Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• aginor

veterán

válasz Throme #103796 üzenetére

"Ha jól tudom tartalomgyártásból él." - nem, ez csak a "hobbi" neki. Alapvetően esküvőfotós, ha jól rémlik. Viszont az igaz, hogy mostanában ezen a bajonetten nem sok semmi történik, így egyre kreatívabbnak kell lennie egy tartalomgyártónak, az új anyagokat illetően.

"Sokszor kipróbált más rendszereket." - mióta az Oly kirakta a szűrét, előtte vázakkal nem próbálkozott, max üvegekkel.

"ez volt az egyik baj a nikonnal, hogy csak úgy csepegtették a fícsöröket. Ebből a szempontból - is - jobb az MFT." - ezzel nem értek egyet, mert MFT-n sincs jelentős ugrás. Itt is rengeteg az értelmetlen szoftveres megkötés, kihagyott, vagy butított funkció, stb. Cserébe itt érdemi fejlesztést se nagyon látok. A Z50-et illeten viszont megint egytértek veled, mert én is azt vártam, hogy az IBIS bekerül, és akkor már nekem is elgondolkodtató lehetett volna, anélkül viszont már nem szeretnék vázat venni, így marad az Z5mk2, de az meg drága lesz szerintem. :(

"Új belépők nem hiszem, hogy nagyon jönnének, régieknek meg teljes a rendszerük és nem nagyon van miért fejleszteni." - ha magamból indulok ki, akkor nem látom, hogy a mostani vázat miért kellene horror áron cserélnem egy kb. ugyanolyan képminőségű újra, addig, amíg van hozzá alkatrész. Live ND szűrő valóban sokat fejlődött, de az nekem nem ér meg sok százezret, pláne, hogy megítélésem szerint az ergonómia romlott is.
    Üvegekből talán lenne ami érdekel, de amennyit mostanában fotózok, nehéz lenne rávenniük egy nagyobb értékű költésre -mondjuk ez speciel pont nem a gyártó hibája.

Új hozzászólás Aktív témák