Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gyapo11

őstag

válasz yle_greg #101937 üzenetére

Ennél egyszerűbben is megoldható a valamekkora ismételhető elmozdulás, csak nem tudom ez mennyire hasonló a kézremegéshez. Mert a stabinak nem gond ha 50-szer kell korrigálni egy másodperc alatt oda-vissza csak kicsi legyen az elmozdulás, viszont ha egy mértéket túllép a kép elmozdulása a szenzoron akkor föladja.
    Szabad kézből meg az a tapasztalat, hogy félig nyomott expó gombbal egyik gépen mozogni látom a hátsó kijelzőn a képet a másik gépen meg mintha odaragasztották volna, mozdulatlan. De ettől még nem tudom, hogy a képen is látszik-e ez a különbség, ismételni pedig nem tudom ugyanazokat a feltételeket.
    Valami olyasmire gondoltam, hogy teszek egy pöttyöt egy korongra, amit lefényképezek hosszú expóval és közben forgatom. A pötty távolsága a forgástengelytől és a korong távolsága a géptől meghatározza az elmozdulás mértékét a szenzoron. Minél nagyobb elmozdulást tud korrigálni a stabi annál jobban fogja korrigálni a kezem mozgását is.
    Csak fölmerül a kérdés, hogy milyen elmozdulást érzékel a stabi? Ha az egész kép áll, csak az a kis pötty mozog arra nem fog rámozdulni. Az egész képet kitöltő táblán egy pötty és a táblát mozgatni, arra ráugrana?
    Valószínűleg az egész képet nézi és ha minden együtt mozog azt korrigálja. Akkor már egyszerűbb a gépet mozgatni állványon hosszú pálca végén kis elmozdulásokkal.

Új hozzászólás Aktív témák