Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brain75
senior tag
válasz
Satyricon
üzenetére
Szerintem a mélybe nem kell cserélni a hangszórót csak akkor ha döglődik.
A szatelitekbe lehet más hangszórókat rakni.
Idézem magam:
"Le lehet cserélni.
Sőt a gyári dobozba lehet másik hangszórót rakni amiknek sokkal szebb a hangja.
A gyári hangszóró 15W-os amit bele lehet rakni az pedig 50W-os.
A gyári 20 Hz-től 11 Khz ig visz át.
Amit bele lehet rakni az 20-18000 Hz-+ig visz át.
A gyári hangszórókban nincs jóformán magas hang.
A csere után úgy szól a magas hogy volt olyan vevőm aki azt kérte hogy vágjunk még a magasból, mert már túl sok volt.
Egy nagy nevű Német hangszóró gyártó terméke tud belemenni,"
Többet nem szeretnék elárulni, ha érdekel keress meg privátba. -
Brain75
senior tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Sajnos nincs.
A jó hangzásnak sajnos ára van.
Amúgy a műanyag doboz is tud nagyon szépen szólni. Csak nem a gyári hangszórókkal. -
ricshard444
veterán
Van olyan olcsóbb hangszóró, amivel ki lehet váltani a műanyag "vackokat", hogy jobban szóljon, de még sem kell, mondjuk a fél rendszer árát rákölteni?
Zenében szeretném felhúzni kicsit, mert ez így nem túl használható egyes műfajokra.
Ha drága, akkor hagyom így és veszek egy normálisabb fejhallgatót.
-
Brain75
senior tag
válasz
Ursache
üzenetére
A hangszóró specifikációját írtam.
És bocsánat elírtam a dolgot.
200Hz - 11000 - 12000 Hz-ig.
Egy úgynevezett Mid range hangszóró.
A rendszer természetesen levágja a mély hangokat és azt csak a mélynyomón adja ki.
A hangszóró ami a szatellitekben van az 200Hz - 11-12 Khz-ig visz át hangot.
Annak ellenére hogy a szett THX minősítésű a szatellitekben levő hangszóró egy gagyi vacak.
Csicsás mert alumínium a kónusz benne, de az csak parasztvakítás.Az erősítő a szatellitekre olyan 150 Hz -től enged hangokat és igazából a tetejét nem vágja meg.
Ott már a hangszóróra van bízva hogy mit tud magából kiengedni. -
Brain75
senior tag
válasz
üzenetére
Le lehet cserélni.
Sőt a gyári dobozba lehet másik hangszórót rakni amiknek sokkal szebb a hangja.A gyári hangszóró 15W-os amit bele lehet rakni az pedig 50W-os.
A gyári 20 Hz-től 11 Khz ig visz át.
Amit bele lehet rakni az 20-18000 Hz-+ig visz át.
A gyári hangszórókban nincs jóformán magas hang.
A csere után úgy szól a magas hogy volt olyan vevőm aki azt kérte hogy vágjunk még a magasból, mert már túl sok volt.Egy nagy nevű Német hangszóró gyártó terméke tud belemenni,
-
Brain75
senior tag
Én meg tudnám csinálni de az alkatrészek beszerzése elég nyűgös és drága.
Sok alkatrész nem kapható itthon ezért külföldről kell megrendelni.Az alkatrész is drága és a beszerelésük is mert sok idő.
Szerintem nem éri meg.
A hangzáson lehet úgy segíteni hogy a szatelitekben kicseréli az ember a hangszórókat jobbra.Ég és föld a hangzása másik hangszórókkal.
-
Satyricon
addikt
válasz
Feketelaszlo
üzenetére
Nem tudom értenek-e hozzá a beárazós topicban, mert ott inkább hardverekkel foglalkoznak, emiatt is kérdeztem itt inkább.
Köszi azért!
Üdv.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
Satyricon
üzenetére
Hát a beárazós topikban lehet, jobb lenne érdeklődni, de 60-70-et biztosan megér a cucc. Ha nem használod, akkor szerintem felesleges parkoltatni. Ugyan mivel elég jó hírnevet szerzett magának a modell, viszonylag jól tarthatja az árát használtan is egy darabig, de fiatalabb már nem lesz.
-
Satyricon
addikt
Srácok! Nagyon kihalt ez a topic!
Viszont lenne egy kérdésem, remélem nem off! Ha igen, a modiktól elnézést!
Szóval... Pesten van az albérletemben egy Logi Z-5500 PID R144-es ha jól emlékszem(100% hogy 2011-es gyártmány, csak abba nem vagyok biztos, hogy a 44. hétben) Tavaly június környékén vettem használtan, dobozaival, papírjaival, teljesen karcmentes állapotban! Kb 2 hónapot használhattam, teljesen kifogástalan állapotban van. Hozzáteszem panelba volt használva mindig is, szóval soha a büdös életbe nem volt 6-7-es kockánál nagyobb hangerőn járatva! Sajnos szeptember vége óta nem lakom fenn Pesten, az óta a dobozában áll benn a szekrényben. Ennek tudatában mennyit érhet a cucc?
Szerk.:
Illetve érdemes-e várni az eladásával, vagy csak romlik az értéke?
Köszi a válaszokat.
-
rolii92i
tag
válasz
Satyricon
üzenetére
Szia!
Próbáltam, maradt ugyanolyan,de egyébként nincs semmi baja,még az is lehet hogy a feltöltött cucc minőségével van a baj..m1,van egy másik kérdésem is
Hétvégén néztem egy filmet PotPlayerrel amin van egy olyan lehetőség amivel egyszerűen DTS(ha újrakódolt ha nem)-be lehet állítani a cuccot még az ST-n is kiírja és csak ott lehet szabályozni a hangerőt is(tudtommal nincs DOLBY/DTS online aktiválás a gépemen és "csak" egy X-fi Gamer-em van)
"Output Mode / S/Pdif after DTS re-encoding"
Ma viszont hiába próbálok így lejátszani bármit is nem szól..pedig nem állítottam azóta semmit.
Mi lehet a gond? Van vmi tippetek?
Előre is kösz a segítséget
-
rolii92i
tag
Hali!
Találtam egy jó kis erőpróbát a rendszernek de finoman recseg alatta a hangfal
6000es FLAC/192KHz-es zeneanyag
Le lehet vhogy tisztán játszani vele?
-
GyureX
tag
Sziasztok!
Tegnap cseréltünk ledeket a kijelzőben. Végre ismét van háttérvilágítás, viszont maga kijelző olyan szinten halványan jeleníti meg a betűket, hogy sötétben a led világítása mellett majdnem olvashatatlan.
Nincs valami megoldás, hogy erősebb, kontrasztosabb legyen a megjelenítés a kijelzőn? -
Kefe90
csendes tag
Az okosoknak üzenném, hogy nyugodtan vigyék el tekercseltetni a mélynyomót mert nem romlik semmit kb a minőség...kb 1%-ot de azt te füllel sose fogod eszre venni.
-
mufi
senior tag
Üdv nektek,
elhatároztam, hogy tuning alá vetem a Z5500 rendszeremet. Szeretném a segítségeteket kérni. Vagyis, dobjon egy privit, aki megcsinálna, mert én nem értek a forrasztáshoz és szerszámom sincs...
Mégvalami, fel fogok adni egy hirdetést a hangkártya topicba, Maximus IV extreme lap max milyen hangkártyát bírna el a Z5500 hangszórókkal már tuningolt állapotban? -
törölt tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Ugyan ez a helyzet nálam is!
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
A mélynyomó váltakozó erősségű búgása (akár 10-15 másodperces intervallumban is változó) mire utal? Földelés, zaj, valami "besegít", erősít az eredeti elenyésző neszét? A berendezésekben és azok elrendezésében egy ideje nem volt változás.

-
Satyricon
addikt
válasz
üzenetére
EQ-t nem szoktam babrálni, alapon flat-ra van állítva. Meg az X-bass multi channel vagy micsoda be van kapcsolva, és kész. Am mindenkinek más az ízlése hangzás terén. Arról nem is beszélve, hogy én kizárólag Rock/Metalt hallgatok, szóval nem biztos hogy a nagy többség, aki disco-t hallgat, jó neki ez a beállítás, ami nekem van. Lehet játszadozni az EQ-val, de a sok basszustól betorzíthatnak a szatellitek! Am én a hangkari menüjében(CCLauncher) szoktam az EQ-t állítani, de nem nagyon. Minimálisat adok az első kettőre, plusz az utolsó kettőre szintén minimálisat, és kész. Túlzásba nem jó esni!

-
Satyricon
addikt
válasz
üzenetére
Tessék!
Az EQ-hoz nem nyúltam, szerintem nem is fontos.Egyébként én a foobar alap kinézetét rühellem, az évek alatt sem tudtam megszokni(emiatt küldeni se tudok beállítást)! Kinéztem 1 jó skint, félig fel is tudtam telepíteni,de eddig túl sokan nem tudtak segíteni, ahol elakadtam. Emiatt nem is használom
Emiatt a JetAudio-t használom. Ló helyett jó a póni is 
-
törölt tag
válasz
ricshard444
üzenetére
szimplán tompán szólnak a hangszórok! tudom hogy ez egy házi mozi de akkor is! olvastam hogy Asioval sokkal jobb lenne a foobar de beállítanom nem sikerült sajnos

-
törölt tag
válasz
Satyricon
üzenetére
Igen odatekertem! Hangosan szól a mélyláda meg minden de a kis hangfalakkal akkor sem vagyok megelégedve! foobar 2000 használok Xonar D1 hangkarival!
Lehet beállítási gondom van a boobarral kapcsolatban! Tudnál esetleg EQ beállítást küldeni nekem! Találtam neten is de hiába próbálom csiszolgatni nem igazán sikerül
-
Satyricon
addikt
válasz
üzenetére
Ugye ezt most viccnek szántad!
Remélem igen!

Ha mégse, akkor először megkérdezném, hogy: Milyen hangkártyával használod?
Mert ha a Z-5500 megfelelő módon, és minimum egy közép kategóriás hangkártyával van összekötve, akkor a rendszer k...a jól szól! Főleg egy Genius 3600SW-hez hasonlítva!!!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nekem az első 5.1-esem pontosan Genius 3600-volt. Zsír újan vettem, beüzemeltem, és már akkor se nyerte el a tetszésem a hangzása! Azzal állandóan gondok voltak! 1/3 hangerőnél már agyig betorzítottak a hangfalak, meg recsegtek, a mély is csak puffogott! Aztán vettem egy X-Fi elite Pro-t, és arra kötöttem rá. Talán fél fokkal lett jobb a hangzása, de ugyanúgy torzított, és recsegtek a hangszórók! A mély viszont valamivel jobb volt! Szegény erőlködött, próbálta volna magát kiszólni, aztán következő nap felidegesített, és szépen eladtam! Az egyik legjobb ötlet volt, már akkor is tudtam! Am nekem 3 Genius egerem volt, mind a három széria hibás volt! Meg ez a 3600 is Pfff... Szörnyű hangja volt vissza emlékezve is!
Szerk.:
Összefoglalva: Hidd el, jobb ha elfelejted ezt a Genius hangfal rákötést a Z-5500 -ra! Nem egy kategória a két hangcucc! Ha jónak mondható hangkarid van(Minimum Audigy 1, vagy 2, de inkább egy X-Fi Xtreme Music, vagy Xonar DX), akkor szerintem első körben nézd meg a hangfal kábeleket, hogy jól vannak-e a vezeték színei összekötve a mélyhez, ill a szatellitekhez! Ha ez megvan, akkor tegyük fel hogy foobar2000-be hallgatsz zenét, és nem mp3-mat, hanem flac-t. Ha még így sincs jó hangja a cuccnak, akkor vagy valami gebasz van vagy a hangcuccal, vagy a kábelekkel, vagy nem tudom... De aki hallott már Genius 3600-at és Logi Z-5500-at, az nagyon jól tudja, hogy a két hangrendszer között ég és föld a különbség!!!egyébként odatekerted már a loginak úgy Isten igazából? Ha nem akkor tedd meg, és meg fogod hallani, hogy brutális, és szép hangzása van!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy logitech z5500 redszerem!
Kis csipogokkal nagyon nem vagyok megelégedve!
Régi rendszeremből Genius 3600 megmaradtak a hangfalaim. Rá lehet egy az egybe dugni a z5500-ra! vagy nem ajánlott! Nem szeretném elfüstöltetni a rendszerem. -
szimcsi
senior tag
sziasztok,
Ha a mélynyomón tartom a modemünket, mennyire okozhat benne kárt a hangfal a mágnesessége miatt?
Kényelmi szempontból tettem rá, csak most jutott az eszembe, hogy lehet nem jó ötlet?!:S
köszi -
mufi
senior tag
Sziasztok,
koltozkodeskor sajnos nehany hangszorokabelt elhagytam...az erdekelne, hogy milyen kabeleket erdemes venni ehhez a rendszerhez, tovabba tervben van egy X-Fi Titanium HD kartya beszerzese is. Elore is koszonom!
-
Ursache
senior tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Tegnapi 9gag. De ezt magyarban elobb ismertem

-
Satyricon
addikt
Üdv
Hozzáértő, szakik véleménye érdekelne:
Tudom, nem Metal, és főleg nem Black Metal stílusra van kihegyezve a Logi Z-5500... Viszont én szoktam rajta Metalon belül mindent hallgatni. A kérdésem az lenne, ha olyan albumot hallgatok rajta, amin gyárilag sercegéseket/pattogásokat lehet hallani(hangsúlyozom: eredeti cd-kről van szó!) elcsesződhetnek-e a szatellitek, mint pl a rossz minőségű mp3-tól?

Itt van két szám belinkelem, hogy halljátok, miről beszélek: link
vagy
[link] (Hozzáteszem az eredeti is szinte ugyanígy szól, ugyanígy serceg/pattog )Szóval ha ilyen zenét hallgatok eredeti cd-ről, elcsesződhetnek a sercegés/pattogástól a szatellitek?

-
Ursache
senior tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
A podon az üzemórát? Mesélj, kérlek!
-
-
Zé777
tag
válasz
kaboska
üzenetére
Az már akkor majdnem 2010.

Valami tesztelési mód van arra, hogy kiderüljön ha valami bibi van?
Csak hetente - kéthetente volt bekapcsolva 1-1 filmre, de a kisgyerekek miatt akkor se őrült módon. Szóval tényleg olyan mint ha új lenne. (nincs 4 éve, hogy használja, papír megvan, hogy mikor vette, ő az első tulaj)
Egyébként azt sem tudta, hogy mi az a PID, vagy, hogy hol kell keresni. (bár én sem régóta tudom)

Hátha sikerült jó áron jót kifognom.
-
-
Zé777
tag
Sziasztok!
Vettem Vakerán egy ilyen rendszert. Láthatóan tényleg alig használt, szó szerint karcmentes mindene, kijelző gyönyörűen világít, távirányító érintetlen. R948 a száma.
Az eladó 400 plusszos értékelésű, nagyon megbízható fazon ezért nem is merülhetne fel bennem gyanú. (elméletileg)42 ezerért rakta fel, bár gyorsan leütöttem 50ért postával (3000ft) tehát drágának nem mondható azokhoz képest amiket itt az aprón láttam. Sőtt...
PID szám alapján kell számítani valami bibire? Milyen széria ez?
Egyébként ha valakit érdekel 60ért eladó.
Vicceltem!Köszi!
Üdv: Zoli
-
Kefe90
csendes tag
lehet h nem is a tekercs a probléma hanem h direktre van kötve?:S
-
Kefe90
csendes tag
válasz
feketeibiza
üzenetére
Ez rendben is van de eredetit nem igen hiszem h kapok bele legalább is 2 napja keresgélek és eddig semmi.
Küldtek képet is arról a CLARION-os megoldásról.ami nem igazán produkál többet mint amennyi az eredetinek a teljesítménye -
feketeibiza
tag
-
Kefe90
csendes tag
válasz
feketeibiza
üzenetére
Akkor milyen mélynyomót érdemes bele tenni?
Értem: márka, és stb
azzal tisztába vagyok h 25 cm
Valaki tudna nekem írni egy-két fajtát és linket persze józan árakról beszélünk
-
Papa18
tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Értem, számokban?
-
Papa18
tag
Üdv.
Z5500-hoz gyárilag milyen hangszórókábel van, illetve milyet érdemes venni?
Vennem kell mert kevés lesz majd a hossza, csak nem tudom milyet érdemes. -
Kefe90
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja tulajdonosa lettem egy Logitech z-5500 nak. PID : R542
szépen szól, de egy bizonyos hangerő után kb háromnegyednél
érdekes hangot ad a mély.
mintha tekercses lenne :S
Érdeklődni szeretnék hogyha elviszem tekercseltetni akkor megjavulhat-e a probléma és ha igen ,
romolhat -e a mély eredeti "brummogása" vagy bármi más.
észleltem h néha pattan egyet a hang de nem hangosan.
Mennyire "rossz" típus ez ha tényleg rossz?
láttam h valaki csinál "tuningot" is . ez mennyire jó ötlet ? És mi az ami változhat ezek után?válaszotokat előre is köszönöm
-
domesz
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy számomra elég fontos kérésem.
Vettem egy z5500 hangfalszettet de sajnos nincs hozzá távirányító, viszont nekem van itthon egy tanítható.
A kérésem az lenne hogy valaki el tudná nekem küldeni postán az övét? Én lemásolnám és küldeném vissza.Ha valaki tudna segíteni kérem írjon rám.
köszönöm
-
szimcsi
senior tag
Amúgy azért is hoztam fel a témát, mert még régebben amikor nekem semmi problémám nem volt z5500zal, (xp+ audigy2zs), sokszor olvastam hogy sokaknak nem szól pár hangszóró vagy digitalba nem működik, (Win7 alatt) tehát amik most nekem vannak... Csak nem tudom hogy megoldódtak e!?
-
törölt tag
Sziasztok
Valaki le tudná nekem részletesen írni mit kell csinálni (átállítani) a foobar 2000 lejátszón hogy 6ch-ba szóljon az összes hangszóró? Valami Asio-t olvastam de sehogy se akar összejönni nekem

jetaudionál szól az összes hangszóró csak annál nem tudom az EQ olyan jól belőni mint a foobar 2000-nél
-
szimcsi
senior tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
spdif passthrough (dolby/dts digital out) be van jelölve persze...
-
szimcsi
senior tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Igen én is potplayert használom régóta. Egyébként ezzell van a másik problémám a fent említett mellett.
A dolby digital nem jön elő koaxot használva adott filmeknél. -
asr27
tag
válasz
szimcsi
üzenetére
Szia!
Nem kell semmit sem állítgatni a winampon, hanem a hangkártyád driverének a hangkezelőjében kell átállítani a hangot (hangkimenetet) 5.1-re!
Az nem elég, hogy a win7 automatikusan felismeri a hangkártyádat, attól még fel kell teni a hangkártyád driverét, mert másképp nem tudod átállítani a hangot 5.1-re! -
Satyricon
addikt
válasz
szimcsi
üzenetére
Itt az ideje leváltani a winamp-ot! Elmúlt felette az idő! Kb 10-11 éve létezik tőle fényévekkel jobb lejátszó!

Tessék foobar2000-ret használni, vagy ha a térhangzást csíped zenehallgatás közben is, akkor ott a JetAudio. Vagy ami a winampnál is sokkal jobb, az az Aimp!
Szerk.:
Az első kettőt viszont kötelező kipróbálni mindenkinek, aki eddig még nem tette meg!
-
szimcsi
senior tag
válasz
szimcsi
üzenetére
ok közben rájöttem, hogy a lejátszókban kéne átállítani vmit, ha nem tévedek pl winamp (habár nem találok, hol kéne)
Mert ott nem szól mindig, csak 2+sub.
Ha neten nézek vmit pl youtube akkor mindenhol szól.
...csak érdekes, mert annó nem rémlik, hogy winampban bármit is állítgattam... -
szimcsi
senior tag
Sziasztok.
Egyéb okok miatt nem használtam a z5500amat egy darabig, most végre visszatérhettem hozzá, csak Win7 64bites oprendszerrel, a régi audigy 2zs-vel.
Input: Direct beállítással, ahogy régen is használtam, a front left/right hangszórók most nem szólnak.
Van aki hasonló rendszerrel használja és jól működik? gondolom a win7 lehet a hibás (vagy én?!)
Jól vannak összekötve, bedugdosgatva a hangfalak, mert test üzemmódban jól osztja ki a hangokat.
Valami tipp erre?
köszönöm! -
Satyricon
addikt
Üdv srácok
Anno említettem Nektek azt, hogy engem baromira zavar a szatellitek fix helyzete, ha a falra vannak felszerelve. Pár hete elgondolkodtam rajta, mi lenne, ha komolyabban foglalkoznék ezzel a problémával, és tennék érte, hogy kiküszöböljem ezt az általam negatívumnak vélt dolgot.
Így fogtam magam, és csináltam 4db állítható falikonzolt, íme:
Egy kis rövid leírás róla: Fogtam egy 2mm-es acél lemezt, majd ráhelyeztem egy szatellitet, amit aztán körberajzoltam. Aztán flex elő, rajta 1mm-es Berner vágó korong, majd kivágtam mind a négy patkó alakú lapot. Aztán a két elsőnek valóra hegesztettünk faterral becsavarható ajtópántot. Egyik része a falba megy, amit előtte tipliztem, a másik vége a pántnak a patkó alakú lapjára lett hegesztve.
Mivel szeretem a barkácsolással kapcsolatos kihívásokat is, ezért a hátsó szatelliteknek szánt konzolt kicsit bonyolítottam: Két-két ajtópántnak a csavaros szárát úgy hegesztettünk össze faterral, hogy egymásra merőlegesen legyenek a pántok. így oldal irányban, és fe-le lehet őket mozgatni. A pánt "koca" részét satuba fogtam, majd kicsit összenyomtam annyira, hogy szoruljon, ha egymásba teszem. Plusz tekertem rá egy kis sebtapaszt, hogy még véletlenül se fittyenjen le a szatellit, miközben forgatom őket a megfelelő irányba. Ez után matt feketével lefújtam 3 sorral, és kész is lett.Észrevétel: Szerintem jobb lett a hangzás, ami főleg filmnézés közben mutatkozik meg. Ugyanis mostmár be tudom őket úgy lőni, hogy arra a pontra sugározza a hangot, ahol pont vagyok. Tegnap is elkértem havertól az eredeti Blue Ray-es Die Hard 5-öt,mondom letesztelem, mit dob a rendszer ezzel a megoldással. Hát halljátok... Az állam majd le esett, annyira jó hangzása lett a rendszernek!
Igaz még nincs teljesen kész minden, mert javítófestékkel le kell kenni a lyukak környékét, plusz a kábelcsatornát is fel kell f.szántosul tenni, ami szintén le lesz kenve falszínre. Szóval a képen látható állapot még csak a béta verziós megoldás. 
Zenét még nem igazán hallgattam a konzol felszerelése óta, de szerintem ott is javult valamivel a térhangzás.
Szerk.:
Aki szeret barkácsolni, annak ajánlom figyelmébe a mod-ot.
-
APC ADAM
tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Köszönöm

Nem tudom ez mikori
De a srác azt mondta 1 éve használja és ő bontotta ki.
Társas házban lakik szóval nem verette neki.
De nekem úgy tűnik hogy az előzőnek szebb volt a méllye, de lehet hogy csak kell neki pár nap aktívabb használat és ezis szebben fog szólni mint az előzőm.
Tehát hogyan is kell értelmezni azt a PID kódot?Viszont arra gondoltam hogy megcsináltatom a régi ládát ha az a rossz és összekötöm a kettőt.
Valahol láttam Ilyen Y kábelt de nem találom.
Nem tudja valaki hol lehet ilyet venni? -
APC ADAM
tag
Hali!
Nekem csupán annyi lenne a kérdésem hogy van,volt 1 Z5500 szettem
(PID R007)Amúgy ez a számsor mit takar pontosan??
De pár napja elkezdett pattogni mint ha bakelit lemezről szólna, utána pedig úgy elkezdett zúgni mint 1 Trafóház az utcán.
2 napig nem használtam de kiváncsi voltam még mindig ezt csinálja e és nem.
Bekapcsoltam és jó volt kb 2 percig...
A lényeg hogy vettem 1 másik szettet(Z5500) de annak a PID száma 608.
A magas sugárzókat is cseréljem le vagy elég a ládát és a vezérlőt?
Köszi a választ előre is
-
-
Satyricon
addikt
Srácok
Adott egy T-home-os beltéri(lásd: lentebb), ami össze van kötve a Z-5500-zal. Az lenne a kérdésem, hogy lehet azt megoldani, hogy a 2.0-t felkeverje a Z 5.1-be úgy, hogy sorroundokból ne az elmosódott sercegős-torz hang jöjjön ki, hanem normálisan, az adott körülményekhez képest tisztán szólaljon meg. Optikai kábellel és rca-jack csatival is össze van kötve. A piros-fehér rca a beltéribe, a jack vége pedig az soundtouch oldalába van bedugva. Már mindenhogy próbáltam állítgatni a hangzást, 6ch, PL II, Stereox2, de csak az utóbbinál szólal meg tisztán a sorround. Viszont akkor nincs mély, és center sem. Állítottam az ST hátulján azt a kis kapcsolót, de az sem vezetett eredményre. Sőt. A beltéri beállításoknál is állítgattam a hangzást sztereoról térhangzásra, de nem jártam sikerrel. Mivel van a beltérin optikai csatinak való hely, úgy gondoltam a Z megfelelően fogja felkeverni a 2.0-s hangot 5.1-re.
Van valakinek ötlete, mit lehet még tenni? Ha kell, veszek csatlakozó átalakítót hozzá, vagy bármit, csak lehetőleg szóljon az összes hangfal!
Szóval ilyen a beltéri hátulja:

Várom a válaszokat

-
Satyricon
addikt
válasz
Darko_addict
üzenetére
Hali
Lehet írták már előttem, csak elkerülte a figyelmem. Általában szokott lenni újabb tápokon is ilyen csati, és tényleg szüksége van ilyen floppy táp csatira a karinak. ugyanúgy, mint az Elite Pro-mnak. Egyszer véletlenül nem dugtam rá ezt a csatit, mikor bütyköltem a gépet(az akkori problémás vízhűtéses cuccom elvette a figyelmem). És egyszerűen nem esett le, mi a francért nem szól a kari!
Feltettem 1 csomó drivert, ki be húzigáltam mindenféle csatit, még a karit is kivettem, de még akkor se esett le, mi a francért nem szól. Majd 1x hajnalba fél álomba beugrott, hogy én barom! Nem tettem vissza a tápcsatit!
Gyorsan felpattantam, megnéztem és tényleg az volt a baj. Rádugtam, újratettem a drivert biztonság kedvéért, és láss csodát, gyönyörűen szólt!Üdv
Csabi facebookról

-
ricshard444
veterán
válasz
Darko_addict
üzenetére
Ennyiből alaplapi venti tápcsatit sem láttál még, amivel teli vannak a 2014-s alaplapok

Nem a méret számít, hanem a feladata. -
Darko_addict
őstag
Mikor nekem valaki tápcsatlakozóról beszél, nem egy ventilátorhoz való (méretű) csatlakozót keresek.
Sajnálom, tudattalan voltam és nem hallottam korábban arról, hogy néhány amperrel több kell neki, mint amit az alaplap tud szolgáltatni.
Ja és bocsi azért is, hogy 2003 óta nincs floppy-m és nem ismertem fel AZONNAL, hogy milyen a csatlakozója.
-
Papa18
tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Nekem nincs dx-em, nem is volt, de minden képen a neten felismerhető a táp helye.
Annyi hogy floppy tápcsatlakozónak nézem innen.
Ja és ottvan a kártya végén az a fehér 4 tűs.
Eléggé nehéz nem észrevenni. -
bzoley
veterán
válasz
Darko_addict
üzenetére
Nincs ebben semmi újdonság, a Xonarok megjelenése óta mindenki tudja. Pont.
Persze te simán tudod állítani az ellenkezőjét anélkül, hogy tudnád. -
Darko_addict
őstag
válasz
bzoley
üzenetére
Mert nem szoktam mindent elhinni első hallásra, és szeretek magam utánajárni a dolgoknak, ha valami újdonságot hallok. Pont.
(PCIe x1 slot is limited to 0.5A current on +12V power supply. Our PCI Express audio card uses many high-quality discrete DACs, ADC and lots of OPAs. +12V 500mA alone on PCIe x1 slot is not enough to support such high-fidelity analog hardware design. Therefore, external power is required to ensure proper operation of this sound card. Please connect the 4-pin Berg floppy connector (+5 V and +12 V) to the connector on this audio card.)
-
bzoley
veterán
válasz
Darko_addict
üzenetére
Minek neked még plusz kép is? Ha azt mondják hogy kell, akkor kell. Márpedig kell a DX-re, és a D2X-re is. Többit nem tudom, nekem csak ezek vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27% - MSI MAG Coreliquid I240 AIO Vízhűtés!
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- iPhone 16 Pro Max 156GB Fekete Titán - 27% ÁFA (0397)
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- 228 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

már megijedtem.

Az EQ-hoz nem nyúltam, szerintem nem is fontos.
Emiatt a JetAudio-t használom. Ló helyett jó a póni is 
Remélem igen! ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Vicceltem!

Feltettem 1 csomó drivert, ki be húzigáltam mindenféle csatit, még a karit is kivettem, de még akkor se esett le, mi a francért nem szól. Majd 1x hajnalba fél álomba beugrott, hogy én barom! Nem tettem vissza a tápcsatit!