- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMI911
senior tag
Nem fog frissülni, mert a 17.x sorozatban az LTS alap változatlan. Fenyő leírta hogy lehet kicserélni, de ezzel nem induló X-et is el tudsz érni, és ha nem tudod hogyan javítsd meg, akkor nem éri meg vele szórakozni, majd fél év múlva jön a 18-as, abban már lesz új X, mesa verzió.
-
kislaci
senior tag
Radeon Hd 7660D integrált
laci@lacipc ~ $ sudo apt-get install xserver-xorg
[sudo] password for laci:
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
xserver-xorg már a legújabb verzió.
A következő csomagok automatikusan lettek telepítve, és már nincs rájuk szükség:
libetpan15 libgldi3
Ezeket az „apt-get autoremove” paranccsal törölheti.
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 33 nem frissített.
laci@lacipc ~ $ sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
laci@lacipc ~ $ ^C
laci@lacipc ~ $ -
-
KAMI911
senior tag
Kicsit elmentek a stabilitás irányába, ami szerintem nem baj, ha meg bütykölni akarsz, ki tudsz próbálni új kernelt és új X-et is:
ii linux-image-generic-lts-vivid 3.19.0.31.18 amd64 Generic Linux kernel image
ii xserver-xorg-core-lts-utopic 2:1.16.0-1ubuntu1.2~trusty2 amd64 Xorg X server - core server
ii mesa-vdpau-drivers-lts-utopic:amd64 10.3.2-0ubuntu1~trusty2 amd64 Mesa VDPAU video acceleration driversSzóval lehet játszani, aki akar, de nem minig egyértelmű, hogyan lesz stabil a rendszered. Szerintem jó ez az új elgondolás, LTS-re építeni, aki akar az meg úgyis bütykölhet - az Ubuntunak hála
-
Nem is neked írtam ezt a lehetőséget!
Ettől még egyre több helyen olvasom, hogy ez gond.(lehet, hogy a Mesa fejlesztő/integrátor lelépett) Remélem a következő verzióban már odafigyelnek ezekre, mert épp a Mint az, amit azok használnának, akiknek ezek a dolgok még kínaiak. Nekem is azért volt jó az első időkben, mert csak telepíteni kellett és minden működött!
-
-
Syl
nagyúr
Az hogy a BIOS-hoz van köze, azt eddig is tudtam. De azt honnan tudom milyen módban megy a gépem? Egyáltalán hol van az a BIOS kapcsoló ami ezt intézi?
Meg ha csak annyi a különbség, hogy milyen a partíciós tábla, akkor szerintem az hogy az egyik a módban instabil a wifi, sima süketelés(#4174) gb4400
Tudjuk, hogy a Microsoft a Secure Boot-ot nem a virágboltosítás visszaszorításáért találta ki, hanem hogy ellehetetlenítse a dual-bootot.
-
törölt tag
Ugyanez a helyzet, csak fordítva, ha Windows 8.1 megy a gépre. Ott meg Legacy-ban hibázik a rendszer, kékhalál, fagyás, stb, UEFI-ben viszont kiválóan megy. De ehhez valószínűleg annak is köze van, hogy a gép hardverkulcsos Windows 8.1 licenc-el rendelkezik. S valószínűleg szándékosan lett így kialakítva a gép, hogy ne lehessen csak úgy más rendszert is feltelepíteni. A Windows 7 tökéletesen megy Legacy-ban. Csak a 8.1 hajlandó jól működni UEFI-ben, a Linux nem.
-
Sonja
nagyúr
-
Syl
nagyúr
Természetesen legjobb lenne megtalálni a probléma forrását. Semmi kedvem most új disztribúciót belakni, beállítgatni...
Kipróbáltam a 3.13 kernelt. Boot után egy-két percen belül sleep - instant fagyás.
A következő teszt a 3.19-cel lesz. Most azzal megy a gép.Az a legnagyobb probléma, hogy nem mindig fagy bele a sleep-be. Az imént pl. kétszer is altattam a gépet, sikeresen. Reggel meg egy óra működés (fórumozás) után fagyott.
VirtualBox nélküliség szóba sem jöhet. Kell a munkámhoz. Naponta többször rebootolni fizikai Win-be nagyon nem okés. Merthogy itthon dolgozom, ami nem úgy néz ki, hogy reggel 8-kor boot win és 16 órakor shutdown. Igaz volt olyan nap amikor reggel 10-től este 10-ig nyomtam, de gyakoribb a napi 5-6 alkalommali fél órás win.
-
Syl
nagyúr
-
Syl
nagyúr
A teljes gépfagyás igen.
De volt egy-két alkalom amikor csak a grafikus felület fagyott oda (egér mozgott, netrádió szólt tovább), olyankor a ctrl+alt+backspace-szel ki- és be tudtam lépni.(#4090) Bohus
Cinnamon.
Érdekes hogy néha nagyon furcsa szemét jelenik meg a képernyő. Főleg az aktív ablak körül. Ilyen kb 1 cm hosszú fekete vonalak. Sok. Egy-két másodperc után eltűnik.
Mielőtt valaki felhozza a VGA-t, ilyet nem használok. i3-3250 és az ebben található HD2500 a felelős a megjelenítésért.
Ez a megjelenő vonaltenger nincs Win8 alatt, de nem jelentkezett elementary freya alatt sem.
Csak Mint-en. És a fagyássorozat előtt is néha megjelentek. -
spammer
veterán
Be kell lőni visudo-val hogy ne kérjen jelszót és kész [link]. Utána bárhonnan meg lehet hívni a parancsot, akár scriptből, akár widgetből vagy mi tudom én mik vannak a Mintben.
szerk: valószínűleg egy .desktop fájl is megtenné, ami a shutdownt hívja meg, és akkor ikont is lehet neki beállítani.
-
Syl
nagyúr
Az "esetleg" pont azt csinálja amit nem akarok. Nem kell menü. Egy gomb kell, odabökök és csá. Egy-egy gomb mindhárom funkcióra. A "továbbá"-t is már nézegettem, semmire nem jó.
De azért köszi az igyekezetetOlyat keresek, mint amit a Win asztalra kiraktam:
parancsikon ennek: shutdown /s /t 0 -
tolvaj!
őstag
Megvolt, ugyanúgy az xorgot használja.... Pedig letöröltem a nyílt drivert kínomban
sudo apt-get remove --purge xserver-xorg
és mégis az van használatban!
Az nvidia settings is ezt hozza be csak és nem is hajlandó átállni. Ha át akarom kapcsolni intelről csak egy behajtani tilos táblát kapok egy mégsem gombbal és kész.az asztali gépemen ugyan ez a rendszer van van fent, igaz ott csak gt630, de ugyanebből a tárolóból, szintén a 355,11 és az működik gond nélkül.
Igazából itt sincs baj a géppel, mert minden funkció megy szépen a nyílt driverrel, kivéve a hdmi port. És jelenleg az lenne a fontos, mert a lapos tulaja szeretné kiterjeszteni az asztalát a TVjére.
-
szildavid90
aktív tag
Úgy értem, hogy a tálcán ahol van az óra meg ilyenek és ha megnyitok egy programot, skype, böngésző akármi annak szeretném a sorrendjét állítani a tálcán. Cserélgetni hogy milyen sorrendben legyenek. Pl. most alap esetben úgy vannak a tálcán, hogy skype aztán böngésző és ha pl. én pont fordítva szeretném akkor azt hogy tudom megcsinálni?
Plusz valamikor magától alakulnak át a tálcán a sorrendek. Nem értem!
-
inf3rno
nagyúr
Általában külön mappába szokták betenni mellé a képeket és valahogy csatolódik a HTML fájlhoz a mappa. Legalábbis win alól együtt törlődnek. Pár éve már van data uri is, abba is bele lehet tenni base64 kódolva a képet, ill. az svg-t meg simán be lehet ágyazni. Szóval az ilyesmi egyáltalán nem akadály. Az img0.html az csak egy fájlnév, nincs köze a kép->html konverzióhoz.
-
tolvaj!
őstag
Letöltöttem szépen a csomagot ( a régi ~80MB-osat), de nem a tárolóból, hanem az AMD oldaláról. "Sajnos" a telepítés lement csak utána bajok lettek.... mert későn olvastam, hogy a 13-as kiadás utáni Mintek nem támogatják azt a zárt drivert.... Valami tipp a nyílt driverek helyreállítására?
lev258
Van, nem található a csomag.
-
Mtbsrác
senior tag
800 akkor jön össze ha hosszabb ideig böngészgetek, de a progit nem zárom be és már jó sok ablak meg volt nyitva. Ekkor már érezni az akadást a gépen.
ubyegon2:
Hmm az érdekes mert operában is az adblock-ot használom és az 200mb alatt van jóval üres állapotban. Böngészés közben mint most pl sem megy fel 400 fölé szinte soha. Lehet sok ablak is nyitva még akkorse. Érdekes. -
zodo
nagyúr
-
Apaxp
senior tag
Ha találnék leírást hogy az Fn+? milyen gombkombinációk vannak akkor tudnám próbálgatni. (?=variációk)
Az a gondom hogy windows alatt sem működik.
Konkrétan az Fn feliratú gomb hardveres hibájára gyanakszom. A betűket lehet próbálni mert szövegírásnál rögtön kibukik hogy nem ír, a super/ win gomb is látható hogy működik.
Az Fn sajnos gombkombináció és itt bármi baja lehet. -
syler123
veterán
Köszi!
Ez alapján, mármint a statisztika alapján jónak kell lennie, viszont azt nem értem, hogy a sudo dmidecode -t processor | grep "Speed" parancsra miért hoz ki mindig current speed-re 1600mhz-et.
Eddig lekopogom xfce alatt működik a torrent, csak el ne kiabáljam
Kíváncsi leszek meddig bírja a wifi stick.
-
syler123
veterán
cpufrequtils 008: cpufreq-info (C) Dominik Brodowski 2004-2009
Report errors and bugs to cpufreq@vger.kernel.org, please.
analyzing CPU 0:
driver: acpi-cpufreq
CPUs which run at the same hardware frequency: 0
CPUs which need to have their frequency coordinated by software: 0
maximum transition latency: 4294.55 ms.
hardware limits: 800 MHz - 1.60 GHz
available frequency steps: 1.60 GHz, 1.28 GHz, 800 MHz
available cpufreq governors: conservative, ondemand, userspace, powersave, performance
current policy: frequency should be within 800 MHz and 1.60 GHz.
The governor "ondemand" may decide which speed to use
within this range.
current CPU frequency is 800 MHz.
cpufreq stats: 1.60 GHz:8,58%, 1.28 GHz:10,48%, 800 MHz:80,94% (27811)
analyzing CPU 1:
driver: acpi-cpufreq
CPUs which run at the same hardware frequency: 1
CPUs which need to have their frequency coordinated by software: 1
maximum transition latency: 4294.55 ms.
hardware limits: 800 MHz - 1.60 GHz
available frequency steps: 1.60 GHz, 1.28 GHz, 800 MHz
available cpufreq governors: conservative, ondemand, userspace, powersave, performance
current policy: frequency should be within 800 MHz and 1.60 GHz.
The governor "ondemand" may decide which speed to use
within this range.
current CPU frequency is 1.28 GHz.
cpufreq stats: 1.60 GHz:7,60%, 1.28 GHz:10,04%, 800 MHz:82,36% (26403) -
syler123
veterán
Max Speed 1600mhz, current 1600mhz. Tehát ezek szerint maxon jár, nem gazdálkodik.
Tehát a PHC nélkül nem fog menni az energiagazdálkodás, a leírás szerint több cpu-hoz is jó, Amd Fusiont pedig ki is emeli.Kérdés hogy azok a számok mit prezentálnak.
"24 26 52" is what I have my E-350 set to. The three numbers represent 1600mhz, 1200mhz and 800mhz.
24 miért jelenti az 1600mhz-et?
-
Dhampir
félisten
Eszerint elég könnyű cserélni.
Hát igen, majd még töprengek a megoldáson, mert az lenne a legolcsóbb, ha nem "kellene" cserélni.
Az a baj, hogy a gyári Ubuntura anno ráfrissítettem és attól összeomlott, utána kénytelen voltam törölni. Kíváncsi lettem volna rá, hogy az előtelepített, Delles cuccokat tartalmazó Ubuntuval minden támogatva lenne-e.
-
Dhampir
félisten
Valóban azt írták, mert live rendszerről és közvetlenül telepítés után tényleg nem támogatott az alap kernellel, de utólag megjelenik a Driver Managerben és azzal telepíthető.
Ez egy Broadcom BCM43142 802.11 b/g/n kártya.
Vajon ez a kártya jó lenne bele?
-
syler123
veterán
Konzolos felületre biztos nem tudok átlépni, mert amikor kapcsol ki akkor az LM feliratnál áll meg, lehet 1 óra múlva kikapcsolna, de 5 perc után elvettem az áramot. Konkrétan elmegy a net semmi más baj nincs a torrent-el, klienst többet is próbáltam, az elején működik, majd elmegy a net. T-home Ads 20mbit/1mbit, ezt osztja egy Tp-link 341nd router. Azonosítót hogyan tudom megnézni?
-
Dhampir
félisten
Köszönöm szépen az Equalizerről szóló linket.
A Linux alatti netmegosztást eddig ezzel a módszerrel műveltem. Ralinkes és Inteles kártyákkal nem is volt gondom vele.
Esetleg tudsz rá valami működőképes megoldást? -
King Unique
titán
Nem olyan hű de új, csak egy olcsó, pár éves Lenovo notin próbálgatom.
A fényerőállítás az gondolom MESA-tól, vagy mitől függ, mert újabb disztróknál lehet állítani, de azoknál se mindig jegyzi meg. A 17.1 Mintnél alapból nem is lehetett, úgy kellett a kezdős topikban is említett config fájlokat szerkeszteni. A 17.2-nél az Fn billentyűs állítás ok volt, de hogy meg is jegyezze, azt már külön kellett szerkeszteni.
A leállítás-újraindítás megint rejtély, de azt leginkább Mint alatt tapasztaltam, szóval inkább mondanám, hogy Mint bug...
A külső merevlemez leállítás-újra felpörgetés szindróma megint vsz egy nagy Linux bug lehet, mert nem csupán nálam fordult elő ASMedia USB 3.0 vezérlő + Mint & Ubuntu & Kubuntu & Antergos esetén, főleg 3.0 porton, hanem egy fórumtárs is erre panaszkodott Initio 3.0 vezérlő + OpenSUSE kombó alatt...
Ezekkel szerintem, főleg az utolsóval, nem nagyon lehet mit kezdeni, max reménykedni, hogy OS verzió, új kernel hátha megoldja.
-
Dhampir
félisten
Köszönöm.
Pulse Audió kontroll panelt telepítsek vagy alapból az van rajta?Van még egy másik apróbb gond is. A Broadcom driveres wifivel a laptopon csak akkor tudok Internetet megosztani, ha bedugok egy Ralinkes USB wifi adaptert. Windows alatt tudok hotspotot készíteni, de itt nem tudom az Internet Share megoldást a beépített kártyával.
-
inf3rno
nagyúr
Közben kiderült, hogy "Sajnos lejárt az időkorlát (15 perc), a hozzászólás már nem módosítható!", szóval 15 perc, nem 5 perc.
Ez nekem még mindig zavaros. Ezek ugyanazok a driverek, amiket a Driver Manager kihoz, mint video kártya drivereket, vagy valami teljesen mások? Ha ott nem jelennek meg, és azt írja, hogy az nvidia 340 van kiválasztva, még ha sudo-ban be is nyomom a Fenyő féle parancsot, akkor GUI-n keresztül nem is igazán módosítható normálisan, hogy milyen video kártya driver van fent, és mindenképp érdemes konzolból csereberélni?
@Fenyő
Köszi!
Gondolom az i386-ot meg amd64-re kell átírni, ha 64 bites rendszerről van szó.
-
inf3rno
nagyúr
Nagyon laikusat fogok kérdezni. Most akkor a kernel frissítéssel lejön egy hozzá való új driver lista is, és pl driver manager-ben is frissül, hogy miket lehet választani? (Én nem ezt tapasztaltam, amikor 3.16-ról 3.19-re váltottam, akkor úgy nézett ki, hogy ugyanazok a választható driverek maradtak.)
Nekem is szerkesztette, úgy látszik túl korán küldtem el. Leginkább hosszú szövegeknél szokott elveszni, ami különösen bosszantó.
-
inf3rno
nagyúr
Valamikor kiteszi, hogy szerkesztve, és már nem lehet többször szerkeszteni, valamikor meg kiírja, hogy lejárt az 5 perc. Olyankor nekem a vissza gombbal már csak üres textareat hoz. Legalábbis 90%-ig biztos vagyok benne.
Nem vagyok benne biztos, hogy a wayland-nek is bele kellene kerülnie. Inkább a receptre lennék kíváncsi, hogy honnan lehet ezeket a csomag neveket így összeszedni. Megvárom Fenyőt, hátha elárulja a titkait.
Kivárom én is az 5 percet. Kíváncsi vagyok. ggggggggggg
-
inf3rno
nagyúr
Megpróbálom megkeresni.
Úgy emlékszem, hogy elveszik. Amúgy is úgy rémlik, hogy általában POST után, ha árirányítasz, akkor elveszik, hacsak nem mented el külön cookie-ba, vagy adatbázisba. Pár sor kódot még bele lehetne fejleszteni a fórum motorba (pl nem átirányítani, ha hibás a POST, és akkor működne vissza gombra is), de talán egyszerűbb kliens oldalon localstorage-el, vagy ilyesmivel megoldani a kérdést. Esetleg lehetne greasemonkey userscriptet írni. Na de hagyjuk, majd vissza szokok a ctrl+a, ctrl+c-re küldés előtt, azt kész.
Csak nekem dob üreset a fórum keresője? [link]
-
Dhampir
félisten
Az illesztőprogram-kezelő kiírja az nvidia-346-updates (346.82-0ubuntu0.2) verziót is, arra érdemes váltani?
(#3693) Fenyő
Kicsit félek a beletúrástól, bár gondolom, hogy gikszer esetén törölhető a létrehozott állomány.
(#3695) lev258
Aham, hát már csináltam olyat még Ubuntu alatt, akkor nem volt gond, de valóban, az Ubinál Systembacket is használtam.
-
King Unique
titán
Igen, de pont az a különbség, hogy csak egy pro fícsör lesz a szakembereknek és nem az átlagnak. Mert arról nem voltak hírek, hogy pl. alapértelmezésben a tálcán kapna helyet, vagy épp "store 2.0" módon valósulna meg és vsz nem is fog.
Ok, akkor azt letisztáztuk.
Csak sajna így pont az nem fog megvalósulni, ami tömegeknek lehetne hasznos. Bár ugyanakkor x év berögzült szokásait nyilván nem könnyű megváltoztatni és vsz MS se akarja erőltetni, ezért lesz csak PS felület.
-
King Unique
titán
Én ezt értem, de ezek szerint te kevésbé a másik oldalt. Linuxon a csomagkezelő alapból a mainstream rendszerek része, amit az átlagos felhasználók is elérnek és használnak előszeretettel. Mennyivel egyszerűbb és talán biztonságosabb is szoftverközpontban megkeresni vmit és onnan telepíteni, vagy épp terminálból. Mintsem böngészőből és xy oldalon keresztül navigálva.
A OneGet=PS használat pont ezt a lehetőséget vágja el az átlagnak és továbbra is a marad "böngészős" módszer, ami miatt mindig is szidták a Windowst, hogy így jobban be lehet nyelni vírusokat és egyéb kéretlen alkalmazásokat. -
King Unique
titán
Amit én kipróbáltam a mostaniban, az elég kezdetleges...max arra jó, hogy xy programot lehet vele telepíteni, ami benne van a tárolóban (pl. vlc, adobe pdf), illetve uninstallálni. De pont az lenne a lényeg, hogy egy látványos GUI-val az átlagos felhasználókat is efelé tereljék, viszont így totál nem lesz ebből semmi...nagy többség nemhogy PS-t, de még parancssort sem használ.
Ráadásul a megvalósítás, parancsok is eléggé egyediek benne. -
Dhampir
félisten
A kijelző kapcsol ki, váratlanul sötét lesz.
Találtam egy ilyen syslog bejegyzést, idézek belőle:
Aug 31 14:54:38 localhost cinnamon-session[2840]: Gdk-WARNING: cinnamon-session: Fatal IO error 11 (Erőforrás átmenetileg nem érhető el) on X server :0.#012
Aug 31 14:54:38 localhost bluetoothd[870]: Endpoint unregistered: sender=:1.36 path=/MediaEndpoint/HFPAG
Aug 31 14:54:38 localhost bluetoothd[870]: Endpoint unregistered: sender=:1.36 path=/MediaEndpoint/HFPHS
Aug 31 14:54:38 localhost bluetoothd[870]: Endpoint unregistered: sender=:1.36 path=/MediaEndpoint/A2DPSource
Aug 31 14:54:38 localhost bluetoothd[870]: Endpoint unregistered: sender=:1.36 path=/MediaEndpoint/A2DPSink
Aug 31 14:54:38 localhost colord: device removed: xrandr-Chimei Innolux Corporation
Aug 31 14:54:38 localhost colord: Profile removed: icc-cf9b7101c1d95895416202953fcc718c
Aug 31 14:54:38 localhost colord: Profile removed: icc-d7759432525299ebd561a5cbd7238ecd
Aug 31 14:54:38 localhost mdm[1249]: WARNING: mdm_slave_xioerror_handler: Végzetes X hiba - :0 újraindítása
Aug 31 14:54:38 localhost NetworkManager[894]: <warn> error requesting auth for org.freedesktop.NetworkManager.wifi.share.open: (3) GDBus.Errorrg.freedesktop.DBus.Error.NameHasNoOwner: GDBus.Error
rg.freedesktop.DBus.Error.NameHasNoOwner: Could not get UID of name ':1.43': no such name
Aug 31 14:54:39 localhost kernel: [12300.633788] ACPI Warning: \_SB_.PCI0.RP05.PEGP._DSM: Argument #4 type mismatch - Found [Buffer], ACPI requires [Package] (20140424/nsarguments-95)
Aug 31 14:54:39 localhost acpid: client 1265[0:0] has disconnected
Aug 31 14:54:39 localhost nvidia-persistenced: Failed to unlink socket: No such file or directory
Aug 31 14:54:39 localhost nvidia-persistenced: Failed to unlink PID file: No such file or directory -
Apaxp
senior tag
Egér tippet köszönöm.
Mintdriverre ezt kapom a terminaltól:Traceback (most recent call last):
File "/usr/lib/linuxmint/mintDrivers/mintDrivers.py", line 516, in <module>
Application()
File "/usr/lib/linuxmint/mintDrivers/mintDrivers.py", line 37, in __init__
self.apt_cache = apt.Cache()
File "/usr/lib/python3/dist-packages/apt/cache.py", line 107, in __init__
self.open(progress)
File "/usr/lib/python3/dist-packages/apt/cache.py", line 163, in open
progress.op = _("Building data structures")
UnicodeDecodeError: 'utf-8' codec can't decode byte 0xfa in position 10: invalid start byteA wlan stick tp-link TL-WN821N (Realtek Semiconductor Corp. RTL8192CU 802.11n WLAN Adapter)
Tegnap próbáltam működésre bírni de nem ment. Találtam hozzá ezen az odalon linux drivert de ezzel sem működik csak a zöld led világít folyamatosan. -
Köszi, de túl egyszerű lenne, ha ez lenne a megoldás, anno futottam pár kört és nolapic-tól kezdve sok javallat volt, de egyik se használt, nem jöttem rá, mi okozza. Egyébként tök ugyanazon kernellel (Ubuntu 3.16.0-38.52~14.04.1-generic 3.16.7-ckt10), tiszta 17.2 telepítésnél csak épp, hogy megakasztja a boot-ot:
[ 2.657819] random: nonblocking pool is initialized
[ 2.831764] Switched to clocksource tsc
[ 4.367517] EXT4-fs (sda8): mounted filesystem with ordered data mode. Opts: (null)A másik, az érintett Mint 17 RC-től indult 17.2-es állapotig. Felváltva használom a Jessie-vel ami nem túlzottan csípi még a legújabb cint és szinte csak a Menü melletti ikonból tudom, épp melyik fut, Debianban nyoma sincs a lassító switched opciónak, fel is áll a rendszer a 4. sec-re.
Hátha valakinek beugrik valami erről a tsc clocks-ról. Fenyő fórumtárs hátha tud valamit, nagyon vágja az apróságokba való belemélyülést, többnyire csak pislogok, mikor a vga beállításokat taglalja!
(#3587) inf3rno
Minden Ubuntu alapnál megvan nálam, lehet, hogy nem vetted észre?
-
Dhampir
félisten
A különbségre voltam kíváncsi. Wine esetében ugye máris szívás van, mert "ügyeskedni" kell.
Ami eddig kiderült, igazából átlagfelhasználás esetén nem sok differencia van, habár nekem erről nincsenek bővebb tapasztalataim, mert korábban 32-bites Linuxokat futtattam, ott meg nem volt probléma ezzel.
Az utoljára idézett cikkben konkrétan nem az MS érdekelt, hanem maga a kernelre vonatkozó információ (Linus az egyik szerzője ((?)), ha jól hámoztam ki), egyébként a Phoronixes cikk 10 Linuxos hozzászólóinak egyike idézte azt a linket, úgy találtam rá.
-
Dhampir
félisten
A sebesség feleakkorára csökkenne? A 64-bites rendszer jól hasít.
Találtam egy cikket:
-
zodo
nagyúr
Köszönöm de az nem annyira az én világom.
Ha csomagkezelőben vagy a gdebi használata elegendő az ilyen műveletekhez akkor ok de máskülönben nagyon el tudok veszni a parancssorok közt.Megpróbálok levadászni egy 880G chipset-es lapot mert azzal már egyszer teszteltem a 13-at és az szépen futott, talán jobb vétel lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest