- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mate0314
aktív tag
válasz
szupitijs #18054 üzenetére
most felejtsd el szerintem mielőtt beleéled magad!
Max snow leopard van, ami kevésébé stabil mivel úgy lett utólag mókolva, szóval nyugodt szívvel nem ajánlható!
Tony mac osx így googlizz van egy csomó leírása akár amd-re is jó, de tényleg nem ajánlom. Én amd párti vagyok, x6-om van, hd6790 és a több és a többi de erre is felejtős, összeraktam egy intel vasat amire retail, tehát eredeti osx felment, csak kapott egy bootlaoadert.
Ha nincs pénzed összerakni osx-re egy intel gépet akkor szerintem hanyagold a témát! -
mate0314
aktív tag
Sziasztok! Annó még 10.6.7 idején megcsináltam a hackintosomat (retail) és itt az ideje hogy frissítsek.
Szeretnék ebben segítséget kérni, hogy miben változott a menete, láttam hogy van 10.8 és érdekelne hogy fel lehet-e rakni?A gép:
-Gigabyte G41M-ES2L
-E2140
-2*1GB geil evo one (800mhz)
-Geforce 9600GT
-250gb samsung sata2 hdd
-pioneer IDE DVD -
mate0314
aktív tag
Sziasztok! Korábban már sikeresen csináltam hackintosh-t a segítségetekkel amit ezúton is nagyon köszönök! Viszont most új gép került a birtokomba amire a retail telepítés esélytelen... AMD brazos platromra keresek osx-et. Létezik ilyen verzió? (természetesen nem retail verzióra gondolok...)
-
mate0314
aktív tag
válasz
Máté94 #12681 üzenetére
Megjött a procim, E2140-es személyében, beraktam, továbbment! de hibát írt ki bootláskor, kicsit buheráltam chameleon-t de semmi, sajnos mobillal tudtam csak képet csinálni, ez elég vagy használhatatlan a hiba feltárásához?
ez van az extra-ban...
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>DropSSDT</key>
<string>Yes</string>
<key>EHCIacquire</key>
<string>Yes</string>
<key>ForceHPET</key>
<string>Yes</string>
<key>Graphics Mode</key>
<string>1920x1080x32</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>-f -s darkwake=0 npci=0x2000</string>
<key>UHCIreset</key>
<string>Yes</string>
<key>arch</key>
<string>i386</string>
</dict>
</plist> -
mate0314
aktív tag
az lehet hogy az procimat nem támogatja az osx? (Intel Pentium 820)
-
mate0314
aktív tag
Már nem tudom hogy mi lehet a baj
csináltam egy videót a patchelésről, meg az MB belövéséről: jutyub link
-
mate0314
aktív tag
válasz
mate0314 #12645 üzenetére
Nézzétek meg légyszíves a bios beállításaimat! jutyub link
-
mate0314
aktív tag
megvan! vga megoldva, leszedtem egy kext packot a lapomgoz és abban volt 2 file amit be kellett rakni az extras mappába. ez oké, de boot csessze meg, nem jó :S
-
mate0314
aktív tag
átraktam a gt120-as vga-mat, azt felsimeri a rendszer, 1gb minden franko (analóg müdban...)! de még mindíg nem bútol be ez az átok... most megpróbálom GE=NO-val...
-
mate0314
aktív tag
frissen rakott 10.6 updatelve 10.6.7-re, MB-t feltoltam, újraindítok, kaméleon bejön indít és fekete kép... FUCK!!!! ötlet? kifogytam...
-
mate0314
aktív tag
agyvérzést kapok lassan
a kaméleonnal van baj már tudom, de nem tudom jól belőni...
-
mate0314
aktív tag
hát az 5450 nem egy nagy eresztés... nekem most HD6790-em van, az mindnre jó
na de nvidia... hát, nem akarlak félevezetni, annyira nem értek az nvidiához... nekem van egy G120-asom, ami full kompatiblis mac-el és élvezhető volt a minőség is, 8600-as is jó hozzá, de már kevés, most meg ezt a 9600-at próbálom ráhangolni, erről még nem tudok mondani semmit...
-
mate0314
aktív tag
nagyon nem akar nekem ez működni :S tony módszerével újraraktam -> 10.6.7 -> multibeast -> felraktam ezt a chameleont újraindítottam és ez a kép vár: (innen se tudom elindítani)
-
mate0314
aktív tag
válasz
Máté94 #12600 üzenetére
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>Kernel</key>
<key>Kernel Flags</key>
<string>arch=i386</string>
<string>Yes</string>
<key>Timeout</key>
<string>1</string>
<key>Legacy Logo</key>
<string>Yes</string>
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
</dict>
</plist>akkor így?
-
mate0314
aktív tag
válasz
Máté94 #12595 üzenetére
tehát:
<plist version="1.0">
<dict>
<key>Kernel</key>
<key>Kernel Flags</key>
<string>arch=i386</string>
<key>GraphicsEnabler=Yes</key>
<key>Timeout</key>
<string>1</string>
<key>Legacy Logo</key>
<string>Yes</string>
<string>Yes</string>
</dict>
</plist> -
mate0314
aktív tag
válasz
Máté94 #12582 üzenetére
azon vagyok hogy be tudjam bootolni, de megállt a hajó :S tehát 10.6.7 fentvan, multiebast felrakota a chameleonját, de nem tud vele indítani és 32mb-os a vga... pedig elvileg native a supportja a 9600GT-nek nem?
GraphicsEnabler=Yes -nek pedig orvosolnia kéne a hibát, nem?
<plist version="1.0">
<dict>
<key>Kernel</key>
<key>Kernel Flags</key>
<string>arch=i386 GraphicsEnabler=Yes</string>
<key>Timeout</key>
<string>1</string>
<key>Legacy Logo</key>
<string>Yes</string>
<string>Yes</string>
</dict>
</plist>1az1-ben bemásoltam, de semmi, vagy megáll az almánál, -v-vel pedig fekete kép... 5let vagy 6let?
-
mate0314
aktív tag
válasz
curvedpin #12583 üzenetére
-v fekete kép
kicsit olvasgattam,
GraphicsEnabler=Yes -el jó lesz a kép meg a boot is?!
beírtam így:
<plist version="1.0">
<dict>
<string>Yes</string>
<string>Yes</string>
<key>Kernel</key>
<key>Kernel Flags</key>
<string>arch=i386 GraphicsEnabler=Yes</string>
<key>Legacy Logo</key>
<string>Yes</string>
<key>Timeout</key>
<string>2</string>
</dict>
</plist>De semmi :S
Tudsz egy leírást adni akkor, hogy hogyan tudom updatelni lionra?
-
mate0314
aktív tag
Tony féle megoldással felraktam 10.6.7-et (retail)
Hang, Lan van, Videókártyát nem ismerte fel...(32bm..) erre van ötletetek?
Valamint, felrakta a Multibeast a chameleon-t de azzal nem indul a gép! (iboot cd-vel indítottam)
-
mate0314
aktív tag
-
mate0314
aktív tag
Sziasztok!
Újra nekiállnék a hackintosh projectemnek amihez a ti segítségetek kérem
Új hardvereim vannak, mégpedig a következők:
-Gigabyte G41M-ES2L
-INTEL PENTIUM 820 ( 2 magos öregharcos)
-2*1GB geil evo one (800mhz)
-Geforce 9600GT
-250gb samsung sata2 hdd
-pioneer IDE DVDTony megoldásait preferálom, tehát retail lemezről telepítek...
osx sl retail felment rá, (hang, lan van,) de ha felpatcehelem 10.6.8-ra akkor már nem tudom elindítani a vasat. -v-vel próbáltam, de magától újraindul, ötlet?
vagy
érdemesebb lenne Lion-al próbálkoznom? csak upgrade-el lehet felrakni, vagy önállóan is lehet? Találtam 4gb alatti retailnak nevezett lion-t, ez mennyire lehet életképes?
-
mate0314
aktív tag
Üdv! sajnos nem kaptam választ a korábbi kérdésemre, tehát felteszem mégegyszer
Tudtok olyan LGA775-ös mATX lapot ajánlani, ami problémamentesen megküzd az OS X retail-al és 15000Ft alatt van az új ára?
Ami fontos, hogy Intel pentium 820-as (2magos) processzorral megbírkózzon!
Ami viszont NEM elsődleges de jólenne az a hang és lan...ami már fixen megvan az a VGA (nividia 9600GT) az említett processzor (intel pentium 820) és van 2*1GB DDR2-es GEIL ramom, de a ddr3 ára a padlón van, tehát nem üt meg ha ddr3-at kell vennem.
-
mate0314
aktív tag
Sziasztok!
Szívtam eleget alaplappal ezért ki szeretném kérni a véleményeteket!
(A cél egyértelmű, azért leírom: minél nagyobb kompatibilitás, retail.)Szeretnék egy LGA775-ös microATX alaplapot, ami befogadja az intel pentium dual core 820-as processzoromat és lehetőség szerint kezelje a ddr2, ddr3-at!
ah valamelyikőtök tud ilyet, kérem jelezze, vagy ha van eladó akkor vevő lennék rá! (fontos hogy mATX legyen, mert csak azt tudom berakni G4 házba...)
-
mate0314
aktív tag
hi! lenne egy olyan kérdésem, hogy windows alól mivel vagy hogyan tudom leformázni a hdd-t amin osx van?
-
mate0314
aktív tag
nekem logitech g330-hoz adtak usb hangkarit, az fainul ment
-
mate0314
aktív tag
sajnálom, még mindíg le vagyok maradva :S gúglizgatok de nem térnek ki arra amit nem értek :S
ha jól következtetek akkor:
- Install boot0 to the MBR:
sudo fdisk -f boot0 -u -y /dev/rdisk1- Install boot1h to the partition's bootsector:
sudo dd if=boot1h of=/dev/rdisk1s2- Install boot to the partition's root directory:
sudo cp boot /ez kell nekem. Ez világos. DE:
boot0-át be kell raknom az MBR-be. De az melyik? hol van? Master Boot Record azt értem. Meg hogy mire való, de hol van? Ugyanez van a partition's bootsector-al. Oda meg be kéne másolnom a boot1h-t. a sima boot-t az megvan. És mindemellett a terminalba pedig be kell pötyögnöm a sudo... parancsokat.
Jól értem?
(Sajnálom, nem értek az Unixhoz, próbálkozom, gúglizgatok de a 0-ról elindulni nehéz.)
-
mate0314
aktív tag
sajnos még mindíg nem egyértelmű :S
- Install boot0 to the MBR -> Master Boot Record record? de ez hol van?
sudo fdisk -f boot0 -u -y /dev/rdisk1
- Install boot1h to the partition's bootsector: -> ezt se tudom hogy hol van :S
sudo dd if=boot1h of=/dev/rdisk1s2
- Install boot to the partition's root directory: -> ez ugye megy az rendszer partícióra
sudo cp boot /
De ez a sudo akármit meg fogom bemegyek Apps mappába -> terminal és beírom?
-
mate0314
aktív tag
mert valahol el kell kezdeni...ami vonz az a mac érzés... nekem tetszik eddig, nem akarok programozni, hackelni, csak használni
és szerintem mások is ezért csinálják... azt meg hogy telepíteni mert ugye ez magyarország... drága ahhoz megvenni egy macet hogy rájöjjek hogy nem nekem való... meg eleve...
-
mate0314
aktív tag
válasz
cadmester #6785 üzenetére
ez egy kicsit kínai :S tehát:
–––––––––––––––––––––––––––––––
az átjött hogy nekem normal kell, 1 hdd-m van.
akkor, rakjam be a MBR-be a boot0-t? MBR a Master Boot Record?
sudo fdisk -f boot0 -u -y /dev/rdiskX ezt nem tudom még értelmezni :S Ezt terminalba kéne bírnom?
boot1h-t a partíció boot szektorába?
boot file-t pedig nekem OSX nevű partícióra?
-
mate0314
aktív tag
válasz
cadmester #6777 üzenetére
próbáltam a multi beast integráltjait. Chameleon rc5 929 és 927, boot think-el de semmi :S felfigyeltem arra hogy amikor indítok iboot-al, akkor ki van fent írva hogy AnVAL 5.1.4 ez is bootloader ha jól tudom nem? Valamint amiket felraktam bootoladereket azokat hogy lehet törölni?
-
mate0314
aktív tag
válasz
cadmester #6678 üzenetére
kutatgattam kicsit. ez azt mondja hogy a csipszet nem kóser neki :S de olyan nincs hogy nincs valami megoldás. mert így lemezről bootolva megy. amit meg leírtál az alapján kernel panicom lett 3szor :S próbáltam kiszűrni azokat a kexteket amik nem szükségesek de megcsüngtem :S
-
mate0314
aktív tag
Végső elkeresedettségemben írok :S nincs több öteltem.
TL-WN321G wifi stickemet próbálom belőni 10.6.7-re. A cucc jó mert 10.5.x alatt gyönyerűen ment. innen szedtem le a drivert (USB(RT257X/RT2671/RT2500)) telepítésnél hiba. Újraindul nem lát semmit. Újra felraktam nem volt hiba, de No device. Mindent prbóáltam, uninstall újrarak nincs uninstall újrarak, 10.5 10.4 driver minden variációt és NO DEVICE!! sys perf->Networkban semmi. Az about this mac->more info->USB ott ott van:
802.11 g WLAN:
Product ID: 0x2070
Vendor ID: 0x148f
Version: 1.01
Serial Number: 1.0
Speed: Up to 480 Mb/sec
Manufacturer: Ralink
Location ID: 0xfa100000
Current Available (mA): 500
Current Required (mA): Unknown (Device has not been configured)Ötlet?
-
mate0314
aktív tag
válasz
h3exm56 #6690 üzenetére
Ugyan olyan mint ha tamagocsi mobilod lett volna és most vennél ájfont vagy androidot. ennyi. más, de minden van rá, van ami kompatibis. Vírus az windowsra van.COD van OSX-re, WOW van OSX-re (még nem próbáltam de tervben van). Sőt, STEAM is van osx-re. Hardver ugyanaz szinte, csak abban van egy plussz dolog, az efi, ami az intel cucca. ezért kell bootloader a PC-re hogy osx mehessen rajta. kb ennyi. többiek úgyis kiegészítenek/kijavítanak
remélem nem írtam le túl sok hülyeséget
-
mate0314
aktív tag
az a helyzet hogy ezen túlvagyok... benyomom felpörög leáll. semmmi. megnyomom felpörög leáll. semmi ezt van amikor elég kétszer eljátszani, de volt hogy 6.-ra se indult. mindent végigpróbáltam, intel 820-as proci, cerka 326, samsung 555-ös ram, geil 800-as, ati / nvidia vga. a jelenség fennáll.
Bios reset, bios így, úgy amúgy. semmi.
De nem szeretném elterelni az oldal témályát, csak annyit szerettem volna hogy igazoljátok, hogy az osx nem okozhatja ezt.
Amit meg írtál hogy előfordulhat, az eladó 3 év alatt ezt sosem tapasztalta...
-
mate0314
aktív tag
Van egy kis problémám.
Az alaplap a hackintoshomban az hardveraprós szerzemény. A lényeg hogy nem indul soha elsőre (tehát benyomom felpörög leáll) ezt nem emlegettem, mert nem ide tartozik, de meg lettem vádolva hogy én tettem tönkre azzal a lapot hogy osx-et raktam rá. Raktam fel videót a beállításokról, az pedig "a bios módosítás ami miatt tönkrement". a video Vagyis az hogy megmutattam a biosom, az azt jelenti hogy megnyúztam a gépet. Tehát: ha felrakom az osx-et attól tökremegy az alaplap? -> tuning vagy nyúzás az osx? Kérem vegyétek komolyan a dolgot! -
mate0314
aktív tag
Chameleon-ba be lehet rakni az iboot cuccait?
-
-
mate0314
aktív tag
"Intel alapú PC (Intel chipset alaplap, Nvidia vga kártya lehetőleg ne túl régi, de ne is a legújabb széria )"
ebből mi van a laptopodban?
- AMD Athlon™ dual-core processor P360 (2.2GHz, 1MB L2 Cache) with AMD PowerNow! ™ technology
- ATI Radeon™ HD 4250 Graphics-Integrated GraphicsSEMMI esély nincs arra hogy működjön a retail!
-
-
mate0314
aktív tag
Nekem úgy sikerült hogy leszedtem egy .dmg-set, azt pedig UltraISO-val kiírtam. Sajnos már nincs meg hogy honnan szedtem le, de azt tudom hogy 10.6-os volt (nem 10.6.3)
Énis próbáltam de ilyen kacatokat el kell felejteni, cadmester felnyitotta a szemem hogy retail a megoldás!
-
mate0314
aktív tag
mi akadályoz meg abban hogy nekiállj? csináld! ha problémába ütközöl akkor szólj
énis ez alapján csináltam és jólműkxik!
Ahci ha nincs akkor nincs, leírásban ottvan, ha lehet, de ha nem akk nem.-> nem probléma
az ati vga necces lehet, de az új iboot már támogatja, lapkakészlet intel, -> proci is. let's go!
-
mate0314
aktív tag
igen, de hogyan?
meg, mint mondtam nekem ha pendrivera fel lehet rakni azis tökéletes!
OFF: (igaz, nem tudom mi lesz, mert nem akar bekapcsolni a gépem, vagyis benyomom, felpörög leáll, ezt eljátszom többször egyszercsak elindul, de a kettőnek szerintem semmi köze egymáshoz... meg ez nem is ide tartozik, de ebből azt akartam kihozni h lehet h másik alaplapom lesz.)
-
mate0314
aktív tag
válasz
cadmester #6642 üzenetére
igen, tony eljárással csináltam, ami cd-t kiírtam, az tökéletesen viszi! Chameleon-t felraktam 20 variációban és semmi...
Mondjuk nekem azis tökéletes megoldás lenne, ha tony iboot-ját, fel lehetne rakni egy pendrive-ra,
(mert belevarázsolok egy pár mb-os pendriveot egy beső usb-re és kész,)
felmegy még egy windows, aztán nem zavar a dolog hogy most honnan bootol...
(a többi iboot-ot amit próbáltam, azzal sem ment, csak a tony félével, ezért szeretném azt)
De természetesen minden megoldásra nyitott vagyok
Rakjak fel videót az indulásról?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Tőzsde és gazdaság
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen monitort vegyek?
- BMW topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Linux kezdőknek
- Óra topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest