- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tiger.
nagyúr
válasz
szika87 #13286 üzenetére
Ezt cáfolom, nekem mind a 2 rendszer van, és lehet, hogy csak azért de a minap csak egy mp3-lejátszó volt a gigan és brutális volt igaz elég nagy szobában, kis szobában nem remekelt. Azt ne felejtsd el hogy egy 3 tekercses 210w mély van benne, Bash rendszerű pioner erősítő, ha jól tudom a z5500-ba 188w van.
-
FireShadow
senior tag
válasz
szika87 #13270 üzenetére
Életkortól is függ. Az idősebbek a magas frekiket kevésbé hallják, nekik "jobban tetszhet" egy olyan ahol a jobboldaliak feljebb vannak húzva. Aztán van egy eredeti freq responsea magának a hangadónak, pl füleseknél teszteknél be szokták mérni és akkor látod hogy az igazi flathez képest hol gyenge vagy erős, "hivatalosan". Ezek korrigálására mindenképp hasznos lehet az EQ.
Ha optikain vagy a másik digitálison mindent jól csinálsz akkor a filmeknek még a hangerejét se kéne tudjad állitani szoftveresen az SPDIF miatt, ha AC3/DTS a film, egy az egybe kellene kimenjen optikain. Ha nem az, és túl új a formátum, akkor meg realtime encoding AC3-ba (DTS-be nem ment nekem). Ezeknél szerintem nem érhető el hogy még filtert is rá tudj engedni.
-
Satyricon
addikt
válasz
szika87 #13266 üzenetére
Szerintem ne cseszd szét a Z5500-at sz*ros eq beállításokkal. Nap mint nap találkozok a munkahelyemen olyan vásárlókkal, akik szórakoznak az EQ-val, és odatekerik a hangerőt a hangrendszerüknek. Aztán csodálkoznak, hogy szétment a hangszóró meg torzul szól az egész...
Helyette töltsd le a foobar2000-ret, és nem fogsz benne csalódni, főleg, ha veszteségmentes tömörítést használsz.
Egyébként nagyon jól okosítható a lejátszó, biztos találni fogsz magadnak megfelelő beállítást, amivel nem cseszed szét a Z5500-at!
-
Satyricon
addikt
-
Darko_addict
őstag
válasz
szika87 #12908 üzenetére
Igen, szinte biztos, bár nekem az speciel nem tetszett, sosem használtam. Játékoknál lehet, hogy hasznos, de nem vagyok a kapcsolgatós fajta. Inkább leadok az igényeimből, de a legtöbb esetben azonos beállítás mellett nézek/hallgatok mindent.
Ha megunod a Prelude kártyád hangját, érdemes kipróbálnod moddolt drivert. Én régóta azt használok.
-
válasz
szika87 #12903 üzenetére
X-Fi Xtreme Music, nem valami drága cucc, de a lényeget meghallottam, hogy milyen is a X-Fi. A 2ZS is pont ilyen volt, csak ott tompább volt minden.
Nem, mert nem támogatja a DTS-t a DX, ami most van. Alaplapi hangkártya hackelt driverrel tudja, de nem szól olyan jól, mint a DX analógról, egyszerűen eltűnnek a mélyek és kicsit üres az egész hangzás. Viszont a térhangzás jobb, ahogy X-Fi-vel is, ez a Xonar legnagyobb bakija.
-
-
válasz
szika87 #12899 üzenetére
A X-Fi szerintem kegyetlenül színezi és középtartomány nem igen van a hangzásában. Ellenben játékok alatt általában ütősebb a végkifejlet. Filmek alatt az volt a bajom vele, hogy nagy hangerőn annyi mélyt adott, hogy torzult az egész és csak remegtette a házat, míg Xonar alatt nincs ilyen, akkor üt, amikor kell. Utóbbi és a zenék miatt cseréltem végül Xonar-ra.
-
szika87
aktív tag
válasz
szika87 #12748 üzenetére
Időközben rájöttem hogy butaságot kérdeztem, már megoldottam hogy számítógépen összekötöttem analogon a hangkártyához,a tvmen pedig van digitális kimenet amiről nem tudtam így azt megoldottam egy optikai kábellel.
Esetleg annyi kérdésem lenne hogy lenne e érdemi változás ha a jelenlegi Asus Xonar D1-et lecserélném egy D2-re?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 13 Midnight -128gb-90% akku- 2026.10. garancia
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Szép! DELL PRECISION 7740 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" XEON E-2286M 32/1TB RTX 5000 16GB! UHD 4K
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest