-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SharpSA
veterán
válasz
kushwavez #33654 üzenetére
Rendben, köszönöm, küldöm ahogy a gép elé kerülök.
Nem értem mi lehet a gond, amikor szépen müködik minden, dolgozok rajta és egyszer csak újraindul kb 7-8 perccel bekapcsolás után. A wifi kártya nem jó benne, azt tudom, egyelőre utp-n kapja a netet. A Broadcom BCM94352Z DW1560 kártya úton van. Gondolom a most benne levő Intel 8260 ilyen problémát nem csinál, nem müködik és kész. -
-
SharpSA
veterán
válasz
SharpSA #33649 üzenetére
És ahogy látom 8 perc után indul újra. Ezzel kapcsolatban van már egy ilyen kérdés, de válasz még nincs...
Most újraindítás után mérem az időt. Minden programot bezártam, fent az óra mellettieket hagytam (onedrive, stb) -
SharpSA
veterán
A laptopon már jól működő Catalina mellé hogy lehet működő Windows 10-et telepíteni úgy, hogy mindkét rendszert el lehessen indítani? A Bootcamp nem tud telepíteni.
-
SharpSA
veterán
válasz
kushwavez #33635 üzenetére
Köszönöm. Most Catalina let telepítve, rendben müködik. Wifi kártyát rendeltem, az még pár hét és itt lesz.
Viszont így még mindig nem tudom mire jók a kext-ek, valamint nekem jelenleg nincs DSDT, töröltem, mert azzal nem indul a laptop. Lehet, hogy az Inteles wifi kártya miatt, azt majd még kipróbálom, ha nincs benne a gépben úgy indul-e vele. Jó lenne tudni melyik fájl mit tartalmaz, minek a müködéséért felelős. -
SharpSA
veterán
Azt jól sejtem, hogy nem szabad telepíteni a frissítéseket? Vagy csak a nagy verzió frissítéseket, azaz például Mojave - Catalina?
-
-
SharpSA
veterán
Teljesen üres SSD-re már hajlandó volt települni...
-
SharpSA
veterán
válasz
Máté94 #33613 üzenetére
Köszönöm... Most máshol akadtam el. Már egy Windows 10-et futtató gépre raknám rá a Windows 10 mellé. Nem emlékszem már, hogy anno mi volt a sorrend. Melyik rendszert kell először telepíteni, hogy aztán induláskor lehessen választani melyik induljon...
Egyelőre nem enged partíciót formázni, azt mondja nincs hely, miközben csináltam egy üres 200 GB-os részt... Majd rájövök... -
SharpSA
veterán
válasz
Máté94 #33608 üzenetére
Igen, akkor kihúztam és visszanyomtam a pendrive-ot, de semmi.
Az ajánlott bios beállítások vannak most. -
SharpSA
veterán
válasz
Máté94 #33600 üzenetére
Így már működik az USB 2-es pendrive-ról is, de ugyanaz a végeredmény:
Itt áll meg:Ez alapján készítem a telepítőt.
Tehát:
- Catalina10.15.x
- Clover_v2.5k_r5093.pkg
- 7490_Catalina_Clover_Pack_#2 -
SharpSA
veterán
válasz
Máté94 #33600 üzenetére
Köszönöm, ezt fogom tenni akkor az usb 2-es pendrive-val. Csak azt nem értem, hogy az usb 3-assal úgy történt minden, ahogy kell és bootol is. Az más kérdés, hogy a telepítés megáll. Az usb 2-es pendrive-on meg nincs efi, nem is indul el. Mitől lehetnek ilyen különbségek?
-
SharpSA
veterán
válasz
Máté94 #33597 üzenetére
Ezzel sajnos semmit sem segítettél...
Ez alapján csináltam mindent.
PC-n VirtualBoxban működik a Mojave, abból mindent meg lehet csinálni. Az eddigi eredményeket már leírtam. Mi lehet abban user oldali hiba, ha a leírást pontosan betartva csinálok mindent? Szerintem vagy hiányos, vagy rossz a leírás. De ha tudtok jól működő megoldást, akkor azt szívesen fogadom. -
SharpSA
veterán
Nem akar ez összejönni. Másik két pendrivera megcsináltam volna a telepítőt, azokon meg nem jött létre efi partíció, hanem az install mellé bedobta a mappákat...
