"
    Mármint egy macro obit egy fényerős portérhoz. Hápersze.

    "A hiba amibe a DSLR tulajok beleesnek amikor a MILC árakat sokallják az az, hogy elfelejtik a tényt: Ezeket a rendszereket a nulláról kellett fejleszteni, míg az évtizedes múltú DSLR-ek esetén sokszor csak reszelgetés, szenzorcsere és ahhoz algoritmus-optimalizálás történik, ami nyilván K+F költségben se azonos."

    Mért tán nem ~uaz a szenzor van a Sony/Oly... vázakban mint amiket a DSLRjeik számára gyártanak? Nem ugyanaz az algoritmus?... de nem vagyok ebben szakértő ellenben aki az, mind azt mondta, hogy mennyivel olcsobb ezért és ezért. Thomtol, Roboterig.

    "ugyanígy nem korrekt egy évtizedes vagy sokszor még régebbi előéletű így komoly használtpiaccal rendelkező obik árait a bolti újakhoz hasonlítani"

    Értem én mire gondolsz de nézd már meg én mire írtam. Aki most vesz rendszert és "szegény" azt nem érdekli, hogy hány éves a rendszer és miért olcsó az obi, mért jobb a vaku, mért .... ott a 4/3 amire aztán állítólag hude olcsó obit tervezni/gyártani. És mégis sokkal drágább.

    Kereső: Ha ilyen pöpec a helyzet akkor miért "ekkora" probléma ez ennyi milcesnek?

    utazozoom: Tessék akkor vmi optikailag hasonló kalibert kérnék, hasonló fényerővel, vagy 4/3on jobbal. 18-105=27-157, legyen akkor 14-77 3.5-5.6 vagy 2.8-5 Mindezt 50Kért kitben.

    don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

Új hozzászólás Aktív témák