Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Magisk
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Hú de rég jártam erre, ki van hűlve a topic!

Az lenne a kérdésem, hogy a Z-5500-hoz milyen kábelt ajánlotok a jelenlegi helyett? Hány milis vastagságút? Ja, am az igaz, hogy minél vastagabb egy adott kábel, annál szebben szólnak a hangfalak, és a mély is ütősebb tőle?

Érdekességképpen pedig belinkelem a szobámat, tavaly nyáron csináltam. A Z-k nagyon menőn néznek ki benne

Hopp, az egyik kábelt nem tűntettem el, mikor fényképeztem!
Falba beépítettem bermancsöveket, és abba akarom behúzni a hangfalkábeleket, amiket majd veszek. Hát kell vagy 60 méter, ahogy számoltam 
-
szimcsi
senior tag
válasz
szimcsi
üzenetére
Pontosítanék, szóval coaxialis káblellel, coax digitalban (logitech z5500), ha bármit elindítok pot player-rel és ha pillanat megállítás után újra lejátszok, a hang néhány esetben szaggatva hallatszik.
Amennyiben DTS a hang, akkor viszont minden esetben, sima lejátszáskor is szaggat és darabos a hang. -
szimcsi
senior tag
hello,
PotPlayer1.5.44465-x64-t használok, logitech z5500 (hangkártya audigy 2zs, win7 enterprise) digital koaxial kábel.
Ha AC3-as filmet nézek, és nyomok egy pause-t, 1-2 esetben darabosan, szaggatva jön a hang utána.
Ha DTS a hang, akkor végig szaggatva játsza, darabos a hang.http://imgur.com/7PPHWot most így van beállítva, de próbálgattam és nem lett jobb.
Valaki esetleg tudná a megoldást?
Köszönöm.
-
teko99
tag
válasz
davidsone
üzenetére
igen szarok ezek a z5500ak énis azért vettem kettőt mert tiszavirág életűek és az az 50-60K potompénz volt értük..
Nincs ezekkel semmi baj,kikell fogni egy jót. Nemhiszem hogy sok olyan ember van aki maxon nyomatta örökkén a lakásban azért ha azt nézzük elég nagyot szól engem zavar is egy 15perc múlva ha maxon megy és rezeg az asztaltól kezdve az ágyig minden. Kint meg a terasz rezonál úgy be hogy még 150méterrel arrébb is hallani 
-
Ricsser
csendes tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Nekem is ez volt a Z906-al
akkor lehet hogy végleg békénhagyom a logitechet... -
Ricsser
csendes tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Értem, köszi.

És amúgy mennyire gyakran hibásodnak ezek meg? Illetve mennyi a szervíz, és mennyire macerás?
Ha már kiadok x összeget egy házimozira, akkor egy évig ne kelljen hozzányúlni.. -
teko99
tag
Közben nekem is lenne kérdésem.
A POD kábelét ami megy a mélybe azt valamilyen kábellel meglehet hoszabbítani? Azért nem akarok venni pl egy VGA kábelt hogy kipróbáljam azzal mehet-e.? Szerintetek?
-
Ricsser
csendes tag
Hello mindenki!
Ilyen szetten gondolkozok többek közt, de a Logitechtől már félek miután most vettem két napja egy Z906-ost, aminek minden baja van, sőt már meg sem hajlandó szólalni... Szóval nem tudom, hogy ennek is vannak-e olyan szériaproblémái mint annak, vagy ez akár 2 óránál tovább is használható?
Mi szokott betegség lenni ezeknél, megéri-e ilyet venni, megbízható-e, stb?
Köszi előre is

-
szika87
aktív tag
Fene azt a mocskos fantáziátokat

Akárhogy próbáltam "betenni"
sehogyse sikerült rendesen, a foglalatot meg nem akartam össze pocsékolni
,lehet a kábel van picit elméretezve.Most pont úgy lett kábelezve h a falhoz van szorítva valamennyire a kábel,így nem tud kiesni, tegnap egész végig nem volt az hogy megakadt volna a hang,szóval marad így egyenlőre.
DE köszönöm a segítséget
-
teko99
tag
az nemlehet hogy úgymond "olcsóbb" optikait vettél és elméretezték a csatlakozó széleit?
Így nem szorul meg eléggé. Nálam full bennevan a logiban,kihúzni is nehéz szerintem kábel miatt lötyöghet -
szika87
aktív tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Hahaha nem mertem erősen , nehogy fájdalmat okozzak

Lényeg hogy oké akkor nem finomkodok hanem erősen beletolom.
De a Logitech podján szintén ez a helyzet ott is lönyögősen van...viszont ott nem nagyon akarom erőlteteni mert megondonom őszintén féltem,olyan könnyen tönkremennek ezek a podok hogy nem akartam erősen bele passzintani.De köszi a tanácsokat,ma akkor nekiesek.
üdv
-
szika87
aktív tag
Üdv urak!
A minap vettem egy ps3-at és gondoltam össze kötöm a z-5500-al optikán keresztül (eddig sose használtam csak analogon) vettem hozzá egy 3m-es kábelt is,azonban a problémám az hogy nem akar rácuppanni a vége se a logitechbe se a ps3ba, igazából rá lehet dugni,csak ugymond "lönyög" benne és egy kis mozdulatnál vagy akár nagy hangerőnél ha beremegteti a polcot vagy amin van,akkor ki ki esik és ugye megszakad a hang.
Én eddig azzal voltam hogy ezek az optikai kábeleknek a vége szabvány mind,vissza vittem a boltba és nincs baja ugyanolyan a vége az összesnek,méretre is.Tapasztalt valaki hasonlót?
-
Tiger.
nagyúr
Sziasztok, van itt olyan aki szegedi, es van ilyen cucca?
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
A Creative-val én is 6ch használtam, tegnap óta viszont Asus Xonar-ra váltottam, mert szegény 8 év után elhalálozott, most az s/pdif-el szórakozom kíváncsiságból a 6ch-val nem volt ennyi macera.
-
Darko_addict
őstag
válasz
ericdrawen74
üzenetére
Daniel_K-ét, ami elvileg "érintetlen". Igazából az 6ch Direct-nél szól a legjobban a mély, azért szeretném, ha szólna minden hangszóró.
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Darko_addict: Érdekes, nekem símán megy az 5.1 Creative-al is, milyen illesztőprogramot használsz a gyárit vagy a PAX-ot?
-
Turbolada II
őstag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Gondoltam, hogy Creative hangkártyád van, nekem XP alatt ment trükközés nélkül utoljára az "5.1".
-
Darko_addict
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Mint régen? Windows 98-nál?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Windows 10-em van már kb. fél éve, mindig "követem a divatot", sajnos nem emlékszem, hogy régen hogy ment. De ha azon a szálon maradunk, hogy plugin kell, annak mi a neve, mit csinál?Köszi!
U.i.: Sajna 5.1-es filmeknél sincs hátul hang 6ch direct-en.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Win7 alatt más a felállás mint régen, pl. Winampnál külön plugint kell használni.
-
teko99
tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Szia.
Ha sztereó hangsávot hallgatsz akkor az csak 2.1-en szól én úgytudom,de javítsatok ki ha tévedek. Próbáld egy filmel amin 5.1 sáv van.
-
Darko_addict
őstag
Hohohó!
Hogy lehet rávenni a Z-t, hogy 6ch direct-ben minden hangszóró szóljon, ne csak az első kettő + sub?
Hardveres, szoftveres/driveres dolog, vagy mindinkább lejátszó tehet róla?
-
Kefe90
csendes tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Mert picit erősebbre vágyom :S
-
Kefe90
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ilyen hangrendszerem nekem is pid: R524 és
És mélynyomót szeretnék cserélni benne tudtok javasolni egyet kettőt? -
teko99
tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
egy hangyányit jobban pumpognak
-
teko99
tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
ja az igaz,sajnos ez a bajom nekem is,2 logit hajtatok egyszerre de érződik hogy nem úgy szólnak. Nemtudom ez az optikai elosztó jobb lehet-e,mégis csak üvegszálas..
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
Z5500at iPaddel/iPhonnal hogyan kötnétek össze?
a 3 jack hátul és az optikai foglalt. Mondjuk az előbbiiről könnyben lemondok, vagy max átdugdosom.
Gondolom ez esetben a zöld (Frontot) kell használnom. vagy van még oldalt egy sima jack bemebet.. az végülis a hátsó front "kivezetése"? rádugtam de sokkal halkabb.. mondjuk első próbára nem hallottam h rosszabbul szólna.köszi
-
santer89
csendes tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám , hogy a Z-5500 bekapcsolás után brutálisan zúg. Kikapcsoláskor éles hangot ad ki. Merrefelé érdemes keresnem a problémát?
Elnézést érte ha nem vettem észre ha a hozzászólásokban már téma lett volna ez, de kicsit sok a hozzászólás.
Köszönöm a segítséget -
davidsone
addikt
válasz
Turbolada II
üzenetére
is
meg a hangkép is rendezettebb, a térhangzás is jobb ez egy erre (is) kihegyezett film alatt jön ki a legjobban pl. oblivion, világok harca, batman(ek)... Tényleg ütős(ebb) a moziélmény...
De ha a (használt)árát nézem a Z-5500-nak etalon főleg megküldve rendes dobozokkal, egy darabig én is úgy használtam, bőven 100k alatt egy ütős 5.1
-
L1ZRRR
senior tag
Hali
Nincs valakinek eladó z5500-ja?
-
szaszapi
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Ahogy nézem egy gyártó sem erőlteti magát.Genius-nál pl. a mai napig nincs optika kimenet,ha valaki ki is jön valami 5.1 szettel az teljesítményben nagyon gyengusz.
-
szaszapi
őstag
Kíváncsi leszek lesz-e méltó utódja valaha még ennek a szettnek.A Z-906-at én nem tekintem annak.
-
Brain75
senior tag
válasz
kisninja
üzenetére
Ez nem kondi hiba.
Mint privátban írtam neked ez nagyon sok alkatrész lehet a POD-ban.
Egy teljesen digitális eszközben nem lehet csak úgy megtalálni a hibás alkatrészt. Főleg úgy hogy az alaplapon rajtahagyva nem is lehet nagyon sok alkatrészt kimérni.Ez lehet az analóg digital IC hibája is, lehet néhány dióda a betáp vonalán, lehet hogy egy fesz. stabilizátor, lehet hogy pár zener dióda, lehet hogy kerámia kondi.
Szóval ez nem olyan egyszerű dolog.
Sőt jobbat mondok. Ez lehet a mély ládában levő toroid trafó hibája is. -
kisninja
őstag
Sziasztok mi lehet a gond ?
Nagyon ritkán tudom használni a cuccom most tudtam volna picit zenét hallgatni erre kikapcsolt...
Jelenleg nem lehet bekapcsolni benyomom felvillan majd stad-by és ez van folyamatosan. Néha kifagy ekkor nem reagál semmire. Tipp mi ment tönkre a podban ?
Kondikra gyanakszom. -
Turbolada II
őstag
válasz
Fatal1tyUSER
üzenetére
Más forrással is fennáll a jelenség?
-
davidsone
addikt
válasz
Fatal1tyUSER
üzenetére
Valakit fórumon megkérhetnél h. vigye át a vezérlőjét és azzal lepróbálni. Kiderülne h csak a vezérlő szar vagy van más probléma is...
-
Fatal1tyUSER
csendes tag
Helló,
Egy nagy problémám lenne a hangrendszeremmel. Pontosabban 2, de csak az egyik ami nagyon bosszantó. Leírom viszont mindkettőt hátha a 2 dolog összefügg.Tehát, az egyik gond, hogy a vezérlő kijelzőjének háttérvilágítása elég halvány már egy ideje.
Először villogni kezdett, különböző erősségben működött a háttérvilágítás, ma már szimplán csak gyenge, azaz közel kell hajolni hozzá, hogy le lehessen olvasni róla a dolgokat.
Ez lenne a kisebbik gondom, mert igazából sokat nem kell használjam (mindig ugyanazokkal a beállításokkal megy).A nagyobb gond viszont az, hogy a hangzás (bármit halgassak) igen rossz a mély hangoknál. Teljesen tompán szól a basszus. Vannak számok amiknél ez nem zavaró (annyira), viszont vannak élvezhetetlen számok is (amikben nagyobb hangsúlyt kap a basszus, egy példa: Bogi - We All). Ilyen búgó, "WC" hang hallatszik (elég nagy hangerővel) ami elnyomja a többi normálisan szóló hangzást.
Gondolom a Control Panel egységemnek lett valami baja. Sajnos nem emlékszem, hogy a rossz hangzás azóta ven-e, mióta legyengült a világítása, de elég valószínűnek tartom. Lehet, hogy ez az egység küldi ki rosszul a jelet a mélynyomónak? Vagy a 2 probléma független lenne egymástól?
Csináltam resetet a Control Panelen, semmi javulás. Próbáltam hang driverek újratelepítését is, meg másik vincsi (más oprendszer) -en is, ugyanúgy rossz.
Van valami ötlet, hogyan tudnám a hangzást megjavítani, hogy úgy szóljon mint régen? Köszönöm.
-
teko99
tag
Sziasztok.
na multkorában vettem egy toslink optikai elosztót és optikai kábeleket. Hát hogy az elosztó volt-e a rossz azt nemtudom de nem ment róla csak az egyik logitech,a másik nem talált "jelet". ha csak az egyiket dugtam be a jobb oldali csatlakozóba ott az sem szólt tehát szerintem az elosztó volt a rossz,bár zsír uj volt. a bal oldaloban szólt mind 2 logi külön ha rádugtam. na mindegy vettem 3db jack elosztót és most a gépről azzal vannak hajtva egyszerre,így mennek is de ugya analógon halkabban szól mint optikai kábelen. A kérdésem az lenne hogy egy külön hangkártyával tudnák-e ezen javítani hogy analógon is úgy szóljanak mint optikain? a jelenlegi lapom asrock z77 extreme 4,ezen relatek alc 898 van. Valami olyan hangkártya aminek nagyobb a kimenő db-je az erősítene e nekem?

-
rolii92i
tag
Hali!
Segítségetek kérném!
Pár napja ST-n az analóg 6ch direct helyett 3db különálló Stereo 1-2-3 lehetőség jelent meg.
Mondanom sem kell egyik sem tartalmaz analóg 6 hangfalas hangzást.
Mit tegyek?
Ugye nincs nagy gáz?
Előre is köszi a választ! -
Turbolada II
őstag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Jó nyersanyag kell. (vagy remastered)
-
szika87
aktív tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Mi számít moddoltnak?
Nem a gyári van rajta mert elvileg bajok lehetnek vele,ráadásul a legutóbbi gyári az 2011-es.
A Pax és a Daniel K drivereket néztem,ebből végül a Danielt tettem fel. -
Darko_addict
őstag
válasz
szika87
üzenetére
Igen, szinte biztos, bár nekem az speciel nem tetszett, sosem használtam. Játékoknál lehet, hogy hasznos, de nem vagyok a kapcsolgatós fajta. Inkább leadok az igényeimből, de a legtöbb esetben azonos beállítás mellett nézek/hallgatok mindent.
Ha megunod a Prelude kártyád hangját, érdemes kipróbálnod moddolt drivert. Én régóta azt használok.
-
szika87
aktív tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Még nem néztem de a Xonar-ba volt ilyen hogy Dolby Headphone,az elég jó dolog volt.
Ennél az x-fi-nél a x-fi cmss 3d jelentené ugyanezt a dolgot? -
ricshard444
veterán
válasz
Darko_addict
üzenetére
Az kb 10-15%-ig tiszta, azután néhol előjön, pedig valóban klassz.
-
Darko_addict
őstag
Nekem a Crystalizer (50%) torzulást okoz magas hangoknál, némelyik mélynél is serceg, pedig nagyon baba lesz tőle a hangzás...
-
szika87
aktív tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Értem, nem mintha digitálisan akarnám használni mert a Prelude beépített DAC jóval jobb mint a logitech-é csak nem értettem mikor a D1-em volt ha digitálisra kötöttem nem jelent meg a DTS Interactive,tudom,tudom hogy se a D1 se a te DX-ed nem kezeli a DTS-t de digitálison nem is neki kéne hanem a logitechnek mivel a hangkártya ilyenkor semmitsem dolgozik.
-
ricshard444
veterán
válasz
szika87
üzenetére
X-Fi Xtreme Music, nem valami drága cucc, de a lényeget meghallottam, hogy milyen is a X-Fi. A 2ZS is pont ilyen volt, csak ott tompább volt minden.
Nem, mert nem támogatja a DTS-t a DX, ami most van. Alaplapi hangkártya hackelt driverrel tudja, de nem szól olyan jól, mint a DX analógról, egyszerűen eltűnnek a mélyek és kicsit üres az egész hangzás. Viszont a térhangzás jobb, ahogy X-Fi-vel is, ez a Xonar legnagyobb bakija.
-
szika87
aktív tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Csak kíváncsiságból,neked melyik X-fi volt?
Egyébként ha digitális kimenetre kötöd a Dx-et akkor a logitech konzolján kiírja a DTS interactive-ot ha olyan anyagot nézel? -
szika87
aktív tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Sok időm nem volt még tesztelni ,de ha hazaérek nyüstölöm kicsit,lehet hogy színezi de igazából kikapcsolhatók ezek a dolgok,nyílván akkoris megmarad egy bizonyos X-fi-re jellemző hangszín de ez ne mfeltétlen rossz szerintem,EQ-ban meg lehet állítani hogy visszább veszünk kicsit a magas mélytartományból a közepet megfelhúzzuk.Nem akarom védeni de még ezektől eltekintve is érződik hogy azért szebb a hangzása mint ami volt,nyílván azért mert Xonar D1-ről váltottam és az meg alsóbb kategória,talán ha D2 vagy STX-ről beszélnénk már nehezebb lenne ítéletet mondani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Eladó Latitude 5520 15.6" FHD IPS i7-1185G7 NVIDIA GeForce MX450 16 512GB gar
- Apple watch ultra 3 hibátlan 2026.11.10. Apple jótállás
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Falba beépítettem bermancsöveket, és abba akarom behúzni a hangfalkábeleket, amiket majd veszek. Hát kell vagy 60 méter, ahogy számoltam 

akkor lehet hogy végleg békénhagyom a logitechet...