- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Yettel topik
- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- iPhone topik
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
válasz
kushwavez #32633 üzenetére
valószínűéeg az lehet mint minden gyárónál ( merditól kedzve az elektrolux-ig) hogy van silánytól kezdve a prof.ig minden ... xfx-ből is lehet jó ... powercolor nekem első ránézésre nem tűnik hivogató márkanévnek ( color ... power ) ( rgb? )
nekem is ascrock alaplapot ajánlottak, mert ugyanazért az árért jobban felszerelt asrcok-ot kaptam , mint asus-ból.
ha nem sikerül olcsóbbat találnom akkor az lesz amit te ajánlottál.
.. és azért most várhatóan a nyárig menni fog lefele az áruk ...talán jön a navi is
talán meglesz az a rx580.a radeon VII körül még folyik a találgatás ... most ez nekünk szól vagy inkább csak bemutatták, hogy van potenciál az amd-ben
-
kushwavez
senior tag
válasz
kushwavez #32620 üzenetére
jajj azt még hozzáfűzném, csak ezerszer szerkesztettem, hogy egy TV-m is van amit secondary-nak szoktam használni, ha azt állítom be main-nek akkor azon natívan 1920x1080 minden és az alkalmazások is elindulnak.
Szóval valahogy azt kéne beállítanom hogy az 1080p legyen a natív a monitoron is.. vagy legalább, hogy megjelenjen az appokban. -
viperabácsi
addikt
válasz
kushwavez #32508 üzenetére
Köszi kipróbálom. Közben a net megoldódott : Hackintosh Vietnam Tool 1.9.6 Ezzel. A net realtek .
A rendszer amin most fent van A Mojave : gigabyte b85m-ds3h
I3 4130
4gb kingmax ram
500 gb WD notivinyóA Cloover config valamilyen config file-t hiányol azért nem csatolja fel az EFI -t
-
general
addikt
válasz
kushwavez #32488 üzenetére
az oprendszer természetesen ssd-n van, ahogy írom. beírtam a parancsot, és figyelmeztetést kaptam, hogy adatvesztést is okozhat, szóval nem nyomtam rá a Yes-re. ha esetleg lehúzom a kábelekről a vinyókat, csak az ssd marad, akkor megpróbálom. de ha visszateszem a vinyókat, szétcseszhet valamit? egyébként szerintem engedélyezve van, rémlik, hogy installkor anno megcsináltam. (de nem 100%)
de még mindig nem értem, mi köze a trim-nek a letöltési sebességhez..:-)
Asus P8H77-V alaplap, Qualcomm Atheros chip a LAN
-
general
addikt
válasz
kushwavez #32482 üzenetére
mi köze a trimhez? HDD-re töltök le... egy ssd van és 3 hdd. akkor is írjam ezt be terminálba? (nem tudom, milyen most az állapota)
asztali hackintoshról van itt szó, nem macbookról. ott jönne wifin a max sávszél, ha működne a rohadt 5ghz, de valamiért nem akar csatlakozni, megőrülök tőle. régebben ment, most nem. telekomos router, már cseréltettem is. a telóm fent van rajta, mások laptoppal simán felmennek rá, az enyém nem akar. már cleaninstall is volt. látja, de nem csatlakozik rá.
-
gbart123
csendes tag
válasz
kushwavez #32452 üzenetére
Időközben kiderült a turpisság: ha a telepítendő HDD-n kissebb az EFI partició mint 200 mb, akkor nem fog sikerülni.
Ha átméretezzük, akkor már bármilyen formátumra hajlandó formatálni a HDD-t.
Most már települ is az OSX, csak második körnél, amikor újra indul nem talál bootolható meghajtót.
Hogyan tovább? -
gbart123
csendes tag
válasz
kushwavez #32438 üzenetére
Találtam a tonymacx86 oldalán egy olyan clover mentést, ami teljesen megegyezik az én gépem konfigjával - mivel én is onnan építettem - a táp kivételével. Minden kext a helyén!
Mindent ment teljesen jól a SSD formatálásig, itt ua. jelenség jött mint, amivel megkerestem a fórumot.Csatoltam a képeket:
1- betöltés boot pendrivról,
2 - belépés a diskutilitybe,
3 - formatálás, valami hibajelzés!
4 - látja, de nem telepíthető rá semmi,
5 - kilépés a diskutilityből, csak a boot pendrive-t látja.Mi franc lehet az a hibaüzenet?
-
general
addikt
-
fuze
őstag
-
leroyclub
senior tag
-
leroyclub
senior tag
válasz
kushwavez #32353 üzenetére
Köszönöm! Ezzel teljesen más lett az egész kinézet is. Így most a Windows boot ikon látszik, ahogy az 1. képen és ha rámegyek szépen be is tölt.
Viszont ezt most a külön USB-n csináltam meg amin nincs más csak a Clover. A másik USB amin a Sierra telepítő van úgy bootol ahogy a 2. képen látható.
Ha jól gondolom ezen kellene megcsinálnom úgy a Clovert mint az 1.esen?
Bocsi hogy ilyen értetlen vagyok, csak nem teljesen értem még a működést. Az angol fórumokon pedig nem teljesen értem a leírásokat. Az other mappás Kexteket megtudtam csinálni, letöltögettem githubbrol a releaseket és szépen a mappákat bemásoltam ahogy kell. 3. képen látszik.
Kép1
Kép2
Kép3 -
Norby86
őstag
válasz
kushwavez #32354 üzenetére
Köszönöm az infót! Holnap megpróbálom ha hazaértem. Amúgy különös, de próbáltam ezt a "/System/Library/Extensions" mappát is elérni hogy esetleg bele másoljam azt a kext fájlt amiket időközben találtam, de egyszerűen nem jelenik meg a saját meghajtóm sehol. Pedig parancssorba belép a mappába, de a finderben nem látom. Mert ott látnom kellene a saját meghajtóm, de nincs ott.
-
Norby86
őstag
válasz
kushwavez #32327 üzenetére
Helló! Újra a segítségedet kérném. Már a múltkori telepítés során sem jelent meg a Mac OSX rendszerben az alaplapi hangkártyám, csak a HDMI kábelen keresztül ad ki hangot a rendszer. Hogyan tudnám működésre bírni az alaplapi hangkártyámat is? Gondolom valami kext kellene neki, de nem találok hozzá. Az alaplapomon VIA VT1708S audio chipset van.
-
Lanash
senior tag
válasz
kushwavez #32345 üzenetére
Újra telepítettem a win10-et mert sehogy nem akart bootolni. Megnéztem és nekem abban a sorban UEFI van. Parancssorba beírtam amit írtál, majd újraindítottam a gépet. Végre volt boot menü, de a win nem akar elindulni. Fekete képernyőre vált és kikapcsolja a bill és egeremet. (Az EFI mappát az OSX-re értettem)
-
leroyclub
senior tag
válasz
kushwavez #32337 üzenetére
Úgy döntöttem hogy hanyagolom ezt a virtuális gépet. Helyette kipucoltam a Windows melletti D meghajtót, így most van 100Gb-om. Elég neki mondjuk 50 is? Mert akkor feldarabolnám kettőre.
Az installáló USB-t megcsináltam ezen leírás alapján. Így elvileg nem kellett Mac, vagy virtuális Mac.
A következő lépés lenne, hogy megcsináljam a bootnál, hogy a Windowsnak ne kavarjon be. Ezt a videót nézegettem. De még nem jöttem rá mit kell csinálnom. Tudnátok segíteni?
Update: Clover EFI-t valahogy működésre bírtam USB-ről, szóval tudok arról is bootolni, viszont próbaképp akármire megyek csak egy fekete képernyő jön be a közepén egy citromsárga kockával. -
Lanash
senior tag
válasz
kushwavez #32336 üzenetére
A Win10 volt fent először, majd telepítettem az Osx-et. Van clover, bár csak néha jelenik meg az EFI mappa és amit írtál command az sem működik. Nem a win bootl folyamatosan, hanem a Mojave. És az a baj, ha cloverben a win bootra nyomok akkor nem történik semmi csak egy fekete háttér és egy villogó cursor. A biosban az UEFI van beállítva és úgy is lett telepítve a Mojave.
-
leroyclub
senior tag
válasz
kushwavez #32337 üzenetére
Úgy döntöttem hogy hanyagolom ezt a virtuális gépet. Helyette kipucoltam a Windows melletti D meghajtót, így most van 100Gb-om. Elég neki mondjuk 50 is? Mert akkor feldarabolnám kettőre.
Az installáló USB-t megcsináltam ezen leírás alapján. Így elvileg nem kellett Mac, vagy virtuális Mac.
A következő lépés lenne, hogy megcsináljam a bootnál, hogy a Windowsnak ne kavarjon be. Ezt a videót nézegettem. De még nem jöttem rá mit kell csinálnom. Tudnátok segíteni? -
Norby86
őstag
válasz
kushwavez #32317 üzenetére
Örömmel jelentem be hogy meg is oldotta.
Szuperül bejön a telepítő végre! Bárkinek ilyen gondja támad első dolog hogy a DVI kábelt HDMI-re cserélje le. De tényleg, szerintem mivel alapból a MAC gépek nem igen jöttek ki DVI porttal, csak display meg HDMI, ezért a DVI portot nem támogatja. Egyetlen furcsaság hogy a telepítő kicsit lassan indul el, meg kicsit olyan mint ha kevés lenne neki a 8 giga ram. De remélem csak a telepítő ilyen lomha, a rendszer gyors lesz.
-
fuze
őstag
válasz
kushwavez #32317 üzenetére
Nálam valami egyéb öltet? Amiket mondtál, azokat már megpróbáltam. Az az egy bajom van tényleg, hogy restart után kiírja nem állt le rendesen. Van az App store-ban egy security update. Azt ha felteszem nem szúr el semmit? Akár segíthet is? 2018-002 10.13.6. A rendszerverzió nálam ugyanaz jelenleg is.
-
Norby86
őstag
válasz
kushwavez #32312 üzenetére
Köszi előre is!
Közben én is kutakodtam és találtam egy ilyen érdekességet: [link]
Eszerint (már amennyire értek angolul), többeknek ez a problémája de csak ezzel az RX460-as kártyával és csak DVI kimeneten. Valaki írja is hogy HDMI kimeneten nála nincs rózsaszín kép. Holnap kíváncsi leszek, átveszem a megrendelt HDMI kábelt és kipróbálom. Ha rózsaszín akkor gáz van, mert lehet a Mojave helyett az előző rendszert kell kipróbáljam már ha az menni fog.
Te a linkelt topikban leírt tapasztalatok alapján hogy látod? -
Norby86
őstag
válasz
kushwavez #32306 üzenetére
Amit írtál -rad24, azt beírtam az "Arguments" részlegbe, le is fut indításkor elvileg, mutatja is. Az EmuVariableUefi64.efi már alapból benne volt az említett mappába, azt nem piszkáltam. Config.plist-be is átírtam hogy "RadeonDeInit" legyen beírva, mert RadendonDeInt volt oda írva, még jó hogy szóltál. De sajnos ezek után sem megy.
Tanácstalan vagyok... Csináltam két videót hogy lásd a lefutott parancsokat, illetve a rózsaszín képernyőt. Nem tudom nem e a DVI kimenet a bűnös, hogy azt valamiért nem támogatná a MAC. Az a baj nincs itthon HDMI kábelem momentán.
Első videón látszik a rózsaszín befejezés, a másodikon meg bekapcsoltam a Multi-monitort a BIOS-ban, akkor meg nyom egy resetet a végén, azt is levideóztam.
(Ha a videók nem indulnak el, töltsd le és gépen nézd meg, mert még feldolgozás alatt van)
Első videó
Második videó -
Norby86
őstag
válasz
kushwavez #32302 üzenetére
A linken szereplő leírást így olvasgatva annyira nem értem mit is kell tennem. Addig eljutottam hogy töltsem le azt a "patch-edid.rb script"-et. De utána a Terminal-ba kell írni egy sort, amit nem tudom hogy hozok elő. Meg nem tudom azt sem hogy ezt a bootarg -rad24-et nekem hova kell beírnom?
Ha ezek letisztultak, megpróbálkozom vele, de már csak napközben. -
Norby86
őstag
válasz
kushwavez #32302 üzenetére
Végig próbáltam minden lehetőséget, írom a fejleményeket sorban.
Ha iGPU-t aktiválom, memóriát automatán hagyom, iGPU multi-monitor funkciót kikapcsolom, akkor az alaplapi videokártya aktiválódik, onnan jön a videó jel. Igen ám, de mikor pendrive-ról bootolnám az UEFI-s Mac telepítőt akkor csak baloldalt fent egy kurzor villog, semmi több nem történik, hiába várok a csodára.
Aztán következő lépésben ugyan ezt a beállítást hagytam, de aktiváltam a Multi-monitort. Akkor is a kurzorig jutott hogy villog baloldalt fent a fekete háttérrel.
Ezt követően Auto memória méretről át állítottam 64 MB-ra, de ez sem hozott változást.
Aztán vissza állítottam iGPU helyett Autó módra, és ekkor jött az érdekesség, mert itt azt kéne érzékelnie hogy hova van bedugva az alaplapba a videokártya kábele. Azonban hiába volt az alaplapi videokimenetbe bedugva a kábel, át váltott rögtön a Radeon kártyára. Most át dugtam a radeon kártyába a kábelt és újra próbáltam mindent, de már úgy hogy AUTO-n hagytam a videó kimenet választót a bios-ban, és bekapcsoltam a Multi-monitort. Na ekkor meg az történt hogy amikor bejött volna az install képernyője a Mac-nek, dobott egy resetet a gép. Újra próbáltam, akkor is ez történt... Ha meg PCIe-t kiválasztom, Multi-monitort kikapcsolom, akkor ugyan oda lyukadok ki hogy végigfutnak a parancsok és amikor eljutna az install képernyőig, bejön a nagy rózsaszín képernyő.
Nem lehet hogy összeakad valahogy hardveresen az alaplapi videokártya a Radeonnal? Másra már nem tudok gondolni. Az biztos hogy itt van a kutya elásva. Most megtehetném hogy kiveszem a Radeon kártyát a gépből, felteszem az alaplapival a Mac-et úgy hogy hatfelé osztja a képet meg csíkos, aztán amikor felment, vissza teszem a videokártyát a gépbe és elvileg jónak kéne lennie. De ez így meg elég "mac"erás.A géphez DVI kábellel van csatlakoztatva, nem tudom számít e ez. De veszek majd HDMI kábelt ha arról van szó.
Amit írtál még megpróbálom aztán mára záróra. De ha lenne még ötleted, azokat is megfogom próbálni. Ha már itt van ez a szuper videokártya, fel erőszakolnám valahogy a gépre a Mojave-t. -
Norby86
őstag
válasz
kushwavez #32300 üzenetére
Lilu az alapbol benne van abban a packban amit még nekem tettél fel mikor legutobb próbálgattam. A WhatEverGreen-t nemrég találtam meg a neten, azzal is próbáltam már, de nem lett jobb az eredmény. Ha az iGPU-t választom ki akkor az alaplapi videókártya lesz aktiv gondolom, de megpróbálom.
-
Norby86
őstag
válasz
kushwavez #32152 üzenetére
Helló! Végül megvettem a Radeon RX460-as videókártyát, de van egy kis gondom. Mikor bebootol a telepitő, ugye eddig mikor az alaplapi inteles videókártya kimenetet használtam, bejött a telepitő képernyője csak hat kis darabra szét volt esve meg csíkos volt a kép. Na most meg az a gond hogy semmi más nem jön be a sok-sok lefutott parancssor után csak ez a rózsaszin képernyő. Mi lehet a gond? Valami a biosban nem okésan lenne beállitva vagy valami kext hianyzik? Esetleg a config fájl nem jó amit még küldtél nekem mert az intel videókártyához van állitva? Milyen config kell a Radeon Rx460-hoz? Segítséged köszi előre is!
Most már szeretném működésre birni a rendszert. Alaplapom még mindig Asus P8B75M-LX. De gondolom a config fájlban lehet valami bibi.
-
fuze
őstag
válasz
kushwavez #32289 üzenetére
Az nvidiát használom csak, az intel inject ki volt kapcsolva. Az ig-platform-id sort töröljem itt plisteditben?
A biost még megnézem. Amúgy ez az újraindításos dolog nem volt előtte, valamelyik kext után jött ki először. Tény, hogy utána sikerült az nVidia kártyát beüzemelni, így inkább ahhoz lehet köze ahogy te is mondod.
Egyébként az iMessage-et is próbáltam szóra bírni, de nem jött össze. Látom ez gyakori probléma.
Változtattam sorozatszámot is meg minden.
Kevésbé fontos dolog, de a HDMI-n keresztül hogy tudom átvinni a hangot az nVidiával?
-
fuze
őstag
-
fuze
őstag
válasz
kushwavez #32230 üzenetére
Otherben volt és igen a fakesmc hiányzott. Közben kiforumoztam insanelymac-en. Betöltött a telepítő! Hát végtelenül boldog vagyok.
Most már csak fel kéne mennie szépen. Két nap ment rá eddig
legalább képben vagyok most már.
Ha megjön a másik SSD neki is állok élesben.
-
fuze
őstag
válasz
kushwavez #32224 üzenetére
Alapvetően a Cloverből installer indítás is lassú, na de be a cloverbe az is lassú! 10 perc legalább. Nem logol esetleg valamit?
Ez lenne a masina:
MSI B250M MORTAR
Intel Core i7 7700K
Kingston HyperX Fury Black 16GB 2400MHz DDR4
ASUS GeForce GTX 1070 8GB
Kingston 240GB Hyperx FuryCsak akkor ment végig az apple logós progress bar, ha benyomtam az usb ownershipet és usb injection-t előtte. Ez most sima unibeast-es plist módosítetlanul:
SORRY hülyeséget mondtam, nekem kaby lake-em van!
-
fuze
őstag
válasz
kushwavez #32221 üzenetére
A kextek nálam most tökéletesen stimmelnek, mindnek utánakutattam és bent vannak az otherben, ez tiszta.
Ami fent volt az skylake-hez való plist. Nekem elvileg jó. Lenne...Megpróbálom a Unibeast-eset akkor. Amúgy meg későbbiekben rendszerstabilitás szempontjából az mindegy, hogy mennyire gép specifikus plist-et használok? Arra gondolok ahogy említetted, a rendszerben lévő kextekben végez bináris foltozást. Ilyenkor egy más által létrehozott plist olyan dolgokat is feleslegesen változtat amire egyébként nem lenne szükség?
-
fuze
őstag
válasz
kushwavez #32219 üzenetére
Jah tényleg
Közben kipróbáltam ezt a minimál Vanilla telepítőt. Hát elég ígéretes, tovább is ment sok sok szöveg el sem tudtam olvasni. Néha megállt több percre. Most kiírta ezt:
Kedd stall[0], (240s): 'AppleACPICPU'
en:0 starting optimistic dad immediately for bla black
Majd az előző sor megint.Gondolom ez a rosszul konfigolt plist-nek köszönhető.
-
fuze
őstag
válasz
kushwavez #32217 üzenetére
Lehet nem volt, fene tudja már
Közben elkezdem egy újat a hackintosh.gitbook.io alapján, ami sok mindenre rávilágított és úgy érzem egyre tisztábban látok.
Sajnos a config.plist már keményebb diónak tűnik. Ő azt írja, hogy a Clover default plist-je elég sok dolgot tartalmaz ami bekavarhat. Ha jól értem, a plist-ben szerepelnie kell az installálandó kexteknek is? Tehát nem húzhatom be az ő verzióját csak úgy, mert lehet nekem másmilyen LAN driverem van mint neki.
-
fuze
őstag
válasz
kushwavez #32214 üzenetére
Nem nem. Kettőt, ez kit ram. Két 8 gigás. Azt írták akkor van ilyen ha nem a két elsődleges slotban vannak. Semmi nem változott, illetve megpróbáltam még a OsxAptioFix2Drv-free2000 helyett a OSXAptioFixDrv-64-et. Az szintén eljutott idáig, de nincs változás. Most megpróbálok egy Unibeast-et is.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
kushwavez #32198 üzenetére
A windózos bios Módom legacy, de szerintem eddig is volt?
ezt most a BIOSba kéne állítani? (szerintem ot UEFI van viszont) vagy a windben vagy a cloverrel?
Mondom eddig ment.... :-/
Az Osx Is hol megakad hol nem.... Súgjatok picit... MOJAVE-vel mi a szitu? Van rá már "virágbolti" FCPX? Mert akkor lehet bepróbálnám azt.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
kushwavez #32194 üzenetére
az összes kextet amit tudtam frissitettem.... ezzel kezdtem a mondókámat asszem
vagy nem? ( viszont az eredetit nem én csináltam, így kicsit porbléma lehet
) A bios EFI/UEFI... a windowsot nem tudom, hogy kell megnézni??
Ha én most kireszetelem a BIOS-t akkor tuti nem indul el a cucc, mert ott komolyan kellett állítgatni az alaplapot hogy az OsX induljon.
-
-
-
válasz
kushwavez #32181 üzenetére
Ehhez sajnos régebbi Clover kell mert az újakban már nincs benne ez a No Caches lehetőség. Viszont most csináltam egy olyat hogy Sierra-n belül elindítottam a High Sierra telepítését, majd utána bootoltam arról a meghajtóról ahova telepíteni szeretném, és telepítette is. Viszont Bootolásnál ugyan úgy elakad a root device-nál.
Szerk: Az baj lehet ha egy maghajtón vagy a két rendszer ?
Mondjuk mindegy mert a sima telepítés se megy. Szóval már tényleg nem tudom. De ha így halad, akkor inkább maradok Sierra-n.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged