- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Egy ponton visszaléphet a Z Fold8
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
junior11 #78645 üzenetére
Melyik szolgáltatónál jött létre a mailcím?
Ugye nem "katika@korábbi.x" helyett lett "katika@új.y" -igen specifikus "katika"-t feltételezve?Ahhoz, hogy megérkezzen egy levél a feladótól a címzetthez, mindkettőnek léteznie kell, de attól hogy egy cím most nem létezik, a jövőben létezhet, így ha én a küldő minden nap nyomom a rutin spam-et "random" címekre ha most az egyik nem is létezik, biztosan nem is állítható, hogy nem is fog sosem. Vagy ez, vagy valaki aki megtudta már kompromittálódott volt mikor megjelent nála, így egyből benyelődött valahova.
Ha még nem törölgettétek az üziket, akkor meg lehetne nézni, hogy mikor is érkezett az első spam, az első publikus kiküldés előtt, vagy után.ő android telefonon kezeli
ez jelentené azt, hogy ezzel van belépve a telefonja is most, vagy csak az email alkalmazást jelentené, vagy csak hogy átfutott a telón mint adat... Elsőnél sok alkalmazás hozzáférhet a fiók emailcímhez -gondolom-, míg mondjuk az emailapphoz kevésbé...Át kell nézni az egész láncot, mert furi!
-
zazenke
őstag
válasz
junior11 #78629 üzenetére
fogalmam sincs hogy dolgozik de azt sejtettem hogy sok false pozitívja is lehet . viszont ami még több csaló oldalt megfog az egy ismeretlen kis progi az A9 web protection de ezt meg kitette a google a támogatott bővítmények közül . Konkrétan ezt a a bővítményt egyszer sem sikerült hibára kényszeríteni mindent megfogott de ebbe nincs reklám szűrés és úgyéreztem lassítja is a böngészést (ezt lehet hogy csak beképzelem). [link]
-
válasz
junior11 #78455 üzenetére
Mit ad az, mit vár el?
Az advanced protection, ami igényli a fizikai kulcsot, és nem enged TOTP-t sem, vagy pusht, mint 2fa-t azt jónak és erősnek vélem. Ha az általad említett más akkor passz!
Ha a fenti, akkor mi az az extra adat ami ezzel hozzájuk kell hogy kerüljön? -
Cs1csó
titán
válasz
junior11 #77847 üzenetére
+1 Mikubá
Teljesen rendben van sőt "szenzitív" adatok esetén is jó. (szerintem mindenkinek a gépén vannak szenzitív adatok)
Ami fontos, mint minden védelemnél a RÉTEGESSÉG:
naprakész rendszer és programok, az adataidról legyen mentés külső tárhelyen, az érzékeny adataidat tartalmazó mappát, könyvtárat, meghajtót akár titkosíthatod is pl. VeraCrypt, BitLocker.
A böngésződben használj valamilyen TARTALOM (tehát nem csak reklám, hanem kártékony oldalak stb.) blokkolót pl. AdGuard, Ublock Origin ingyenes böngészőbővítményeit, esetleg használj VPN-t, a webkamerád lencséjén legyen "blende" tehát ha nem haszálod legyen letakarva a mikrofon kihúzva stb. Ezek fontos dolgok lehetnek.
Pénzügyekre kétfaktoros azonosítás a minimum, akár külön böngésző ha asztali gépről intézed, de akár valamilyen virtuális kártya is legyen ha vásárolni kell amin csak annyi pénz van rajta ami kell a vásárláshoz sőt utána akár meg is szűnik a kártya csak egyszer használatos.
Kapásból ezek jutottak az eszembe.Mostanában Az Avast Free-t használtam, de az utóbbi idők bénázásai (nem az adatvédelmi botrány) az agresszív automatikusa frissítési örülete (egyéb programjaidat frissítette, kérés nélkül) vagy a legutóbbi amikor maga a vírudefiníciós adatbázis nem frissült automatikusan.
Ezért váltottam Kaspersky Free-re amivel jelenleg meg vagyok elégedve: kisebb proci terhelés, alacsony memória fogyasztás.
Nagyjából alap beállításokon is okés, de azért érdemes interaktívabbá tenni mert szeret totál automatikusan dönteni ami nem mindig jó ha egy régi megbízhító programodat törli vagy karanténozza. -
Semplar
őstag
válasz
junior11 #76403 üzenetére
Norton Power Eraser
Teljes vizsgálat 1 perc alatt végzett és Magyar nyelvű. -
jbl
senior tag
válasz
junior11 #76319 üzenetére
[https://twitter.com/LILYANA1_ak]
Valami ilyesmi volt? -
-
-
-
junior11
veterán
válasz
junior11 #76141 üzenetére
Nos, Edge melett a Firefox alatt sem indultak el a videók a videa.hu oldalon Kaspersky alatt. Viszont kipróbáltam még a beállításokban a szkriptek beillesztését a webes folyamatokba kikapcsolni, ezután láss csodát, Edge és FF alatt is megszűntek az említett gondok az oldallal. Visszakapcsolva a Kaspersky-ben, ismét visszatért minden. Szóval ez a beállítási lehetőség okozta.
-
kidnou
őstag
válasz
junior11 #76134 üzenetére
Nem a kaspersky a gond, pár hete nálam is egyes videók csak a brave böngésző inditja el, Chrome, edge nem. Egyik sorozatos csoportban többen is panaszkodnak erre. Ez igaz az olyan laptopomra is amelyiken f-secure van. Ami érdekes, nem mindenkinél ugyanazok a videók nem indulnak, nem tudom mi az oka
-
válasz
junior11 #76137 üzenetére
Próbáld ki:
Titkosított kapcsolatok ellenörzését kapcsold ki.
Jelentkezz ki a Windowsból és újra be, majd próbáld ki.
Illetve, ha ez sem oldja meg, akkor lépjél ki a Kasperskyből és zárd be az Edge-t, de a folyamatok között is lődd ki, majd indítsd újra a böngészőt és nézd meg úgy.
Ha így sem megy, akkor ott valami más van. -
válasz
junior11 #76134 üzenetére
Pontosan milyen filmeket nem indít el?
Igaz én most a Plust próbáltam ki az oldalon és amikre rákattintottam, azokat lejátssza gond nélkül.
De az tény, hogy lassabb vele a böngészés. Ezt a Kasperskynek ritkán sikerül megoldania.
Viszont, ha kikapcsolod a titkosított kapcsolatok ellenőrzését, akkor már nem fogja a böngészést sehogy sem.A másik: A vizsgálatok között van olyan, hogy Vizsgálat a háttérben. Ha az egyszer lefutott, utána kapcsold ki, mert feleslegesen fut.
-
-
válasz
junior11 #76036 üzenetére
Jelenleg azt mondom, hogy:
Védelemben nagyon erős a Defender.
A rendszer része és ez meg is látszik a többi 3rd party AV-hoz képest.
Online kompetitív játékhoz nem véletlen a legjobb választás, mert nem ugat bele a rendszerbe, nem fogja a játékokat. (Itt tudok ellenpéldát mondani például az általam szeretett Kasperskyre)
Nem tökéletes, de nálam gyorsabb a rendszeren minden Defenderrel.
És egyébként meg meguntam a bohóckodást, meg a problémajelentéseket, mert bugos terméket adnak ki. Hiába erős egy termék védelemben, ha több a gond vele. -
-
-
-
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
junior11 #75903 üzenetére
Szia!
Nyugodtan lehet haszálni. Ha a jogtisztaság keretein belül mozgólódik az ember akkor nincs probléma. Vírusfertőzéshez meg kell teremteni az extrém körülményeket. Microsoftnak van a legnagyobb adatbázisa. Funkcionalitása arra lehet kihegyezve, hogy illeszkedjen a rendszerhez és ésszerű viselkedés mellett optimális védelmet nyújtson.
Olyan világ felé megyünk ahol a védelmet támadó vagy biztosító is lassan már egy kalap alatt van. Megtévesztő állítások, apró betűs részletek, automatikus megújítás, időközi problémák, ügyfélszolgálat minősége stb.
-
spleenszuru
őstag
válasz
junior11 #75508 üzenetére
Nem tudom, még egy screenshot is van az e-mailben, a gépem asztaláról, megnyitva random mappákkal, elég komoly szaga van, felismerem, hogy az én cuccaim.
A régi jelszavam is ott van a levél alján.
Bitcoinhoz kér amúgy 1300 dollárt.Kb. mindenhová ezt az e-mailt használom, természetesen annak, és a Microsoftnak már módosítottam is jelszót, ezután jön minden más.
#75509Mikulásbá
Köszönöm a tippet, én is Kassal szemeztem, de akkor tökéletesen elég a standard csomag is? -
-
-
-
-
DeathAdder
veterán
válasz
junior11 #75145 üzenetére
Nem volt bekapcsolva, illetve egy lejárt avastom volt, és rákattintottam egy aida.exe-re aminek nem néztem utána, író naiv, és figyelmetlen voltam, nincs mit mentegetőzni, másra nem is haragszom, csak saját magamra.
Szerencse hogy a Dropbox fájljaim képeim nem mentek el, mert az is lokálisan le volt töltve pc-mre, csak nem a D particiora. Gondolom azt is megszivtam volna ugyanígy ha a D-n van, és a felhőbe szinkronizálja?
-
válasz
junior11 #75077 üzenetére
Jó, azért sajnos van arra precedens, hogy X gyártó lefikázza az Y gyártót! És természetesen az X gyártó a tuti és megbízható védelem, a többi meg szar. És ez azért előfordult már a szlovák termék esetében.
Ettől még valós a kártevő és a probléma amit okoz, na, de azért elég hatásvadász és egyoldalú a cikk! -
válasz
junior11 #75045 üzenetére
Én hagynám az Edge-et, ha a Defender van fent, és a Defendert egy Configure defenderrel, vagy egy DefenderUI-val feltunningolnám. A Windows rendszere és a Defender az Edge-el működik biztonságosan. Amennyiben a böngésző a fontosabb, akkor viszont feltennék egy 3rd party AV-t ami együttműködik a Vivaldival.
Nekem így biztonságosabbnak tűnne a rendszer és nyugodtabb lenne a lelkivilágom. -
benfolds
őstag
válasz
junior11 #74948 üzenetére
nincs beállítva kétlépcsős hitelesítés, csak a gmailre küldözget kódot, ha nem jó a jelszó. megnéztem a fióktevékenységet, sikertelen bejelentkezések sora főleg az usa-ból, de van kanadai, uk, kínai, ír stb. ip cím is. szóval belépni nem tudtak, úgy tűnik. amúgy mi értelme van ezeknek a próbálkozásoknak?
egyébként ez a ms fiók úgy néz ki, hogy van egy kb. 25 éves hotmailes cím, aztán van mellette egy 15 éves hotmailes másik cím és van a gmailes-hez hasonlóan egy "keresztnév.vezetéknév" outlook.com-os cím, amit akkor regeltem, amikor kevert valamit az ms, hogy megszűnik a hotmail, vagy mi a tököm. ez az outlookos cím az elsődleges alias, de a legrégebbi hotmailessel is be lehet lépni. sőt az aliasok között a telefonszámom is meg van adva. lehet, hogy igazatok van, és az lenne a legjobb, ha a régi hotmailes címet kivenném a belépési lehetőségek közül, és maradna az outlook-os, azt amúgy sem adtam meg még soha, sehol, csak egy szükség reg volt.
amúgy ezeket a hotmailes címeket most már csak spamnek használom, illetve pár oldalon és alkalmazásban ezek vannak regelve. levelezni nem levelezek róluk. -
benfolds
őstag
válasz
junior11 #74944 üzenetére
igen, leellenőriztem az emailcímet, account-security-noreply@accountprotection.microsoft.com, legalábbis ez látszik gmailben feladóként. gondolom, hogy azt nem tudják megcsinálni, hogy más lássak, mint a valós cím. ha kiszivárgott a jelszó, akkor miért kér kódot, amivel be tud lépni? ez inkább csak annak a jele, hogy be akarnak lépni, de nem tudnak, nem?
-
Imi1981
veterán
válasz
junior11 #74914 üzenetére
Nekem defender mellett lett ransomware vírusos a gépem és mindent titkosított! Úgyhogy én már nem bízok a defenderben . Persze lehet más vírusírtó mellett is megtörtént volna de szerintem kaspersky (amit jelenleg használok) kivédte volna. Legalábbis jobban bízok benne.
Csak hogy hozzászóljak az avast témához is.
Én az avastot általában mindig top 3- ban láttam eddig teszteken! Persze nem tudom mennyire kell adni ezekre de mindig jól szerepel. Nekem kaspersky jobban tetszik de ettől függetlenül szerintem az avast is top vírusírtó. -
válasz
junior11 #74878 üzenetére
Maga a probléma jus/ adware feulgráló ablak volt a amita NOD beazonosított, de hiába helyeztettem karanténba folyamatosan utána is jött jelzés a képernyőn.
Próbáltam több módszert, más blockereket is, de egyik sem vált be, illetve ami működni látszott az lassította a gépemet és ette a rendszermemóriát. NOD -on belül is feljebb léptem a verzióban , komplett védelemre bővítettem az előfizetésem de a felugró ablak ott maradt, amivel együtt tudtam élni, de zavart.
Norton telepítés közben eltávolÍtott a NOD-ot majd első újra indítás után már a karanténban megjelent hogy blokkolt egy megosztó fájlt, ( amit nem is tudtam hogy a gépen van)ami ezek szerint a hordozója volt a vírusnak. mert azóta semmiféle probléma nincs, miden flott, a gépem is gyorsabbnak tűnik, játék alatt sincs drop , bár azt lehet a felugráló ablak okozta.
Sajnos a bejegyzést töröltem, bocsánat. -
válasz
junior11 #74849 üzenetére
Sütik törlése kilépéskor. puny-code beállítása címsorba
Multiaccount container, és temporary containers vagy hasonlóak bekapcsolása, utóbbi annyira szigprúra állítva ami még oké használhatóság szempontjából (ami lapbezárás után x percen belül törli azt a konténert.
Browser szeparáció.
Ezen felül lehetne még VM-ezni, qubes OS, külön gép netezni, az internet mondjon le -
-
zazenke
őstag
válasz
junior11 #74807 üzenetére
a poén az hogy virusokat és adware-okat töltök le lassan már 1 hónapja és az avast felismeri de a norton keresője bizony nem mindíg hasonlóan mint a kaspersky illetve csak 1-2 hét késéssel ismerik fel. Egyetlen egyszer maradt el az avast a kasperskytől de egy olyan mintával amit a norton azóta sem ismer és a 60 keresőböl azóta is csak 8 látja(tegnap).
-
-
Petya XT
senior tag
válasz
junior11 #74793 üzenetére
....hááát nem tudom. Valószínűleg ez kikapcsolva marad. Scannelt dokuk, személyes adatok, számlák, bizonylatok... ezt én így nem merem vállalni. Így is nagy csatát vívtam, hogy ne böngészőben tárolódjanak a jelszavak, hanem Bitwardenbe.Volt ellenállás rendesen.. A legjobb volna az egész adathalmazt külső vinyóra rakni, rendszeresen, állandó jelleggel, de akkor meg a kényelem megy a levesbe. Hát nem egyszerű dolog ez...
-
Petya XT
senior tag
válasz
junior11 #74791 üzenetére
Kicsit elgondolkodtatott ez a mintabeküldés dolog, mégpedig a következő miatt: Értesítést jelenítünk meg, ha a beküldendő fájl feltehetőleg személyes információt tartalmaz. Ez számomra értékelhetetlen leírás, és nem is túl bizalomgerjesztő. Adatporszívózást orrontottam és kikapcsoltam. De ez lehet, hogy csak számomra furcsa. Ezért is kérdezek.
Mindenesetre az adatok biztonságát( könyvelés stb.) és az általános biztonságot próbáltam egyensúlyba rakni. -
Krystal_s
addikt
válasz
junior11 #74783 üzenetére
A háttérben figyel, ahogy a tűzfal is....
-
Dévacsen
senior tag
válasz
junior11 #74770 üzenetére
Ha Pro verziód van a win 10 ből, a csoportházirendben megpróbálhatsz variálgatni ahogy neked megfelel proci tekintetében is.Lényegében mindent be lehet állítani, pl:hogy ne karanténozzon magától, hogy mennyi ideig legyenek láthatóak a karanténban levő elemek stb.., csak sajnos ilyen módon kell turkálni, no meg Pro verzió híján ez sokaknak kiesik.
-
Cs1csó
titán
válasz
junior11 #74701 üzenetére
Az EEK (Emsisoft Emergency Kit) nem online igaz nem települ de futtatni kell a fájlt amit letöltesz.
Az MBAM free,-t, az AdWcleanert, az EEK-t, a DrWebCureIT-t, egy rezidens vádelem mellett is le lehet futtatni 1-2 hetente. Bajod nem szárnazik belőle. Az AdwCleanert én különösen kedveltem régebben mert valljuk be manapság a kártékony dolgok 90%-a a böngészőn keresztül érkezik, és ezek nagy része nem is káros csak PUP (kéretlen aalkalmazások) reklámok, toolbar-ok (bár ez már talán kevésbé jellemző) vagy keresést eltérítő reklámozó progik, zavaróak de kárt nem okoznak.Ezekről a kiégészítő védelmekről itt a topik összefoglalójában is van egy lista, ami bővebb mint amit én felsoroltam.
-
Atish19
őstag
válasz
junior11 #74682 üzenetére
Elég változatos módokon lehet megfertőzni egy gépet. Ha jól emlékszem volt itt akit egy Plex biztonsági résen keresztül ajándékoztak meg zsarolóvírussal. Lehet egy kártékony csatolmány. Warez oldalakról letöltött és telepített kétes tartalom. Gyenge hálózati beállítás. Google hirdetésben előresorolt kamuoldalon keresztül letöltött biztonságosnak hitt álprogram: MSI Afterburner és társai. Már van kártevő ami a secure bootot is kikerüli. Talán pont azt foltozta nemrégiben a Microsoft. A kibergazemberek sajnos egyre rafináltabbak.
-
Imi1981
veterán
válasz
junior11 #73952 üzenetére
Hát nem igazán veszem észre. Igaz gyors netem van 1000/1000 megabit és megszokott oldalakat látogatok nap mint nap könyvjelzőre kattintva és így nem veszem észre, hogy lassítaná. Amúgy ha nálad lassít tiltsd le a kaspersky Böngésző modult és használj unblock origin -t az azért elég jó nem csak mint reklámblokkoló .
-
-
Imi1981
veterán
válasz
junior11 #73620 üzenetére
Hát évekig elvoltam vele de első hibánál még csak nem is jelzett! Azt jelezte hogy nem lehet bekapcsolni a defendert (vagy mi a neve most) . Úgyhogy most elment tőle a kedvem. Kaspersky mindig jó volt (legalábbis régen mikor követtem vírusirtókat) csak régen rohadtul fogta gépet. Most ebben is jónak tűnik eddig úgyhogy most örömmel használom. Másik gépemre is fel fogom tenni . Bár azon lehet az f-secure-t próbálom ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest