Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MrChris

    nagyúr

    Csináltam egy kis összehasonlítást, mert kíváncsi voltam mennyit javult az új EM5 II videó felbontása.
    1. Letöltöttem a DPreview-ról az új EM5 II Video Stills Comparison, FullHD videó képét.
    2. A New studio comp-ből letöltöttem ugyan erről az ábráról az EM5 fotó jpg-t, itt jön a trükk!! Leméreteztem 720p-re majd felkonvertáltam 1080p-re. Ezzel kaptam egy felkonvertált FHD képet, amit gyakran szeretnek alkalmazni a gyártók. Kevés DSLR, MILC van aminek valódi FHD képe van. Ez már korábbi teszteknél kiderült.
    3. Hogy legyen még egy viszonyítási alap letöltöttem ugyan ezen ábra GH4 videó képét.

    4:3 arányra vágtam a 16:9-eseket jobb összehasonlítás kedvéért, de tartottam az 1080 sort.
    EM5 II video kép, EM5 resize 720 upsize 1080, GH4

    Egy mintát ide teszek amit persze elcsesz a PH :D

    De a fenti képeket letöltve összehasonlítható, hogy az EM5II FullHD videója még a 720p-t sem éri el, ami elég szomorú :O Sajnos ez látszik is a mintavideókon, sehol se igazán éles. Még az is lehet, hogy elvileg a natív videó felbontása alulról közelítve 720p és ebben videózva utólag szerkesztővel felkonvertálva jobb eredmény születik moiré és élesség szempontjából, mintha a váz csinálná.
    Ha ezen az oldalon beállítjuk összehasonlításnak az új EM5II-t és mellé az EM10-t, szinte pixelre megegyezik a képük felbontása. Ennél azért kicsivel többet vártam, ráadásul a 70megabit ellenére még mindig jelen van a szétesés, pedig ilyen adatsebesség mellett már nyomának se kéne lennie, mintha erőből próbálnák megoldani amit ésszel kéne. Kezdeti lelkesedésem lelóhadt.

Új hozzászólás Aktív témák