- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Netfone
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
FefeeX
veterán
válasz
RaZroX #24063 üzenetére
USB3 nincs is rajt a leírás szerint...
Viszont az is érdekes lenne, ha lenne, mert nem láttam még olyan lapot (nem noti) amin csak USB3 van, USB2 nincs, márpedig az USB2-t nem nagyon hathatná meg az USB3 kext hiánya...
Az egér/billentyű zsinórosak?
-
Yocooka
csendes tag
válasz
RaZroX #24027 üzenetére
Főleg fotó és videó anyagokkal dolgozok a gépen. Photoshop, Lightroom, Adobe Premiere.
Az Ubuntunak kell cserehely, gyökérpartíció (/) meg dokumentum (/home) partíció. Az OS X-nek is vannak ilyen nyűgjei, vagy elég neki egy partíció? Két winyó van a gépemben, az egyiken van a win7 meg a linux. Ezeket nem bántanám, hanem a másikon csinálnék neki egy külön partíciót. Mekkora legyen, én egy 64Gb-ra gondoltam. Most indításkor a Linux boot menüje fogad. Ezután mi lesz? Most feltenném ezzel a vid.kártyával és ha működik minden ami nekem kell, akkor vennék egy nVidiát. A teleptés menetéről a leírást még keresem, de aki tud, javasoljon már valami egysezrű és nagyszerűt. -
lama_lamm
aktív tag
válasz
RaZroX #23914 üzenetére
Lehet, hogy élek majd a lehetőséggel.
Próbálkozok még, de vmware alól ha Unibeast-tel próbálok USB telepítőt csinálni, akkor megakad a "Running package scripts" résznél. Tudom, hogy azt, hogy "less than a minute" van hátra, azt nem kell nézni, de nekem 1 órája "less than a minute".
Ötlet? -
HollyBoni
veterán
válasz
RaZroX #23908 üzenetére
Írtad hogy alvásból felkelés után be kell dugni újra a billentyűzetet, húzva van a proci, ram? Emlékszem nekem régebben csinálta, egy ideig most alapon futtattam a ramot és procit akkor nem ment, most húztam fel és bekapcsolásnál újra be kellett dugni a billentyűzetet.
Más: most nézem azt írja a Rendszerbeállítások -> Kijelzőknél, hogy két kijelzőm van, írja a monitorom nevét és egy + VGA kijelzőt. Ez mitől lehet?
-
Tikakukac
titán
válasz
RaZroX #23821 üzenetére
Kinézetre nincs gond. De utána huhh... jó, igaz, én elég jó, értsd a történelem kb. legjobb notis billzeteihez vagyok szokva és az azokból csinált asztali változatokhoz, ezekhez képest rémesen rossz.
A ciripelés egészen más volt. Neked ami van, az renegeteg gépnél defaultból is ilyen, ez van. Nekünk viszont eltűntek a hangok, olykor totálisan kuka volt. Hangerő független.
-
Tikakukac
titán
válasz
RaZroX #23819 üzenetére
Ki minek hívta, volt itt róla szó, hogy a hang szemetelt, cicergett eltűnt stb.
Billzet nekem is kéne, de az IBM billzet sajnos annyira jó, hogy ez esélytelen. A gyári mac billzet meg amilyen drága annál 10-szer okádékabb. Azon kéne a cikkeimet gépelgetni összesírnám magam.
-
LógaGéza
veterán
válasz
RaZroX #22750 üzenetére
Gondolom a GUID. OS X alatt particionáltad? Amúgy telepités alatt húzd le az OS X-es vinyót!
quailstorm
OC-nak igen is köze lehet hozzá, vedd le ha másnem a telepités erejéig.
A telepitő ingyenes, de csak Apple AppStoreon keresztül tudod letölteni eredetileg - ahhoz meg kell egy működő OS X-es rendszer. -
LógaGéza
veterán
válasz
RaZroX #22672 üzenetére
De, jók az Nvidia kártyák, én is most arra tervezek váltani, csak egy újabb generációra - a Kepler magosak már jók pl, 640 felett. Én 760-at szemeltem ki - esetleg a pirosaktól egy 270X-et, bár nem tudom mennyire támogatott...
kabalthenbk
Igen, e-penis növelésre tökéletesLazika
Fel tudod tenni akár sima 10.9-re is, mert van ComboUpdate is. Én 10.9-ről AppStoreból 10.9.1-re frissitett rendszerre raktam. -
LógaGéza
veterán
válasz
RaZroX #22667 üzenetére
Igazából ez a folyamatos harcom a SpeedSteppel eredménye. Utánnanéztem a MacPro6,1-nek, és megtaláltam egy Apple seedben a 10.9.2-t - ez még fejlesztői változat, de egy próbát megért. Megláttam, hogy bennevannak a 6,1-es SMBIOS infók, és hát akkor hajrá, ez lett a vége. Meg az, hogy kaptam 2 új P-State-et
(eddig 8 36 37 volt, most 8 34 35 36 37)
Gépemről - VGA-t kell cserélnem, mert nem nagyon szereti a Fermit az OS X... Akkor lesz jó
Command + Shift + 4 - ekkor behoz egy célkeresztet, amit ha simán húzol, akkor területet fényképez, ha megnyomod a Szóközt akkor pedig átváltozik kis kamerává, és a kijelölt ablakot fotózza.
-
GazVezír
tag
válasz
RaZroX #22527 üzenetére
Kiakad, majd megy tovább? Szabad memóriát nézd meg Activity Monitor-ral elsőként, előfordulhat, hogy valamilyen rosszul megírt programnak köszönhetően tűnik el a memória, bár olyankor az egész rendszer jóformán használhatatlanná válik egészen addig, amíg nem lépsz oda a meglódult szoftvernek. Pillanatnyi megállásokért különböző, a rendszerbe telepített kiegészítések is lehetnek felelősek. Logokat érdemes az esemény pillanatában megnézni a Console-val.
Kép szétesénél szintén a logokban érdemes kutatni hasonló sorok után:
NVDA(OpenGL): Channel exception!Ha ezzel találkozol, nos, akkor ezzel kapcsolatban aztán mondanak sokfélét. Köze van a rendszer energia menedzsmentjéhez, kizárólag az nVidia kártyákat használókat érinti csak, Macintoshokkal ugyanúgy előfordul. A jelenség a Fermi szériát érinti leginkább, egyesek szerint nem hiába nem erőltette ezeket a kártyákat az sem Apple a gépeiben. Ha ritkán fordul elő, én azt mondom, hogy különösképpen ne foglalkozz vele.
-
McSzaby
őstag
válasz
RaZroX #22525 üzenetére
Nem akarlak félrevezetni, mert nem vagyok hachintosos még, de nem feltétlenül os hiba ez. A melós gépemen csinálja ugyanúgy. Egyszerű HDD hiba. Nálam tudva vagyon, hogy szar ez a beépített hdd, amit a melós géphez kaptam. Lassú, sok vele a gond.
Másik lehetőség ugye a "driverek",chipset gond, ami persze nem meglepetés haklin...
-
V.Stryker
nagyúr
-
Xero
nagyúr
válasz
RaZroX #22485 üzenetére
Az b*szna be. Az iOS platform pont azért jó, amiért Mac-ek is, csak még meg van fejelve egy piszkosul jó software üzlettel. Összhangban a teljes rendszer.
Ha portolódna is (nem sok akadályát látom igazán), akkor is a hajadra kenhetnéd.
Mondjuk Android futott anno a 3G-men.
-
LógaGéza
veterán
válasz
RaZroX #22429 üzenetére
Bármilyen furcsa, még a eredeti Macet használóknak is várniuk kell kb 20 secet a Sleepre - csak ugye nem veszik észre a fanless rendszer, és az SSD miatt, de a system logokban látszik.
The delay is not as obvious on the new Apple laptops because the system fan is generally not running, they use silent SSDs, and there is no outward indication of sleep (no flashing LED), but the delay is present on the Apple product as well (as verified by system.log).
Forrás: RehabMan
-
Lazika
senior tag
válasz
RaZroX #22381 üzenetére
Köszi,hogy megnézted! Felraktam én is, remélem megoldodik a fagyás.
LógaGéza: Nem biztos,hogy nem jó a speed stepped. Én is azt hittem,hogy hogy csak kettő van,mert hw monitor a legkisebbet és a legnagyobbat mutatta. Tedd fel ezt a programot: [link] és mondjuk futtass egy geekbenchet vagy csak simán pár progit. Nekem több, van,mint amit a hw monitor mutat. Ha a turbó is menne, akkor minden szuper lenne
-
V.Stryker
nagyúr
-
Lazika
senior tag
válasz
RaZroX #22352 üzenetére
Nekem az ML stabilabb volt, nem fagyott ennyit a gépem, mint Mavericks alatt. Ami kicsit negativum,hogy Mavericks több memórát eszik,mint ML. Te mit használsz power managmentre? Null cpu-t vagy apple intelt? Én az utóbbit patcheltet. Bár lehet kikéne próbálnom null cpu-val hátha nem fagyna ennyit. Van valami "hot key" kombó ami esetleg megszünteti a fagyást?
-
Xero
nagyúr
válasz
RaZroX #22296 üzenetére
Nem, viszont még nincsen 10.9 build. Vagy csinálsz magadnak, vagy használod így. Én kipróbáltam MBP-val, mivel a Coolbook miatt kukázni kell a vanilla Intel kexteket, így ugrik a sleep is.
Nem az igazi még, magamnak pedig még nem csináltam meg. Nem is fogom már szerintem, mert 1-2 hét múlva nyugdíjba megy a gép és kap egy 10.8 szűz installt mielőtt a fiókba kerül backup gépnek. -
LógaGéza
veterán
válasz
RaZroX #22256 üzenetére
De - mondjuk megpróbálhatnád ezzel a paranccsal:
sudo /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/USB --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app --nointeraction
Ez van a Cloverhez, nem vagyok biztos, hogy Chameleon felismeri az igy készült pendriveot.
Előtte formázd a telepitő-pendriveot 1 particiós MBR-re, USB néven.Ha maradsz a Chameleon/Chimera megoldásnál, és van külön pendriveod bootloaderrel, akkor 2.2. Patching the installer for a PC már NEM kell, csak az előtte lévők a fenti guideból - mondjuk nem tudom a külön pendriveodon mennyire frissek a cuccok.
-
HollyBoni
veterán
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Macska topik
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Trollok komolyan
- Windows 11
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo IV
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 08.05
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 256GB magyarbill 1 év garancia
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- PS 5 kontroller // Számla // Garancia //
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest