Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Az a 124 dB szerintem egy bizonyos torzítás mellett produkált jel-zaj viszony (SNR) lesz. Hangkártyánál nem igazán lehet értelmezni azt, hogy "hány dB-t tud".
Nem tudom ti hogyan bírjátok/meritek ennyire feltekerni a cuccot, én már félig csavarva is nehezen tudtam megmaradni mellette. (Zenénél.)
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
Én rákötöttem anno a Creative X-FI HD Titanium hangkártyára a Z-5500.
Ami 124dB tud.
De maximum hangerő felett boostal már szét repültek volna a hangszórók, nem beszélve arról hogy olyan szinten torzított mint az állat.
Nem igazán bírta a picike.
-
Ursache
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
-
Ursache
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Boost 22-esen sincs? Szerintem lenne baj
Lehet mélynyomó is kicsit megadja magát, meg biztosíték kiszáll a faszba, de zengnek a fejed rendesen 
-
poli27
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
Sztem a hangnyomás simán beszakíthatja a dobhártyáját.
-
Ursache
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
hát, hogy meghalljon a bass reflexben egy macska akkora tuti nincs, de falat tud rengetni!

-
Turbolada II
őstag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Nincs olyan nagy hangnyomása azért a Z5500-nak.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Furcsa is lett volna ha túl élte volna... xD
-
Turbolada II
őstag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Nem ment semmilyen zene, mert akkor szerintem be sem mászott volna a mélynyomóba.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
simonlaci55
üzenetére
Ez a cicc biztosan a kőkemény bass-t szereti !

-
simonlaci55
tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
a macskás is szeretik a zenét

-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Rekordszagot érzek a levegőben, ha az a macskusz kibírja a Boost 22 mellett is a reflex nyílásban xD
-
Ursache
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
mi ez

múltkor valaki írta, hogy belehúgyozott a grillbe a pincsije, most meg eeeeeeeeez? 

-
Turbolada II
őstag
A fene egye meg, a szakadozó net miatt tripla lett.

-
Turbolada II
őstag
A zúgás a trafó hibájára utalhat, de az is lehet hogy a földhurok nevű jelenség miatt zúg.
-
Moonwolf
senior tag
válasz
masterminds
üzenetére
Szia!
A biztosíték cserét mire érted?
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Nem nagyon akarok offolni vagy ilyesmi, nem találtam ilyen témát azért ide írok, remélem lesz rá válasz.Van egy Logitech Z-2300 om. Az utóbbi időben a mélynyomóból enyhe zúgást lehet hallani ha közelebb hajolok hozzá. Néha egy kicsit erősebbet is ahhoz nem kell lehajolni simán is lehet hallani ha nincs semmi háttérzaj de az nem tart sokáig.
A hűtőborda a mélynyomó hátulján test meleg akkor is ha csak be van kapcsolva és semmi nem szól rajta.
Egyébként egy Asus Xonar DS hangkártya hajtja és szünetmentes tápra van rádugva.
A kérdésem az lenne hogy ez a két dolog mennyire normális/nemnormális?
Esetleg a halk zúgást lehetne orvosolni valamivel?
A választ/segítséget előre is köszönöm!
Üdv.
-
kaboska
aktív tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Az cumi!
-
Then
csendes tag
válasz
simonlaci55
üzenetére
Hát én nem tudom ,de úgy hallottam ,hogy lehetnek hibái O_o Bár mint laikus

-
simonlaci55
tag
-
Ursache
senior tag
válasz
simonlaci55
üzenetére
hát értelemszerűen minél fiatalabb annál jobb

-
Ursache
senior tag
válasz
simonlaci55
üzenetére
2007 45. hetében gyártották.
-
simonlaci55
tag
Sziasztok! olyan kérdésem lenne hogy PID R745 ez a fajta mikori és milyen?
-
kaboska
aktív tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Mert ez a Z-5500 topik!Megosztjuk egymással a tapasztalatokat.
És nem fikázzuk le ezt a tuti rendszert! -
Satyricon
addikt
válasz
Turbolada II
üzenetére
pl?
-
kaboska
aktív tag
Aki jó szériát fogott ki a Z-5500-ból az semmiképpen nem cserélné el semmire!
Ebbe a kategóriába ez a király.
Sőt ebbe a topikba mást nem is mondhat az ember!
-
Turbolada II
őstag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
A Z906 még nem bizonyított.
-
Satyricon
addikt
Srácok.
Az mennyire igaz, ha elszáll a Z-5500, helyette már nem erre, hanem Z-906-ra cserélik?

-
ÁdiBá
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
Vissza küldöm az ipon-ba szerintem.
Megint várok rá 2 hónapot, és talán vissza kapok egy fél évig használható darabot.
Így élet garanciás termékre teszek szert.
Nem is az bosszant hogy tönkre megy, mert egye a fene, kicserélik korrekten.
De minden hangszóró fel van fúrva, elvan helyezve f@szán. Marha macerával jár szét szedni, nem beszélve hogy addig nincs mit hallgatnom...
Sajnos ez már nem az első garanciás dolgom...
Z5500 nagyon mellé nyúlt a Logitech.
Vagy csak én vagyok ilyen szerencsétlen. -
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
Olyan problémával fordulok hozzátok hogy folyamatosan hangosan búg a hangfalszettem.
Hallgattam szépen optikai kimenetben a youtube zenét, miközben arra lettem figyelmes folyamatosan elkezd torzítani a hangszóró majd búg.
Kikapcsoltam bekapcsoltam semmi mást nem csinál bárhova is kötöm csak búg.
Valakinek valami ötlet?! -
mijos
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Arról is jó

-
mijos
senior tag
Hali.
A következő problémám lenne.
A hang az egyik napról a másikra elment. A kábelek jók, a vezérlő világít. Folyamatosan megy a zene, de a hangkártya vezérlőjében nem mutat semmi változást a program, mintha nem szólna semmi. Van ötlet, hogy mi lehet a baj ? -
manter
csendes tag
ÜDV NEKTEK! VALAKI NEM TUD EGY ELADÓ Z 5500-AS VEZÉRLŐ EGYSÉGET?
AZ ENYÉM UGYANIS LEFEKÜDT. -
hitman300
csendes tag
Sziasztok! Ha valaki tudna egy kezelőt,nagyon sokat segítene ! Mert az enyém tönkrement ,és nincs kedvem kidobni." Garit már kihasználtam erre a készülékre"
Mindenféle megoldás érdekel. Segítségeteket előre is köszönöm 
-
masterminds
csendes tag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Szia,
Nekem két hete kezdett el csúnyán zörögni a mélynyomóm. Elvittem egy hangfalszerelőhöz. Azt mondta a membránban ugrott szét valami, és 5ezer forintért megjavítja.
Azt akartam kihozni ebből, hogy mindenképp nézesd meg szerintem.

-
Ursache
senior tag
9gag 6. képet nézzétek meg alaposan

-
WhiteWalker
nagyúr
kis segítség kellen

volna ez a z 5500-as szettem, 2 és fél éve kaptam karácsony körül...nah már most kb 2 hónapja a SUB láda elkezdett érdekes cicergő hangot adni...télen a vonatoknál a felső vezeték pattogásához tudnám hasonlítani.. most hívtam a supportot, bediktáltam a kért hangfal szett azonosító számot ,azt mondták, hogy nem tudnak segiteni,sem javítattni mert szervizük nincs, a garancia is lejárt,ráadásul a garancia levél és a számla sem nálam van mivel ajándékba kaptam...
, felajánlottak 50%-os kedvezményt, amit levásárolhatok náluk...ami érdekelne az a Z906...de ahhoz el kéne adnom ezt a szettet + rákéne némi aprót fizetnem..vagy meg javítattni-megnézetni a SUB ládát...ezzel lehetne valamit kezdeni? 
-
Dano58
tag
Sziasztok! Új probléma merült fel, hallgattam a zenét a mélynyomó 1szerűen elnémult. Ha a vezérlőnek a kábelét ki-be dukom a mélynyomón pár percig szól majd megint csak elnémul. A szatellitek szólnak tovább. Gari még van rá. Szerintetek mi a probléma?
-
Darko_addict
őstag
Szóval azt mondtátok régen, ha COAX-szal használom az XtremeMusic-ot az olyan, mintha az alaplapi hangkártyával használnám optikain... Holnap kipróbálom! Konfiguráltam egy új gépet, normális alaplappal, szóval lesz összehasonlítási alapom és beszámolok.

-
atoka1
tag
Sziasztok! Van egy 3 éves Z-5500 am és kb 1 hónapja, elkezdett hangosan búgni, de nem folyamatosan hanem periodikusan, volt neki alapból egy kis búgása ha közel hajoltam a sub hátuljához, de ez a mostani hangosabb ennél, és ilyen 1-2 percenként jön, felbúg azt utána elkussol. Mitől lehet ez

-
Ursache
senior tag
Most került hozzám egy R-134-es PID számú bontatlan (most bontottam ki) Z-5500
R104-et lehet lecserélem 
-
Darko_addict
őstag
válasz
Ursache
üzenetére
Hát akkor nincs más választásod, használnod kell a Google szolgáltatásait.

Keresd ki, mikor adták le a hírt, és számolgass. Az biztos, hogy ilyen hírt nem találsz: "És ebben a évben/hónapban/hétben/napban leállt a Z5500 gyártása, az alábbi PID számmal jött le az utolsó a futószalagról". -
Ursache
senior tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Köszi. De nekem pontosabb infók kellenének. Igazából nagyon is érdekel, hogy melyik héten jött ki az utolsó rendszer. Vagy legalább melyik hónapban.
-
Ursache
senior tag
Mi a legutolsó ismert PID? Nekem van egy R104-es szettem. Esélyes, hogy van esetleg R150 körüli? Akár R2XX?
Üdv, Ursache!
-
dudika10
veterán
válasz
atis8888
üzenetére
Sajnos nem igazán értem mit akarsz írni. Picit figyelj a helyesírásra és egyből jobb lesz olvasni a hozzászólásod.

Digitális összekötés esetén ehhez a rendszerhez teljesen felesleges drága hangkártya.
Ha az alaplapod nem tudja a DTSi-t vagy DDL-t és játszani szeretnél, akkor van értelme egy Asus Xonar DS-nek, mert az kódol játékok alatt is, de jobbra nincs szükség.
Ha már van egy jobb hangkártyád, akkor használd is ki.
-
dudika10
veterán
válasz
atis8888
üzenetére
Használd analóg összekötéssel. A hangkártyád komolyabb mint a z5500 beépített DAC-ja, sokkal jobb hangminőséget produkál.
A legjobb minőséget minden bizonnyal úgy éred el, ha minden "hangzásjavítót" kikapcsolsz.
Az, hogy ez lesz-e számodra a legélvezetesebb, az már egyáltalán nem biztos.
De EQ-val a rendszer nagyobb hibáiból csinálhatsz kisebbeket például (vagy csinálhatsz újabb hibákat is ha rosszul használod). -
atis8888
csendes tag
Sziasztok! Olvasom vannak itt nagy mágusok!
A kérdésem az, van egy ASUS XONAR D2X/XDT 7.1 PCI Express Hangkártya, az ára nem kevés, és van egy Logitech Z-5500 hangfalam. Film nézésre használom csak fúl HD nézek csak, és ha lehet csak DTS hanggal, igaz a AC3 filmet is nézek, ami 5.1-es. De optikai kimeneten szeretném használni. Hát nem igazán jön be. Mit használjak lejátszónak és milyen codeceket töltsek le, hogy állapítsam meg hogy jól szól? És mit állíthattok hova? -
Ursache
senior tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Szerintem nem befolyásolja.
-
Darko_addict
őstag
Rég jártam már itt közöttetek.
Olvastam régebben a Z papírjaiban, hogy tartsunk bizonyos CM távolságot a SUB és egyéb elektromos dolgok között. Szerintetek veszélyes lenne (az alábbi kép alapján: [link]), ha a képernyő tetején lévő PS-emet, a SUB fölé nem sokkal, az adóvevő helyére cserélném? Szellőzése sokkal egyszerűbb lenne.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Új (kibontott) Sage Express Impress SES876BSS
- Laptop hűtőpad 15' laptopokhoz
- Asus RTX 3060 OC 12GB / Csavarmatricás! / Beszámítás OK!
- Kingston HyperX Fury Beast 2x8GB 3200MHz DDR4 kit / Beszámítás OK!
- iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB - 2 év jótállás - 94% akkumulátor - rengeteg ajándék tok
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- Samsung Galaxy S20 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- Dell Latitude 5300 13,3" FHD IPS touch, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB SilentiumPC Signum SG1 TG FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Lehet mélynyomó is kicsit megadja magát, meg biztosíték kiszáll a faszba, de zengnek a fejed rendesen

Z5500 nagyon mellé nyúlt a Logitech.
Mindenféle megoldás érdekel. Segítségeteket előre is köszönöm