- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
dudika10 #10779 üzenetére
De ha egyszer nemjó az analóg mert csak félig bedugva ad hangot mindkét felén + az egész halk és alig szólnak a hátsó hangfalak és az oldalsók akkor nem váltok vissza egyértelműen analógra,mert 4esen olyan hangereje van mint most 1,5sön és a hangzás se ugyanaz a halkabb hangfalak miatt
-
-
Darko_addict
őstag
válasz
dudika10 #10719 üzenetére
Jó, jó, de nézd meg a laikus (sajátomét) vevő helyzetét.
Mikor keresgéltem rendszereket, az interneten kezdtem. Szűkült a kört és amikor beírtam a Google-be, hogy Z5500 millió meg egy mind külföldi, mind magyar fórum, oldal foglalkozott vele. Edifier-ről ritkán hallok, a márka számomra nem ismert (ellentétben a Logival), most beírtam a Google-be az általad ajánlott márkát és modellt, és kb. semmit nem adott ki rá képeken kívül, nem hogy magyarul utána tudjak olvasni vagy kérdezősködni. -
MaciG
addikt
válasz
dudika10 #10685 üzenetére
"Ha meghallgatsz egy 1,5 millás genelec monitort, akkor Te magad is rájössz, hogy kontrollálatlan." Agy másfél misi cucc nyilván másképp szól, mint a z5500, be is baxna ha xarabb lenne.
Abban viszont egyet értek veled, hogy semmi nem indokolja ezt az árkülönbséget a genius rendszere és a logitech rendszere között. Itthon én z5500-at használok, öcsém egy ugyanolyan hangkártyával az én régi genius 6000-esem használja és nem sok különbség van. Sőt még olyan eset is van mikor a genius szebben muzsikál...
Viszont ennek ellenére én meg vagyok elégedve a logival és annak ajánlanám megvételre aki imádja a dübörgő mélyt, de nem tud százezreket vagy milliókat költeni egy valóban komoly cuccra. Ha a mély nem az elsődleges szempont akkor nem érdemes megvenni, nekem az volt.
-
Ursache
senior tag
válasz
dudika10 #10689 üzenetére
a Genius nem fizet mindenféle matricát, inkább fogad emberkéket
(csak viccelek
)
a xonar opcionális, nem kötelező! a mi az igazság, végül is költői kérdés volt, de ha tágabb értelemben nézzük, akkor arra irányult, hogy honnét tudod, hogy megvették a THX minősítést? szubjektív véleményem: szerintem gigahypermegaübercucc és most jöhet a sav: te igénytelen paraszt!amúgy én is rengeteget olvastam THX minősítések terén, amikor is még erre vertem a dákeszt
de az rég volt... 3-4 hónapja
más: Bécs? tudnál küldeni egy linket arról a moziról? esetleg száraz technikai adatokkal meg tudsz áldani? még se unatkozzak az este
-
Ursache
senior tag
válasz
dudika10 #10685 üzenetére
és miből gondolod, hogy megvásárolták? minden korrumpálható, Te is le vagy fizetve a Genius által, hogy itt "lehúzod" (még talán helyes [laikus vagyok] meglátásokkal is) a Logit. a szőke a sarkon is lekummantotta a vizsgabiztost forgalmin... a rendőr is elengedett múltkor egy tízesért... akkor?
más: Xonar... ne legyen már minden kompakt... aki jobb hangzást akar vegyen normális hangkártyát meg biszembaszomot. házimozinál sem ránézek a hangszórókra oszt szólnak, hanem erősítő van hozzájuk 100 ezrekről beszélünk... xonar hangkari mennyi? 10k? aki z-5500-t vesz és ezen rimánkodik, az elmehet a fenébe
nem kenyérre kell a segíly, akkor meg?
szumma szummára: mi az igazság? ki tudja? senki! lopnak, hazudnak, csalnak a cégek a kormányok az emberek... szép élet
megint más: akkor küldd el, hogy mihez kötik a THX TÉNYLEGES kiosztását... érdekelne a dolog
-
APC ADAM
tag
-
APC ADAM
tag
válasz
dudika10 #10676 üzenetére
Igazából nem is akarok ilyen összehasonlítást csinálni mert annyira nem érdekel ez az egész.
Azt tudom h 1 haverom megvette a 6000 Genius 5.1et és oda meg vissza volt tőle hogy milyen zsír csak otthon nem lehet hangosan halgatni, de amikor áthozta és kipróbáltuk nálam mit szól mert ő panelba lakik nem hitte el hogy 1 30 nm-es szobában semmit nem szól a mély és a magas elüvölt mindent ami fél hangerő felett tiszta torz volt.
Az enyémtől pedig fél hangerőn hullanak a dolgok a polcról és nem puffog meg ilyenek.
Nem tudom te milyen agyonhajtott szettel találkoztál de én 1 éve használom nap mint nap és szerintem szép hangja van.
Elötte 5450em volt azelött 2300 elötte X540 és soha nem vettem volna geniust mert semmi hangjuk nincsen, csak beleraknak 1 nagy dobozba 1 pici hangszórót és a sok hülye azt hiszi h ha nagy a doboz majd a hangja is az lessz. -
válasz
dudika10 #10128 üzenetére
Megelégeltem a drága előerősítőt, mélysugárzót és az üres mélyládát. Úgy döntöttem, hogy a kiszedett JAMO SUB210 erősítőt valami izé papírdobozba "gyártottam" gyorsban, majd később 2 ventis szellőző fadobozba rakom át, hisz éppen tervezem... !JBL GT5-1204BR autó hifi mélyládával összeköttöttem, csodásan szólal meg 275W/1100W teljesítményen lakótelepi félszobában!
Az erősítőn kb. 90-95% hangerőre és kb. 150Hz levágási állításra állítottam be, így is túl sok neki a mélyládának.
Ez volt a hihetetlen legolcsóbb összeállításom a lehető legjobb, olcsó és minőségi felsőkategóriás mélyhangkiemeléssel. A magas(piezo)- és középmélysugárzó kategória pedig a magyar gyártmányú zenekari SAL PA25 Active 80W/120W hangfalpár, kisebb Genius hangfalpárral is párosítva van, hogy jobban kiemeljen a középmély rezonancia, így is kevés a SAL PA25 Active.
Ezek voltak az eddigi összeállításaim, természetesen multisztereó módban szólalnak meg. Sajnos a mélyláda nagyrészben teljesen alkalmatlan játékra, pl. MSTS vonatszimulátor az tuti megölne a mélyládát, hisz az folyamatosan terhelhet minden másodpercben.
Megsúgom hogy a Z-5500 a !JBL GT5-1204BR-re nézve édeskevés és gyenge, olyan más.
-
dlaccc
aktív tag
-
Degerg
csendes tag
-
FireShadow
senior tag
válasz
dudika10 #9947 üzenetére
Pontosan. Egy óráben nem is lehet kifejezni mennyire kevés pénz, de mivel több ilyen cucc van egy házban és tényleg ezek azok amik MINDIG mennek, kb havi 1500-3000ret dob ki mindenki az ablakon. T-home Iptv vevőegység is visz mint állat a vinyója miatt! A tv-m az komoly 1 watt, de a gép hybrid sleepen pl jó 5 watt, rágebbi gép sima kikapcson is van ennyi. PIkkpakk összeszedsz egy 60W-ot olyan mintha egy sima körte menne nonstop.
-
MaciG
addikt
válasz
dudika10 #9933 üzenetére
Nem tudom mi az a jetaudio, de gondolom valami lejátszó progi. De én aimp2-t használok, meg sokszor youtube-on is hallgatok zenét, és nem az volt a baj ,hogy nem szólt a zene 5.1-be( mármint nem szólt az összes hangszóró), hanem az ,hogy azzal a karival csak a 2 első szólt és úgy semmi mély nem volt.
ricshard444: Értem, akkor sajnos én nem tudom mi lehet a probléma.
-
-
MaciG
addikt
válasz
dudika10 #9891 üzenetére
Azért kérdeztem, mert van egy kicsit érdekes fazon, az utca szemközti oldalán (kertes házban lakom), és ő szerinte hangos volt a zene, pedig nem tekertem 6-7 csíknál feljebb, csak annyira ,hogy én is halljam az udvaron nyitott ablaknál, de kétlem, hogy ő erősen hallotta volna az utca túloldalán...
-
Turbolada II
őstag
válasz
dudika10 #9844 üzenetére
Vissza a jó öreg szocializmushoz.
"háború van és neked van 1 hordónyi puskaporod. Ha ezt ellövöd az első emberre akit meglátsz akkor nem marad amikor megrohannak. De ha tartalékolsz akkor nem fog elfogyni"
"Katsumoto nem becsteleníti meg magát
azzal, hogy lőfegyvert használ""Azok szemében, akik megmaradtak
a régi tanoknál, Katsumoto egy hős."A válasz egyszerű nem kell lealjasodni a puskaporhoz. Kardot kell használni. Na én is mondtam hasonlatot az audiophile világra.
Biztos alu membrán és nem papír? A fáziskúp viszont tuti alu.
-
Kleroo
veterán
válasz
dudika10 #9840 üzenetére
Nem vagy,de el sem várod
Én elvárnám.
Hogy miért nem szólhat jobban?:
A képek alapján pontosan ugyanaz a hangszóró van benne ugyanúgy egy műanyag dobozban.
Mitől szólhat jobbanDe egyébként az idő előrehaladtával egyre inkább "divat" jó,minőségi hangszórót venni.
Én ismeretségi körömben sem gondolkodnak már ilyen előre összeállított rendszerekben.Na ha a logi picit is fejlesztett volna,akkor lehet hogy sok zeneszerető ezt venné a pénz szűke,egyszerűség,és kompakt méret miatt.
Így meg csak legyint hogy 1 utas műanyag vackot már csak elvből sem vesz.Egy 2utas fa cuccott vinnének mint a cukort. Én is cserélném is le rá azonnal... szerintem
Kinézet tényleg szubjektív. De ahogy megfigyeltem a legtöbb embernek nem tetszik.
Ja,és én fel is tenném a kezem,mert nem akarok ugyanott maradni 30évig,mindig a maximumot kell nyújtani,és mindent kihozni az adott szituációból,munkából. Előbb utóbb jönnek az eredmények. Persze nem mcdonaldsra kell gondolni
Yay mennyit offolunk. sztem zárjuk is le. várjuk ide is a z906 véleményeket
-
Kleroo
veterán
válasz
dudika10 #9837 üzenetére
A z5450 vagy mi az már ilyen volt,csak nem szól olyan jól.
Az usb-s dolog meg hát.... 2011et írunk Már a hűtőn is van usb. Nehogy már a csúcskategóriás logitech szipi-szupi hangszórószettjén luxuscikk legyen
Nem mellesleg szerintem baromi jó lenne.
De nem értem miért véded ennyire a szettet,vagy vagy ilyen fejlődésellenes.
Már megszólalás nélkül is borítékolható,hogy jobban aligha szólhat,emellett csúnya.
Ezt tudták elérni 6év alatt.
De lehet csak én vagyok olyan tökfej,hogy a legdrágább "zászlóshajó" fejlettebb legyen nem 1,2,3 hanem 6 év után (sőt! tán 7?) -
Kleroo
veterán
válasz
dudika10 #9812 üzenetére
Ha már úgy szól mint a z5500 már akkor szar.... 6év alatt,ennyi fejlődés után gyaláznia kellene a z5500at.
Erreföl: rusnya kínai fos kinézet. ránézésre 100%ban ugyanaz a satelit,reflex nélküli dobozban.A távirányítója kuka a z5500hoz képest,és tán Turboláda írta,hogy mintha a sub is kisebb lenne.A 6év után én ezt várnám el:
-Oled kijezős vezérlő(vagy vmi hasonló mint a drága időjárásállomások) (kijelző nélküli trutyi)
-hasonlóan ízléses kinézetű (megaFAIL)
-2utas fa hangszórók (0 fejlődés)
-kis hangerőn is szép mély (no info)
-esetleg vezeték nélküli satelitek így 2011ben a csúcs-cucctól
-nomeg netán egy usb csatlakozó,mert ez a trend(ami praktikus) -
-
Turbolada II
őstag
válasz
dudika10 #9746 üzenetére
Az AKG fejhallgatóknak van steril hangja és stúdiókban is AKG-ket használnak. Még nem láttam olyan stúdiót ahol Sennheisert használtak volna. A Sennheiser is színezi a zenét és hajlamosabb elsimítani a hibákat. Innen eredt a hasonlat.
Az ismerőseim szerint a HD465-ösöm jobban szól mint a HD555-ös. A HD555-ös "AKG-san" szól a HD465-öshöz képest.
Úgy vettem észre az emberek többségének jobban tetszik a színezett hangzás. Mondjuk az audiophile-ek kivételek lehetnek.
-
sti10p
senior tag
válasz
dudika10 #9638 üzenetére
Kösz.
Ja és akkor az S/PDIF-et elfelejthetem ugye, mert a DS-en nincs ilyen csati és marad Jack-RCA átalakítós megoldás és akkor ez is mennyen analógba sima kéböllel ha zene, ha meg film vagy játék akkor a hangkari digi kimenetéről optikán...?! Eléggé összekavart ez az 1.Hsz...
Amúgy elég fura, hogy most akkor alapból RCA a gyári kábel másik vége is, mert elvileg ezt PC-hez tervezték, akkor hogyan dugja be ezt egy nooby
a hangkariba átalakító nélkül?
-
Satyricon
addikt
válasz
dudika10 #9564 üzenetére
Igen ez igaz, rosszul fogalmaztam meg. Csak tudod vannak olyan műszerészek, akik előszeretettel szedik ki a jó cuccot dolgokból és helyére könnyen meghibásodót tesznek bele... Példát is tudnék mondani, az egyik közeli rokonommal történt a dolog.
Szóval aláírom, hogy a javított is lehet jó minőségű, de megbízható emberrel, vagy a Logi-val kell javíttatni.
-
Satyricon
addikt
válasz
dudika10 #9547 üzenetére
Lehet úgy kellett volna kérdeznem, ha a cuccot elküldjük nekik, akkor se lehet gariztatni? Azért ha visszaküldeném nekik és látnák, hogy tényleg eredeti a cucc, és sérülésmentes, akkor csak meggyőződtek volna róla, hogy nem akarom őket átb*szni. Nem? A PID és a vonalkód alapján, mert gondolom a mélynyomó alján vagy valahol elrejtve csak van vonalkód vagy széraszám, ami alapján be tudják azonosítani, hogy kié a hangcucc. Nem? Vagyis, hogy nem különböző PID szériákból összepakolt igénytelen Z5500-ról van szó... És ha nincs ilyen, akkor azt is meg lehetne csinálni, hogy azonos PID számú hangcucchoz kerítek a neten azonos PID számú garipapírt, azt csőváz, lehet is gariztatni a hangcuccot. Igaz baromi kevés ember van, aki kölcsönadja a hangcucca garipapírját... Nade... Pénzért lehet meggondolná magát...
Am félreértés ne essen, nem tudnék ilyet csinálni, csak próbálom megérteni, mi a fsznak a garipapír nekik, ha helyette elküldeném nekik a meghibásodott hangcuccot?
És ha valaki megszerzi a másiknak a garipapírját, persze illetéktelenül, és felhívja a Logi-t, hogy elcsesződött a hangcucc és hogy a garipapír megvan, akkor mit tesz a Logi? Arra azért kíváncsi lennék... Szóval érdekesnek tartom, hogy egy szros garipapírt többre néznek, mint egy meghibásodott, cseregaris Z5500-at, amire már nincs gari...
Érdekelne a véleményetek ezzel kapcs.ban.
-
-
d!sCm4st3r
csendes tag
-
Turbolada II
őstag
-
-
Turbolada II
őstag
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest