- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
válasz
madgie #12195 üzenetére
Bakker mondasz valamit...mikor megvettem 10 éve a philips pixel plus tv-m ami kisimította a 24-es mozifilmeket (más tévéken mint a fűrészfog olyan volt minden) ám túl tökéletesre sikeredett; mindenki azt mondta mikor látta, hogy valami rajzfilm szerű élmény egy film megnézése...érdekes...persze a kicsike most is megvan és lemos minden plazmát, pedig nem fullhádé
Schawo: Meg is értem...olyan ez szerintem, mintha készítenél egy fotót, ahol a kép minden pixele tűéles lenne...kérdenéd; hol a mélysége? Műanyagnak hat tkp...vagymi.
Ettől persze lehetne élvezhető, de ha évek óta mást nyomnak le a torkokon... -
madgie
titán
"24p-t nem értem miért vannak eltelve vele"
Párbeszéd, emberek, közeli képek. Egyfajta mozgás-elmosódottságot ad, 50/60p-n úgy néznek ki az emberi gesztusok, mint egy szappanopera. 24/25p-n tök jó a (lassú) mozgás, tényleg egyfajta álom-jelleget ad az egésznek, érzed, hogy ez nem a valóság. Valahogy olyan, mint amikor több frame-ből lassítunk kevesebbre, csak nem annyira feltűnő (mivel itt nem lassul igazából, csak kevesebb az fps). Elvontabb lesz az egész, valahogy jobban odafigyelsz az apróságokra.
Legalábbis szubjektív így érzem. Majd a Hobbitnál lehet megcáfolnak a 48p-vel oszt akkor így jártam
-
Tulku
veterán
válasz
madgie #12192 üzenetére
Igen a villódzás teljesen igaz, 30p és 24p (ugyi GH2) nem ide valók...az más kérdés, hogy 30p sokkal szebben fut monitoron (talán a pana plazmán is) 24p-t nem értem miért vannak eltelve vele...szaggat mint állat, persze a mozgáskompenzáció segít rajta, de ne svenkeljen akkor sem gyorsan a készítő...
MO-n 25-50p az ideális...punktum
-
rumos14
nagyúr
válasz
madgie #12184 üzenetére
de, mondom.
abban már nem vagyok annyira biztos, hogy ennek még van-e gyakorlati jelentősége, hobby felhasználásnál. TV adó nem fogja átvenni a 30 fps felvételedet, az valószínű. de youtube-ra édesmindegy.
mindazonáltal: a szabályok azok szabályok, és azokat kéretik betartani, kedves Oly. EU-ba szánt, zsebkameránál komolyabb cuccba 25/50 fps videót teszünk. -
rumos14
nagyúr
12-35 kapcsán: fantasztikus, hogy ilyen kis méretben, 300g súllyal elérhető egy ekv. 24-70 f2.8 zoom. szuper AF motorral, stabival.
de egy kis gondolatébresztő, persze nem teljesen igazságos, sőt
FF-en ez 24-70 f5.6-nak felel meg. ha kicsit engedünk a nagylátóból, a tele javára, sőt, még jobb fényerőt is akarunk, FF-re találunk még könnyebb objektívet:[link]
(kéretik nem teljesen komolyan venni, de azért van igazság a dologban. háttérmosásban nem lesz világbajnok ez a 12-35, de ettől még kevés fényben, egy E-M5-ön biztosan brillírozni fog. a nagyobb DOF pedig néha még jól is jöhet.)
-
rumos14
nagyúr
válasz
sebgutkopf #12163 üzenetére
1. USA-ban vett Oly-ra is él a gari EU-ban. (ugye?)
2. az Oly sz@rik rá h a PAL szabvány 25 fps-t ír elő, az EU-ban forgalmazott gépek is 30 fps videót tolnak.következtetés: USA-ból kell behozatni a gépet.
-
Tulku
veterán
válasz
schawo #12169 üzenetére
Igen, de az egyik sem videó optimalizált...tudom, ti nem videóztok.
Cserébe az általad felsoroltak mindegyike fényerősebb...
Ez az új obi is elfoglalja a helyét egyfajta piedesztálon...ott ahol most a 7-14 is ül.
Persze a jó hír, hogy mi mft-sek végre elmondhatjuk; van jó vázunk (OMD) vannak jó obijaink (12-es, 25-ös, 7-14-es, 12-35-ös) csak halandó egyiket sem tudja megfizetni...hja kérem a minőségnek ára van! -
-
ROBOTER
addikt
válasz
schawo #12171 üzenetére
Amúgy rohadtul hiányolom, hogy fejlődik a digitális technika a fényképezőgépekben, a mechanika pedig nem igazán. A bajonett a legbiztosabb oldható és viszonylag gyors cserére alkalmas módszer, ami ráadásul bizonyított.
De a fixeket közelebb hozná a zoomokhoz valami lényegesebben egyszerűbb és gyorsabb cserélési lehetőség. Pl. 3db behúzógomba, elektromos rásegítéssel.
-
válasz
Egy részét tökéletesen tudod: 27% ÁFA. 1000 USD -> 1270 USD. A másik részét meg tudod oldani, ha komolyan érdekel a vásárlás: 1650 USD - 20% = 1320 USD. Bingó.
Szerk: Sőt, a 360k az nem 1650, hanem 1530 USD. Így pontosítva: 1530 USD - 20% = 1225 USD. Hoppá, olcsóbb, mint Amcsiban.
(#12168) Mr.Csizmás Kivéve, ha peche van, és kiveszik random ellenőrzésre, mert akkor lesz vám, áfa, szállítási ktg áfa stb. Jártam már így...
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Mr.Csizmás #12164 üzenetére
Egy pana 12-35-el még érdekelne is. Első milc váz-obi kombó, ami durván ütős lehet. Csak sajnálom rá a pénzt.
-
ROBOTER
addikt
válasz
scarabaeus #12160 üzenetére
Remélem a híres nano-coating nem úgy fog működni, mint a 45-175 esetében.
UED =? Ultra Extra-Low dispersion
Biztosan Bessenyő Pistabácsit kérték fel a névadásra. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
rendeld meg kintről olcsóbban, de csak 1év garival...
aztán max elpasszolod
-
sebgutkopf
őstag
válasz
FEDman #12104 üzenetére
Először is köszi Madgienak és Parcinak, hogy értik a szempontjaimat.
Az összevetés nehézkes, mert ahogy írtam is eleve nem egy kategóriába tartozó vázakat próbáltunk értékelni, aminek a neked hiányzó evf megléte is eltérő elemként szerepel. A korrekt összevetés a nex7 vs em5 lett volna, de ez most nem aktuális dilemma.
A probléma úgy jött fel, hogy megjegyeztem, nagyon elfogadnám az em5-öt, de a teljes kategóriát kilőttem az ára miatt mind a nex7-et mind az em5-öt. Nekem egyszerűen nem éri meg a felárat, mert számomra most nem nyújtana egyik gép se annyival többet az 5n-hez képest, mint az ára, ráadásul vannak kétséges jellemzői mindkét "csúcs" gépnek.Nem bírom felfogni, hogy az Oly miért szivatja különös kegyetlenséggel a magyar piacot csak azért mert kicsi. Ha annyira lényegtelenek vagyunk nekik, akkor vonuljon ki és elhiszem. Ha meg mégis itt vannak és csak számít ez a kerekítési differenciányi piac, akkor egy 1000 usd-os vázat ne adjanak már 1650 usd-ért.
-
gorgo
őstag
válasz
Uf, bjutiful...
Igazán én a 35-100-ra csorgatnám a nyálam, de ennek az árát elnézve, az várhatóan drágább lesz. Ezt 1100€ re várják. Kishazánkban majd hozzádvágják 350k-ért? Szép álmokat gyerekek! -
Tulku
veterán
válasz
Nagyon tetszenek az élességi mutatói és a HD jelölés...
Nem tetszik az ára, viszont ámerikából behozva 300 ezer alatt marad, milyen öröm
-
scarabaeus
őstag
Végre, a 12-35/2,8.
Link az index fórumról.
Bevezető
TesztSzerk,: Ahogy nézem, a dpreview is hozta az előzetest. Bejelentés és preview.
-
válasz
Mr.Csizmás #12156 üzenetére
lóverseny
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Marseille199 #12154 üzenetére
lovin = ??
-
madgie
titán
válasz
Marseille199 #12154 üzenetére
Úgy-úgy! Fekete-fehérek legyenek ám, a tőled megszokott utca-látásmóddal
-
Marseille199
senior tag
Voltam a lovin. G3+ kitobi+ Tair 300/4.5+ Jupiter 135/3.5 Képek hamarosan!
-
szaby_gyerek
tag
Ma lecsaptam egy használt E-P2-re 14-42mm-es obival. Csak pár hétig lesz nálam, ismerősöm már jelentkezett, hogy érdekelné. Eddig csak 4/3-osként írogattam ide, és vártam a csodát az m4/3-dtól. Az E-M5 lesz ez a csoda, csak egyelőre gyűjtök rá. Gondoltam addig kipróbálok egy m4/3-os vázat.
Az ötlet onnan jött, hogy a napokban durva akció volt edigitálnál E-P1 + 17mm-re. Persze azt már nem kapni. Valami hasonló várható a közeljövőben?
-
doktor úr
aktív tag
válasz
Marseille199 #12149 üzenetére
Milyen objektívekkel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Konteó topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i5-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest