- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HaZse
őstag
válasz
#92942848 #18787 üzenetére
Én is letojnám a Hackintost, ha megfelelő áron kapnék USB3-as asztali gépet. De most szemezgetek egy Mac pro-val.
Én azért adományozok párszor nekik, mert ott találtam meg a megfelelő segítséget, hogy működőképessé tudjam tenni a jelenlegi konfigomat.
De szoktam nézni az osx86 oldalt is. Sőt az AMD-s gépemnél szinte csak itt az osx86 oldalon találtam meg a megfelelő cuccokat hozzá. Azt bevallom, hogy a tony86-os módszerek jelenlegi konfigomnál egyszerűbb.
Annó a Leopárdnál az osx86-os cucok segítettek, plusz a net-en fellelhető komplett teleítő DVD-k. (Van vagy 10 féle lemezem belőle)
-
HaZse
őstag
válasz
Phantomhive #18784 üzenetére
Nem ezt írtam le, csak másképpen? Amúgy rendszeresen szoktam pár dollárt adományozni nekik. Van rá lehetőség.
-
HaZse
őstag
válasz
#92942848 #18781 üzenetére
Ebbe a vitába én is hadd szóljak bele.
Mint programoz/informatikus én is heggesztettem a saját konfigomhoz, ami AMD-s volt kext-et, de csak sok segítséggel. Azzal sem értek egyet, hogy valaki pénzért adja mások fáradozását. De részben egyet értek, akik segíteni akarnak olyan embereknek, akik sötétek az informatikához, de nem egy Hackintosh-hoz, mert ott már kell tudásnak lenne, aki ilyen akar használni.
Egy PC-n futó Linux vagy Winfos telepítésért, gép hibaelhárításáért én is elkérem a magam jussát. (Persze számlázom is a tevékenységemet). És ezért barátoknak/ismerősöknek ha kell egy Hackintosh, akkor segítek a telepítésében INGYEN. Mert ez a tevékenység ILLEGÁLIS. (Tudtommal). Ez olyan, mint a droid telefonok root-olása pénzért.
Aki építeni akar Mac kompatibilis gépet, az ITT találhat hozzá megfelelő hardver elemeket.
-
HaZse
őstag
Sziasztok.
Eddig rendesen működött a Lion 1í.7.3-as verziója nálam. Gondoltam egyet és teljesen ledúrtam, majd feltettem a Mountain Liont.
Minden rendesen megy is kivéve a hangot. Azt sajnos sehogyan se tudom elővarázsolni belőle. Hátha tudtok nekem segíteni, hogy hogyan tudnám megoldani ezt a problémát.
A konfigom a következő:
Z68AP-D3 rev. 1.0-s alaplap
2x4 Gb DDR3
60 GB SSD
ATI HD5850 -
HaZse
őstag
Sziasztok.
Lenne még egy kérdésem.
Van nekem egy Dell 2311h tip. monitorom. Winfos alatt elő lehetett belőle csalogatni a 75Hz-t. De OSX alatt csak 60Hz-en képes menni. Nem tudjátok, hogy hogyan lehetne rávalázsolni a 75Hz-et?
A VGA hozzá egy HD 5850-es.
Köszönöm.
-
HaZse
őstag
Kellene egy kis segítség.
A konfigom a következő:
Gigabyte Z68AP-D3
Core i3-2100
2x4 GB DDR3 RAM
3x500 GB HDD
1x60 GB SSD
ATI HD5850.Minden tökéletesen megy. (Paralell alat még a játékokat is tudok futtatni. - DX 9-es gammák vígan futnak)
Tehát vettem egy Bluetooth adaptert, amit bedugva azonnal felismer és a headsettemet tudom is párosítani, csak mikor a skype-t használom, akkor olyan 1-2 másodpercenként megszakad a hang egy pillanatra. Ez nagyon zavaró. Ez ellen lehet valamit tenni?
Amúgy a Chameleon loader-en 3 op. rendszert tudok kiválasztani és futtatni. (OS-X Lion 10.7.2, Windows 7, UBUNTU)
-
HaZse
őstag
válasz
Ragnar95 #13598 üzenetére
Szia.
Az jó. Nem kell lion a pendrive elkészítéséhez. Elég egy Snow Leopard is.
1. Minimum egy 8 gigás pendrivet megformázol MBR-re a Disk Utility-vel.
2. Felmountolod a .DMG file-t. (Leot)
3. Elindítod az UNIBEAST.
3. Felülírod a 2 db. file-t, amit a patch-ban találsz.
4. Boot USB-ről és telepít.Szerk.: NEm kell az elkészítéséhez eredeti Mac gép, elég a hackintosh is.
-
HaZse
őstag
válasz
Ragnar95 #13594 üzenetére
Szia.
Úgy kezdődik, hogy a google-n keress egy mbr patch cuccot a megfelelő lion-hoz. (Érdemes a GM verziót használni) A letöltött file-t ki kell csomagolnod és a benne lévőket pontosan ugyanoda kll, hogy másold, mint ahol az eredeti van.
Én ezt úgy csináltam, hogy egy külön HDD-re, amin semmi sem volt, feltettem egy OSX-et és ott az UNIBEAST progival csináltam egy pendrive-ra egy OSX telepítőt. Mikor megcsinálta az unibeast a telepítőt, akkor a penrive-n kicseréltem a megfelelő file-okat és kész is az MBR féle telepítő. Ezután már a telepítőben a Disk Utility-n megformázod a kívánt partíciót és mostmár engedi a rendszert rátelepíteni.
Sajnos ez a módszer a 10.7.2-es Retail lemezzel nem megy, mivel ott valamiért a telepítésnél, mikor a file-okat kezdené másolni hibát ír ki.
Én így csináltam. Utána felfrissítettem 10.7.2-re. Nekem minden tökéletesen megy.
Szerk.: De ha nincs üres HDD-d, akkor egy virtuális OSX is elég neki. Ott a lényeg, hogy a rádugott pendrive-t engedélyezd a virtuális gépnek. Jó az ingyenes Virtualbox is. A lényeg, hogy Inteles gép legyen. Mikor a virtuális gépen fennt van az osx, akkor tedd ablakba és a menüben az USB-nél pipáld ki a pendrive-t.
-
HaZse
őstag
Na a DTS és AC3 is működik. Egyenlőre csak az xbmc-vel, de ez már nekem haladás.
És a hivatalos softver update is lemet, igaz, a multibeast-ot azért lefuttattam.
És végül a konfigom:
Gigabyte Z68AP-D3 rev 1.0 F4
2x4 GB DDR3 1333 MHz
ATI HD 5850 1GB Sapphire
LG Blue Ray író
3x500 GB SATA2 HDD
1x60GB Corsair Force GT SSD
1x500 GB USB 3.0 HDD Samsung S2 -
HaZse
őstag
Na végre sikerült életet lehelnem a hangba.
A lényeg:
Egy meglévő Mac-es rendszeren csináltam mindent. Unibeast-al megcsináltam a rendszerlemezt egy pendrivera. (10.7.0-s GM lemez volt a forrás), majd megmókoltam, hogy MBR-re is felmenjen a cuc.
Feltelepítettem a pendrive-ről a rendszert. Majd az alaplapom dsdt.aml filet bemásoltam a megfelelő helyre, majd elindítottam a multibeast alkalmazást, majd újraindítottam.
És volt hang!!!!!!!
DE!
Sajnos optikai kimeneten csak szereo hang jön ki. Sajnos a pass-throught nem megy át, pedig megnéztem a Midi Audio-t is.
Erre valakinek ötlete?
-
HaZse
őstag
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Adva van egy Lion 10.7.2-es rendszerem, ami flottúl megy (hang, vga, stb.), de valamiért nem sikerül életre keltenem az alaplapom spdif kimenetét. Hiába túrom át az egész net-et és olvasom el a megoldásokat, sose jó.
Aki tud, az kérem segítsen.
Alaplapom: Gigabyte Z68AP-DS3. Elvileg mennie kellene, de mégse. Sajnos a dsdt.aml-t nem nagyon értem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest