-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fanci
tag
Sziasztok!
Telefon vásárláshoz kérném a segítségeteket! Nem igazán vagyok otthon a témában de sürgősen szükségem lenne egy új mobilra olyan 70 ezer forint környékén. Semmilyen paraméter nem számít egyedül csak az hogy jó képeket készítsen (csak telefnálásra és fényképezésre lesz használva).
Hálás lennék ha tudnátok ajánlani néhány alternatívát. -
t72killer
titán
válasz ghiottone #161231 üzenetére
SoC-ben+akksiban jobb lenne az A52 5g-nél, de mi 4-5évente cseréljük a telefonjainkat, és ennyi biztonsági foltot manapság nem hagyhat ki az ember. Marad akkor a samu, nálunk még él rá a buds akció azt max eladjuk bontatlanul.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
MODERÁTOR
-
milu
aktív tag
A dilemmám: Ha olyan telefont nézek, ami a 4G-t tudja, 2-3 éven belül mennyire vagyok technológiai hátrányban az 5G-vel szemben?
Tudtok-e, van-e olyan (magyar) oldal, ahol lehet arról olvasni, melyik szolgáltató mikor és hol (pl.: az ország merlyik részén) akarja bevezetni az 5G-t? (2-3 éven belül, amire a most megvásárolandó eszköz cseréje lehet)
Véleményem szerint sok hezitáló és vásárlás előtt álló döntésében segíthet! (főleg azoknak, akiknek fontosabb a gyorsabb net és az okosotthon eszközök használata)
-
milu
aktív tag
válasz blueye #161260 üzenetére
Nem az a gondom, hogy a 4G-t mikor kapcsolják le, hanem hogy a szolgáltató a lakóhelyemen mikor tervezi az 5G-t kiépíteni, mert ha a most megvásárolandó telefon csereciklusának második felében (kb. 1-2,5 év múlva) akkor még nem gondolkodom az 5G-ben!
Ez a kérdésem lényege, ezért lenne jó ismerni a szolgáltatók fejlesztési terveit (persze, ami publikus)
-
nyikszi
őstag
Ha józan paraszti ésszel gondolkozok ezen, akkor azt mondom, hogy ennek a lehetősége, hogy országos lefedettsége legyen az 5G-nek, legalább 5, de inkább 10 év szerintem. Sokkal több átjátszó kell, azokat el is kell helyezni valahol, de már a 4G-s antennákkal is nagy ellenérzést váltottak ki. Az hogy helyileg hol mekkora lesz a lefedettség, egyértelműen a népsűrűség/idegenforgalom fogja meghatározni. Ez olyan mint a routereknél az AX szabvány. Még el se terjedt, de már az újabb szabványt próbálják a gyártók torkán lenyomni. Közben kliens alig van hozzá.
5G-s telefonok 290 dollár alatt:
[link]
AX-es telefonok, amik 5G-t is tudnak:
[link]521 $-nál is csak 31 telefon tudja az AX-t, de max árnál is csak 131. Míg max árnál az 5G-t 305 telefon tudja. Persze, egy telefonnál elsődleges a mobil hálózat, de azért szerintem jóval többen használják munkahelyen, otthon wifin. Persze, kamionsofőrök, meg hasonló otthonról sokat távollévőről is lehet beszélni, de a többség nem a mobilnetet használja elsősorban. De lehet én tévedek.
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
joseph66
csendes tag
A 14 éves, ballagó fiamnak szeretném megvenni az első okostelefonját. Azt szeretném kérdezni, hogy a Samsung A71 megfelel-e az alábbi kritériumoknak?
- Mire használnád? Telefonálás és játék
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? Android 11 (a legújabb Android fusson rajta)
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? 6" fölötti
- Mindenképp Amoled kijelzős legyen.Ha esetleg az A71 kevés ehhez, akkor melyik Samsung okostelefont ajánljátok?
-
ledgeri
nagyúr
válasz blueye #161260 üzenetére
3G lekapcsról van valami összesítő? Egyszer félakarattal rákerestem de nem láttam informatív találatot...
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
t72killer
titán
válasz Sgr_A #161270 üzenetére
Ez végképp "politikai" döntés a szolgáltató részéről egyrészt, másrészt gondolom a versenytársak se alszanak. Már létezik 5g Mo.-gon, kétlem, hogy 2év múlva privilégium lenne a használata. Azt meg főleg kétlem, hogy 2év múlva ne számítson egy vásárlónak - legyen az a te használt telódat megvevő tag.
Mi 4-5évre vesszük a telóinkat, asszonypajtinak mostanában rendelem az a52 5g-t. Főleg, itt nyugatisztánban simán lehet, hogy gyorsabban fog terjedni, illetve vannak még 4g-vel nem lefedett területek: ott lehet sose lesz 4g de 5g igen.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
blueye
veterán
Ertettem amit irtal.
Csak a racionalis oldalara probaltam ravilagitani, ahogy utanam tobben is. Az 5G egyelore egyaltalan nem fogja rovid tavon levaltani a 4G-t teljesen. Raadasul szvsz a 4G meg sokaig eleg lesz a hetkoznapi hasznalatra mindenhez (foleg h ezzel mar lefedtek az orszag legnagyobb reszet). Ez kulonosen igaz arra h nem a lakohelyeden kell nezni mert gondolom a mobilt mashol is hasznalod.[ Szerkesztve ]
-
ghiottone
nagyúr
válasz yuing #161272 üzenetére
Valószínűleg az. Alapból még a kábelt se adják hozzá. Alza nem ad kábelt, de olcsóbb 100 euróval akciósan. Amazon ad kábelt eredeti áron. A dokkolót meg eddig szerintem csak a tesztelők kaptak nagy csomagban.
Eladó OnePlus 9: https://shorturl.at/xmRZc | "ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
AMD_64
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek.
Milyen telefon legyen a következő, melyik márkát ajánljátok az alábbiak tükrében, melyik márka való nekem?
LG G4-et nyúzok 2015-óta. Az első okostelefonom, előtte Nokia 6310i-volt, ebből is látszik hogy megbízhatóság híve vagyok. Az LG nagyon bejött számomra, a háztartási eszközök is majdnem mindegyik ez a márka, így hogy kiszállt az LG alternatíva kellene
Főbb szempontok:
- Csak android
- Dualsim
- min 4000 mAh (elfogadható üzemidő)
- jó hátlapi kamera
- 6GB RAM
- min.64 GB memória
- NFC
- ne álljon ki a kamera a hátlap síkjából... (mostanában csak ilyen van)?
- minőségi összeszerelés
- nem játékra kell
- az ára max. 200.000 Ft, de inkább 150 környéke
- bírjon legalább 5 évet.Még nem tervezem cserélni az LG-t, még megy addig marad, de jó lenne a csapásirányt kijelölni. Ha lépni kell, akkor viszonylag gyorsan kell dönteni.
Esetleg érdemes még egy LG G8s ThinQ-re benevezni? -
-
vieri2000
tag
Lecserélném Honor 7 készülékem de nem találom az utódot. Ki mit ajánlana?
- Árkategória. (160e Ft max 180e Ft)
- Használt vagy új? (új)
- Hol vennéd meg? A jelenlegi szolgáltatómtól Telekom, vagy bárhonnan részletfizetési lehetőséggel.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? (2-5 évre tervezem a használatát)
- Mire használnád? (pontos GPS , fényképezgetés átlagnál jobban, internet, minőségi zene hallgatás), rádió jó lenne ha lenne
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? (Nem ragaszkodom)
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? max 6,5 coll
Köszönöm! -
jancsi20
csendes tag
Ki mit gondol a OnePlus telefonokról?
OnePlus Nord 5G 128GB 8GB
vs
OnePlus 8T 5G 128GB 8GBOlyat szeretnék, ami lehet többe kerül, de 4-5 évig használom. És nem nagyon veszít az értékéből azért, ha esetleg nem nagyon tetszene maga a telefon akkor eladom.
További szép napot! Üdvözlettel: jancsi20
-
ghiottone
nagyúr
válasz yuing #161276 üzenetére
Anno 2011-ben már az akkori Atrix, Atrix 2, Droid Razr-öknél volt egy dokkolós megoldás linux alapon + elég jó kiegészítők, csak aztán hagyták őket eltűnni a Jelly Bean frissítéssel talán. Ez az új 'Ready for' cucc se rossz, ahogy próbálgatom. Érzetre jó alternatívája a Samsungos Dexnek, de kellene 1-2 bt-s kiegészítő is hozzá akciósan, hogy kedvet kapjanak hozzá a felhasználók.
Eladó OnePlus 9: https://shorturl.at/xmRZc | "ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
klaca1978
tag
Sziasztok! Új telefont kell vennem, de nem tudok dönteni.
Xiaomi redmi note 8 pro, vagy redmi 9T.
Inkább a 8 prot-venném, de azon még csak android 9 van.
(6,67 " már túl nagy így is péklapát.) így a redmi 9pro nem játszik.
Szabad, ajánlott még venni redmi 8pro-t android 9-el? vagy már túl kifutó? Kapható még szép számmal.
Amúgy elég meggyőző ez a telefon számomra, csak hát régebbi picit.
Köszönöm! -
t72killer
titán
válasz jancsi20 #161282 üzenetére
Mindigis szimpatizáltam velük, csak sose vettem . Attól függ, mennyiért tudod megcsípni, 5G+vízállóság sztem fontos faktorok, ha szeretnéd sokáig használni.
A hosszú support fontos, szerencsére majdnem samsung szint.[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Norbi.
őstag
válasz jancsi20 #161282 üzenetére
4-5 évre necces, bár ha nem vagy hardcore júzer kiszolgálhat.
Ilyen távra mindenképp a 8T-t.
Mindegyik telefon veszít az értékéből, ahogy kibontod.
Ha online vásárolod magánszemélyként, akkor van 14 napod elállni. Vagy, ha találsz a használt piacon akár kipróbált újszerű példányt, azon kevesebb az árveszteség, ha mégsem jönne be. -
Kadama
újonc
Sziasztok, új készüléket szeretnék venni Xiaomi Redmi 4X utódjaként
- Árkategória: 70 ezer körül
- Használt vagy új? Legfőképp új
- Mire használnád? Általános mindennapi használat, fontos hogy jó képeket lehessen vele csinálni, NFC, dual SIMes és Android operációs rendszerű legyen
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Kis méretű, zsebbarát maximum 15 cm
- Külön örülnék neki ha lehetne vezeték nélkül tölteni, bár tudom hogy ennyi pénzért ez elég irreális elvárásJelenleg a Samsung Galaxy A41-el szemezek, de nyitott vagyok egyéb alternatívákra is
-
MODERÁTOR
-
demmer123
őstag
Poco x3 pro megéri a felárat sima x3-hoz képest? Nem játékokra használnám, általános felhasználásra netezés stb.
-
MODERÁTOR
-
diegho
nagyúr
Redmi Note 10 pro 8/128 elérhető az alza-nál!
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Egy átlag használatra semmi extra,
melyiket ?
Sony Xperia 10 II vs Samsung Galaxy A52
Vízállóság véget ez a kettő. -
Krtek81
csendes tag
Sziasztok!Szeretném lassan a Huawei Mate 20 Pro-mat lecserélni, a kiválasztásban kérném a segítségeteket:
Ár:Max. 275k
Lehetőleg új, de alig használt, garis készülék is beleférne.
Hosszabb távra(legalább 3év) terveznék vele.
Dual sim lényeges, a kamera lehetőleg jobb legyen a Mate 20 Pro-nál(dedikált tele lencse előny lenne), valamint a jó akkuteljesítmény is fontos.
GMS is elvárás lenne.
Amire használnám:
Telefonálás, Internet/email, valamint fotózás, játék nem érdekel.
Androidos telefont szeretnék, magyarországi szervizháttérrel és garanciával.
Melyik(ek) lenne(nek) a legjobb választás(ok)?
Néztem Samsung S20 FE 5G-t, Oneplus 8 Pro-t, vagy a Xiaomi Mi 10T Pro-t(bár ebben nincs tele lencse), gondolom a Huawei P30 Pro New Edition már kevésbé ajánlott?Köszi!
-
Ronam
addikt
Sziasztok!
Tesóm felesége szeretne telefont venni, legfontosabb szempont, hogy jó kamerája legyen, és 6 inch alatti kijelző. Néztem a DXOMARK-ot, de én nem találtam ott ilyen telefont, az iPhone 12 mini kivételével. Tudnátok esetleg valamit ajánlani? Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest