Hirdetés
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- VoLTE/VoWiFi
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kleroo
veterán
válasz
Satyricon
üzenetére
Autó vs útfelület
Autó=zene minőség
Útfelület=lejátszóSzar úton(Románia like kráteres fél-földút) mindegy,hogy F Astrád van, vagy Lexusod ígyis úgyis felrázza a gyomrod,nem tudod kihasználni a jobb kocsi erényeit. Széles nagy gumi,szuper futómű,erős motor,ect
Ezt viszont rögtön megérzed ha a német autópályán suhansz vele.Tökéletes útfelületen pedig a legjobb és a nonplusultra legjobb kocsi között is megérzed a különbséget.
-
Turbolada II
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Miért szar egy Sennheiser Orpheuson akár egy egyszerű audió CD is? A válasz ugyanaz.
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Fúú de baromi rég írtam ide a topicba...

Ez a kérdés sokszor bennem volt tudat alatt, de még sose jutottam el oda, hogy megkérdezzem Tőletek:
Miért van az, hogy a Z-5500-on a 128-320 kb/s-os zenéket szörnyű minőségben halljuk vissza, viszont egy olcsóbb 5.1-es cuccon, vagy egy mini hifin, esetemben Panasonic SC AK 410 is szépen szól az ótvar minőségű mp3?

Szóval a kérdés: Miért ilyen "kényes" a Z-5500?

-
kaboska
aktív tag
-
ogreee
csendes tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Lehet a hibára valamilyen megoldást találni?
-
ogreee
csendes tag
Hali!
Jó pár éve megvan a hangfalszett.
Létezik szerintetek olyan hogy elszáll a 5.1 ill dts kodek benne? -
kaboska
aktív tag
válasz
angelus1986
üzenetére
Hát az valószínű hogy meg adta magát!
Valami el szált benne.
-
angelus1986
csendes tag
HELP fórum társaim!
Újonc vagyok igaz, de segítségeteket kérném.
A soundtouchom teljesen meghülyült: betűk helyett a karakterkijelző téglalapocskák teljes fényerőben égnek, ezért csak felülről olvasható, illetve ha hangerőt akarok ráadni teljesen lefagy és magától kikapcs.
Majd bekapcs és a betűk eltűntek csak világít, megint kikapcsol magától egy-két perc után. Agybajt kapok az egésztől, semmilyen bemenetre nem reagál No digital data felírat díszeleg ha éppen olvasható vmi.
Ha vkinek bármi ötlete van kérem írjon rám! -
mijos
senior tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Igen sajnos drága a logitech webshopja.... Én pl. árgépen rákerestem, hogy mennyibe kerül a Z906 és már 78 ezer forinttól megvásárolható. Ezzel ellentétben logitech oldalán 120 ezer ft.

-
dAnky
aktív tag
Sracok nincs valakinek logitech kuppon kodja?
-
gab1ka
senior tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Arra amire való arra tökéletesen megfelel.Egy PC mellé nem mindenki áldoz százezreket, hogy az agyontömörített netről letöltött AC3-as codec "szebben" szóljon.Jobb mindig van, 100e alatt kompakt rendszernek azért ez bőven elég, pláne az ilyen Genius baromságok mellett..
-
Henker2
addikt
válasz
Turbolada II
üzenetére
Hogy valami szóljon jó volt ez is bőven! Egyébként szerintem az volt a gáz, hogy full hangerőre volt tekerve az 5500 és egy mikrofont akartunk csatlakoztatni a laptophoz amiről ment a zene, és hirtelen begerjedt az egész hóbelebanc. Szóval szerintem akkor ment ki a center. De mondjuk csak a center sugárzó volt rákötve a ládára.
Így is elég gáz mondjuk
-
Henker2
addikt
Üdv! Tegnap volt nálunk egy buli és az 5500-as szettemből kivittem zenélni a bass ládát + a center hangszórót. Sajna úgy néz ki, hogy elszállt a centerem. Mivel már nem garis a cucc /hogy is lenne már/ a logitech-hez igy szerintem felesleges fordulnom ez ügyben.
Kérdésem, hogy javítható-e illetve ti mit tudnátok tanácsolni?
-
gab1ka
senior tag
Üdv!
Boldog tulaja vagyok egy Z-5500-as szettnek jelenleg,viszont nemsokára sajnos eladásra kell bocsájtanom..A PID számról érdeklődnék.Az enyémen egy R047 jelzés található.Ez az eddig olvasottak alapján a 2010-es év 47. heti gyártásra utal?
-
mijos
senior tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Azért akarom lecserélni, mert a Z5500 hibás és már nincs rá garancia, a közelben nincs ki megjavítaná, pestre felvinni azért hogy tízezreket ráköltsek - nem éri meg. Ha vennék egy Z906-ot, ami lehet nem szól ugyanolyan jól, de legalább lenne 2 év garival rendelkező hangcuccom.
-
Papa18
tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Lehet rajságból, hogy újabb, csak mikor egymás mellett vannak akkor jön a koppanás.
-
mijos
senior tag
Hol tudnám a legolcsóbban megvásárolni a Z906-ot?
UI.: eladó lenne Z-5500 hangfalszettem, akit érdekel privátban keressen meg!

-
Turbolada II
őstag
válasz
soldierboy
üzenetére
Végfok lehet,kb. 10K-ból javítható.
-
soldierboy
tag
Sziasztok!
Segítség kéne. Kicsit meglett hajtva a jó pár éves Logitech G51-es hangrendszer, és a néhány hónapja már amúgy is néha sistergő kettő hangfal elszállt. Mi lehet a probléma, milyen javítást érdemes végeztetni, kinél-hol-mennyiért?

Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!
-
masterminds
csendes tag
-
oPalRx7
aktív tag
válasz
Ursache
üzenetére
Szóval a Xonar-t én így állítom be.
Ami a lényeg: a xonar "analógként" állítja elő a hangot, viszont a pcm jelfolyamot tükrözi, és elküldi az optikai kimeneten is.
mivel az analóg folyamatos, így a pcm se kerül inicializálatlan állapotba (folyamatosan DDigital a kijelzés)a realteknél a trükk (már emlékezetből írom, mert az az alaplapom már nincs meg... 790x-ud4p jó kis lap volt amúgy
)a realtek hangkártyájának van egy spdif bemenete is, ami ugye zéró zajt jelent. egyszer beállítom a hangkimenetet a win-ben hogy legyen dd live 5.1, és beállítom hogy pro-logic is használva legyen, majd beállítok a spdif bemenetre egy figyelést.
igazából a figyelés egy bármilyen analóg bemenet is lehet (pl mikrofon) de akkor folyamatosan hallani fogod az adott bemenet jelét (pl miksi esetén visszhang)
-
Gabesz357
csendes tag
Sziasztok. Légyszíves valaki segítsen! Nem kapcsol be a rendszer egyáltalán. Levettem áram alól vártam pár másodpercet, visszadugtam kivillant az ST piros bekapcs gombja de pár másodperc múlva el is aludt. Ezt eljátszotta párszor, de utoljára rendesen be tudtam indítani finoman elindítottam rajta egy zenét és mint akitől elvették volna az áramot. Az ST kialudt mint egy gyertya de nem pukkant nem durrant semmi, és azóta még csak be sem tudom kapcsolni. Ezután még egy olyan volt hogy az ST kijelzőpaneljén mind a 2 sor világított háttérvilágítás nélkül és ennyi. Darabokra szedtem körbenéztem mindent nem látni sehol égés nyomot vagy sülést, biztosítékja rendben van. Halvány gőzöm nincs mi lehet a baja :S. Valakinek valami ötlet? Előre is köszönöm

-
-
oPalRx7
aktív tag
válasz
FireShadow
üzenetére
több hangkártyaprogramot be lehet trükközni úgy, hogy folyamat adjon adatot
én a xonard1 és realtek integráltra is tudok megoldást. -
válasz
Askformore
üzenetére
Ha a film 5.1 akkor lehet, mert a tv nem biztos hogy 5.1et is kiad, nekem pl 2.0t csinal belöle ha ugyanezt csinálom.
-
Askformore
senior tag
Sziasztok! Lehet hogy hülye kérdés: ha egy Z5500-at rádugok optikai kábellel egy lcd tc-re, a tv-t pedig hdmi-vel laptopra, és úgy nézek filmet, akkor veszítek a hangzásból? Köszi előre is!
-
Intruder A 6
aktív tag
Én most vettem Asus Xonar D2X-et, egy X-fi Fatal1ty Pro Gamert váltott le, és és föld a különbség.
-
Papa18
tag
Üdv.
Én xtreme gamerrel használom a rendszert, és tökéletes analógon. -
Turbolada II
őstag
válasz
FireShadow
üzenetére
Az alaplapi ótvarnál lehet jobb a digitális, de egy normális hangkártyát meg sem közelít.
-
ricshard444
veterán
válasz
FireShadow
üzenetére
Kinek mi a tapasztalata..

-
válasz
ricshard444
üzenetére
Én nekem úgy tünik a digitálison szól ezerszer jobban, az analóg valami halk valami oylan mintha de-esser-t rátoltam volna a zenékre az sz-ek nem sziszegnek nagyon rossz. Meg így legalább 3 kábellel kevesebb. Egy hátránya van csak hogy a rövid hangokat nem lehet hallani ha nem megy valami zene a háttérben mert annyi idő alatt nem fogja fel a z5500 hogy van digital data. Asus maximus v gene hangkartyajaval.
-
Freezee
senior tag
Sziasztok,
Eladnám a Z5500-am mert már lassan 1 éve be sem kapcsoltam mióta elköltöztem. Viszont nem tudom milyen árban mozognak mostanság. Szerintetek mennyiért lehetne eladni?
Köszi
-
kristofsk8
csendes tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Köszi!
-
ricshard444
veterán
válasz
kristofsk8
üzenetére
Én X-Fi Xtreme Music-ról váltottam, ami nem sokkal marad le az általad említett karitól.
Tapasztalatom az az, hogy:
Sokkal tisztább, dinamikusabb, nem mosódik össze a zene és a mély nagy hangerőnél. Max hangerőn teljesen más élmény, nem a mély veszi át az uralmat a hangzás felett, mint Creative-nál, mert az borzalmas volt sokszor. Asusos-al Üt vagy ráz ahogy kell, de nem búg.
Játék az már nehéz kérdés, térhangzásban kb egál, nem lehet igazán egymáshoz hasonlítani itt őket, mert teljesen máshogy kezeli a játékokat. Talán itt jobb volt a X-FI ha nagyon fülelsz.
A Uni Xonar driver-t javaslom majd hozzá, mert akárhogy hallgattam, sokkal több a mély mint az alap szoftverrel
-
kristofsk8
csendes tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Értem , és milyen hangkarit javasolsz?
Ami tönkrement az egy xf-i Fat. Pro Gamer volt és nem volt rá panaszom, kivéve zenehalgatásnál,
de lehet kipróbálom ezt az Asus Xonar Dx-et! -
ricshard444
veterán
válasz
kristofsk8
üzenetére
Analóg, sokkal dinamikusabb, jobb, szebb lesz
-
kristofsk8
csendes tag
Hali!
Most hogy tönkrement a hangkarim lenne egy kérdésem!
1. Vegyek egy új hangkarit megint (Asus Xenor DX) 3 analogl KÁBEL bemenettel (6 ch direct)
vagy
2. Használjam az alaplapi coax digitális kimenetelt ne költsek el feleslegesen 18 k-t és úgy
csatlakoztassam a Z-5500- ashoz?A z-5500 használom zene , játék, kis videok (youtube, gametrailers) nézegetésére!!
Köszi!
-
zitromz
tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
hát igen,bárcsak minden magyar szinkron elérhető lenne ilyen minőségekben

filmtől,soritól teszem majd függővé stereo(x2)-ben ugyan szebben csilingel,PLIIben viszont nagyobb a kakaó.. nem lehet ezt így előre eldönteni
még annyit kérdeznék h érdemes 24 bitesre állítani a windowsban a bitmélységet? Vagy hagyja m 16oson?

-
Turbolada II
őstag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Barkácsolós kedvűeknek műgyanta.

-
Draken
őstag
Csak az egyik hátsó serceg vagy búg, igaz, egy régi audigy 2 zs hangkarival, az alaplapival szörnyűn szól, már próbáltam régebben, de majd teszek még egy próbát
-
Darko_addict
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Gondolom nem sok tennivaló van/lehet vele akkor. :-/
Köszönöm!
-
Turbolada II
őstag
válasz
Darko_addict
üzenetére
A hűtőborda melletti csatlakozók zörögnek.
-
Darko_addict
őstag
Én meg azon kaptam magam, hogy vibrálni hallok valamit a szubládából.

Olyan, mintha bizonyos frekvencián berezegne az ablak vagy a vitrin, vagy bármi üveges, műanyagos dolog, csak ez éppen belülről jön.Hmm?

-
Draken
őstag
Sziasztok!
Sajnos valami probléma történt az egyik hátsó hangszóróval, bizonyos hangtartományban serceg, leginkább filmeknél, amikor valamilyen "zúgó" hang megy a háttérben. Nem tudom sajnos, mit kezdhetnék vele, esetleg valakivel meg lehetne-e nézetni és orvosolni a problémát vagy lehet kapni különálló hangfalat? Sajnos a garancia már elég rég lejárt. Köszi előre is!
-
-
kaboska
aktív tag
válasz
Turbolada II
üzenetére

-
zitromz
tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Mivel ajánlanád akkor?
Ursache: köszi a véleményt
-
zitromz
tag
Hali,
AC3as 2.0-hoz használjam a Logi saját PLIIes Movie dekóderét?
Jobban szól vele?
Előre is kösz a segítséget!
-
-
Ursache
senior tag
válasz
FireShadow
üzenetére
Ja varj varj. Tehat az ST-n muteolod? Nem gepen? Huzd ki a toslink kabelt, ugy is?
-
válasz
Ursache
üzenetére
Hat en nem tudom de akkor is van ha ki van huzva a gép és z5500on lemuteolom.
Hangosabb ugy mint mikor sima csönd van.A gép ugy muteol hogy az optikain megszünteti a fényt = mintha kihuznam a z5500ból. És a zugás ekkor jelentkezik. Tehát ha a gép (optikai kabel) be van dugva és az nincs muteolva akkor van 'nyugi'

-
Ursache
senior tag
válasz
FireShadow
üzenetére
Ez eleg erdekes es buta szituacio, van nekem egy legalabb ennyire buta es erdekes nullhipotezisem: amikor muteolod akkor lehet kuld egy olyan adatfolyamot a kartyat hogy most kuss legyen "kussstream" csak ezzel nem tud mit kezdeni (nem tudja ertelemezni) az ST es feldolgozza (megszolal)?
-
Digitális optikai kimenettel használom a gépre kötve, és mikor lemutolom a windowsban a kimentet halk búgás hallatszik mintha egy ürhajon ülnék. Ha un-muteolom eltünik. Ha 0-ra veszem a hangot és nem muteolok akkor nem búg. Mi lehet ez? A hangkartya az ASUS maximus V gene alaplapi integralt de eleg jo mert izolalva van az alaplap többi részétől.
Akkor is hallatszik, ha kihúzok mindent a z-5500ból. Mind2 esetben no digital data-t ir a kijelző amúgy.
-
Ursache
senior tag
válasz
kristofsk8
üzenetére
Próbáld ki másik konnektorban, másik fogyasztókkal.
-
kristofsk8
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám a Z5500 hangfalammal. Két nappal ezelőtt k*rva nagy vihar volt és végig be volt kapcsolva a hangfalam a számítógépemmel együtt ( konnektor le van védve áramkicsapódástól).
Egyszer csak azt vettem észre egy nagyon közeli villámcsapástól hirtelen elkezdett búgni a center és a két hátsó hangfalam. Szoftvert azt újraraktam a creative xfi fatality hangkártyámon, de ugyan úgy megy a zúgás. Ha az segít csak akkor erősödik fel a zúgás ha a panelon a hangerőt növelem, és ha átrakom a chanelt akármire (stereo, prologic) akkor nincs zúgás, csak direct 6 chanelen!Szerintetek mi lehet a probléma én a panelra gyanakszom?
Egyáltalán kihez tudnék fordulni aki ért az ilyesmihez, mert ez nem egy egyszerű hangfal!Előre is köszi

-
mijos
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Elvileg végfok mehetett ki... a vezérlő jól működik, javítva is volt...
-
Darko_addict
őstag
Én elmentettem a profilját még réges régen, azzal a címmel, hogy ért ezekhez és szereli is őket: [soresi]
-
Ramachandra
csendes tag
-
mijos
senior tag
Segítségért fordulnék hozzátok. Meg szeretném javíttatni a kicsikémet. A probléma a következő amit a hirdetésemben már le is írtam: Az erősítővel van baj, és a bal hátsó nem jó. Bármelyik hangfalat kötöm rá, egyik se szól rajta rendesen, picit zúg, recseg. A hangfalaknak semmi baja.
A környéken nem találtam embert aki javítani, de továbbra is keresek.
1. Ha szétszedném akkor szemmel láthatóan látnám, hogy mi baja? - csak hogy könnyebb legyen javítást intézni.
2. így mennyit érhet? 5 épp hangszóró, 1 hibás erősítő, 1 jó vezérlő. -
Telda
addikt
válasz
Darko_addict
üzenetére
Asus van, de ez jó ötlet, majd lenémítom
. -
Darko_addict
őstag
Szoftveresen még le tudod halkítani.
Nem tudom, hogy integráltad van, vagy egyebed, de Creative-nál biztos lehet.Tesóm szobájában sincs még helye az 5.1-nek, így a Front és a Rear egymás mellett van az asztalon és sztereoban használja, így a hangok nem jönnek össze vissza legalább és az arcába is elég hangerőt kap.

-
Telda
addikt
válasz
Darko_addict
üzenetére
A hátsó kettőt egyszerűen nem tudom hova rakni, falat nem akarom kifúrni, a földre meg nem rakom.
Hát akkor max rákötöm és hátsó kettőt rárakom a mélyláda tetejére. -
tompi113
csendes tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat, valóban, az itt olvasottak alapján nem gyözött meg a Z906...
Z906 - gyenge teljesítmény , Z5500 - ki tudja mikor döglik be
Nincs jó megoldás, úgy tünik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó tápegység 500 watt kapacitással - Cooler Master RS-500-ACAB-B1
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- 2K Gamer PC - Ryzen 7 5700 / RTX 5060 Ti / B550M / 32GB RAM 3600MHz / 1TB SSD / 650W Silver
- HP EliteBook 850 G6 15,6" i7 -8665u, 16GB RAM, Radeon X550 2GB, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt RTX 4060 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 6S Plus 32GB Rose Gold Karcmentes állapot 100% akkumulátor
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)