- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
milan26
senior tag
-
jbl
senior tag
-
AtHoS
nagyúr
Azért mellékletek megnyitásának módjával is lehet valamennyire védekezni. pl. .doc(x) esetén letiltott makrós office- ból word elindít, majd fájl megnyitása és nem pedig fájlkezelőből a letöltött "dokumentum"-ról indítani. Előbbi esetben be fog szólni a word adott esetben, hogy gond van a doksival.
-
C. s.
addikt
Szia!
Szerintem érdemes volna kipróbálnod a Sandboxie-t, épp ilyesmire találták ki. Virtuális környezetet biztosít a benne futó vagy beletelepített programok számára. A W10 szereti szívatni az embert, ezért a W10 és Sandboxie telepítése, frissítése előtt mindig ellenőrizd a kompatibilitást Az SB oldalán (valahol a fórumban szokott lenni). Még annyit, hogy immáron ingyenes, semmiféle korlátozással nem rendelkezik. Fontos!
Itt eléggé sok infó összegyűlt már róla, ha érdekel.
-
-
törölt tag
Pontosan ilyenek miatt mondogatom manapság a reklámszűrő megfelelő listákkal az első védelmi vonal. Szokásos HVG tech rovat szakik: "az AV szoftver nem tudott mit kezdeni vele, javasoljuk telepítsen AV szoftvert." és Adguard vagy Ublock Origin és AdwCleaaner meg se említve.
(Azért hozzátenném akinek legkésőbb a bankkártyás résznél nem esik le a dolog?!)
-
Dévacsen
senior tag
-
Cs1csó
titán
Igen pár kiegészítéssel:
- böngészéshez használj tartalomblokkolót pl. UBO
- PÓTOLHATATLAN adataidról legyen LEGALÁBB egy offline helyen mentés
- pénzügyeidet - ha ezen a gépen végzed vagy végzi valaki - használjon kétfaktoros azonosítást
- szenzitív képeidet - pl. olyan tartalom van rajta amit nem szeretnél, hogy más is lásson - valamilyen megoldással titkosítsd, ha nincs ilyen tartalmad akkor értelemszerűen ezt vedd tárgytalannak
- mind az oprendszered és minden programod - pl. a böngésző is legyen naprakész azaz mindig telepítsd a frissítéseketHa ezeket még betartod akkor elég, a teszteken kb. fej-fej mellett halad a "nagyokkal" a Defender TALÁN kicsit magasabb false pozitive találati aránya de nem vészes.
Ingyenes vonalon nálam benne van a TOP 3-ban: Defender, Avast Free, Kaspersky Free
-
Kékes525
félisten
Esetleg annyit még, hogy ha itt a fórumon (vagy máshol) előfordul, hogy nem tudsz belépni, akkor kapcsold ki az SSL protokoll szűrést.
(#47084) Jack Oneill: A heurisztikát nem érdemes mindenütt bekapcsolni, mert akkor feleslegesen lassít. Ha mindenütt bekapcsolod, akkor a szűrésed redundánsa válik, azaz ugyanazt többször is szűröd. Ezt érdemes defaultban hagyni. Ezt a meccset már lejátszottam. Kérdésemre válaszolták:
" A valós idejű fájlrendszervédelem esetén a kiterjesztett heurisztika nincs bekapcsolva, mert nagyban leterhelné a gépet, de nem is szükséges, mert a webhozzáférés védelem, vagy a fájlrendszer védelem már előzőleg ellenőrizte azzal a kérdéses fájlt" -
Jack Oneill
veterán
Szia!
Én nem rég tértem át rá. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Eleinte féltem, hogy win tűzfalat leváltani, stb...de nagyon megérte, blokkol is időközönként valami bejövő kommunikációt, amit eddig a win engedett gondolom. Én amit lehetett, bekapcsoltam benne. Értem ezalatt, hogy ne automatán cselekedjen, hanem kérdezzen. Heurisztikát mind bekapcsoltam. A tűzfalat hagytam automatán. Alig eszik valamit az erőforrásokból és csendben elvan, illetve szól azért, ha baj van, teszteltem. -
-
sz.j
nagyúr
Az AVG Internet Security Speciális beállítások --> Webes böngésző védelme --> Online szűrő --> Szakértői beállítások-nál találtam egy olyan lehetőséget, hogy "Titkosított (TLS és SSL) hálózati forgalom vizsgálata" (SSL-t használok).
Ha itt kiveszem a jelölőnégyzetből a pipát, akkor megszűnik a Chrome böngészőnél eddig fennálló hiba.Kérdésem, hogy szerintetek ez jó, illetve helyes megoldás az előző hozzászólásomban leírt hiba megszüntetésére?
Ezzel nem veszélyeztetem a gépemet? -
akaido
addikt
Ennyi van a honlapjuk Suuport oldalán:
"What are the differences between 360 Total Security, 360 Internet Security and 360 Total Security Essential?
360 Total Security is our flagship product that provides an all-in-one solution. It not only protects users from computer viruses and Trojans, but also speeds up and cleans up computers.
360 Internet Security is our first international product that provides antivirus features with a simple and intuitive user interface.
360 Total Security Essential is the successor product to 360 Internet Security. It aims to provide users with essential PC protection."Azaz a TS full verziós,( Avir + trojan hunter + Speed UP) míg az TS Ess nem. Tehát ha pl. a Speed UP részleget kihagynád, akkor az Essentials verzió lesz a "barátod."
-
-
mrszitya
senior tag
Tetszenek legközelebb alaposabban elolvasni a belinkelt dolgokat. Ez csak EGYFÉLE a sok zsaroló vírusból... Mellesleg nem az első eset, hogy megtalálták a gyenge pontot egy ilyen kártevőtípusnál, viszont a készítők sem voltak sosem restek és nyomban javították több esetben is a problémát.
-
ƵøŁĭ
veterán
Ez egy összetett folyamat . Egyéni szükségleteid figyelembe vételével állítsd fel magadnak egy rangsort ,amelyek a felsorolt szempontok elemeit tartalmazza . Előnyök ,hátrányok ,mire van és mire nincs szükséged stb . Egyszerűség kedvéért:
ESET vs QihooESET
- kevés téves riasztás
- magyar support
- magyar kezelőfelület
- stabilitás
- live grid
- etcQihoo
- jobb felismerés
- több téves heurisztikus találat
- nincs magyar support
- nincs magyar kezelőfelület
- ingyenes
- nagyobb memóriahasználat
- etcNem szeretek sorrendet felépíteni ,mert ez szubjektív döntés . Egy védelem eldöntése ne egy másik fél "manipulációjától" függjön hanem az adott fél is gondolja át a dolgokat .
-
alap router jelszót ha ráengedem a routeredre és nincs átirva az az alap jelszó és be tudok lépni vele, akkor ebbe hol volt a hack? Sehol, te nem voltál figyelmes hogy átírd.
Lehet másról is szól az a cikk, de volt itt róla szó hogy nem kell komolyan venni az egész mizériát.
-
demars
addikt
Teljes vizsgálatot indítottam! Elvileg mindent nézett. Mindkét partíciót töröltem és újakat hoztam létre telepítéskor! Természetesen formázással...
Pendrive-ról telepítettem, amit szintén formáztam előtte!
Lehet, hogy nem voltak veszélyes kártevők, de jelzett és én töröltettem vele az összeset.
Egyébként hozott létre egy log naplófájlt, ha valakit érdekel szívesen elküldöm privátban, hogy megnézhesse...
A legtöbb kiegészítő program neten fellelhető, emiatt onnan kell letöltenem, lehet, hogy ekkor lejön valami, de akkor miért van a fizetős vírusirtó? Engem ez aggaszt...
Épp a netezési szokásaim miatt szeretnék egy jobb szoftvert venni, ami kiszűri a valóban veszélyes dolgokat és azonnal blokkolja azokat! -
demars
addikt
Értem én ezt... Ismeretlen leveleket sosem nyitok meg, próbálok odafigyelni stb...
Viszont érdekes, hogy a friss rendszeren most futtattam le a malwarebytes-t, és itt is talált 312 db kártevőt...
Hogy a fenébe, mikor teljesen formáztam, particionáltam a hdd-t??
Amint hálózatra léptem már tettem is fel az avastot, majd a malwarebytest! -
Cowardly Dog
csendes tag
Az ilyen gépre nem Xp kell meg vírusirtó , hanem Linux és Firefox / Chrome uBlock Origin-al. Mint írtad, nem hozzáértő fogja használni, így össze vissza fog kattintgatni, amihez akármit feltelepíthetsz, a Windowst szét fogja cseszni a user.
Ui: Xp már rég nem (direkt) támogatott rendszer, egyik szoftvernél sem.
-
Ok, amit a frissítéssel kapcsolatosan leírtál, de nekem alapból inkább az a problémám, hogy amig a Kaspersky RD 10 lemez bent van, valami miatt blokkolja a net kapcsolatot, csak a géprestart után áll vissza a netkapcsolat, én igazából erre keresnék valami megoldást.
A másik témához csak röviden, nem a wint tette tönkre, csak a visszaállítási pontokat törölte, és alaphelyzetbe állította. -
Üdv!
Igen ezt a cikket ismerem, ez alapján ugrottam neki elkészíteni. Mint írtam, tulajdonképpen minden működik, a vírusellenőrzést is le tudom futtatni, viszont amig nem lépek ki a progiból, nincs net kapcsolat, így értelemszerűen az adatbázis frissítés lépést ki kell hagynom.
A Macrium Reflecttel meg még komolyabb problémám van, mert az meg betöltve, nemes egyszerűséggel lefagyasztja a gépet, vagyis a betöltés után se az egér, se a billentyűzet nem működik, csak reseteléssel tudom a gépet újraindítani. Ráadásul az újraindítás után a gépen található összes rendszervisszaállítási pontomat is törölte, bónuszként.
Próbáltam már úgy, ahogy a cikkben le van írva a bootolható lemez készítése, és próbáltam már ISO letöltéssel, Rufussal felvarázsolva, akkor is ez a helyzet.
Eddig jutok el a bootolás során, itt lefagy a cucc, innen nem tudok továbblépni, se egér, se bill. nem működik, csak a reset gomb. -
-
-
Az XP-vel az elsőszámú probléma a rendszerszintű biztonsági rések - ez ellen egy átlagos vírusirtó nem véd -> a legfontosabb lenne megszerezni a privát foltokat, amit a M$ az XP támogatás lejárta óta készített. Következő gond, hogy az XP alapjaiban elavult, és még patchelve is elég vékonykák a védelmi képességei.
-
-
törölt tag
AVG az AV teszteken nem brillirozik annyira, mint a Bitdefender, Avira peldaul. Igazabol van egy 1eves AVG IS licenszem, de szerintem megfogta a gepemet. A boot lassabb lett. Ssd eseten erezheto 2mp is. Pedig nem regi gep. Lehet akkor megis visszateszem a teljes csomagot (kiveve optimizer)
Kiprobaltam mar a Bitdefender ISt (180 napos) es az avira free-t. Utobbi lazan atengedte a remelhetoleg egyetlen virusos fajlomat.
-
Dévacsen
senior tag
Most olvasgattam a súgót,nálam ezek szerint nem is ellenőrzi a leveleket,(Gmail-t,Hotmail-t használok,azokat nem nézi)--idézet az AVG súgójából:Vegye figyelembe, hogy ez az összetevő csak az asztali levelezőprogramok (MS Outlook, Mozilla Thunderbird...) által fogadott vagy elküldött e-mailek védelmét biztosítja, az ingyenes, webalapú e-mail szolgáltatásokkal (Gmail, Hotmail, AOL Mail...) küldött e-mailekét nem.Ki is kapcsolom ezt az összetevőt,feleslegesen ne menjen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Vírusirtó topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest