- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A Honor 400-ak is beszállnak a számháborúba
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunork
veterán
válasz
nobiand #169347 üzenetére
Szoftver területén Samsung jobb, kameráról inkább ízlés kérdése a kettő között, nekem a OnePlus 9 Pro képei szebbnek tűnnek. Viszont, az S22-t már csak a 3700-as akku miatt kizárnám, mert gyalázatosan kevés ebben az árban.
Akkor már inkább egy S21+ megérné, ha nem zavar a rövidebb szoftver támogatás.
-
válasz
nobiand #169347 üzenetére
Az S22-ről egyelőre keveset tudunk, de az borítékolható, hogy a OnePlus 9 Pro jobb tőle kamerában. Viszont a OnePlus-nál akadnak gondok ahogy olvastam az Android 12 frissítés körül, mostanában panaszkodnak a szoftverre. Szóval igen. Érdemes informálódni a topikjában.
Az S22-ben a 3700 mAh-es telep kíváncsi vagyok mire képes a gyakorlatban, de nincsenek illúzióim. Normális használat mellett nehezen tudom elképzelni, hogy ne kelljen töltőt ragadni napközben is... -
nobiand
aktív tag
Sziasztok!
Két telefon közül melyiket érdemes megvenni, ha a kamera - support - és megbízhatóság a fő szempontok. Samsung S22(sima, nem plusz) vagy Oneplus 9 Pro.
Köszönöm! -
pinnacle
nagyúr
-
Wajk
addikt
válasz
szs85 #169344 üzenetére
Volt szerencsém egy Samsung Galaxy A32 5G-hez, ami 100e-es kategória. Nem kicsit meglepett, hogy látok TFT-t még új készülékben. Szemből vállalható, de a betekintési szög az nagyon durva volt. Valami elfeledett raktárra bukkantak Samsung-ék....
@all: Köszönöm a válaszokat!
-
szs85
aktív tag
Redmi 10:
+ erősebb proci
+ full hd kijelző
+ jobb kamera
+ kétcsatornás wifiEgyik kijelzője és kamerája sem kimagasló, de a Redmi-é vmivel jobb.
Egy barátom j4+-át váltotta a munkahelyi telóként az A12, a kijelzője jobb a j4+-nak, jobbak a betekintési szögei, kevésbé torzul a szín, az A12 ezen a téren rossz értelemben meglepett.
-
Wajk
addikt
Samsung A12 Nacho (Exynos) és a Redmi 10 között gondolkozok, gyereknek első telefonnak. Ebben a kategóriában nálam ezek akadtak fenn. Designba a Redmi jobban bejön
Elég ennyi a döntéshez vagy van valakinek relevánsabb infója melyik a jobb? köszönet
-
Trava
tag
Nyáron akartam lecserélni a telefonom, de most elgondolkodtam, hogy előbb kellene, mert ilyen árfolyam mellett biztos emelkedni fognak az árak. Vajon mikortól követik az árak ezt az árfolyam változást, jó lenne tudni.
-
válasz
rekahh #169338 üzenetére
A Samsung Galaxy A52s felel meg minden elvárásnak. De ezen felül én azért megnyomogatnám egy boltban a Xiaomi 11T-t, most az tűnik a best buynak 150k Ft alatt. Szinte minden területen jobb a Samsungnál. Ellenben nincsen rajta jack és a bekapcsoló gombba integrálták az ujjlenyomat olvasót.
-
senki11
aktív tag
Üdv!
Szeretnék az asszonykámnak beszerezni egy strapatelefont. Ebben kérnék egy kis segítséget.
Árkategória: max 70-80 000 Huf
Használt vagy új? Új
Hol vennéd meg? Ha jó áron van itthon is, akkor itthon. Ha nincs, de megbízható készülékről van szó (vagyis remélhetőleg nem kell majd gariztatni) akkor banggood, stb.
Hosszú vagy rövid távra tervezel? Legalább 2-3 évig húzza ki.
Mire használnád? Zenehallgatás, videónézés, fb, nfc fizetés, fontos lenne az elfogadható kamera is (nekem egy doogee s96pro-m van, annak lehetne jobb is kamerája, magas épületek fotózásánál olyan mintha halszem optikával rendelkezne a telefon)
Operációs rendszer? Android
Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? a kijelző mérete nem fontosEddig a Blackview BV6300 Pro került képbe (170 euró banggood-on).
A választ előre s nagyon köszi!
-
rekahh
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni új telefon választáshoz. Jelenleg egy iPhone 6s-t nyúzok, de már nagyon lóg a bele szegénynek.
- Árkategória. 150 000 Ft-ig
- Használt vagy új? Új
- Hol vennéd meg? Nincs preferencia
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, hosszútávra szeretnék telefont vásárolni
- Mire használnád? Zenehallgatás, videónézés, lehessen normális fotókat csinálni vele, nfc fizetés, sokat használom, sokat nyomkodom viszonylag.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez? Eddig iOS-t használtam és szeretem is, de sajnos nem fér bele a büdzsébe egy olyan almás ami megérné az eddigi kereséseim alapján, szóval igazából mindegy.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Nincs preferencia.Egy-két apróság van még, pl jack nem lenne rossz, képernyőbe épített ujjlenyomat olvasó.
Köszönöm a segítséget!
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Tudtok nekem ajánlani telefont ezekkel a feltételekkel?
- Nem kínai
- IGAZI közelség érzékelő
- Nem magasabb 157 mm-nél
- 260k alatt amennyire csak lehet. Azért 260-at írtam, mert az a legolcsóbb amit én találtam, de igazából 150k amit mondjuk úgy érzek, hogy kifizetnék egy telefonért.
- Új
- Nem játszok, csak böngészek, appok, még videókat se nézek annyiraJól látom, hogy ilyen telefon nem létezik?
-
xerobyte
aktív tag
Sziasztok!
Pontosan 4 éves Samsung S9+-om két lépésben megadta magát az elmúlt 4 napban, először teljesen bepárásodott a kamerája, majd a volume down beragadt, örök safe mode-ot varázsolva. Mondhatjuk, hogy ez így gazdasági totálkár. A két esemény között nincs korreláció, viszont külföldön vagyok és jövő héten 3 nap MO-n tartózkodás után ismét elhagyom az országot, így valami olyanra lenne szükségem, ami van is készleten és be tudom szerezni 'instant' eme időablakban (terveztem már a cserét, csak nyilván sokkal jobban át akartam gondolni és kivárni minden idei modellt + az árnormalizálódást, ami valószínűleg a forint miatt amúgy sem lesz).Nagyon sokat nyúzom a telefont:
- munka (meets, slack, chrome, szervezés)
- crypto tőzsde (elemzés és appok)
- navigáció, túrázás, trackelés, sport appok
- média (hírek, hosszas cikkek, videók)Viszont nem játszok rajta.
Ami számomra kritikusan fontos, ebben a fontossági sorrendben:
- kijelző mérető, szépsége (csak amoled jöhet szóba) és a hatalmas felbontás
- fényképek minősége out of the box
- akkumulátoridő, töltés sebessége
- röccenésmentesség és nagy RAM
- kialakítás, megjelenés (külső belső)Nyilván megtaláltam a Samsung 22 Ultra-t/Note-ot, mint befutó, de annyira nem győztek meg a tesztek így elsőre. Főleg a fotós és akkus rész volt kiábrándító.
Van bármi más, ami a számomra fontos dolgokra tekintettel hozza azt, amit az S22 ultra és érdemes lenne számításba venni? Akár 2021-es modellek?
Esetleg közeleg valami olyan telefon, ami ezen paraméterek mentén le fogja nyomni a samut és valahogy mégis érdemes lenne megvárnom? (Pl. Xiaomi 12 Pro?)Edit: legyen vízálló, az ár pedig úgyse lehet gondolom sokkal több, mint a 22 ultra...
-
Kawauso
aktív tag
válasz
Bl.Gyo. #169322 üzenetére
SD778G (Nem sokkal gyengébb, mint egy SD860)
IP67 tanúsítvány
120 Hz-es Super AMOLED kijelző
Sztereó hangszórók
Jack csatlakozó
NFC
SD-kártyás bővíthetőség
Az összes rajta lévő kamera használható/jóMi mondhatja el mindezt 130eFt-ért? Azon nem akadok fenn, hogy műanyag a hátlap és a keret.
De ha már a csapból is ez folyik, én az S20 FE-vel vagyok így. Unom. -
Hunork
veterán
válasz
yuing #169325 üzenetére
Árazás tekintetében szürke import miatt elég jó áron van a 11T Pro, ezért nézegettem. A sima 11T-t azért szeretném hanyagolni, mert lehetőség szerint kerülném a MediaTek procis telefonokat(bár az jogos, hogy fejlődtek az évek során), ez inkább ilyen különleges igény a részemről.
Meg még szemezgettem a Samsung Galaxy S21 FE-vel, bár a mérete kicsit kisebb, mint amit szeretnék(6.6" alá nem igazán adnék, kényelmi szempont a nagy kezeim miatt
), de összességében jónak tűnik, csak ott extra költségként ott van a külön töltő vásárlás, mert ezt is ki kell spórolni a mai telefonokból. Na meg az S21 FE határozottan a legdrágább a három közül, szürke importot nézve is, 11T Pro-ból a 8/256GB kb. egy árú a 6/128GB-os S21 FE-vel. Szerk.: meg pluszba, az S21 FE láthatóan vékonyabb a 11T Pro-nál, tehát kérdéses, hogy mennyivel jobban melegszik alatta a 888.
Mindig is szerettem jó ár/érték területen mozogni, és jelenleg Snapdragon 865 teljesítmény alá nem is adnék ilyen árazásnál.
-
blueye
veterán
Baratom Realme 8 es Samsung Galaxy A32 4G kozott vacillal. En a Realme-t javasoltam, ti mit mondanatok neki?
-
s4tch
veterán
-
Hunork
veterán
válasz
yuing #169323 üzenetére
Igen, sajnos nekem is ez tűnt fel. Ráadásul külföldön sincs annyira elterjedve, nem igazán találtam tesztet nevesebb oldalról(GSMArena pl. nincs teszt), ez eléggé megnehezíti a telefon értékelését.
A 11T Pro pedig elég vegyes, bár inkább pozitív, de pl. nem rég kapott MIUI 13.0 frissítést, és arról meg tényleg vegyesek a vélemények.
-
válasz
Hunork #169318 üzenetére
Egyelőre nagyon csekély a jelenléte az Oppónak az országban, ráadásul a Find X3 Neót nem is forgalmazzák itthon hivatalosan. Szóval kevésbé tűnik valószínűnek, hogy gyakorlati tapasztalatot tud valaki megosztani.
A specifikációk nem rosszak, de az csak az egyik oldala a használhatóságnak. -
Bl.Gyo.
őstag
mit tud ez a samu A52s hogy a csapból is ez folyik?
miben jobb mint bármelyik a kategóriájában... -
Hunork
veterán
Oppo Find X3 Neo-ról mik a vélemények? 190ezerért megéri? ColorOS hogy viszonyul mondjuk a OneUI-hoz és MIUI-hoz?
-
Merchior
tag
válasz
vonat66 #169314 üzenetére
Igaz, a sima A52 volt anno, de kézbefogva a műanyag ház nekem nagyon elvette tőle a kedvem. Az FE-nek legalább a kerete fém, kicsivel minőségibb hatást kelt.
Aztán a vezetéknélküli töltés, kamera, jobb IP tanúsítvány (asszem), meg pár apróság okán inkább szívtam egyet a fogamon és kiadtam többet az S20FE-ért. Nem bántam meg. -
Kawauso
aktív tag
-
vonat66
újonc
Sziasztok!
A Samsung Galaxy S20 FE és az A52s között vacillálok.
Az S20 FE-ről sokat olvastam hogy melegszik a keményebb használat után de a designja jobban bejön. Hosszú távra tervezek a telefonnal, és fontos számomra hosszú éveken át tartó support, ezért nem jött most szóba a Xiaomi/Oppo/OnePlus és társai.
A telefonon játszani nem tervezek, szóvel ez nem faktor.
Megérné többet kiadni az S20 FE-ért? Ha igen miért?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
omg
csendes tag
válasz
Viktor0610 #169309 üzenetére
Az A52s-ben csak annyi a "zavaró", hogy elég nagy, a kezem, ujjaimhoz képest...
De ez gondolom megszokás kérdése?! Jelenleg 4,7 colos Samsung Galaxy A3 telefonom van.
A másik amit picit fura,hogy műanyag a hátlapja... bár ez gondolom 1 tokkal észre sem vehető?!Milyen tartozékok vannak az A52s-hez gyárilag? Töltő, esetleg fülhallgató, headset?
-
-
omg
csendes tag
Sziasztok!
Melyik telefont válasszam,ha hosszabb távra (3-4 év) tervezek, és csak "alap dolgokra" használnám a telefonom? Facebook, Youtube, Messenger, Skype,Viber, böngészés. nem játszanék rajta. Árban egyformák. Melyikkel járok jobban, hosszú távon? Ki melyiket választaná,és miért?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
csaba1203
addikt
válasz
rbkzndrs #169301 üzenetére
Ha megint 4 év távlatában gondolkozol, akkor az S22 vagy az I13 a te telefonod....
Gondolom S8 körüli méretet szeretnél és ezért az S21 Ultrát én kiejteném a tepsi mérete miatt.
Mindkét készülék támogatva lesz 4 évig az Iphone még tovább is.
Bemennék egy MM-be vagy Euronics-ba és megnézném őket úgy könnyebb lesz a döntésed is. -
xhege
veterán
válasz
A felsorolt készülékek közül elsőnek az S21 Ultrát javasolnám, mert eddig is Samsung vonalon mozogtál és kedveled, ismered a márkát. Azonban az Ultra nagyon nem teljesíti az egy kézzel könnyen kezelhető telefon kritériumot.
Érdemes személyesen megnézni, kézbe fogni a vásárlás előtt mondjuk egy Media Marktban.
Az iPhone vonal mellett is szónokolhatnék, mert én azt használok, de nem biztos, hogy könnyen menne az átállás. Elsőre nekem sem ment, de aztán beláttam, hogy nekem ez a legjobb. Ha van lehetőséged akár egy régebbi iPhonet kölcsönben használni 1-2 hétig az sokat segíthetne a döntésben. -
gorje
senior tag
Sziasztok!
40-60e között milyen lehetőségek vannak? Rokonomnak szeretnék segíteni. Jogosult a készülék csere programra.
Szempontok hmm. Ne legyen "annyira" tepsi talán... de minden lehetőség, javasolt készülék érdekel ebben az ársávban. (persze neki mind az lesz 1 hagyományos után). Első okostelefon kb. Dual SIM, Android, új és a pályázat miatt csak a media markt, Auchan, Euronics, Voda, Telenor, Telekom, Firstphone jöhet szóba. -
Kawauso
aktív tag
válasz
gpkulcstarto #169303 üzenetére
A Samsung-tól az A52s.
A Xiaomi-tól a 11T, ha 150eFt-ig be tudod szerezni. Nem tudom, milyen kedvezményekre vagy jogosult. Ha nem, de Xiaomi-t szeretnél, akkor a 11 Lite 5G NE.
Az Oppo-k szerintem rendre túlárazottak a konkurenciához képest. -
gpkulcstarto
újonc
Max 150 ezerért milyen telefont ajánlanátok telekom kínálatából?
Gondolkozom Oppon,Samsungon Xiamin, de elment mellettem a világ. utoljára 10 éve értettem a telókhoz.
Ami fontos h távolról is érzékelje a wifi jelet, gyors legyen a telefon, jó legyen a fotózásra.
Játszani nem igen szoktam, elsősorban fb,massenger,discord,eredmenyek.com,insta, chrome fut egyszerre.
Köszönöm -
m1lan
őstag
válasz
Nem kerül többe egy forinttal sem az S22, mint az S21, csak okosan kell matekozni.
334.990 forint a 128GB-os S22 listaára. SES-ben az előrendelési időszak alatt akár egy 15 éves, fiók mélyéről előszedett nyomógombos telefonért is megkapod a 35.000 forintos készülékbeszámítási extra kedvezményt, így már csak 299.990 forintodba kerül. Jár hozzá egy ajándék Buds Pro, amit 30-40.000 forint körül még simán el tudsz adni, ha nincs rá szükséged. Máris ugyanott van árban a kettő.
-
rbkzndrs
tag
Sziasztok!
Okosteleofn vásárlásban szeretnék segítséget kérni! A mostani telefonom egy Samsung Galaxy S8 amit már 4 éve használok, teljesen megvagyok elégedve vele, viszont az akkumulátor üzemidő már nem a régi és amennyiben tönkremegy nem szeretnék kapkodva vásárolni, hanem inkább megfontoltan minden vélemény meghallgatva szeretném kialakítani (az egyébként már kissé samsung irányban elfogult) véleményemet. Eddig csak Samsung készülékeim voltak és minmdig megvotlam velük elégedve. Mindezek ellenére elgondolkoztam az Apple termékein is úgy, hogy nem rendelkezem semmilyen másik Apple termékkel sem és windows-t használok, ezért egy picit félek, hogy ha a képeket szeretném lementeni a számítógépemre vagy egyéb meghajtókra akkor ez problémás lehet. Ezentúl picit tartok a más típusú kezelőfelülettől is, ennek elelnére elismerem, hogy nagyon jó teljesítményűek valamint teteszenek az általuk készített képek is különböző tesztekben.
Ha le akarnám szűkíteni a kérdést 4 telefonra akkor ezek lennének azok: Samsung Galaxy S21; Samsung Galaxy S21 Ultra; Samsung Galaxy S22; Iphone 13
Szerintetek ezekből melyiket lenne érdemes? Vagy mi az amit hosszútávra megbízható telefonnak vennétek? Illetve tényleg annyival jobb pl az S22 az S21-nél mint amennyivel többe kerül?- Árkategória. 200.000-400.000 kb
- Használt vagy új? Új
- Hol vennéd meg? Függetlenül újonnan gyártói garanciával
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, hosszútávra szeretnék telefont vásárolni, legalább 3-4 év használat
- Mire használnád? Áltagos telefonfelhasználó vagyok, nem játszom komolyabb játékokkal a telefonomon, viszont fontos a multimédia (fotózás, videózás, zenehallgatás és youtube) valamint sokat használom különböző közösségi média platformon való böngészésre is.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez? Eddig Androidot használtam így azt preferálnám, de minden véleményre kíváncsi vagyok.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Szeretném, hogy kényelmesen zsebre tudjam tenni és ne legyen lehetetlen az egy kezes használat sem (pl tömegközlekedésben utazáskor.)Minden választ és véleményt előre is köszönök.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vicces képek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Medence topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Corsair 850W
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest