- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mate0314
aktív tag
válasz
Máté94 #12595 üzenetére
tehát:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>arch=i386</string>
<key>GraphicsEnabler=Yes</key>
<key>Timeout</key>
<string>1</string>
<key>Legacy Logo</key>
<string>Yes</string>
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
</dict>
</plist> -
mate0314
aktív tag
válasz
Máté94 #12582 üzenetére
azon vagyok hogy be tudjam bootolni, de megállt a hajó :S tehát 10.6.7 fentvan, multiebast felrakota a chameleonját, de nem tud vele indítani és 32mb-os a vga... pedig elvileg native a supportja a 9600GT-nek nem?
GraphicsEnabler=Yes -nek pedig orvosolnia kéne a hibát, nem?
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>arch=i386 GraphicsEnabler=Yes</string>
<key>Timeout</key>
<string>1</string>
<key>Legacy Logo</key>
<string>Yes</string>
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
</dict>
</plist>1az1-ben bemásoltam, de semmi, vagy megáll az almánál, -v-vel pedig fekete kép... 5let vagy 6let?
-
mate0314
aktív tag
-
ko9
addikt
válasz
Máté94 #12522 üzenetére
Dolgozhat is
Lehet még én is megpróbálom. Neki nincs Rendszerment programja, mint nekünk
-
-
ko9
addikt
válasz
Máté94 #12352 üzenetére
Esküszöm, egyszer kapok egy Enraget, és megírom én
Végülis minden van hozzá... Bár az igazi Windows alól lenne.
Annyi a baj, hogy Linux alatt még nem tudom milyen DMG támogatottság van. Bár elvileg hfsplus comaggal olvasni tökéletesen olvassa a HFS+-t, csak a Journaled-et nem írja. Bár a Non-Journaledet meg igen... -
P3TR!CK
senior tag
válasz
Máté94 #12297 üzenetére
Hát nem tudom... nekem 3 géppel sem volt jó IDE-s dvd meghajtó/író, mindig a Still waiting for root device jött. Amint lecseréltem SATA-sra megszűnt a hiba. HDD-nek mi köze lenne hozzá ? Amikor a Root device hiba jön, akkor nem látszik -v módban ez a sor:
"Got Boot device: \SerialATAAHCI....blabla"
Hanem megfekszik a "Still waiting for root device" hibával.
Szerk.: iAtkos S3 v2 és iAtkos L1 látják az IDE-s HDD-ket is.
-
törölt tag
válasz
Máté94 #12264 üzenetére
Tudom mi az az AHCI, csak azt nem tudom van-e befolyása erre. Mindegy!
Elvileg az OSX boot-oláskor kivágja, hogy ACPI gondja van, vagyis hogy nem tudja kezelni a PWM-es ventit és maxon járatja. Ez könnyen előfordulhat.
Viszont ha én holnap ill. ma patch-elek egy DSDT-t, az működőképessé teheti nekem a PowerManagement-et az OSX alatt vagy AMD procival ez esélytelen?
-
törölt tag
válasz
Máté94 #12261 üzenetére
Nem a procim féltem, mert azt nem olyan könnyű kinyírni. Ha túlmelegszik, akkor annak előjelei vannak. Lefagy, kikapcsol, kék halál, stb..
Hanem hogy melegebb, mint amúgy szokott lenni, jobban teker a gyári CPU hűtőm és baromi gyorsan meg fog halni.Csak most azt nem tudom eldönteni, hogy az OSX feltelepítésétől ment fel ennyire a hőfokom, vagy attól, hogy AHCI-re és S3-ra állítottam át a BIOS-om.
Most csak sima Win7 van fent, most néztem meg, 42 fokos a procim. Amikor mind a két oprendszer fent volt, akkor meg 55 fokon ment.Nagyon kellene az a Xigmatek hűtő, de még nem tudtam szorítani rá. Elviszi az árát a bank.
-
törölt tag
válasz
Máté94 #12246 üzenetére
Volt FakeSMC-m és ApplePowermanagement-em is. Intel-es és NullCPU-s is.
A BIOS-ban nekem van HW info és ott néztem. Az OSX nem látta a CPU hőfokot.
Win7 alatt pedig a PC Probe.Megismerte a procim az OSX, de boot-nál mindig az jött kis, hogy powermanagement unrecognised or invalid.
DSDT lenne a megoldás?? Az nem volt. -
sp@rtan
senior tag
válasz
Máté94 #12016 üzenetére
Akkor még egy dolog, ami nem megy a full-vanilla-mint a rendes mac-100% OOB cutomMac-kel...
Kezdek gyűjteni egy rendes Macre, elegem van már, hogy mindig nem megy valami..
#12018: i3 2100, H67N, 5770, lap a lényeg, GE ugyanúgy kapcsolja az 5770et mint a HD3000t (sőt az enyém még GE nélkül is megy..), és a Tuneup kitet használtam.
ha menne bekapcs gombbal... -
ko9
addikt
válasz
Máté94 #11920 üzenetére
Én el is távozok ebből a topikból, sosincs igazam, mindig hülyeséget beszélek...
Mondjuk nem tudom miért ne menne fel rá akár a Lion is, láttam már ugyanezzel a procival Acer 5745G-t Lion alatt, és a videókártya is megy Nomascus Framebufferrel.De nembaj, további sok sikert
-
-
ayo
veterán
válasz
Máté94 #11600 üzenetére
en nem szerettem soha se ezeket a meno multi tacs effekteket amugy. mindig a hot cornereket hasznaltam plusz lionnal mar middle gombra is lehet parancs boven eleg. ha mindenkep ugyerzed venni akarsz akkor trackpadot mert az eger az szornyu. szep nagy hazban dohanyzoasztalon disznek viszont tokeletes
-
ayo
veterán
válasz
Máté94 #11579 üzenetére
hasznaltan probalj venni billt ugy meg talan megeri de sztem annyira nem eri meg azta 15e t...
magic mouset meg sztem felejsd el, legrosszabb dolog az apple tol. trackpad jo meg minden de nekem az ezerotca gigabyte egerem ezerszer jobberzes. / ezt ugy mondom hogy 2002 ota hasznalok trackpadet mac mobileszkozok /.
annyira nem jok ezek foleg ha komolyan dolgozol egy ket videovagoval stb, az meg hogy jatszol is akkor meg foleg csak folos. nekem volt mindkettom de eladtam oket mert csak folosleg volt az eger mellett es lett vagy 30 e penzem -
válasz
Máté94 #11573 üzenetére
Szinte csak videókat nézek/konvertálok a gépen. Erre tökéletesen megfelel a gts 450, linux/ubuntu alatt pedig verhetetlen az nvidia, ahol xbmc-t használok a filmnézésre. Illetve sok mindent kipróbálok, most a mac osx-et, és az xbmc+pvr-t próbálom életre kelteni ubuntu alatt.
-
-
O$zkł
aktív tag
válasz
Máté94 #11420 üzenetére
Hát egy inteles gépre szeretném telepíteni a Liont eddig Snow Leopardot (10.6.2)-est (mellette win7) használtam de frissítettem 10.6.8-ra és eghalt nincs ötletem hogy hogy tudnám újraéleszteni ezért inkább a Liont telepíteném újra
alaplap:asus p5k pro
proci: intel E2180
vga: nvidiaelképzelhető hogy nem fog menni a Lion annak ellenére hogy Snow Leopard simán ment?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Spórolós topik
- EA Sports WRC '23
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- TCL LCD és LED TV-k
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest