- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Telekom mobilszolgáltatások
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Yettel topik
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pano
addikt
-
sz.j
nagyúr
válasz
herb555 #9135 üzenetére
"...Azt hittem valami vírus-eltávolító azért kérdeztem."
Akkor neked valszeg az AVG Rescue-ra van szükséged, mert az valóban arra való.
(Bár nekem a Kasperé jobban tetszik) -
12-es csaj
senior tag
-
Mosanke
senior tag
válasz
herb555 #6732 üzenetére
Szia!
Könnyebben adnánk választ, ha be tudnál tenni egy képet annak a virusirtónak az ikonjáról ami az óra mellett van alul a Tálcán. Abból már ki lehetne találni, hogy melyik lehet. (Tippem, hogy talán a Windows Defender lehet? De az meg antivirus. )
Más: az androidos telefon témában pedig itt vagy ittvannak topikok, ahol rá tudsz kérdezni. -
HZoli87
veterán
válasz
herb555 #3405 üzenetére
További beállítások \ Személyi tűzfal \ Szűrési üzemmód \ Interaktív üzemmód
" ... Az interaktív szűrési üzemmód egy általánosan használt és kényelmes lehetőség, amely lehetővé teszi a személyi tűzfal konfigurációjának testreszabását. Ha a rendszer olyan kommunikációt észlel, amelyhez nem tartozik szabály, ismeretlen kapcsolatról szóló értesítést jelenít meg egy párbeszédpanelen, amelyen engedélyezheti vagy letilthatja a kommunikációt. Ezt a döntést a személyi tűzfal új szabályaként mentheti. Ha ilyenkor új szabály létrehozása mellett dönt, a program a szabály alapján az összes hasonló típusú kommunikációt engedélyezi vagy letiltja a jövőben. ... "
-----
~ Nincs hatással a gépigényre, de a CLT eredményekre sem, mert csak 1 kérdést tett fel az egész teszt alatt.
-----
Itt egy példa rá (IE9):
-
HZoli87
veterán
válasz
herb555 #3395 üzenetére
Nálam 200 pontot dobott (W7 x64), tűzfal interaktív módra van állítva, de az egész teszt alatt egyetlen egy kérdést dobott fel. Az 5-ös verzió pedig 270 pontot ért el általában, egyszer volt 300 is, de utána frissítették a HIPS modult és azóta nem tudtam hozni azt az eredményt.
(#3399) lck: nem fogjuk, mert a hozzászólásából csak úgy sugárzik a szakmai magabiztosság.
-
HZoli87
veterán
válasz
herb555 #3384 üzenetére
Persze, a 4.x-re a 4.y-t, mert ott csak hibajavítások vannak, de egy új főverzió esetén ez már nem az optimális megoldás, nem viccből van ez a honlap. Nekem még a főverzión belüli új buildre is törlést, majd telepítést mondott a hazai termékszolgáltatás. Sőt, még a beállítások lementése és beimportálása sem célszerű.
-
HZoli87
veterán
válasz
herb555 #3381 üzenetére
Nem tudom milyen "ESETékre" gondolsz, de a hazai terméktámogatás is azt javasolja, hogy minden esetben töröljük a régi verziót és utána mehet fel az új.
(#3382) Roxbury: hálózati kártya illesztőprogramjának újratelepítése megoldja a problémát (nekem is Digi a szolgáltató), de erre fel is hívja a figyelmet eltávolítás előtt ...
-
HZoli87
veterán
válasz
herb555 #3376 üzenetére
Azért nem kell még temetni, rengeteg hibát javítani fognak a végleges verzióban, persze biztos lesz olyan is ami nem élvez akkora prioritást, és annak foltozását egy későbbi buildre tolják a fejlesztők. Rosszabb biztos nem lesz, maximum az első pár hónapban bugos, míg ki nem javítják.
Tracking cookiek törlésének hiánya szerintem nem nagy érvágás, vagyis én így gondolom.
Lesz már olyan opciója is a frissítőjének, amelyik figyelmeztetni fogja a felhasználót, hogy egy új változat jelent meg és egyből átirányítja a letöltésre és a frissítésre.
Ha pedig régebbi verziót szeretne telepíteni, akkor figyelmezteti a felhasználót, hogy van újabb és felajánlja annak a letöltését (internet kapcsolat esetén), és még csak a telepítőből sem kell kilépnie.
-
McKane
senior tag
válasz
herb555 #2857 üzenetére
mindenkinek más-más a szoftverkörnyezete. rakd fel egyszer az egyiket,nézegesd,tesztelgesd,aztán töröld le és rakd fel a másikat.
Majd meglátod melyik válik be nálad. Ha az avast! mellett döntesz,abból volt a napokban egy IS promó, ha jól emlékszek 9 hónapos volt.talán még működik. ESET-hez meg találsz újságos kódot. -
Duplicon
csendes tag
válasz
herb555 #2571 üzenetére
Az ilyen rátelepítéseknél abból adódik sokszor a gond utána, hogy az AV-k telepítik - többek között - a maguk illesztőprogramjaikat, amelyek a magasabb számú, újabb verzióban biztos, hogy eltérnek az előzőektől. Na ez már azonnal egy lehetséges hibaforrás lehet ha bent hagynak valamit a rátelepítéskori uninstallnál. Aztán az új szolgáltatásokkal is lehet probléma ha azokból is maradt registryben. De nem sorolom tovább.
Nekem is azt írták vissza a Sycontact-tól, hogy rátelepíthetem a hármasra a négyest aztán mégis csak az lett a vége amit előbbi hsz.-emben már leírtam.
Utólag megírtam a Sycontact-hoz, hogy valahogy mégsem jött össze amit tanácsoltak és a válasz röviden annyi volt, hogy előtte el kell távolítani az "öreg" verziót a saját eltávolítójával ( az Ő oldalukról letölthető) és csak azután feltelepíteni az újat. Előtte meg teljesen mást írtak. -
Roxbury
őstag
válasz
herb555 #2558 üzenetére
Először el kell távolítani a régit, és utána mehet fel az új.
-
Roxbury
őstag
válasz
herb555 #2530 üzenetére
Avastot nem ajánlom. A linkscanner része Facebook alatt nekem megőrül, lehet más alatt is, én azt szúrtam ki. Chrome memória zabálása elkezd nőni, de csak a face alatt néztem. ~1Gb-ig vártam, akkor csuktam be. Amint kikapcsoltam azt a modult az avastban, azonnal megjavult, de a NOD-hoz képest lassabb vele a rendszer utána is, ráadásul felismerésben jobb a nod, ha megnézed a teszteket. ([link] , [link])
Újságos kóddal - ami kb. másfél hónapra elég, utána 1-2 perc alatt megújítod - évekig el lehet lenni.És akkor egy kereskedelmi, fullos, akár natív 64 bites(persze nem arra a gépre) verziód van. Főleg, hogy nemsokára jön az 5-ös, én azt nagyon megfontolnám. Az még gyorsabb lesz.
Avira is nagyon jó, az kb annyira fogja nálam a gépet, mint a Nod, vagy az ESS. De a második linkelt teszt alapján annál is hatékonyabb a Nod, ráadásul naponta nekem van, hogy 5-ször frissít, míg az Avira csak egyszer. Legalábbis automatikusan.
Szóval én a Nod-ot ajánlom, vagy az ESS-t, ha komplett védelem kell. Cserébe van vele másfél havonta egy 2 perces melód, de egyébként meg kussban van.
-
deter
aktív tag
válasz
herb555 #2530 üzenetére
Fél éve már talán, hogy nézegettem, hogy milyen párosítás illetve komplett megoldás fogyasztja a legkevesebb RAM-ot. (Természetesen ez nem azt jelenti, hogy összegészét tekintve, a leginkább erőforrás hatékonyabb) És saját, nem reprezentatív tesztemből az Avira free+Comodo tűzfal jött ki győztesen. Persze kizárólag freeware szoftvereket néztem. Ez kettő igen korrekt védelmet ad. Annyi a probléma, hogy Avira időként feldob ez üzenet, hogy vedd meg fizetős változatot, de ha jól emlékszem, ezt lelehet tiltani [link]. Viszont, ha egy teljesen átlagos felhasználónak kell, akkor MSE/Windows beépített tűzfal/Sandboxie*/Norton DNS szolgáltatás kombóra szavaznék.
Még annyit, hogy Norton DNS-t mindenképpen beállítanám, illetve Sanboxie-t is telepítenék. Plusz néhány egyéb szokásos, S&D immunizáció vagy Spawareblaster és Comdo Time Machine. Utóbbi esetében érdemes kikapcsolni az óra melletti rendszer ikont.
NOD 32-nél vedd számításba, hogy havonta frissíteni kell a szériaszámot. Feltéve, hogy magazinokhoz (GS/PC Guru/Chip/PCW) járó promóciós licenccel kívánod feltelepíteni. Illetve a rendszer memória fogyasztása nagyobb, mint Avira vagy Avast esetében.
-
válasz
herb555 #2535 üzenetére
Mégis mekkora az a konfig? Pentium hányas kategória?
Ha ilyen P2/P3 + ennyi RAM, akkor a Norton is igen felejtős lesz, mint ahogy a 2011/2012-es termékek is úgy általábanKicsit kevesebb RAM, de P4 2.4Ghz CPU...
-
-
Duplicon
csendes tag
válasz
herb555 #1683 üzenetére
Kapcsold ki a Rendszer-visszaállítást majd restart. Az újraindítás azért kell ilyenkor, mert csak így lép életbe a win beállítás módosítás. Utána futtasd azokat a programokat.
XP-n tudom.
Start/Vezérlőpult/Rendszer > Rendszertulajdonságok és itt felül a Rendszer-visszaállítása fül. Kattints erre és ott lesz, hogy a Rendszer visszaállítás kikapcsolása az összes meghajtón. Tedd be a pipadobozba a pipát okézd le és restart. Visszakapcsolni is itt kell. -
-
Duplicon
csendes tag
válasz
herb555 #1678 üzenetére
Szia!
Ez a Win32/HackAV.GJ ez valóban egy trójai, és ezért el kell távolítani a gépedről minél előbb.
Olvasd végig amit fentebb belinkeltem (#1676) és próbáld meg kitakarítani a regisztryt azon leírtak alapján amiket ott felsorolnak. Aztán csökkentett módban indítsd a wint, de előtte kapcsold ki a rendszer-visszaállítást és futtasd le a MBAM-ot majd a SAS-t és a ComboFixet is. Ha ezek lementek és találtak, akkor töröltesd velük. Ez után már mehet vissza a rendszer-visszaállítás bekapcsolása. -
Duplicon
csendes tag
válasz
herb555 #1671 üzenetére
Szia!
Ez egy laza kis nodfix és benne egy jókora trójai.
Ez a trójai a saját kódjának telepítése során az alábbi ablakokat szokta megjeleníteni a képernyőn. Szerencsére ESET-ék már ismerik egy ideje. Itt lehet olvasni róla. Szép sorozat.Gondolom a hosts fájlt is szépen "kidekorálta".
-
Greenebola
senior tag
válasz
herb555 #1671 üzenetére
A válasz mert tört ez az ESET
HackAV.GWin32/HackAV.G alkalmazás
A HackAV csoportba azok a kártevők tartoznak, melyek a NOD32 hitelesítési eljárásait próbálja meg feltörni, illetve eltéríteni. Ezeket az alkalmazások a NOD32 illegális, jogosulatlan másolatait próbálják működőképes állapotba hozni. -
Duplicon
csendes tag
válasz
herb555 #1578 üzenetére
Figyelem! Valami nincs rendben! Google Chrome szerint.
-
deter
aktív tag
válasz
herb555 #1392 üzenetére
Most látom csak, hogy én totálisan félre olvastam a hozzászólásod. Azt hittem, hogy az oldalról valami (fake) antivírus tölthető le. Mivel WOT bejelzett tovább sem mentem. Csak whois szolgáltatással megnéztem az IP adatait. Azért én óvatos lennék.
Más:
Nem véletlen, hogy az utóbbi napokban itt kotnyeleskedek. Ugyanis két-három napja célzott spameket kapok. Ami még önmagában nem is zavart volna. (Habár hozzá kell tenni, igen meggyőző adathalász levelek. Konkrétan WoW-al kapcsolatban). De belépve a gmail-es fiókomba látom a figyelmeztetést, hogy kínai IP-ről történt belépés. Ami azt jelenti, hogy valahogyan hozzájutottak a jelszavamhoz. Csak arra tudok tippelni, hogy nem tőlem került ki. Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy több helyre ugyanazt a jelszót (természetesen, csak olyan helyeken, ahol szivárgás esetén nem érhet anyagi kár) használtam. Bár azóta minden létező, eszközzel ellenőriztem a rendszert. Comodo FP találatin kívül nem volt semmi releváns. Minden esetre csak olyan oldalról kerülhetett ki a jelszavam, ami wow-al kapcsolatos. Egyébként hasonló történt egy hónapja is. Akkor is kaptam valódinak tűnő e-mailt. De tartalma miatt gyanút fogtam. Konkrétan Cybersnipa nevében jött kérés. Ők tagadták, hogy tőlük került ki a címem (korábban volt ugye levelezés), de ez annak tudatában, hogy napokig ott virított a honlapjukon helyén, hogy "hacked by serbian crew" így nem igazán volt hiteles a válasz. Arról nem is beszélve, hogy mennyire etikátlan. Summa-summarum, mintha megszaporodtak volna a támadások. Eddig is kaptam persze kéretlen levelet, de adathalász kísérlet nem volt jellemző. És egy átlag felhasználót iszonyat könnyen belehet csalni így málnásba. Nem hiszem, hogy jellemző volna, hogy e-mail forráskódját megnézik. Mert ugye a "feladó" helyén az igazi-hiteles cím áll legtöbb esetben.
-
Greenebola
senior tag
-
-
válasz
herb555 #1092 üzenetére
A nyomkövető sütik alapvetően nem ártalmas fájlok, így az ESET sem foglalkozik velük mindaddig, amíg valami gyanús dolgot nem talál rajtuk/bennük (azaz automatikusan nem törli az összes sütit). Feltételezem a SAS sem azért törli amiket megtalál, mert fertőzöttek, csak mivel minimális kockázatot jelentenek.
Ahhoz, hogy a sütiktől megszabadulj (nem csak a nyomkövetőktől), ahhoz inkább használj CCleaner-t, így legalább számos egyéb, felesleges fájltól is megszabadulhatsz. (pl már a Flash cookie-kat is letakarítja, amik közepes/magas kockázatot jelentenek valóban stb stb)UI: Ne registry tisztításhoz használd, hanem csak a takarítás funkcióját. Arra ügyelj, hogy pl a böngészők dolgaiban is rendet tesz, pl csak a kedvencek közt szereplő oldalakat hagyja meg, a címsorban felgyülemlett, gyakran használt oldalak eltűnnek stb stb..
-
wilburwalsh
tag
A Windows fontos frissítéseit érdemes telepíteni, mert sok sérülékenységet kijavíthatnak, ezzel megnehezítve a kártevők dolgát. Persze az ESS figyelmeztetéseit kikapcsolhatod, de tényleg hasznos havonta frissítened a Windowst (minden hónap 2. keddjén jönnek ki a frissítések - Patching Tuesday).
-
Parancsolj:
ESS 5 újdonságok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest