Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- CES 2026: Az állásodba kerülhet az egészséged
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Trifold, Pebble, Bosch, AI, AI, meg AI - CES 0. nap
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tiger.
nagyúr
válasz
szika87
üzenetére
Ezt cáfolom, nekem mind a 2 rendszer van, és lehet, hogy csak azért de a minap csak egy mp3-lejátszó volt a gigan és brutális volt igaz elég nagy szobában, kis szobában nem remekelt. Azt ne felejtsd el hogy egy 3 tekercses 210w mély van benne, Bash rendszerű pioner erősítő, ha jól tudom a z5500-ba 188w van.
-
FireShadow
senior tag
válasz
szika87
üzenetére
Életkortól is függ. Az idősebbek a magas frekiket kevésbé hallják, nekik "jobban tetszhet" egy olyan ahol a jobboldaliak feljebb vannak húzva. Aztán van egy eredeti freq responsea magának a hangadónak, pl füleseknél teszteknél be szokták mérni és akkor látod hogy az igazi flathez képest hol gyenge vagy erős, "hivatalosan". Ezek korrigálására mindenképp hasznos lehet az EQ.
Ha optikain vagy a másik digitálison mindent jól csinálsz akkor a filmeknek még a hangerejét se kéne tudjad állitani szoftveresen az SPDIF miatt, ha AC3/DTS a film, egy az egybe kellene kimenjen optikain. Ha nem az, és túl új a formátum, akkor meg realtime encoding AC3-ba (DTS-be nem ment nekem). Ezeknél szerintem nem érhető el hogy még filtert is rá tudj engedni.
-
Satyricon
addikt
válasz
szika87
üzenetére
Szerintem ne cseszd szét a Z5500-at sz*ros eq beállításokkal. Nap mint nap találkozok a munkahelyemen olyan vásárlókkal, akik szórakoznak az EQ-val, és odatekerik a hangerőt a hangrendszerüknek. Aztán csodálkoznak, hogy szétment a hangszóró meg torzul szól az egész...
Helyette töltsd le a foobar2000-ret, és nem fogsz benne csalódni, főleg, ha veszteségmentes tömörítést használsz.
Egyébként nagyon jól okosítható a lejátszó, biztos találni fogsz magadnak megfelelő beállítást, amivel nem cseszed szét a Z5500-at!
-
Satyricon
addikt
-
Darko_addict
őstag
válasz
szika87
üzenetére
Igen, szinte biztos, bár nekem az speciel nem tetszett, sosem használtam. Játékoknál lehet, hogy hasznos, de nem vagyok a kapcsolgatós fajta. Inkább leadok az igényeimből, de a legtöbb esetben azonos beállítás mellett nézek/hallgatok mindent.
Ha megunod a Prelude kártyád hangját, érdemes kipróbálnod moddolt drivert. Én régóta azt használok.
-
ricshard444
veterán
válasz
szika87
üzenetére
X-Fi Xtreme Music, nem valami drága cucc, de a lényeget meghallottam, hogy milyen is a X-Fi. A 2ZS is pont ilyen volt, csak ott tompább volt minden.
Nem, mert nem támogatja a DTS-t a DX, ami most van. Alaplapi hangkártya hackelt driverrel tudja, de nem szól olyan jól, mint a DX analógról, egyszerűen eltűnnek a mélyek és kicsit üres az egész hangzás. Viszont a térhangzás jobb, ahogy X-Fi-vel is, ez a Xonar legnagyobb bakija.
-
ricshard444
veterán
válasz
szika87
üzenetére
A X-Fi szerintem kegyetlenül színezi és középtartomány nem igen van a hangzásában. Ellenben játékok alatt általában ütősebb a végkifejlet. Filmek alatt az volt a bajom vele, hogy nagy hangerőn annyi mélyt adott, hogy torzult az egész és csak remegtette a házat, míg Xonar alatt nincs ilyen, akkor üt, amikor kell. Utóbbi és a zenék miatt cseréltem végül Xonar-ra.
-
szika87
aktív tag
válasz
szika87
üzenetére
Időközben rájöttem hogy butaságot kérdeztem, már megoldottam hogy számítógépen összekötöttem analogon a hangkártyához,a tvmen pedig van digitális kimenet amiről nem tudtam így azt megoldottam egy optikai kábellel.
Esetleg annyi kérdésem lenne hogy lenne e érdemi változás ha a jelenlegi Asus Xonar D1-et lecserélném egy D2-re?
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Remélem, hamarosan jön egy TOSLinkes lejátszó és kipróbálhatom, hogy az új kábel vagy a csatlakozó a szar a Z-n.

problem megoldva!

De szerintem nem lesz semmi én is jópárszor a hosszabbítót kapcsoltam le...