-
SharpSA
veterán
A VoodooPS2Mouse: Version 1.9.2 starting on OS X Darwin 19.0.-nál áll meg és aztán jön a szétomló képernyő középen az áthúzott karikával.
-
SharpSA
veterán
válasz
SharpSA #33590 üzenetére
Ja és természetesen a javasolt bios beállításokat végignéztem, beállítottam.
-
SharpSA
veterán
No akkor most már egy kis segítséget kérek.
Van egy Dell Latitude 7490 laptopom. i7-8650U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, mobilnet (bár ez gondolom nem fog működni). Jelenleg van rajta egy működő Windows 10, leválasztottam egy 200 GB-os partíciót, ami most üres, formáázatlan.
Ez alapján megcsináltam a Mojave és a Catalina USB-s telepítőjét. Előbbinél telepítés előtt csak újraindul a laptop, utóbbinál meg még a telepítés előtt befagy és mákosak lesznek a betűk. Tehát egyiknél sem jutok el a formázásig.
Mivel lehet a probléma? A clover pack? -
SharpSA
veterán
Akkor nem erőlködök vele... A Dell 7490 laptopomra elvileg van működő megoldás.
-
SharpSA
veterán
Kis segítséget szeretnék kérni. Milyen gépet érdemes összerakni, amire a legkönnyebben lehet telepíteni a mojave-t? Külön videokártya nem kell (illetve ezt lehet utólag is rakni a gépbe), irodai munka, kevés photoshop előfordulhat. Erről függően persze azért legyen gyors a rendszer, hozza legalább egy 2015-ös macbook pro sebességét. Minél kisebb készüléket szeretnék összerakni erre a célra.
Jól tudom, hogy nvidia támogatás nincs? -
SharpSA
veterán
Asrock Q1900-ITX alaplapra rakható a macOS? Vagy teljesen felejtős?
-
SharpSA
veterán
válasz
Wiz Khalifa #31717 üzenetére
Alt.
A Windows gomb a Command. -
SharpSA
veterán
Sziasztok!
A következő konfigurációra telepítettem volna, de még mielőtt betöltődne a telepítő, kb a felénél van a csík és elakad:
Gigabyte GA-Z170-D3H alap, i5-6600K processzor, 2x8 GB Kingston HyperX KNX2666C13D4 RAM, Kingston SUV400S37480G SSD, Gainward Geforce GTX 1070 videókártya.Tehát bootol a pendrive-ról, ki is tudom választani, hogy települjön, majd bejön a logó, félig eljut a csík, aztán jön a szaggatott karika és aztán semmi. Talán a videókártya lehet probléma? Nem találtam hardver kompatibilitási listát.
A segítségeket előre is köszönöm.
-
SharpSA
veterán
A 4. pontban levő parancsra most ezt írja:
/Applications/Install macOS High Sierra.app does not appear to be a valid OS installer application. -
SharpSA
veterán
Az összefoglalóban leírtakkal birkózok és elakadtam, mert számomra hiányos a leírás:
5. Szükségünk lesz a legfrissebb Clover bootloader-re.
6. Telepítsük fel a Clover-t a pendrive-ra a következő beállításokkal:
Install for UEFI booting only
Install Clover in the ESPA linkre kattintva letöltöm, kattintok a Clover_v2.4_R4392.pkg-re, amire ezt kapom: A(z) "Clover_v2.4_R4392.pkg" nem nyitható meg, mert nem azonosított fejlesztőtől származik... Akkor ezzel hogyan tovább?
7. Töltsük le a legfrissebb HWSensors.Binaries.dmg-t, amiből szedjük ki a FakeSMC.kext-et.
Letöltöttem, telepítettem. Honnan és mivel "szedjem ki" a FakeSMC.kext?
Ja és a 4. pontban leírt parancsra ezt kapom:
sudo: /Applications/Install macOS Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia: command not foundJelenleg Windows 10-en VirtualBoxban fut a macOS High Sierra 10.13 magyar nyelven.
-
SharpSA
veterán
Küdzök mac nélkül, hogy összejöjjön egy bootolható pendrive. Bár már Win 10 alatt virtualboxban megy a high sierra, talán abban sikerül valamit alkotni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest