- Yettel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Mobil flották
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mate0314
aktív tag
válasz
mate0314 #12645 üzenetére
Nézzétek meg légyszíves a bios beállításaimat! jutyub link
-
-
tlac
Topikgazda
válasz
mate0314 #6835 üzenetére
1.
Install boot0 to the MBR = boot0-át be kell raknom az MBR-be
sudo fdisk -f boot0 -u -y /dev/rdisk1a vinyó elején van
partíciós tábla van benne, az elsődleges partíciók helyét tárolja
és egy kis boot indító program lehet benne2.
Install boot1h to the partition's bootsector = Oda meg be kéne másolnom a boot1h-tezt nem sima másolással kell, hanem a dd-vel, ahogy a parancsban van
sudo dd if=boot1h of=/dev/rdisk1s23.
- Install boot to the partition's root directory:
sudo cp boot /sima másolás
-----
sudo: az adott dolgot root (rendszergazda) joggal futtatja -
tlac
Topikgazda
válasz
mate0314 #6792 üzenetére
sudo fdisk -f boot0 -u -y /dev/rdisk1
sudo dd if=boot1h of=/dev/rdisk1s2remélem az egyértelmű, hogy abban a könyvtárban kell kiadni terminálból a parancsokat, amelyikben vannak a boot fájlok
(nem annyira értem miért akartok hackintosh-t telepíteni, ha nem értetek hozzá)
-
tlac
Topikgazda
válasz
mate0314 #6788 üzenetére
jah, igazad lesz, csak szemmel néztem rá a fájlokra, azt hittem egyeznek az egyik chameleon verzióval, de valójában az md5-ük különbözik
diskutily-ban ha megnézed hol van a osx-ed (info), ki tudod találni, hogy mi lehet az X és Y értéke
rdiskX - a vinyó
rdiskXsY - a vinyón a partíció -
cadmester
tag
válasz
mate0314 #6784 üzenetére
Normal Install (non-RAID):
--------------------------Suppose that your installation is on /dev/diskXsY
- Install boot0 to the MBR:
sudo fdisk -f boot0 -u -y /dev/rdiskX- Install boot1h to the partition's bootsector:
sudo dd if=boot1h of=/dev/rdiskXsY- Install boot to the partition's root directory:
sudo cp boot / -
rii
nagyúr
válasz
mate0314 #6762 üzenetére
a 6735-től kezdődően nálam is ez a gond .... de nekem 10.5.8 alatt se akar életre kelni
-
-
cadmester
tag
válasz
mate0314 #6531 üzenetére
Protipp, kedves barátom, az osx nem támogatott hardveren ritkán instant get. Szánj rá néhány napot létező case-study-k elemezgetésére, pár sikeres telepítés átolvasására, az ott talált nem érthető kifejezések, fogalmak megértésére, szénnégooglézására, aztán majd sokkal értelmesebb kérdésekkel fogsz előállni, meglásd.
Gépet lehet módosítani, de érdemes volna leírni, mit mire cseréltél, nem csak 5 poszttal azutrán, hogy "Hja, az inteles csodamasina már nincs meg!"És most tök kedves voltam, úgyhogy ez offtopic.
-
cadmester
tag
válasz
mate0314 #6524 üzenetére
Már 2 oldalnyi kérdésed gyűlt össze, alapfogalmakkal nem vagy tisztában, a kérdéseid korántsem érthetőek, az általad megosztott információk hiányosak, a gépedet variálod, nem tudom mit vársz ettől a fórumtól.. Nem azért vannak itt az emberek, hogy olvassanak helyetted.
-
varsam
őstag
válasz
mate0314 #6522 üzenetére
1. Igen. Erre írtam azt amit. Másik osx, vagy win alól. Mivel írtad már korábban, hogy egy inteles gépre sikerült feltenned osx-et, így ha abba a gépbe beteszed ezt a vinyót, akkor arról fel fogod tudni másolni, vagy ugyanígy egy win-es gépről, csak oda kell a külsős progi.
2. talán fakesmc után jó lesz (cadmester szerint). Újra is rakhatod, akkor telepítés során kell a customize részben bejelölnöd a fakesmc-t, ott ahol a többi kextet, stb is bepipálod.
3. lásd 1, 2 pontok
4. ez nem tudom mi.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Rábólintott az EU, eltakarítja az illegális termékeket az AliExpress
- Revolut
- Hálózati / IP kamera
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mobil flották
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged