- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
Mosanke #21728 üzenetére
A viselkedéselemzés a számítógép második körös védelmi rendszere, amely azonnal működésbe lép, ha a többi vizsgálat során észrevétlenül maradt ismeretlen veszélyforrás lép működésbe a számítógépen.
A funkció működésének alapja, hogy időlegesen elzárja a számítógépre telepített alkalmazások által elindított műveleteket, és még a folyamat végrehajtása előtt ellenőrzi azokat. A valós idejű viselkedéselemzés során a program megállapítja, hogy egy adott folyamat veszélyt jelent-e a számítógépre, és szükség esetén azonnal blokkolja azt.
Ez a védelmi mechanizmus jelentősen növeli a kártevők felismerésének hatékonyságát, így érdemes engedélyezni.
Nem parasztvakítás csak a hatékonysága nem meggyőző ezek szerint .
-
blattida
nagyúr
válasz
Mosanke #21724 üzenetére
Valóban az a jó kifejezés, hogy az ilyen jellegű fertőzések és kártevők ellen nem sokat ér, mivel az is egy heurisztika variáns, így adatbázis alapú.
Tommi000001
A stopzilla nem túl erős védelmi megoldás, ráadásul az ingyenesek között is találsz több, lényegesen jobbat, ezért én nem ajánlom a használatát.
A spyware doctor valaha nagyon jó volt, azonban a symantec azt is elsorvasztja, ami jó, azt pedig átemelik a saját termékeikbe, plusz nem ingyenes, ezért ma már az sem ajánlott. -
-
Omega7plusz
tag
válasz
Mosanke #19841 üzenetére
Köszönöm! Akkor ez nekem nem annyira jó. Vázolom a problémát. Az asszony gépe, és elég lassú. A comodo IS elég bonyolult neki, az ESET IS lejárt. Próbálgattam az Outpost Security Suite FREE is egy-két napig, de nem nyerte el a tetszésemet. Kellene nekem egy tűzfal-vírusirtó páros, amitől nem kell percekig várni míg betölt, és ha riasztás van, akkor én dönthessem el, hogy engedem, tisztítom, vagy törlöm, nem pedig a karanténból kell visszaszerezni. Természetesen ingyen progikra vadászok, és az sem baj, ha magyar, mert ha nem vagyok itthon, akkor az asszonynak érteni kell amit ír.
-
mrszitya
senior tag
válasz
Mosanke #16814 üzenetére
Nem feltétlenül, a mai antivírusok már többféle módon vizsgálják a futtatott állományt, mint rég, így esély van rá, hogy egy ismeretlen cucc lebukik a futtatása közben (virtualizálás, viselkedéselemzés, hips, egyebek).
Az, hogy pl. a VT-n valamit sok antivírus még nem ismer, nem jelenti, hogy a gépünkön sem fogja felismerni egyébként az adott védelem, mert a VT és társai egyedi módon vannak konfigurálva, és lehet, hogy nem a legfrissebb programmodulok vannak ott fenn.
Az első dolog viszont, hogy ha ilyen helyekről, mint pl. a Facebook, csevegőszoftver, letölthető állományt kapunk váratlanul, azt alapból gyanúsan kell kezelni, mert szinte mindig furcsák a küldés körülményei is.
Pl. nekem is volt olyan anno, hogy MSN-en jött egy teljesen váratlan üzenet egy olyan magyar ismerőstől akivel régen beszéltem, angolul, egy ajándék képnek álcázott képernyőkímélős fájllal. Ilyenkor a helyes eljárás a törlés, és az ismerős megkérdezése, értesítése, hogy valami nem stimmel... -
StSanya
senior tag
válasz
Mosanke #16785 üzenetére
Én úgy szoktam, hogy beállítom napi ellenőrzésre, pl. déli 12 órára, s van ott egy ott egy pipa, hogy ellenőrzés előtt szedje le a frissítéseket, így a napi automata frissítést megcsinálja...
De amúgy jobbnak tartom ilyen felhasználónak a Panda Cloud-ot telepíteni, mert az nem nagyon zaklat kérdésekkel, ha kártevőt észlel, hanem cselekszik...
-
ludla
őstag
-
BigManus
addikt
válasz
Mosanke #15641 üzenetére
Fontos pedig a korlátozott jog. Főleg XP-n.
Sajnos nem kevés ilyen vírus van.
Én amivel sokszor találkozok, az ransomware kártevők.
De ezek is figyelmetlenségből, nemtörődömségből kerülnek a rendszerekbe.Írod, hogy az ár miatt esett a választás az ESET-re.
Pedig céges viszonylatban sem olcsó, én a cégünk részére kértem anno árajánlatokat, és az utolsó előtti helyen végzett az ára miatt. ( utolsó a Norton volt )
Szerintem sokszor azért kerül a cégek látókörébe az ESET, mert baromi jó a marketingjük. -
mrszitya
senior tag
válasz
Mosanke #15580 üzenetére
A válaszból nem teljesen derül ki, így egyértelműsíteném: Agnitum megvette a VirusBustert - mármint a technológiát persze, és most már "rendes" víruslabort csináltak az Outposthoz, fenn a honlapjukon a hír. Így folytatódik a VB fejlesztése, csak már saját technológiaként.
Nem kicsit léphetnének előre ők is, ha az avast!-szerződés részeként ők meg az antivírust kapnák meg a tűzfalért cserébe, és így kétmotoros av-t építenének, de ez valószínű nem történik meg.
-
blattida
nagyúr
válasz
Mosanke #15582 üzenetére
Ugyan 1988 óta létezik az avast és 1992 óta az eset, de a nod, mint víruskereső, már létezett 1987-ben, de akkor még ms-dos alapokon, természetesen.
Az, hogy az alkalmazottak, fejlesztők jönnek-mennek a cégek között, teljesen megszokott. A nod nem 1992-től volt jobb az avastnál, hanem a létezésétől kezdve, de ez tény.
Az, hogy az avast sokat fejlődött és sok tekintetben megelőzte az esetet, alapvetően annak köszönhető. hogy ők rugalmasabbak voltak, főleg az utóbbi években és hajlandóak voltak sok pénzt és időt fektetni az új technológiák kifejlesztésére és alkalmazására.
A nod fő fegyvere és sikere a heurisztikájának volt köszönhető, de az az időszak már elmúlt, amikor ez elegendő védelmet biztosított az új kártevők ellen. Az eset egyszerűen lemaradt a fejlesztésekben és ezt kompenzálandó, nagyon rágyúrt a marketingre, de nem csak nálunk, hanem mindenhol.
Ugyan a nod/eset is egyre jobb, de az ő fejlődésük lassabb.
Ráadásul az eset hanyatlása egyáltalán nem esik egybe az avast drasztikus javulásával, ugyanis az előbbié már elkezdődött a kettes sorozatuk megjelenésekor, az utóbbié pedig csak a hatos sorozatnál kezdődött, azaz mindkettő, nagyjából öt évig, mondhatni nem volt túl jó.
Abba már nem is megyek bele, hogy egész más közeg Szlovákia és Csehország, nagyon eltérő gazdasági alapokkal és képességekkel.Szerintem nem kéne néhány emberre redukálni egy cég sikerét vagy sikertelenségét. már csak azért sem, mert ez nyilvánvalóan nem igaz.
-
vocalhost
tag
válasz
Mosanke #13623 üzenetére
Szia!
Egy régi notebook-on én avast free mellé tettem fel és tökéletesen elvannak egymás mellett, semmi lassulást nem tapasztaltam és ami hiányzik az avast free-ből az benne van a Kingsoftban
Más: Immunetről van valakinek tapasztalata? Ki szeretném próbálni 64 bites Windows 8-on, csak nem tudom érdemes-e letörölnöm a Comodo Is-t és próbálni ezt.
-
-
válasz
Mosanke #13389 üzenetére
Igen, igazad van. Félrement!
A Rendzservisszaállítás kikapcsolása nem igényli az operációs rendszer újraindítását. Ez az egy komponens független tőle. Ha Win7 és Win8 de még Vista alatt is törlöd a rendszervisszaállítást mind a két lemezről, azonnal életbe lép és ha megnézed a merevlemez méretét látszik is rajta, hogy nőtt a szabad hely.
(#13387) t72killer: Bocs félrement. A figurátok megtévesztett!
-
-
lck
senior tag
válasz
Mosanke #13342 üzenetére
A NOD-dal az a legnagyobb baj hogy rengeteg képzetlen user használja, de a NOD elhiteti velük hogy értenek és "uralkodnak" a gépük felett. Ezért alapvető biztonsági szabályokat nem tartanak be. Vagy nem is tudják hogy azok vannak.
Midig is a szerénységet hiányoltam leginkább a NOD-nál.
Mondjuk csak halkan írom le, amikor régebben ilyeneket írtam, ( akár itt ebben a fórumban is ) mindenki lehurrogott, NOD-fóbiásnak nevetett. -
-
-
Visormail
addikt
válasz
Mosanke #13083 üzenetére
Akkor kezd az egészet egy vírusirtással ezzel kaspersky rescue disk Adatot menthetsz linux live cd-vel ahogy írták, de ha nem akarod újratelepíteni akkor mindenképp szabadulj meg a vírusoktól mielőtt a windowst megpróbálod újraéleszteni. Attól hogy volt egy ilyen "jól sikerült" irtás attól még maradhattak, akár az egyéb partíciókon is nem csak a c-n.
-
válasz
Mosanke #13083 üzenetére
Attól tartok ezesetben nem csak az ntldr fog hiányozni a bootfolyamat későbbi szakaszában hanem, attól függően h mikor fagyott ki, több rendszerfájl is.
Én adatmentést +ujratelepítést javaslok (liveCD-vel, ahogy a kolléga írta - ill ha van usb-s rack, akkor winyó kikap, másik windowsos gépen getdataback-kel nekiesik. A kinyiffantott gépet meg újratelepít) -
riki
senior tag
válasz
Mosanke #12863 üzenetére
Köszi a linket.
Bafruz trójai ez tényleg nem semmi tudású ,cuccos . Érdekes módon ,egyedül eddig a Dr Web volt az a kergető ,aki alapértelmezett beállítás mellett ,eltávolításkor kért felhasználó nevet. Valószínűsítem ezért nincs a listában a Dr Web. Gondolom csak feltűnne a felhasználónak ,hogy ok nélkül törlődne a védelme, és még engedélyt is kér hozzá. De,lehet ,hogy tévedek. -
ƵøŁĭ
veterán
válasz
Mosanke #12856 üzenetére
Érdekes esett.Velem még nem fordult elő,AVG removert lefuttatom,registrybe szétnézek maradt-e valami,ha igen eltávolítom. Mindig bejött ez a módszer.
(12855) mobal
Célszerű várni,BETA testek nem annyira mérvadóak. AVG tavaly szeptember 1.-én jelent meg.ESET is hamarosan megjelenik.Szétnézel a fejlesztések,tesztek után így egy adott a képet látsz majd a két termékről és döntesz. -
Rico33
aktív tag
válasz
Mosanke #12766 üzenetére
Szia!
TP IS2013-at használok.Mondhatni fel sem tünik hogy van, nekem nem lassit se böngészést, se fájlműveleteket.Néha felugrik egy ablak " Internet szkenner töltődik " vagy vmi ilyesmi, de nem lassul közbe.A tűzfala kérdez-re van állitva, ami ujdonság neki azt kérdegeti is.
Memoriafogyasztása cc 100MB körüli, az antivirus log szerint óránkénti frissités beállitásával a mai napon pl 3 óránként kapott friss adatbázist.t72killer : az a teszt amit linkeltél a TP IS-ről, még a 2011-es verzió.
-
-
válasz
Mosanke #12768 üzenetére
Itt egy német topic róla. Úgy tűnik meg vannak vele elégedve+állítólag nem fogja vissza a gépet.
a tűzfala viszont katasztrofális! Ha megy, akkor érdemes comodoval párosítani.
-
-
válasz
Mosanke #12631 üzenetére
Maximum napi egyet frissít, de be lehet állítani többre is, csak nem történik semmi. Én az AVG helyett inkább a Panda Cloud-ot tenném fel, az még úgyse fogja a rendszert és kevesebb a fals találata is. Az MSE szerintem még mindig nem egy használható valami... Manapság nem versenyképes a tudása, de talán majd egyszer...
-
KAMELOT
titán
válasz
Mosanke #12164 üzenetére
Azelőtt volt pár vírusirtó. Manapság elég sok van amik közül lényegében mind ugyan az csak más neve van. pl. a te általad említett ZA ami lényegében Kaspersky.
Én mondjuk Eset-et használok username és password nélkülit. Nekem maximumra van minden állítva, így mindent blokkol. -
-
Mosanke
senior tag
válasz
Mosanke #12109 üzenetére
Na akkor itt a link, de kellő óvatossággal és nem tesztelésnek szánom, hanem figyelmeztetésnek!!! Mivel sokakat érint és talán közérdekű is, ezért teszem be mégis.
Remélem nem kapok büntetést érte.
Az ERZSÉBETUTALVÁNY web oldala. www.erzsebetutalvany.hu
Hogy mi a bánatos bajuk van a ruszkiknak ezzel, hogy meg kellett hogy fertőzzék, azt nem tudom.#12112 blattida
-
válasz
Mosanke #12098 üzenetére
Üdv!
Lehet,hogy régebbi gépeket fogja a Zemana,pár újabb gépen ahova felraktam,nyoma sincs processzor erőlködésnek.
Ettől függetlenül valószínű,hogy a Comodo fal lesz,csak attól félek,ha feldob neki valami ablakot,lesz riadalom!A Comodo tűzfalhoz van valahol valami beállítási tanács?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- HPE ProLiant DL380 Gen9 12LFF 2U rack szerver, 2x E5-2680v3, 64GB RAM,10G, ÁFA-s számla, garancia
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest