- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
S1M0N
senior tag
Amit így hirtelen találtam, az az, hogy ő a génfaló módosított változatáért felelős, talán mert az előző verzió nem volt már hatásos, vagy valami ilyesmi.
Az életkorát meg ahogy néztem, maximum 50-re tippelik, szóval nem tudom, jó lenne valami megbízható idővonal ezzel kapcsolatban. -
hevepapa
senior tag
Ahogy látod: már van LE3 Mod Pack HUN mod-om
Ezt főleg lustaságból csináltam, hogy ne egyesével kelljen felraknom a mod magyarításaimat. Úgy van összerakva, hogy csak akkor működjön, ha minden szükséges mod telepítve van.
Csináltam LE Mod Pack HUN-t is, de abban csak 2 modhoz van magyar. a LE1-hez technikai okokból nem lehet ilyen packot csinálni. -
hevepapa
senior tag
Mivel ahhoz a mod-hoz nem készült magyarítás, ezért annak a szövege angol marad.
Azt hiszem írtam régebben, hogy mind a 3 részhez vannak olyan modok amik szöveget is tartalmaznak és ezért ha nem speciálisan a modhoz magyarítás akkro az angol marad.
Én csak azokhoz a modokhoz csináltam ilyet amiket használok. -
hevepapa
senior tag
Készlget a 2.8-as magarítás, mert egy kedves játékos küldött egy halom hibabejelentést. Bár ezek már tényleg apróságok, de akkor is.javítja a szöveg konzisztenciáját .. és ha már belevágtam a javításba legyen minél jobb.
Emberi számítás szerint a 2.8-as már tényleg a final verzió lesz. Mondjuik... már a 2.5-re is ezt hittem
-
hevepapa
senior tag
-
S1M0N
senior tag
Mondom, bugos/hibás a rendszer az EA App miatt.
Ha megnézed az ottani teljesítményeket, akkor elvileg fel van oldva mind, emiatt nem működnek Steamen.
A korábban linkelt végigjátszás első részében is írnak erről, ez néhányszor extra nehézséget és idegeskedést jelentett nekem is... -
S1M0N
senior tag
Én maradtam a megszokott katonánál, bár féltem, hogy kevés lesz a legnehezebb fokozatra, de elboldogultam, erősen használtam a csapattársak képességeit, próbáltam minél messzebb lenni az ellenségtől, szóval taktikázással megoldottam, bár ahogy írtam, akadtak izzasztó/idegesítő helyzetek...
A második résznél gondolkodtam, hogy kasztot váltok, de végül maradtam a jól megszokott katona, bár ott a "lőszerre" figyelni kell a 2-3. részekben, volt, hogy elfogyott és emiatt nem tudtam tovább menni...
Én még az Infiltrator-t (beszivárgó? - magyarul játszottam, de a 3. rész multija miatt az angol elnevezések maradtak meg bennem) nézegettem, az álcázás képessége tetszett, talán majd legközelebb.Igen, a gyújtólőszer szerintem az első részben volt a legjobb, a másik két részben fokozatosan gyengültek, de számomra még így is ez volt a legjobb, olykor még a gépi ellenfelekkel szemben is, bár itt azért már variáltam, ha kellett.
-
S1M0N
senior tag
Ja igen, amúgy Steamen a számlálók nem mindig megbízhatóak, vagy kell idő, amíg a valós értékeket mutatja, de a játékon belüli a biztosabb.
Insanity összességében nem volt olyan nehéz (akadtak idegesítő pillanatok, illetve boss harcok), az első rész volt talán a legrosszabb, de ott elég gyors a fejlődés, így egy idő után inkább csak figyelni kellett, mert hamar le tudnak szedni, de a kimaxolt gyújtólőszer brutális egyedül a 3. résznél éreztem gyengébbnek a hatékonyságát, de az elsőben tetszett a legjobban!
A másik két részben jobb a fedezékrendszer, persze rambozni ezeknél sem ajánlott, főleg a 2. részben a begyűjtőkkel szemben, ott volt egy küldetés, ami miatt már majdnem feladtam, de sokadik próbálkozásra tovább tudtam jutni. -
S1M0N
senior tag
Nézd meg, hogy játékon belül számolja-e, mert lehet, hogy ott megvannak, de Steamen a drága EA App miatt meg nem adja meg az achievementeket, ez a bug a 2-3. részeknél van.
Én amúgy ezen útmutatók alapján maxoltam ki a Legendary Editiont:
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2966369153
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2966436831
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2966437347 -
hevepapa
senior tag
Van akinek az egójába nem fér bele más ötletének a támogatása, hanem inkább megpróbál keresztbe tenni neki. Az, hogy esetleg pár száz vagy ezer ember szórakozását is elrontja aki modokkal játszana, neki lényegtelen.
A hiányzó modokkal kapcsolatban: valószínűleg amik nem látszanak a mod managerben azokat nem importálás után telepítetted hanem egyből közvetlenül. Ez csak tipp (de 99%), mert én mindig importáltam és csak utána telepítettem. A "Manage target" gombnál meg tudod nézni tutira mik vannak telepítve és onnan tudod letiltani vagy eltávolítani. A 2 és 3 résznél ez sima sor, az első résznél az eltérő UE verzió miatt ez nem mindig megoldható.
A textúra modok az megint más történet. -
hevepapa
senior tag
Nem lesz publikus mod magyarítás. Ennek kicsit összetett oka van. Kezdem a kályhától, hogy érthető legyen a sztori. Benne voltam a MELE magyarítás összerakásban (elsősorban az első részben csináltam meg sok mindent) amit a masseffect.hu publikált. Ez volt az úgynevezett 1.0 verzió.
Már akkor is sok vitám volt a szöveg egységesítéssel és a modok magyarításával kapcsolatban a csapat önjelölt vezetőjével. Ő ezeket határozottan ellenezte...
Nekem meg rohadtul csípte a szememet a sok kijavítatlan helyesírási hiba meg a szöveg összevisszasága. 1 példa: milyen hülyeség már hogy az első részben Kvarián az egyik nép neve a többiben meg Kvári? Pusztító vs. Kaszás. Vagy akár a 2. részben a Baka vs. Grunt név.
Elkezdtem egyedül megcsinálni csak úgy magamnak egy olyan verziót aminek egységes a szövege és lehetőleg minél hibamentesebb. DE: mivel a 3. rész fordítását a masseffect.hu csapat csinálta meg jópár éve, ezért illik tiszteletben tartani a szerzői jogaikat. Az első 2 rész ilyen téren egyszerűbb volt, mert bár azok hivatalos magyar kiadások voltak, de mind a 2 cég aki ezeket készítette már megszünt. Szóval a masseffect.hu csapat (az önjelölt vezető) engedélye nélkül nem lett volna korrekt kirakni publikusra amit csináltam.
De ő meg olyan szinten ellenezte, hogy volt némi perrel fenyegetése is, meg kitiltott a discord csatornáról isAz ellenkezés oka esélyesen az volt, hogy nekem volt egy alap kikötésem: letölthető legyen a Magyarítások Portálról és csak én csinálhassam a frissítéseket. Ő meg egyik fordításukat se engedte letölthetőre a portálról, csak a saját lapjáról. Vagy az volt a baja hogy nem sütkérezhetett a "dicsőségben"? Tudja fene, de ez lényegtelen. Nem akarta engedni. Aztán pár régi elismert játék fordító kiállt a projectem mellett és valahogy meggyőzték hogy hülyeség ha nem engedi. Aztán több egyeztetés után publikus lehetett a project. Olyan szinten ment a kavarása, hogy még az olvass el fájlt is látni akarta a megjelenés előtt
Vicces (vagy abszurd?) volt, hogy szóba sem állt velem (azóta sem), és az egész procedúra egy közvetítőn keresztül ment
Szóval abban maradtunk, hogy mehet a játék és a közösségi javítások magyarítása. Ennyi. Mivel a modok részben tartalmaznak olyan szövegeket is - főleg a ME3LE modok, amiket ők csináltak, ezért azokra nem vonatkozik az egyezség. Én meg be szoktam tartani amit megígérek, úgyhogy nem lesznek publikusak a mod magyarítások. Ilyen előzmények után meg semmi kedvem az engedélyét kérni.... Megjegyzem: ha nem lett volna ez a kavarása és tiltakozása akkor kb 6-8 hónappal hamarabb publikus lett volna a portálon a módosított és javított magyarítás.
Bocsa hosszú sztoriért, de azt hiszem így érthető mi miért van. -
hevepapa
senior tag
Örülök, hogy nem találtál hibát. Ha van is azok már tényleg csak pici apróságok lehetnek. A modok meg már csak ilyenek. Sok modban van szöveg, ami értelemszerűen azzal jár hogy angolra vált. A ME1LE modoknál ráadásul ennél összetettebb a helyzet, mivel ott a szöveg nem egy külön tlk fájlban van (mint a 2-3 részben) hanem benne az adott fájlban szétszórva és külön a férfi-nő). Szóval egy ilyen modban még akkor is angol lesz néhol a szöveg, ha egyébként nincsenek új vagy módosított szövegek hanem csak más van módosítva a modhoz. Nem ritka, hogy 1 pcc fájlban 10-20 szöveg fájl is van. A mod magyarításhoz ezeket ki kell keresni, összevetni az eredetivel és felépíteni egy mod magyarítás mod struktúrát. Csináltam már jópár ilyet, de még most is sok melóval jár.
A 2-3 modjait egyszerűbb magyarítani. Amiket használok, azokhoz megcsináltam magamnak, de olyannal amiket nem használok (pl. EGM) azzal nem vacakolok potyára. -
hevepapa
senior tag
A LE2-3 sima sor. Bemásolod, felülírja. Kész. Magyr lesz, a modok is működnek, stb.
A LE1 az már kissé bonyolultabb sztrori ha modokat vagy patchet használsz.Ilyenkor:
a letöltött fájlokat bemásolod, felülírod, telepíted a patchet, telepíted a patch magyarítását és ennyi. A mentéseket nem érinti.
Mivel az első részben teljesen más struktúrában van a szöveg mint a 2-3 részben, ez néha megkavarta a lekvárt rendesen amíg nem ismertem ki teljesen.
Azt hiszem írtam már: a LE1 szövege 406 fájlban 1680 helyen van szétszórva. A LE2-2 meg 1-1 fájlban. -
hevepapa
senior tag
Ja igen, elnéztem. Azok vannak felsorolva amik az EGM-et igénylik. A Poly-Romance az volt hogy mindenkivel lehetett komoly románcot szőni
"Mod that allows you to have multiple serious romances (not only flirt or cheating) going at the same time. Also adds a bunch of other functions, connected to romance part of the game and improves party."
-
hevepapa
senior tag
Ha az Andromedát nem mint Mass Effect játékot kezeled akkor elmegy. Nekem a játék menete nem jött be, de ahogy szokás mondani: kinek a papné...
Az Expanded Galaxy Mod-hoz is kell még egy halom másik mod
Ha felrakod az EGM modot, arra azért készülj fel hogy lesz egy nagy halom angol szöveg benne. Igaz a Miranda modban is. A Mirandában kb 500 sornyi, nagyrésze párbeszéd.
Mivel egyik mod se tetszett igazán, ezért nem csináltam egyikhez sem magyar fordítást.
Ha vége a játéknak ha jól rémlik még mászkálhatsz a hajóban meg talál elmehetsz pár bolygóra, de alapvetően már semmi érdemleges nem történik. Merthogy: vége a játéknak
Még valami: én nem szeretem azokat a modokat amikhez kell még valami másik mod, amihez kell még esetleg egy harmadik mod, amihez kell még egy negyedik is. Főleg azért nem, mert Tipikus eset, hogy sok modot nem frissít rendszeresen a készítője és ha kijön egy community patch, framework (LE3) új verzió, akkor kompatibilitás probléma adódhat.
Volt erre példa egész népszerű modoknál is. Pl. Poly-Romance mod. -
hevepapa
senior tag
Andromeda... hát ez nehéz ügy. Az eredeti Mass Effect trilógiához annyi köze van, hogy az a neve meg feltűnik benne - lényegében csak - epizód szereplőként néhány olyan faj ami a ME-ben volt. A grafika vegyes. Néhány szempontból jobb a Frosbite motor mint az UE amit a trilógiához használtak, de sokkal több szempontból borzasztó. Az arcok és a mimika... hát az valami borzalom. A karakter animációk - hááááttt... mondjuk középszar.
Van hozzá nem hivatalos magyarítás, de helyesírásilag, nyelvhelyességileg kb. ezer sebből vérzik. A magyarítás csak modként működik, viszont a Frosbite motoros játékok moddolása kb. horror. -
hevepapa
senior tag
Hagyd a fenébe a végigjátszás útmutatót!
Játszani akarsz vagy valaki más útját követni???
Nyugi, nem fogsz eltévedni. Egy csomó dologról persze így is úgy is le fogsz maradni, de arra van az újrajátszás hogy ezeket bepótold. A fő sztori vonalon végig fog vinni ha akarod ha nem.
A DLC-et meg külön nem fogod észrevenni mert jól beleolvadnak a sztoriba. -
hevepapa
senior tag
A Mirandás rész ami aképen van, le van fordítva a 2.6-os magyarításban.
Mass Effect Legendary Edition\Game\ME2\BioGame\DLC\DLC_EXP_Part01\CookedPCConsole\DLC_24_INT.tlk
Ha ezt is bemásoltad és felülírtad akkor ennek magyarnak kellene lennie.
A többit a pontos szöveg nélkül nem tudom.<String id="376812">Relé-közi Szöveges cset
Hely: Fellegvár, Alsó Szárnyak
Címzett: LawBringerSR2
Feladó: HighRollerLLCJ
18:12 HR: Hééééé, bébi! Hogy tetszik a képem? Ezt nézd!
18:12 LB: [SZÉTKAPCSOLVA]
Köszönjük, hogy az iPartner Kapcsolatokat használta!</String>A másik képen amit beraktál szintén ugyanabban a fájlban van a magyar szöveg:
<String id="375324">Amikor a csapatod készen áll, áthaladsz az Omega 4 relén.</String> -
hevepapa
senior tag
Ha a Magyarítások Portálról töltötted le aug 12. után akkor az a 2.6-os.
Készül a 2.7 is, de abban már csak tényleg nagyon aprócska javítások lesznek. Év végénél hamarabb nem is adom ki. A Mass_Effect_LE_Patch_Pack_HUN_v1.9.1 a közeljövőben fog frissülni, mert belekerül a Unofficial LE2 Patch 0.9.5-höz igazított magyarítás is. Már kész van, csak várok még egy kicsit lesz-e valami hotfix a 0.9.5-höz.
-
hevepapa
senior tag
Mivel nem először játszol a ME2LE résszel, javaslom még a Zero Probe All Resources (LE2) modot is. Ezzel is sok időt meg lehet spórolni a bolygó szkennelésnél... Essen le a keze aki azt a részt kitalálta
https://www.nexusmods.com/masseffectlegendaryedition/mods/1152
-
SpazzMaticus
tag
Ez szubjektív vélemény persze, de én nem javaslom a "happy ending" mod-ot, vagy legalább először nézd végig a hagyományos ending-eket.
Borzasztóan elterjedt a 3-megjelenése után az a hihetetlen hiszti -főleg a fiatalabb játékosok által gerjesztve- amire az akkori gamersajtó ezt látva még jól rá is licitált egymást lovalva a hülyeségbe, hogy a vége "összecsapott/gyenge" lett.
Ez egy baromság igazából és az a lényege, hogy sokan egyszerűen nem tudták elviselni hogy Shepard meghal, és hogy nincs olyan vége ahol a történetben aktuálisan meghúzott pixelpartner oldalán heroikus zenére belenéz a naplementébe...
Ha olvasol sci-fi-t esetleg, és itt most pl. Ray Bradbury, Stanislav Lem, Philip K Dick (stb, stb) léptékűekre gondolok, nem a tesco "könyvsarkában" kapható a "Vaják versus Terminator" szintre, akkor rendkívül élvezni fogod a "vanilla" befejezéseket is, napokra elgondolkodtatnak, és oldalakat lehetne írni mindről, mint ahogyan írtak is róluk komolyabb sci-fi fórumokon...
Azon ritka játékok egyike, ahol felnőttként kezelnek téged történetmesélés szempontjából, és bíznak abban hogy vannak személyes gondolataid, nézőpontod a témában, értően figyeled az eseményeket, nem kell mindent a szádba rágniuk, illetve ami egy jó sci-fi-nél a legfontosabb : nincs minden meg/túlmagyarázva, maradnak rejtélyek....
Van fantáziád, használd... -
hevepapa
senior tag
Trilogy Save Editor
Nagyjából mindent át lehet vele írni ami a történet szempontjából variáció lehet. Meg persze a küldetések eredményét, fegyvereket, kutatásokat stb. Akár a nemet és az arc kódot isDe hogy érdemes-e a sztoriba belepiszkálni azt mindenki maga dönti el. A ME trilógia egyik legnagyobb erőssége hogy ha impotált karakterrel viszed végig akkor a 3. részben is visszaköszönnek az első-második rész döntéseinek a hatásai.
-
hevepapa
senior tag
Mass Effect 2: How to Save Kelly:
https://gamerant.com/mass-effect-2-save-kelly/
De ha probléma hogy Kelly meghalt, a ME3 első mentésében írd át és akkor a játék úgy érzékeli, hogy életben maradt.Problem solved.
-
SpazzMaticus
tag
Esküszöm, neked tesztelőnek kellene menned...
5-6-alkalommal játszottam végig az 1-et, ennek minimum a kétszerese annak a száma ahányszor végigvittem a 2-t, és még a 3-is 4-szer, egyszer sem kevesebb mint 30-órányi játékidővel/végigjátszás, és összesen nem futottam ennyi bug-ba mint amit te itt az utóbbi napokban felsoroltál...Egyébként tényleg rakd fel a community patch-eket, az tényleg neked akkor hasznos lehet.
-
hevepapa
senior tag
Általában ezek a kimaradt részek inkább csak a teljesség miatt érdekesek. Kivétel Miranda feneke
De vannak komolyabb tartalmi modok. Pl a LE3-hoz az Audemus' Happy Ending Mod ami egy teljesen új befejezést hoz be. Vagy a Take Earth Back, ami a LE3 utolsó küldetését turbózza fel kisebb-nagyobb elemekkel. Meg vannak a "Consistency" modok, amik egységesre hoznak dolgokat a 3 részben. Akár karaktereket, akár egyenruhákat.
Meg vannak kicsi de hasznos apróságok. Pl. 1 gomnyomásra megvan minden erőforrás bányászata a LE2-ben. Ez felgyorsítja a játékot, mert többedik végigjátszásra már elég unalmas a farmolgatás...Vagy pl. amik átlépik a mini játékokat. Többedik végigjátszásnák ez is hasznos lehet
Vagy az ALOV mod, ami az ingame videók minőségét nagyon feljavítja, az ALOT mod meg a textúrákét. A ME1LLO mod a LE1 bevilágítását javítja fel.
1 szó mint 100: nem igazán lehet ismeretlenül tanácsot adni, mert mindenki majd el dönti neki mi a prioritás. -
SpazzMaticus
tag
Plata bocs, rendes gyerek vagy nem akarlak b@sztatni, de ezt már más fórumon is beszéltük hogy a DAI-magyarítással is embert rajtad kívül nem találni akinek baja lett volna vele, ráadásul -újra mondom- hogy egy automatikus telepítővel volt problemád, ami -ha eredetivel játszottál- egy enter megnyomásán kívül más beavatkozást nem is igényelt, de egyébként még tört verziókon is tökéletesen működött...
De tucatnyi más egyébként kő egyszerűen moddolható játéknál is írtál már hasonlókat, úgyhogy -bár az ME se egy bonyolult ilyen szempontból főleg az alant említett METweakMM-segítségével, inkább ne gondolkozz ezen, játszd a "síma" verziót, túl sokat ebben a game-ben egyébként sem adnak hozzá a mod-ok, meg neked sem kell újratelepítened ezt is megint...
Bocs, no offense...
-
hevepapa
senior tag
A Mass Effect moddolása teljesen más elven működik, mint a Frostbite motoros (ME: Andromeda, Dragon Age, stb) játékoké. A 2-3 részben teljesen külön vannak a mod fájlok. Az 1. rész kicsit más, mert ott régebbi UE motor van. Ott sok esetben a mod az alap fájlokat is felülírja. A textúra modok viszont felülírnak eredeti fájlokat is (pl. ALOT mod)
A ME3TweaksModManager segítségével pofonegyszerű a Mass Effect (eredeti és Legendary Edition) moddolása. Ha csinálsz backupot a játékról a mod manager Backup/Restore menüjéből akkor még ha valami gixer be is csúszik pár perc alatt minden visszaállítható. De nem szokott probléma lenni, mert már nagyon kiforrott a MELE moddolása. -
S1M0N
senior tag
Lehet azért nem szerepelt nálad a térképen néhány rendszer, mert nem vetted fel a küldetést, ami megnyitotta volna ezeket, vagy nem tudom.
Sehol nem kell DLC-ket aktiválni, egyedül a Pinnacle Station az, ami nincs benne alapból a játékban, de a rajongóknak hála modként az is elérhető.
Bugok nálam is voltak, kifagyásom mondjuk talán nem, macskás baleset meg teljesen kizárt.
Nekem Steam szerint 172,5 óra volt a trilógia végigjátszása, igaz, én legnehezebb fokozaton játszottam és minden teljesítményt kioldottam, szóval voltak küzdelmesebb részek, a csodálatos EA app-ről nem is beszélve...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged