Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Két kinyithatós Oppo is érkezhet idén
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
válasz
yle_greg
üzenetére
Ennél egyszerűbben is megoldható a valamekkora ismételhető elmozdulás, csak nem tudom ez mennyire hasonló a kézremegéshez. Mert a stabinak nem gond ha 50-szer kell korrigálni egy másodperc alatt oda-vissza csak kicsi legyen az elmozdulás, viszont ha egy mértéket túllép a kép elmozdulása a szenzoron akkor föladja.
Szabad kézből meg az a tapasztalat, hogy félig nyomott expó gombbal egyik gépen mozogni látom a hátsó kijelzőn a képet a másik gépen meg mintha odaragasztották volna, mozdulatlan. De ettől még nem tudom, hogy a képen is látszik-e ez a különbség, ismételni pedig nem tudom ugyanazokat a feltételeket.
Valami olyasmire gondoltam, hogy teszek egy pöttyöt egy korongra, amit lefényképezek hosszú expóval és közben forgatom. A pötty távolsága a forgástengelytől és a korong távolsága a géptől meghatározza az elmozdulás mértékét a szenzoron. Minél nagyobb elmozdulást tud korrigálni a stabi annál jobban fogja korrigálni a kezem mozgását is.
Csak fölmerül a kérdés, hogy milyen elmozdulást érzékel a stabi? Ha az egész kép áll, csak az a kis pötty mozog arra nem fog rámozdulni. Az egész képet kitöltő táblán egy pötty és a táblát mozgatni, arra ráugrana?
Valószínűleg az egész képet nézi és ha minden együtt mozog azt korrigálja. Akkor már egyszerűbb a gépet mozgatni állványon hosszú pálca végén kis elmozdulásokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-book olvasók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- BestBuy topik
- Peugeot, Citroën topik
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Google Chrome
- World of Tanks - MMO
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- További aktív témák...
- Eladó Realme 9 Pro 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4245, 100% Akksi
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 4.2Ghz 16GB RAM 256GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest