Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hegyimorc

    senior tag

    Túl sokat még nem használtam a G3-t, de már van próbálgattam itt-ott.

    A gép olyan mint amilyenre számítottam. A kezelhetősége picit talán jobb is mint gondoltam. A képminősége nem jobb, de nem is rosszabb.
    A GF1-nél kicsit jobb, de nem annyival, hogy csak emiatt érdemes lenne váltani.

    A színzaj picit jobb és kicsit jobbak a színek is. ( GF1 "Standard" nem tetszett, a "Nature" helyesebb színeket ad. A G3 ehhez áll közelebb.
    RAW-ról majd akkor, ha lesz CameraRaw ami ezt is ismeri. Egyelőre a géphez adott SilkyPix SE van, de ezt nem nagyon szeretem.
    A RAWTherapee megnyitja ... én meg csukom is be azonnal :-) )

    Az érintőképernyő tényleg jól használható. Sokminden gyorsabb és kényelmesebb mint a pici gombokkal, főleg a fókuszpont kiválasztása.
    Itt persze nagy dilemma, hogy érintőképernyő vagy EVF, mert ha EVF-et használok akkor érdemes az érintőképernyőt befordítani, de macera,
    hogy ha mégis kellene akkor vissza kell forgatni.

    A gép ahhoz már nagyon pici, hogy egy rendes SLR-hez hasonlóan kényelmesen kezelhető legyen úgy is, hogy el sem vesszük a keresőt a szem elől.
    Lehet, hogy egyébként sem szeretném hosszabb ideig az EVF-en át nézni a világot. Talán mindig fáradt voltam amikor volt
    időm játszani a géppel, de nekem úgy tűnik, hogy nem bírnám hosszú távon az EVF-et.

    A csilivili menürendszer megérne egy firmware update-et, de ha rajtam múlna kivenném a sok "csingilingit" és kicsit egyszerűsíteném, de ez már kekeckedés. Nincs vele komoly gond.

    Az akku tényleg érezhetően gyorsabban merül.

    Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA

Új hozzászólás Aktív témák