- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RaZroX
addikt
válasz
kushwavez #35858 üzenetére
% sudo diskutil mount disk3s1
Password:
Volume on disk3s1 failed to mount
If you think the volume is supported but damaged, try the "readOnly" optionPedig ez lesz az:
/dev/disk3 (internal, physical):
#: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
0: GUID_partition_scheme *240.1 GB disk3
1: EFI EFI 209.7 MB disk3s1
2: Apple_APFS Container disk4 239.7 GB disk3s2
-
RaZroX
addikt
válasz
kushwavez #35842 üzenetére
Igazából most ott tartok, hogy PlistEDplus segítségével próbálom átmásolni a saját configomba a quirks részt
De a copy past nem működik..
Utólag kiderlt, hogy ha nem explorer++ból nyitom meg a plistet akkor be se tölti rendesen. Ezért nem láttam a quirks részt.
Na sikerült, nyomom a próba resit.
-
RaZroX
addikt
válasz
kushwavez #35835 üzenetére
Megcsináltam mindent, frissítettem a clovert és githubról letöltottem a kextjeimből a legújabbakt. Beállítottam az iMacPro 1,1-et majd restart.
Azóta csak a cloverig jutok. Bootolnék a lemezről amin van a rendszer és felete kép de világít a monitor és elalszik az egér meg a bill fénye is.
jó akkor betettem a bootflagek közé a “-x”-et, utána idáig jut majd ismét fekete kép.Van egy usb telepítőm amin az az efi van amit eddig használtam, azzal is ugyan ez/
-
válasz
kushwavez #35558 üzenetére
Köszönöm az ajánlást
Betettem, kábel be és az elvárt módon működik. Alaplapit tiltottam is.
Sajnos itt sem megy, hogy inaktiválom a network panelen a szolgáltatást... ki kell húznom a kábelt, ha azt szeretném, hogy csak a ifit használja a gép. Ez már lehet OS bug.Az Apple gombra is rá kellett nyomniIgényesen csomagolták, nem is volt drága és még alacsony profilt is adtak mellé.
-
RaZroX
addikt
-
válasz
kushwavez #35814 üzenetére
Még egyszer köszi a kimerítő tájékoztatást....
A hackintos=macOS-t tényleg nem tudtam....(tudtam, hogy van közük egymáshoz de azt hittem, hogy a hackintos az valamiféle a windows miatt átalakított, gányolt, esetleg butított macOS)
Sajna most csak ezért vidikártyát nem veszek, de egyébként is a leírások átnyálazása után, ezt kb. 100x bonyolultabb telepíteni és működésre bírni mint egy pure linuxot, parancssorból. Megértem, hogy akik ismerik és szeretik, végig nyomják ezt a tortúrát de nekem szerintem ez most kimarad......
-
tlac
Topikgazda
válasz
kushwavez #35809 üzenetére
tényleg nem működik rendesen az nvram, szerintem évek óta jelen lehet a probléma, csak nem vettem észre
big sur-hoz meg ezek szerint kell egy jól működőviszont valamikor régen jó lehetett még, tényleg úgy lehet, hogy valamelyik bios frissítésnél romlott el, mivel most benne vannak még fakesmc-s adatok
-
-
tlac
Topikgazda
válasz
kushwavez #35805 üzenetére
De ha nem volt natív NVRAM-od akkor eddig hogy ment? mármint... hát nem tudom, nehéz elképzelni mi folyik itt...
ugyanezek a kérdések bennem is felmerültek, én sem értem
lehet korábban sem volt teljesen jó, csak nem érzékeltem eddig?viszont a problémának létezni kell, mert máskülönben nem próbálnának az emberek bios-t moddolni, meg reverse engineeringelni
a biosból én is kiszedtem ezt az nvramsmi.efi-t, meg rányomtam egy disassembler-t és megtaláltam azt a részt, aminél néhány ember átüti a feltételt egy jmp-re (a többiek csak kicserélik az egész modult)
[link]A fix az volt, hogy a telepítést az elejéről kellett kezdenem és a figyelni, hogy ezúttal a megfelelő boot entry-t válasszam ki. MINDEN alkalommal a "Boot Mac OS X Install from <név> via Preboot" entry-t kell kiválasztani amíg az el nem tűnik. Ellenkező esetben lehet újrakezdeni a telepítést.
szerintem az elején még jót választottam, utána később már próbáltam mindent
azt nem értem még, hogy emulált nvrammal miért nem oldható meg?
vagy azt nem lehet beállítani a telepítés idejére?
megpróbáltam cloverrel, az EmuVariableUefi és az init scripteket telepítettem, de most csináltam először ilyet és nem is működött, a telepítő hibát dobott, hogy nem tudott valamit összekészíteniedit: még ha esetleg a SIP ki van kapcsolva akkor kapcsold be, és próbáld úgy újra a telepítést. Big Sur óta több dolog is bekerült a SIP védelme alá,
cloverem van, az megy SIP nélkül?
a másik Haswell-es gépemmel nincs gond (MSI Z87) -
-
aszti75
senior tag
válasz
kushwavez #35773 üzenetére
iMac 14,2 az SMBIOS .
Annyira nem vágom ám, ezeket a dolgokat.1éve a segítségeddel felpattintottam a Catalina-t,azóta ez van.Nem vagyok benne ebbe a script futtatása, stb dolgokban.
Meg próbálom a hackintos oldaláról leszedni a Big Sure-t,aztán feltenni.
Remélem összejön....Ha nem, kereslek,de csak privátban.Nem akarom a fórumot szemetelni a tudatlanságommal. -
tlac
Topikgazda
válasz
kushwavez #35757 üzenetére
igen, olvasgattam már róla, hogy vannak problémák vele amd-vel
jah, nem túl gyors ez az i3, Big Sur-rel kicsit lassabbnak is érződik win10 alatt
de amúgy elmegy, i5-re esetleg majd még cserélem, de annál többet nem ér a gép
youtube 4k-t még viszi (a simát, a 60 fps-eset már nem) -
tlac
Topikgazda
válasz
kushwavez #35755 üzenetére
köszi
wow, mi is annak a laptopnak a pontos típusa?nekem összesen van legalább 3 asztali gépem (bár azok is itx-esek), meg win-es tabletem is
a fő asztali gépemet szeretném majd Ryzen 5000-esre frissíteni és akkor azzal valószínűleg bukom a hackintosh világot, de így ezzel a kis mini géppel maradna még egy teljesen kompatibilis gép -
Gabady
aktív tag
válasz
kushwavez #35735 üzenetére
Lényegében ez a Xeon egy 4770/90-ek felel meg. FakeID-vel nem lehet ezt is maszkolni ?
A vga driver sikerült, ahogy mondtad, rendszerfrissítéssel. HDMI hang azóta egyből van, az alaplapi hangkártyán egyelőre csak az előlapi kimenet működik, mikrofonnal, de az úgy, hogy telefonáltam is vele már... -
BossBoss
őstag
válasz
kushwavez #35707 üzenetére
Azzal kezdtem én is. SSDT és a kext-eket átmásoltam cloverbe. De nem ment. Valószínű más is van állítva még ott. Annyira meg nem vagyok gyakorlott, hogy meglessem pontosan mik.
Innen szedtem a opencore configot. Ezzel ment pluszba a wifi, bluetooth, usb-c is.
A cloverest meg az innen az útmutató alapján. -
BossBoss
őstag
válasz
kushwavez #35700 üzenetére
Megcsináltam mindent. Sajnos nem jön össze. Boot listából nem látja a meghajtót(win).
Windows Boot Manager-re ha rámegyek nem megy tovább.
Simán indítva bejön az opencore boot menüje, benne a windowsal- De ugyan úgy apci_boot_error kék ablakkal. Kár pedig szépen fut minden mac os-en. Néha kellene a windows. Most csak azért nem kínlódnék parallels-el. -
BossBoss
őstag
-
tatomi92
aktív tag
válasz
kushwavez #35679 üzenetére
Sajnos ezzel sem jó, sőt ezzel el van nyújtva a kép vízszintesen. Utánaolvastam, és a 4K monitor és ezáltal a HiDPI miatt van a lag. Megnéztem és pl. 1920x1080p-ben plusz a low resolution-ban smooth a rendszer..
Többen írták, hogy visszaváltottak sima FullHD-s monitorra, vagy vettek egy dedikált GPU-t.
Ezek szerint csak ez a két megoldás van..?
-
tatomi92
aktív tag
válasz
kushwavez #35669 üzenetére
Eddig nekem is minden build-en működött a Messages, FaceTime.
Más: esetleg Tudod, hogy a UHD630-as IGPU miért laggol néhány esetben (a CPU: i3-10100)? Pl. Launchpad-en belül egy mappa megnyitásának animációjánál, vagy egy kép megnyitásánál az ablak kicsit laggolva nyílik meg. A rendszer rendesen felismeri az IGPU-t, a Videoproc szerint is minden támogatva van. 4k monitorral használom 2560x1440p-s skálázással. Az IGPU lenne kevés?
-
Muky_
tag
válasz
kushwavez #35647 üzenetére
és BossBoss.
Nem szeretnék bele szólni.(De sikerűlt)
BossBoss fentebb írta, hogy asztali platorm-id-t használ.
A NUC amit használ Kaby Lake procis ,de mobil ( i7 7567U +Iris Plus 650 )
Ehez viszont az általad írt :
• Kabylake (7xxx): HD 615, HD 620, HD 630, Iris Plus 640, Iris Plus 650
Asztali ig-platform-id=0x59120000
headless=0x59120003
Notebook ig-platform-id=0x591B0000 (ezt kéne használnia)
és nem asztalit.
Ha hülyeséget írtam akkor bocsi -
BossBoss
őstag
válasz
kushwavez #35643 üzenetére
HDMI-n 4K pana tv-re. De a cél az irodába egy LG 27UL850W 4K Type-C-n. Most sajna csak tv van itthon. Próbáltam kisebb FHD tv-n is ilyen. Így néz k a kép.
Net megy, youtube-ot próbáltam. Hang van, video szaggat.
Ha felbontást állítani akarom akkor jön egy zöld teli kép és fagy. -
BossBoss
őstag
válasz
kushwavez #35641 üzenetére
Szuper vagy! Elindult a rendszer. Most sem valami gyors, színek nem jók. Iris 650 már látja az 1550 MB-ot. Asztali ig-platform-id választottam. Mobilt kellett volna?
Lehet, hogy rossz SMBIOS-t választottam? imac i7 7700k,(kabylake) az enyém: i7 7567U Intel Iris Plus 650(kabylake). Ennek van jelentősége? Vagy az évjáratnak kell stimmelni? -
Muky_
tag
-
orko
tag
válasz
kushwavez #35567 üzenetére
Jelenleg van egy ilyen gépem. Múltkor updateltem teljesen felesleges okból és azóta a Logic nem indul..egy haverom rakta össze a vasat,hibátlanul ment két évig,amíg bele nem piszkáltam.A srác már külföldön él,nem ismerek senkit aki foglalkozna macos,vagy hackintoshal..Szóval gondoltam,bele vetem magam.Ez a video tutorial alapján indultam volna.Természetesen egy másik ssd-re próbálkoznák,hogy ne rúgjam ki rögtön magam alól a széket.Catalina Patcherrel szedtem le az OS-t,viszont sudo parancsal másoltam az usb-re.A többi clover config minden vanilla szerint.Annyi,hogy Haswell config.plist-et használtam. Clover 5127 verzió
Intel Core i7-4790K 4GHz
Gigabyte GA-Z87X-UD4H LGA1150
HyperX Fury 32GB 1866MHz DDR3
240gb ssd....... -
velkeibalesz
tag
válasz
kushwavez #35560 üzenetére
Az, hogy az opencoreos config.plist vagy a patched acpi fájl csak OCval működik, előfordulhat. Megnézném azért más alc id kkel is, valamint egy alc plig fixet meg lehet próbálni, hátha, nekem ez bevált, hogy legyen hang a jacken.
https://github.com/xuandung38/thinkpad-lenovo-t440s-hackintosh
Én az x250re több githubos projectből ollóztam össze a fájlokat, lényegében egy T450 config fájlja vált be, mivel ugyanaz a gép, csak nagyobb és így az ujjlenyomatolvasón kívül minden működik. A hangkártyával szívtam én is rengeteget, több githubos projectből próbálgattam a patched fájlokat, ha gépnél leszek felrakok egy gyűjteményt lenovora, ami jó lehet akár másnak is.
-
fiATHaLON
őstag
válasz
kushwavez #35506 üzenetére
Ez valóban nem hangzik vészesen.
Ami most megállított, hogy honnan szerezzek Mojave installt.
Appstore-ban amikor megtaláltam, "get"-et tudtam nyomni, mire
is elkezdett letölteni, de a következő választható opció az volt,
hogy install. Inkább leállítottam. Most már a Big Sur-t feszegeti. -
mtomi95
senior tag
válasz
kushwavez #35507 üzenetére
Nem kicsit zabalja!
Pedig épp azért kezdtem olvasgatni, hogy Mojave után érdemes e egyből Big Sure-t használni...de hát 8GB rammal szerintem így esélytelen.
A Catalinán nekem fekete kép volt, nem működött.
Lehet még várok vele inkább pár bétát, hátha összepakolja a Safarit az Apple! Más böngészőkkel nincs ilyen hiba, FF? -
-
kisjimy
aktív tag
válasz
kushwavez #35452 üzenetére
Tegnap újra feltettem,mindent úgy csináltam ahogy írtad! Telepítésnél felmegy,van kép,efi mappa átmásol,be is bootol,(biosban semmit sem állítok át) preboot indul elkezdei tölteni,amikor a vga kártyához ér felpörög a vga venti 2szer villan a kép és csak fekete marad.Anno ugyan ez volt mikor megjelentek az 5700xt karik. Tuti vele van a gond! az esetleg hond lehet ha imac 19re állitottam?
-
mcroberto
tag
válasz
kushwavez #35444 üzenetére
Szia.
Köszönöm a segítséget, végül opencore lett a megoldás. Clover alatt beállítottam, de még addig se jutott el a telepítés mint előtte.
Sikerült az usb-s Tp-Link WN725N v3 wifi-t is feléleszteni, így megy minden.
BT, WIFI, hang, fényerő állítás, webkamera.Köszönöm a topicok létezését! Sok sikert mindenkinek.
Üdv, Robi
-
kushwavez
senior tag
válasz
kushwavez #35427 üzenetére
megnéztem a 30 napos probaidoszakos ingyenessel, nekem sem megy i7-6700K+RX 5700 kártyával, iMac17,1 SMBIOS-al. Meg lehet meg próbálni iMacPro1,1-el shikigva=128-al (vagy anélkül) es BIOS-ban kikapcsolt iGPU-val. Ha nem jo, akkor sajna marad a Chrome amíg ki nem találnak ra valamit.
"Note: Safari 14 and macOS 11, Big Sur are currently unsupported by WhateverGreen's DRM patches. Safari 13 in Catalina and older are supported just fine however."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest