- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Egy hét múlva érkezik a Honor Magic V5
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
#92942848 #17402 üzenetére
insanelymac régen baromi aktív volt, de manapság ott sem látok semmi publikációt, csak néhány lojális tagot meg olyanokat, akik utálják valamiért a tonymacet vagy bannolva lettek onnan
(pár hete olvastam 1 ilyen esetet)
blackosx-et még nem gusztálgattam meg igazán, voodooprojects pedig nekem beálltnak tűnt valamiért, de őszinte leszek, őket is hanyagolom egy ideje.
az efi-x "jó hír" a pénz éhség pedig sajá hipotézis, mert elképzelésem sincs, hogy miért jó a tonymac brigádnak(már ha több emberről beszélünk
), hogy összelopkodják a dolgokat és saját név alatt kiadják. gondolom vagy a google hirdetésekből vagy egyebekből, de tuti profitálnak belőle.
az unixosok kinevelése pedig érdekes kérdés. szerintem inkább csúnya szóval "modernizálódtak" a kölkök és a '90 után születettek már csak GUI megoldásokban tudnak gondolkodni, mert abba nőttek bele, akár csak jómagam(bár nekem szerencsére nem teljesen idegen dolog terminalból ügyködni hála égnek).
a kexthelperes dolog tök jogos. millió KP fotót láttam amiatt, hogy agy nélkül bekúrták a kexteket. a kedvencem az volt, amikor felrakták az AppleHDA modifikált variáns(okat) és mellé a voodooHDA-t is
ez van.
lehet az apple futtatja az egész tonymacet -
Phantomhive
aktív tag
válasz
#92942848 #17391 üzenetére
emlékszem a gányolt a installerekre, bár a viszhangjuk hozzám nem jutott el. sajnos?
zefet látom, hogy tök inaktív és az egész osx86.hu community lepukkant valahogy. pedig emlékszem, hogy anno azt hiszem flamaval lelkesen böngésztük végig a radeon kártyákat a neten, hogy keressünk valami pofás darabot, aminek szép piros a NYÁK-ja, hogy jól nézzen ki a fejlécben
aztán én egy időre távol voltam az osx86 dolgoktól és mire visszajöttem az fogadott, ami..
láttam, hogy netkas immel-ámmal még ír valamit a blogjára, de komolyabban "felizgulva" tavaly február körül láttam őt, amikor a 10.6.7 update natív támogatást hozott a hd radeon 5xxx/6xxx kártyákhoz és kb. kaput.1 éve felmentem irc-re. emberek alig, válasz kb. semmi. csomó arc eltűnt.
sajnos látszik, hogy a pénz(éhség) tönkrevágta az osx86 scenet és jóformán azt is meg kell becsülni, ami most is van
(amúgy az efi-x dologról tudsz valamit, hogy mi lett a vége? emlékszem, hogy volt valami bírósági/szabadságvesztési pedzegetés is az IRC-n,de nem láttam át a dolgot tisztán)amúgy pedig élénken él bennem a közösség mozgolódása és ujjongása, amikor valami david elliot vagy ki publikálta a boot-132 kódját(? - nem vagyok programozó és csak részben értem a történések mélyebb dolgait
) és oda-vissza volt mindenki, hogy nahát!! ez óriási és legális segítség nekünk, hogy mindenféle gányolás nélkül futtassunk osx-et az inteles gépeken.
most meg nagyjából halott az egész és az embereket a tonymac oldalán látom tömörülve, mint egyetlen forrás és ezekszerint a gusztustalan plagizálás nem csak kis hazánkban roncsol, de sajnos itt is. tökre sajnálom, hogy ez látszik végbe menni és az, hogy nem látok ebből jóformán kiutat, amíg valahogy nem áll le/teszik tönkre(dafuq?) a tonymac-et. tiszta kabaré.
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
#92942848 #17370 üzenetére
amúgy ez a tonymac-es dolog egy tök nagy farokság és gyakorlatilag azt látom, hogy belülről fogja felemészteni magát a hackintosh közösség, mert a tonymac -úgy önmagában- a multibeast, iboot és egyebekkel egy baromi jó ötlet.
egy oldalra, egy programba, egy fórumba besűríteni a tudást és termékeket(nagyjából az amerikai agyelszívás kicsiben)
de ha a fejlesztők megtagadják a publikálást és -talán alakítanak kicsi, megbízható, zárt közösségeket- akkor el fog durranni ez a lufi, attól félek
emlékszem 2007 környékén még Tiger telepítésével bohóckodtam itthon(úristen, de fiatalka voltam még akkor
) és aktív olvasó/segítő voltam az osx86 IRC-n, ahol általában mindig próbálgattam zef-nek a chameleonjait és tök jól ment a kis fejlesztés, amikor egyszer csak mindenki kiakadt egy emberként a chaten, hogy egy EFI-X nevű cég/project(?) 1:1 lenyúlta zef és a többiek munkáját és bekódolta gyakorlatilag egy pendriveba azt és valami olyasmi csavar is volt a történetben, hogy ezzel semmit nem is tudnak kezdeni, mert az, hogy erre rájöttek az "reverse engineering", ami meg jogilag tilos, jól mondom?
szóval az a halvány érzetem van, hogy vissza fog állni egy korábbi szitu, amikor csak intel gépeken, csak egy fél tucat alaplap fogja tudni futtatni oob az osx-et sok-sok pöcsölés után, mert kiszállnak a publikálásból az okosabbak
-
Máté94
addikt
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
#92942848 #17315 üzenetére
ez eddig tiszta sor. nem akarok kötekedni meg lovagolni a témán, utolsó kérdés lesz, de mi van, ha restoreolom disk utilityvel és utána húzom át kézzel a kernelcachet, mach_kernelt és a boot.efi filet?
mert eddig én így toltam lion telepítő partíciók csinálásához, de lehet elkerüli a figyelmem valami alapvető dolog ML esetében
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
#92942848 #17307 üzenetére
csak elméleti szinten futtatom a dolgot a fejemben és lion alól van tapasztalatom az efféle telepítésről.
a 6. pontnál nem értem: 6.) Carbon Copy Clonerrel ML Install HD-re átmásol BaseSystem.dmg
itt úgy érted, hogy a baseSystem.dmg tartalmát kell áthúzni az install HD-re igaz?
és ha igen, akkor miben másabb ccc-vel áthúzni, mint disk utilityből restoreolni? kényelmi dolog, hogy ki mit szeret vagy technikai oka is van?
-
Xero
nagyúr
válasz
#92942848 #17309 üzenetére
Tisztában vagyok a titokkal, volt pár évig saját dev accountom.
A jelenlegi felállásban csak az az érdekes, hogy a frissítéseket az AppStore-on keresztül fogja megkapni. Na most ha ezt accounthoz kötik, az adott install-t pedig szintén az accounthoz, akkor egyszerűbb lehet azt megvárni.Az utóbbi 3-4 évben egyébként mindig GM-t raktam föl és csak később vettem meg.
(#17310) zsivagooo: Drive tipusa?
-
Phantomhive
aktív tag
-
AdamP900
tag
válasz
#92942848 #17260 üzenetére
Csak azt vedd figyelembe, hogy ezen a fórumon sok olyan ember van (én is azok közé tartozom) aki nem tud magának megírni egy kextet, ezért rá van szorulva az olyanokra mint tonymacx és társai. Köszönöm a nép nevében, hogy léteznek olyan emberek akik szabadidejüket arra áldozzák, hogy kexteket irkálnak és közkincsé teszik azt olyanoknak, mint én.
Szerinted honnan a nyavajából kellene tudnom, hogy milyen kextet miből módosítsak olyanra, amit majd használni is tudok mikor még azt se láttam, hogy néz ki a forráskód és milyen szakszavak vannak.
Ha csak olyan emberek lennének itt a fórumon mint Te, hogy dicsekszik azzal, hogy megtud magának írni kextet, de másnak baszik segíteni, akkor nem igen lenne itt még ennyi érdeklődő sem. Viszont az ilyen negatív hozzászólásokkal csak lelombozzák a próbálkozó embert.
ON
Többieknek, hátha tud valaki valamit mondani erre:
Az miért van, hogy OSX restart után a BIOS visszaáll alapra? Nincs tuningolva a gép! Annyi van átállítva rajta, hogy a HDD -t AHCI -ba kezelje és a Full Screen LOGO ki van kapcsolva. Amúgy full alap az egész. Ennek ellenére újraindításkor még is visszaáll a BIOS alapra.
-
Pool_
tag
-
törölt tag
válasz
#92942848 #17127 üzenetére
Igen, lehet, viszont a laptopoknál az Nvidia Optimus technológiával dolgozik, amit nem lehet életre kelteni sajnos. Az én gépemben sem sikerült a GT540-et kihasználnom, vacak HD3000-el ment csak a Lion. Ráadásul néha kis csíkok is voltak a képen, mint itt a fórumon olvastam is már többször ez nem csak nálam ilyen. Ezért gondoltam AMD-re ill. azért, mert eredetileg is van olyan a MacBook Pro-ban.
-
törölt tag
válasz
#92942848 #17120 üzenetére
Köszönöm, de laptopon volna szükséges. Persze, ha sehogy nem megoldható, mivel ritkán kell, megvagyok nélküle. A másik laptopomon van, majd átnyomom azon az anyagokat.
Vásárlás:
HP ProBook 4530s laptopból ami i7 és diszkrét VGA-s az 1366x768 felbontású. Ami full hd-s az i5 CPU-s. Ajjaj.Még keresgélek ...
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
#92942848 #17076 üzenetére
Mindent Kínában gyártanak, ez nem újdonság. De nem mindegy milyen gyárban és milyen követelmények mellett. Pl az én japán Sanyo klímámat is Kínában gyártották mégse egyezik egy kínai Gree klímával, semmiben.
Szellemi tőke az van itthon bizony. Meg sok bunkó, tahó, paraszt is, ahogy kint is vannak okos emberek. Pl ott volt megboldogult Steve Jobs.
Másrészt meg a lexikális tudás mellé nem jár egyenesen arányosan az intelligencia, mert ugye a kettő között óriási különbség van. És egy ország megítélésében szerintem az utóbbi többet számít jogosan, mert nem kell mindenkinek mérnöknek lennie, sőt.
Na de ne offoljuk szét a topikot.
-
-
Xero
nagyúr
válasz
#92942848 #17063 üzenetére
Van jó pár Mac-em itthon, mégis lett hackli is. Nem volt az igényeknek megfelelő config a kinálatban és a kíváncsiság is hajtott.
Mivel a mac-ek teljes bekerülési költsége bőven 2m Ft fölött van/volt, így még fillérbaszónak sem tartom magamat. Ráadásul a sw-ek jelentős hányada is legálisan vásárolt.
Szerintem nem csak én vagyok így ezekkel a dolgokkal. Így semmi problémát nem fog jelenteni mások számára sem, hogy a sw-ek beszerzése még jobban elmegy a store irányába.
-
törölt tag
válasz
#92942848 #17045 üzenetére
Már magam sem tudom hogyan, de összekutyultam a kettőből 1-et és egyelőre (kopp-kopp) jól működik. Arra gondoltam, hogy én is összedobok egy csomagot pontosan erre a laptopra belőve és esetleg feltöltöm valahova. Sikerült egy bill. kiosztást is csinálnom, így a helyén van már minden. Még a fényerő (minden indításnál max.-on kezd) ill. a hangerő billentyűzetről történő állítását kellene valahogy megoldani. Aztán a font smoothness is elég vacak, de az gondolom nehezen variálható át cleartype technikára. A DPI-t is jó lenne apróbbra venni valahogyan.
-
sp@rtan
senior tag
válasz
#92942848 #16861 üzenetére
Tudod mi lesz rosszabb? Amikor miután letöltötte közli, hogy indítsd újra a frissítéshez. Akkor lesz a szokásos linen háttér meg egy kis doboz, benne egy AppStore ikon, és hogy ő most frissít. Na ezt min. 10 percig fogod nézni, és nem tudsz csinálni semmit.
Kicsit Windows feeling. -
Xero
nagyúr
-
czanga
őstag
válasz
#92942848 #16316 üzenetére
A 4830-al mivan? Ahhoz is lenne kext, mert akkor tonymacx oldalon található UniBeast lehet jó is lenne.
Rég nem fogllakoztam ilyesmivel, de ott a tutorial, hogyan készítsük el, és ahogy nézem benne van egy rakás kext, és egyéb nyalánkság.@gabo89
Majd lehet ebben az esetben írogatok ide, és lehet neked privátot. Szívesen vennék egy kis segítséget, főleg mert nagyon hasonló lapod van. -
czanga
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Autós topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Trollok komolyan
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Facebook és Messenger
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest