Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Hivatalos a Poco X8 Pro Max gigantikus akkukapacitása
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Limitálható, de nem kikapcsolható a YouTube Shorts mobilon
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Hogy mennyit írtatok itt az utóbbi időben... 600+ hsz, mióta legutóbb felnéztem, pár oldal után fel is adtam.
Megvagyok, tegnap járt le a három hetes vonatbérletem, úgyhogy a hátralévő pár napban nyugisabbra veszem - aminek a testem szerint eléggé ideje volt... a 3 héttel ezelőtti bringabaleset óta mindkét csuklóm és a jobb könyököm még mindig fáj, egy hete a sok járástól megfájdult a jobb Achilles-inam, amin a rákövetkező napon egy hegyi templomhoz vezető irányonként 1100 lépcső sem segített; 3 ill. 2 napja a tanyabájk helyi megfelelőjén lenyomtam 30 ill. 40 km-t a Fuji környékén hegyre-fel, hegyről-le, amitől a jobb térdem durrant be, most is be van dagadva és eléggé fáj mozgatni; s ha még nem lenne elég, tegnapelőtt és azelőtt még le is égett az arcom, nyakam és kézfejem a bringázás közben.

Néhány kép: korábbiak flickren, de mivel kedves flickr megint szórakozik velem, pár újabb csak fb-on van egyelőre.
Kicsit változtak a fotózási szokásaim is. Miután beláttam, hogy ennyi gyaloglós utazás mellé nem hiányzik a FF szett nagyobb mérete és tömege, igyekeztem a m4/3-ból egy kicsit többet kicsikarni. Eddig is döntően ISO200-on és mindig legalább kicsit rekeszelve lőttem, de most már csak raw, szinte csak ISO200, és éles obikat optimumra rekeszelve. Exposureplot sajnos raw-n nem működik, saccra a képek 60%-a Pana 20 f4-en, második leggyakoribb vagy a 9-18 kb 9-12 között f5.6-on, vagy a 45 f4-f5.6-on. A PL 25-öst kék árnyalata (és nagyobb mérete, tömege - sérült jobb kar) miatt egész ritkán használtam... a többit meg még annyit se, a 9-18-as óta a halszemet elő sem vettem. A 20-ast eddig sokáig méltatlanul hanyagoltam, de be kellett lássam, hogy a 17-essel szemben mennyivel élesebb és becsillanás-mentes; és az EM5 stabijával hihetetlen jó párost alkot (szemben a 45-össel, azt nem szereti túlzottan: a 20-assal nem ritkán az 1/2 (4+ FÉ), 1/1.6 (5 FÉ), de néha még 1-2 mp (!!) is éles volt; 45-össel még 1/15-del is küszködtem, szűk 3 FÉ). Tájképeléshez a fókusz sebességével nem is volt gond, de a shinkansenről fényképezve viszont elég elvérzett...
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Suzuki topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Óra topik
- Beperelte a Motorola a fél közösségi médiát
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Canon EF 16-35mm f/2.8L II USM objektív - Újszerű -
- Manfrotto XPRO videó monopod + fluidtech talp + MVH500AH fluid fej (MVMXPRO500)
- Canon EOS 1300D gépek objektívekkel ( 2800 / 9400 / 9600 / 13700 expo )
- Canon RF 800mm f/11 Is STM + álcázó+állványtalp+napellenző
- Canon MP-E 65mm f/2.8 1-5x Makró objektív - Újszerű -
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4453, 100% Akksi
- AKCIÓ! Palit Gaming Pro RTX 3070 Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Asus TUF A16 2024 FA607NUG Gamer notebook - R7 7445HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest