Új hozzászólás Aktív témák
-
roberto211
őstag
válasz
Satyricon #11051 üzenetére
Hát itt mindig megy valami nagyobb fogyasztó cucc.
Hatalmas gázkazán(kb 5percenként kapcsol be) akkor szivattyúk, stb.. De menet közben nem pattog csak mikor kb váltogatok a xbox menüjében, és várok egy kicsit és utána tovább megyek akkor pattan egy nagyon minimálisat..
Más: Az oldalsó első hangszórók valamennyivel halkabb mint a center nem??
-
Darko_addict
őstag
válasz
Satyricon #10667 üzenetére
Sok-sok időt töltöttem utánaolvasgatással, a Gamer és a Music versenyében a Music a nyerő, ráadásul van rajta Gamer mód. :-)
Ami nagyon gyenge volt, az az Xtreme Audio széria.Egyébként olvastam olyan hozzászólást, bejegyzést, tesztet is, hogy az illető szerint az alaplapi hangkártya is tud olyan jól szólni megfelelő beállításokkal, mint egy középkategóriás PCI-E. Én ebben nem igazán hiszek, mert azt tapasztaltam, hogy megközelíteni sem tudják a PCI-E-t a gyáriak...
-
cickanyalien
csendes tag
válasz
Satyricon #10493 üzenetére
Hello! Pont van egy ilyen x-fi is itt nálam, a haveré, és úgy volt hogy megveszem tőle. De viszont vasárnap beleraktuk a sógorommal, aki egy kicsivel jobban ért hozzá mint én, de egész nap nem bírtuk szólásra bírni. Egy idő után elértünk annyit hogy már halk recsegés jött a hangszórókból, de ehhez egy fél nap kellett úgy hogy közben a haver skype-n mondta hogy mit csináljunk, és küldte a linkeket hogy mit honnan kell leszedni. win7 64-rendszerem van amúgy. Így végül visszaraktuk a régi audigy 2-est, az legalább szól analógba(bár elég gyengén). A haver még a gép újra telepítését is javasolta. Ezért lenne jó egy olyan újabb kártya amire van rendes driver win 7 re, és nem kell egy fél napot szórakozni vele. (a sógorom elég messze lakik tőlem, egyedül meg gyenge vagyok ehhez). Esetleg valami telepítési leírás van valahol ehhez az x-fi hez, hogy ki tudjam hozni belőle a maxot digitálisan? köszi a választ amúgy
-
Gyurike
tag
válasz
Satyricon #10408 üzenetére
Szia!
Esetleg amit hallasz az nem a mélynyomóban levő toroid trafó hangja?
Azt nálam is lehet hallani, és néha felerősödik, pl. ha a lakótársam felkapcsolja a hajszárítót.
Pár helyen már volt üzemeltetve a rendszerem, és a búgás mindig a kiépített elektromos hálózat minőségén is múlt. -
Satyricon
addikt
válasz
Satyricon #10391 üzenetére
Na srácok megoldottam, a hangerő feltekerőke mától nem szorul 1 cseppet sem!
Azt csináltam, hogy leszedtem a tekerőt, és megmértem tolómérővel at ST tekerőhelyénél lévő lyukat, majd a tekerőnek a műanyag bizgentyűjét, és hát a két méret egy hangyaf*sznyival tér el egymástól... Ez így baromi jó lenne, csak ha a tekerőben van egy kis 8-as(az újabb Z5500-aknál ez sajna így van), akkor az ST-be beleér a tekerőke, emiatt van "szorulása"!
Így kitaláltam, mi lenne, ha a tekerőnek a kis műanyag bizb*szát elkezdeném farigcsálni
El is kezdtem a műveletet, 10 perc alatt olyan profira megcsináltam, hogy most már sehol sem szorul! Engem ez a dolog kegyetlenül zavart, még így is, hogy nem szoktam használni ezt a tekerőt. Inkább a távirányítót és az Elite Pro külső hangerőszabályzóját részesítem előnyben.
-
Darko_addict
őstag
válasz
Satyricon #10389 üzenetére
A K-Lite Codec Pack x64-et egy jó ideje. Szinte hetente frissül, ezért ráhagytam a updatelgetést, el is lett felejtve. Azóta lehet toltak valami magic-et bele. :-P
Drivert pedig úgy oldottam meg, hogy leszedtem a Creative oldaláról az Auto Detect-szoftvert, az felismerte az SE kártyámat, majd leszedte magának az összes dolgot. Utána Vezérlőpultban mindent beállítottam, mind a "Hang" opciónál, mind a Creative pultjánál. Egy folyamatban az egészet, nem tesztelgettem külön beállításokat. És ez lett a végeredménye.
Ja, egyébként az egyik kábelem most félig kilóg a Control Panelből, mert ha bedugom, nem szól a rendszer egy része, régebben ezt úgy oldottam meg, hogy forgatgattam benne és egyszer csak jó lett. Most ez nem jött be, és azt vettem észre, ha csak a kábel fele van bedugva, úgy szól tökéletesen.
Még nem bántom, lehet csak a kábel hibás, meg egyébként búg is, az első héttől szinte.
Szóval, ha addig kibírja, a 2 év végén, mikor lejárna a gari, felveszem a kapcsolatot a Logival és intézek neki valamit. -
Darko_addict
őstag
válasz
Satyricon #10387 üzenetére
Szia!
Nekem előzőleg volt halkabb, most viszont a PL II Music-nál szól a hátsó nagyon halkan vagy éppen nem is. Illetve, halkabb hangerőn sokkal több kakaót ad 6ch-ban.
A kábeleket nem bántottam, csak a driverek kerültek fel újra, illetve frissebb codec-et használok, de még a lejátszó is változatlan. Mintha varázsütésre fordult volna a tulajdonsága a rendszernek. Érdekesnek találtam. -
Henryk
aktív tag
válasz
Satyricon #10229 üzenetére
A 6ch direkt pont arra való, hogy direkt-be azt játsza le, amit kap.
Játékhoz ajánlatos leginkább, ahol fontos mi merről jön.Zenénél, ha mindenképp azt akarod hogy hátul is szóljon, és nem akarod elrontani nagyon a hangot akkor használd a stereo x2-t, az simán hátratükrözi a frontokat, és nem szól bele a hangzásba.
-
Regirck
senior tag
-
Regirck
senior tag
válasz
Satyricon #10225 üzenetére
Mert gondolom stereo anyagot használsz.
Két dolgot tehetsz:
-vagy felkevered 5.1-re ami minőségbe hagy némi kivetni valót. (Zenénél ajánlom a jetaudio-t és ott x-Sourrond (multi chanel-t) ez egész szépen felkeveri a stereot zenéket)
De ha adsz a minőségre akkor az mp3-akat cseréld le Flac-ra
-vagy a filmet 5.1-ben szerzed be, ez alá még az AC3 hanganyag is hanyagolandó, ha van esélyed dts-t alátenni. -
madgie
titán
válasz
Satyricon #10207 üzenetére
Itt egy teszt róla, vedd figyelembe, hogy a cikkíró inkább a három-négyszer ennyibe kerülő hangszórókhoz van szokva.
Saját vélemény: nagyon jól szól, a centert különösen szeretem, rendesen meghajtva ugyan csak ritkán van, hiába, a lakótelep hátrányai. filmezni csudajó rajta, zenét ritkán hallgatok ezen, arra szintén ár-érték bajnok megoldást találtam
Szilveszterkor kényszermegoldásként 2.1-ként használtuk, olyan 70-en voltunk egy 100 fős teremben, különösebb izzadás nélkül bírta a cucc -
madgie
titán
válasz
Satyricon #10205 üzenetére
Tavaly vettem ezt az erőlködőt meg ilyen 5.1-et használtan, összesen 75k körül lehetett, jó, legyen 80 postával. Z-5500-zal szemeztem én is, de hálisten' lebeszéltek róla a HM topikban, és még segítettek összekukázni ezt a szettet is.
-
törölt tag
válasz
Satyricon #10201 üzenetére
40-50 ezerért már közép-felső kategóriás sztereó erősítőt kapsz (nemrég vett pl. schawo egy Luxman L410-et), 50-100 közötti összegért kapsz ugyanilyen kategóriás hangfalpárt is (persze tényleg régi darabot). Aztán megfüleled az újakat, és azt tapasztalod, hogy újonnan az a hangminőség hangfalból fél milka. Cserébe persze használt a cucc. Na meg résen kell lenni, ki kell várni.
-
Regirck
senior tag
válasz
Satyricon #10201 üzenetére
140-150-ből gyönyörű erősítő+5.1 hangfalt lehet kihozni ami valljuk be, hogy jobb csak több.
Mindenkinek más tetszik...
Mérlegelni kell:
-hova veszed (szoba elrendezés, méret, zavar-e más lakót...stb.)
-mire használnád - mivel - hogyan?És persze mennyi a keret.
Ha ezeket leírtad egy papírra akkor gondold át, hogy neked kell-e vagy sem. Kisebb nagyobb kell, akár kell a DTS-HD vagy a True-HD akkor már nem nyerő. Én megvagyok elégedve a dts-el és 5évig biztos marad (ha nem lesz baja).
-
TXT
őstag
válasz
Satyricon #10191 üzenetére
köszi Satyricon
Nekem is volt, én is imádtam, csupán olvasgatva itt a topicot érthetetlenül nézem, hogy szinte mindenki gariztatni volt kénytelen, csupán ezért kérdezem, hogy "érdemes-e".
Mitől vannak ezek és mik a sarkalatos pontjai a Z-5500-nak? Láthatom, hallhatom ezeket vásárláskor? -
Henryk
aktív tag
-
Kleroo
veterán
válasz
Satyricon #10016 üzenetére
Bizony.
5éve csak azt használomSzerk: Ha nem zenélsz, Elite-Prot hülyeség venni.
Nekem volt,mert úgymond AKARTAM mert az hú de király,de a hangja egy dekával sem jobb,a kiegészítői pedig inkább csak dísznek voltak jók.Néha használtam ezt-azt a könnyebbség kedvéért,de inkább eladtam,mert tök felesleges....... -
-
-
-
dudika10
veterán
válasz
Satyricon #9881 üzenetére
Nem mondtam, hogy nem tud.
De nem rendszer és pláne nem műfajfüggő, pohárfüggő.
Ha a sajátfrekvenciáján elég energiát közölsz vele akkor rezonanciakatasztrófa következtében az széttörik.
De ez nem bizonyítja, hogy milyen jó basszusa van a rendszernek, nem a rendszer tesztje hanem a poháré, ráadásul az sem biztos, hogy a sajátfrekvencia a mélyládából szólal meg. -
törölt tag
-
zolikaDB
veterán
-
Turbolada II
őstag
válasz
Satyricon #9664 üzenetére
Te mondod hogy kevés a mély, lám mennyit ért az a 2 év fejlesztés. Ha pedig észvesztő, de akár csak apró különbséget találsz az X-fi és az Au2 között akkor gratulálok. Ja és az eq trükköket (Crystalizer) ne nézzük.És leszarom mennyire új hangfalad van, mert ugyanolyan szar mint az enyém, csak nekem 2 rendszerem van 1 áráért.
Ez a kinek nagyobb a f*sza kicsit gyerekes.
6ch direct módban hallgatom egyébként.
-
törölt tag
válasz
Satyricon #9653 üzenetére
Nálam a legtöbbször elég volt, ha 3-4 egységre tekertem a mélyet. Tuc-tuc zenénénél és filmeknél adtam rá egy kicsit többet, de akkor is max. (!) a skála feléig mentem el.
Ennyi különbség nincs a lejátszók között (egyébként én Windows Media Playert használtam/használok), így nagyon valószínű, hogy sajnos a tied is hibás. (Szerintem fogadd meg Turbolada tanácsát.)
-
Darko_addict
őstag
válasz
Satyricon #9613 üzenetére
No, émbör!
Ne parázz, nincs semmi veszve, ne pánikolj! Nekem miután másnap után tönkrement a rendszerem, az újat nem kíméltem! Pár óra hallgatás után már aznap este ment 50%-on, max subbal a Subwoofer Test meg System Check, amik azért nem kímélték. A lenti Jamo-kat kellett "bejáratni". Azt hiszem 100 órát kellett menjen mielőtt meg lehetett vele zúzatni. Volt hangváltozás! Nem úgy szólt, mint első nap!
Én -ismét leírom- a DD PL II Music beállítást favorizálom, egyszer felveszem és megosztom YouTube-on, hogy nálam milyen a különbség.
Zenének KMPlayert használok, illetve jetAudio-t. Legmagasabb minőségű zene is csak 1200-1500kbps-es. De a basszus hallatszik akár 256kbps-en is. Ha érdekelnek biztos erős basszusos zenék, megadom a címem és elküldöm neked. Szóval, ha nálam jó, nálad is jónak kell lennie. Nekem sincs sokkal nagyobb szobám, 16-18nm-es. Én a THX-ajánlás szerint rendeztem el. -
MaciG
addikt
válasz
Satyricon #9613 üzenetére
Ugyan olyan hangkarid van mint nekem (adatlapod alapján). Milyen modban használod? Mert én entretaimant modban és nekem van bőven mély. A másik pedig az elrendezés. Az milyen? Mekkora szobában van? Mert én mikor megvettem, kicsomagaoltam és kipróbáltam úgy spontán ahova épp sikerült rakni és miután a helyükre tettem, érezhteő volt ,hogy sokkal jobban szól.
-
törölt tag
válasz
Satyricon #9607 üzenetére
Gratula hozzá!
Ilyen konzolt konkrétan nem tudok, de a Vogel's kínálatában létezik hasonló. Kis barkács és mehet rá a hangsugárzó. Ha valamelyik tetszik, az Edigitalnál esélyes hogy lesz, de a Media Markt és a Saturn is forgalmazza a termékeiket.
Azért azt hozzáteszem, hogy szerintem is fölösleges befordítani őket.
Vézol: Számomra sem valami bizalomgerjesztő az a bolt.
-
MaciG
addikt
válasz
Satyricon #9602 üzenetére
A két első és a 2 hátsó az ugyanolyan. Én simán felfúrtam a falra és nem zavar hogy nem felém néznek. Amúgy is ha gépezek akkor itt ülök a fotelban, ha meg filmezek akkor a szoba másik felében a kanapén, szóval nem is lett volna kivitelezhető. DE ha te úgy szeretnéd, hogy feléd nézzenek, akkor vegyél mondjuk 4 db virágtartót és tedd rá azokra és ott úgy frogatod ahogy neked ó. Nekem konkrétan így vannak elrendezve
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyakorlatilag új, GARANCIÁLIS (2026.12.23-ig!) Asus ROG Strix G16 (G614JV) gamer laptop RTX 4060-nal
- Switch OLED piros-kék, 2025. novemberig Alza garis, dobozával és minden tartozékkal
- Eladó! MSI mag 360r-v2 komplett cpu hűtő (Csomagküldés az árban)+vezérlő
- NEOS BAZÁR számtek kellékek, kábelek, tartozékok, egerek
- Focal Chorus 726
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged