Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HuMarc

veterán

válasz aginor #101316 üzenetére

Re: 50-200 2.8-3.5 használhatóság.

Lehet, hogy nem a leggyorsabb az AF néhány mai objektívhez képest, de érdemben használhatatlannak nevezni kicsit túlzásnak érzem (~11 500 képet listáz ki a LR evvel az obival nálam, jellemzően AF-fel használtam, nyilván volt hogy peakinggel rásegítettem, de akkor is AF+MF módban volt mindig). Sportot is fotóztam vele több alkalommal is.

Mondjuk az igaz, hogy amikor mozgó túrakenuból próbáltam vízimadarakat lőni, akkor kicsit hiányzott a PL 100-400-am, de ezt a szcenáriót szerintem jogos extrémnek minősíteni...

Sajnos a PRO 40-150-nel nem volt még lehetőségem összehasonlítani (az biztos sokkal gyorsabb), de talán majd egyszer arra is sor kerül...

Amúgy afaik a simának (non-SWD) sokkal jobb az apertúra-karakterisztikája, mint az SWD-nek (itt egy kép maximális rekeszméretről a fókusztáv függvényében). Persze gondolom az SWD-nek meg gyorsabb/jobb(?) az AF-je(?), de azt nem volt szerencsém kipróbálni.

Mondjuk Pana vázon lehet, hogy tényleg használhatatlan az AF a phase-detect AF hiánya miatt, arról nem tudok nyilatkozni. Vagy ha az ember visszamegy (non-micro) 4/3-ra. :D

Új hozzászólás Aktív témák