- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaboska
aktív tag
válasz
szimcsi #13370 üzenetére
Igen ezért írtam hogy nem nagyon van különbség
Én is használtam már minden változatba.Annyi hogy a direkt-nél 6ch-ír ki a Logi,coaxon meg optikán meg DD meg DTS!A gépről MPC-HC-vel néztem a filmeket ha jól bevan állítva tökéletes a hangzás minden variációnál.A tv-én Plex-el vagy USB-ről szoktam lejátszani ott a DTS nem játszik a Samsungon csak a DD.De van egy kis média boxom is X96 Max+ azon optikai hangkimenet van.Viszont HDMI-in átmegy a hang a tv-re és így nem kell külön kábel a box és a Z között.
-
-
FireShadow
senior tag
válasz
szimcsi #13367 üzenetére
A digitálisból is egyszer analóg lesz, nem mindegy hogyan és vannak jobbak mint ami ebbe a hangrendszerbe beépítésre került. FiiO DACom is van fejhallgatóhoz, de pl egy ilyenjük is segíthet: https://fiio.hu/d-a-atalakito/fiio-d03k-taishan nem szed fel a rca-jack kábel sok zajt ha rövidre fogod és csak a z5500 környékén intézed ezt, odáig meg mehet hosszu optikaival is.
Sima vékony 1x RCA-RCA kábel az nem = spdif coax! Igaz hogy működget vele, de arra 75 ohmos kifejezetten erre való kábel kell (csak a csatlakozó ugyanaz).
-
szimcsi
senior tag
válasz
szimcsi #12997 üzenetére
Pontosítanék, szóval coaxialis káblellel, coax digitalban (logitech z5500), ha bármit elindítok pot player-rel és ha pillanat megállítás után újra lejátszok, a hang néhány esetben szaggatva hallatszik.
Amennyiben DTS a hang, akkor viszont minden esetben, sima lejátszáskor is szaggat és darabos a hang. -
asr27
tag
válasz
szimcsi #12623 üzenetére
Szia!
Nem kell semmit sem állítgatni a winampon, hanem a hangkártyád driverének a hangkezelőjében kell átállítani a hangot (hangkimenetet) 5.1-re!
Az nem elég, hogy a win7 automatikusan felismeri a hangkártyádat, attól még fel kell teni a hangkártyád driverét, mert másképp nem tudod átállítani a hangot 5.1-re! -
Satyricon
addikt
válasz
szimcsi #12624 üzenetére
Itt az ideje leváltani a winamp-ot! Elmúlt felette az idő! Kb 10-11 éve létezik tőle fényévekkel jobb lejátszó!
Tessék foobar2000-ret használni, vagy ha a térhangzást csíped zenehallgatás közben is, akkor ott a JetAudio. Vagy ami a winampnál is sokkal jobb, az az Aimp!
Szerk.:
Az első kettőt viszont kötelező kipróbálni mindenkinek, aki eddig még nem tette meg! -
szimcsi
senior tag
válasz
szimcsi #12623 üzenetére
ok közben rájöttem, hogy a lejátszókban kéne átállítani vmit, ha nem tévedek pl winamp (habár nem találok, hol kéne)
Mert ott nem szól mindig, csak 2+sub.
Ha neten nézek vmit pl youtube akkor mindenhol szól.
...csak érdekes, mert annó nem rémlik, hogy winampban bármit is állítgattam... -
Darko_addict
őstag
válasz
szimcsi #9521 üzenetére
Én az esetek nagy többségében PL II Movie-n nézem. Ha halknak ítélem vagy cinyókának, akkor Stereo 2x.
MPC Home Cinema-ban van Erősítő. Én azt feltoltam a felére, így halkabban is lehet hangosabb a film. Ott sok a beállítási lehetőség, már csak azon nézek filmet egyszerű DivX-től kezdve 1080p-s filmekig.Szerk.: Én Direct-en használom.
-
xlitee
csendes tag
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
szimcsi #9302 üzenetére
Semmit nem csinálsz rosszul. Amikor fülessel használtam nekem is maxra kellett tekernem a hangerőt + még a boostot is
Viszont nem torzított egyáltalán és a hangerő is megfelelő lett.
Az x-230-as Logival meg leszedte a fejemet. A füles egy Creative Fatality Gamer.
Én már eladtam a rendszeremet egy barátomnak, de őt a mai napig is hűségesen szolgálja, annyi változott, hogy a kijelző bal felső sarkában elszállt 2db led, de még így is látható az egész kijelző.Még azzal a biztivel megy amit már több mint 3 éve tettem bele.
Amúgy mostanra már 3 és 1/2 éves. PID R740 a sorozatszáma.
Szerettem ezt a rendszert, de nem bánom, hogy eladtam. Ilyen 80-90 ezreket biztosan nem adnék érte, pláne a mostani szériákért. -
xlitee
csendes tag
válasz
szimcsi #9290 üzenetére
A helyzet az,hogy én ma vettem egy használt gépet.
Teljesen patent minden téren,de a tulaj állítása szerint már a megvétel óta nincs háttérvilágítása(neki nem hiányzott). Elég megbizható ember,itt a PH-n is,szóval nem hiszem hogy egy ilyenen pitizne...(komplett MISSION hangcuccot vett helyette,szóval nem amatőr...)de engem viszont zavar,elég jó áron jutottam hozzá,azt gondolom akkor gyárilag szar lehet benne a led talán...Hova forduljak ezzel szerintetek? Gondolom igy felesleges a biztosítékcsere.
köszi
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
szimcsi #8153 üzenetére
Nem elképzelhetetlen, hogy kontaktos lett a Jog. Esetleg megpróbálhatod, hogy párszor jól odatekersz neki le és fel egyaránt, ha lehet kikapcsolt állapotban.
Ha ez sem oldja meg a gondot és mondjuk mégsem kontakt hiba lenne,akkor még megpróbálkozhatsz egy firmware resettel is vagy mélynyomó kikapcs, bizti kiszed, kicserél majd visszakapcs. Ez csak egy ötlet.. Ha ezek közül semmi sem segít, akkor szakszervíz. Azt nem javaslom, hogy te szedd szét, még akkor sem, ha már nincs rá gari. Fel kell kell keresni az általad megbízhatónak tartott szakembert illetve szakszervízt és talán ők majd megoldják a gondot. Mindenestre érdekes...
-
CabalX
aktív tag
válasz
szimcsi #7908 üzenetére
Az elég "új", az enyém R746-os, és kb 7 hónapos.
De a fórumot olvasva elég változó a PID-hiba arány - de mintha a régebbiekből kevesebb lenne a problémás darab.Henker2: ártani tuti nem árt de én feszültségingadozásra gondolok elsősorban, lehet hogy eltérő tápot (más beszállítótól) épített bele a Logi a újabbakba mint a régebbiekbe - ergo kevésbé bírja a fesz kilengést, ezért (is) mehet tönkre az ST - de ez csak gyanu és tipp a részemről.
De mindenkinek akinek gondja van annak vagy a mély hiánya vagy az ST világítás vagy működésképtelenné válását mondja ahogy elnézem.
Előbbire nem lehet magyarázat a teóriám, de utóbbit okozhat.
Egyik haverom 2 gépet "használt" el gyaníthatólag amiatt mert feszültségingadozás/áramszünet stb... tönkrevágta - szép lassan mentek tönkre neki a márkás és drága alkatrészek ! Én akkor fogadtam meg hogy szünetmentes... -
CabalX
aktív tag
válasz
szimcsi #7906 üzenetére
Nem tudom, nekem még az eredeti van benne és mióta megvan semmi gondom nem volt a rendszerrel (kopp-kopp), igaz nálam nem is kaphat feszültségingadozást hála a szünetmentesnek - gondolom ez nyírhatja ki.
Ha ugyanolyan biztosítékot tesz bele az ember abból baj tuti nem lehet - ezért írtam.
Amúgy mikori a rendszered ? (mi a PID ??)
-
törölt tag
válasz
szimcsi #7857 üzenetére
Ez sajnos hibás, kötelesek javítani, vagy cserélni. (A pontos garanciális feltételekkel nem vagyok tisztában, de a Ph! "garancia topic"-jában rákérdezhetsz.)
Ha már nem garanciális, akkor keress szervízt, vagy vedd fel a kapcsolatot a Logitech-kel, hogy legalább útmutatást adjanak, mi a teendő ilyenkor. -
Játékos
addikt
válasz
szimcsi #7479 üzenetére
Nemáá! Megölnél egy DTS lemezt?? Baszky! Egy DVD 100Ft. Írd ki rá, oszt annyi. Vagy vegyél egy vincsit. Szaré'-hugyé' van...
Illetve ha mindenképpen azt a csodás mp3 minőséget szeretnéd, akkor le is töltheted mp3-ban.
Egyébként ha nagyon erőltetem az agyam, akkor fel tudok kutatni az emlékeim között multichanel mp3-at (de lehet, hogy WMA-ra gondolok.)
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
szimcsi #7231 üzenetére
Ha már elérted a
maximális
hangerőt, akkor tekerd még feljebb és így fog "aktíválódni" a BOOST funkció! Csak saját felelősségedre! Én magam részéről, kímélem a picikémet.
Másrészről, pedig ezt a funkciót felesleges használni, maximum akkor, ha valami végképp halk vagy rossz minőségű hanganyagot hallgatsz és jobban ki szeretnéd erősíteni.... amire valószínüleg keveseknek lenne szüksége!
Még nagymuternak se! -
Spy89
aktív tag
válasz
szimcsi #6881 üzenetére
Szimcsi!
A PC-n mivel játszottad le a filmet? Nállam olyan megoldás volt a digitális hangátvitlere, hogy a PowerDVD-ben filmlejátszás közben a config -->audio fül résznél át kellett állítanom a kimeneti hanganyagot SPDIF OUT-ra.
Azóta semmi gondom, de mivel csak az alap CD-n lévő szoftverek vannak fönt , csak a DD Digital hangokat játsza le vele. -
szimcsi
senior tag
válasz
szimcsi #6874 üzenetére
Próbálgattam a vezetéket, rájöttem pár dologra. Volt már említve, hogy filmnézéskor jobb digitálisan összekötni, még avi-s filmeknél is. Én úgy tapasztaltam, hogy ez csak akkor jobb így, ha az az avi-s film ac3-as, vagy legalábbis valamilyen formában 5.1-es, mert egy szimpla stereo filmnél, nekem legalább is koaxiálisan összekötve nincs beszédhang, tehát direct-be nekem jobban tetszenek, de az ac3-asok valóban jobbak koaxban. Ti hogy gondoljátok?
-
lean
aktív tag
válasz
szimcsi #6806 üzenetére
én a dirty bass-t szeretem
nekem már járt a felső hangerejű régiókba, boost 6-ig eljutott, igaz a másodperc tört részéig, rögtön le is tekertem, nem akarom én bántani(még...
)
persze nem csak a basszust szeretem, hanem egyéb hangokat is, és összeségében mindig elmosolyodok amikor, meghallok egy-egy új hangot, legyen zene, film, játék, szóval igaz az, hogy új cucc - új felfedezések. -
Spy89
aktív tag
válasz
szimcsi #6788 üzenetére
Szimcsi!
Én 1,5 hete kaptam kézhez, és tényleg nem a legerősebb még akkor a sub.Mióta nyúzom egyre jobb már így 10 nap után is érezhető a különbség a kezdethez képest.
Azt ajánlom, hogy fél hangerőnél , főleg az elején, ne vidd magasabbra.Csak szép lassan, egy hi-fi-ben járatos kollégám szerint kb 200 óra mire tisztességesen bejáratódik.
Isten hozott a klubban! -
SlaveDealer
tag
válasz
szimcsi #6788 üzenetére
Különben megnyugodhatnak azok az emberek akik megvételkor nem akkora mély hangot kaptak mint amire számítottak. Egyik havernak z-4 van és első 1-2 hétben pufogott összevissza a mély vissza akarta vinni utánna jöt meg a hangja, a minap voltam nála és az a kis doboz elég korektül adta a mélyet.
Tudomásom szerint a hibás rendszereknél egyátalán semmi mély nincs.Turbolada II: Tudom neked elég gázos a rendszered mert elmondásod szerint kevés a méy, esetleg megpróbáltad egy teljesen másik gépen más hangkártyával? ha már irtad akkor bocs.
-
-
Turbolada II
őstag
válasz
szimcsi #6689 üzenetére
Akkor lehet DVD lejátszóval használni ha azon is van coax kimenet. Géppel is össze lehet kötni coaxban, csak a hangkártyán kell lennie digital out kimenetnek.
*Ja és a DD-t és a DTS-t csak digitális úton coax/optikai lehet elérni. Ebben az esetbe a Soundtouch szépen kiírja hogy DD vagy DTS.
-
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
szimcsi #6598 üzenetére
Ha az 5500-as szettemből indulok ki, eleinte jóformán nem is volt mélyem..... de szerencsére mint utólag kiderült nem volt hibás, csak kemény volt a membrán és szinte meg sem mozdult. Aztán kb. 3 nap után kezdtem el észrevenni, hogy jönnek elő a mélyek, és egyre nagyobb a membrán kilengése. Amennyire én emlékszem olyan két hét volt míg igazán elkezdett dübörögni a rendszer.
A bejáratással kapcsolatban konkrét tanácsként csak annyit tudok mondani, hogy ésszel kell hallgatni. Normális hangerővel, nem szétküldeni egyből, de azért dolgozzon a mély!
Szerintem egy olyan 72 óra biztosan kell neki, folyamatos precíz hangerőfröccsökkel!
Ezek egyéntől függő dolgok, van aki egyből koxra tolja neki, véleményem szerint ez nem biztos, hogy jót tesz. Lassan járj tovább érsz!
Turbolada biztosan konkrétabb infót tud neked adni erről a bejáratási folyamatról. -
lean
aktív tag
válasz
szimcsi #6584 üzenetére
Na tegnap este kicsit nyúztam analógon is, nem olyan rossz az.csak az a baj nincs időm vele bibelődni hét közben.
De ahogy mondod, ahány ember annyi beállítás, (ízlések és pofonok) az biztos h meg nem bántam h megvettem, és minél jobban kitapasztalom annál elégedettebb leszek.
Apocalyptoba néztem bele dts-el nagyon állat... -
törölt tag
válasz
szimcsi #6584 üzenetére
Jó az az Audigy 2 ZS, nekem is olyanom volt, s szerettem, szépen szólt. Sajnos néha elfelejtette beállításokat, de ezzel még bőven együtt tudtam volna élni... csak a Vista driverei botrányosak, ezért adtam el.
Nem tudom, az új szettekkel mi a helyzet, de nekem mindig is 3 egység körül volt a mély, s megfelelően szólt Audigyvel, X-Fi-vel és a Xonarral is. Csak DVD filmeknél emelem meg 5 egységre.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
szimcsi #6548 üzenetére
A beállításokat a ST vezérlőegység tárolja. Ha a főkapcsolóval kapcsolod ki akkor áramtalanítod az egész cuccost ami azt eredményezi, hogy a ST elveszít minden beállítást. Ha napi használatban lesz a akkor szerintem, ne birizgáld a főkapcsolót (éjaszaka sem) maximum ha elutazol hosszabb időre vagy ha nagy vihar van....
Egyébként szigorúan a távirányítón lévő standby gombot használd, mely erre rendeltetett.
Egyéni vélemény illetőleg jótanács!
-
Skizz
addikt
válasz
szimcsi #6517 üzenetére
A cellcomot merem ajánlani, a pixet pedig nagyon nagy ívben kerüld el...
Az 1010 és az 505W sem valós. Előbbi főleg, mert az peak, tehát nem kell komolyan venni, a második elvileg a valós összteljesítmény, gyakorlatilag pedig az is olyan 200-210W körül van. De ezt a wattos dolgot nagyon nem kell komolyan venni, rengeteg más tényező sokkal jobban számít. Olyab 10W-ra leterheled a szatelliteket és 30-40W körül a mélynyomót akkor már durván hangos a rendszer.
Kábeleket most nincs lehetőségem méricskélni, mert valakialszik a szobámban.
-
lean
aktív tag
válasz
szimcsi #6507 üzenetére
1. nem, ezzel én arra akartam rávilágítani, hogy bármelyik szériában lehetnek "rossz" szettek, senki nem tudja megjósolni előre, sőt két egyforma PID szám is lehet jó meg rossz, legalábbis a hozzászólások alapján.
2. nem, mivel nem valószínű h a kedvedért kibontják, hacsak nem személyesen veszed,
3. nem hinném h lenne köze, és azt sem h a kereskedők a PID számok alapján áraznának, ahhoz olvasniuk kéne PH-tszemély szerint én vinni fogom a kis listát magammal, megnézem a PID számot, ha problémás volt, mindenképp meghallgatom, de valószínűnek tartom h a már meglévőknél magasabb számú lesz, nem tudni h a friss vásárlások milyen számnál tartanak, meg az adott nagykernek milyen készlete van, sok mindentől függ, ki tudja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Kutya topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Apple asztali gépek
- Óra topik
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest