- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Macrodroid
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Pont ez az, hogy nem kell, mert fizikai kapcsoló van rajta a mikrofonra, onnantól meg nem érdekel annyira, hogy mi van rajta. Ha nem akarok telefonálni, akkor lekapcsolom a mikrofont, ha meg nem akarok fényképezni, akkor lekapcsolom a kamerát. Tőlem innentől Android is lehet rajta, az sem zavar, úgyis tudom, hogy amit messengeren írok, azt látja egész Amerika. Nekem nagyjából ennyi kell, hogy én döntsem el melyik beszélgetésemet hallják és melyiket nem.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
zizidor #14099 üzenetére
Kezdésnek egész jó. A telemetriát, ahogy a lehallgatást hívják manapság viszont szerintem nem szünteti meg. Ahhoz olyan OS kell, amit nem a Google vagy a Microsoft fejleszt. Mondjuk amit a FB chatben írunk, az is megjelenik 5 percre rá a reklámok között. De chat alkalmazást legalább tudok írni sajátot, mobil OS-t meg nem, és az a jelek szerint állandóan bekapcsolt mikrofonnal hallgatózik. Ideális mondjuk az lenne, ha lenne hardveres kapcsoló a mikrofonra, az megnyugtató. [link] [link] Na azt hiszem meg is találtam a következő mobilom, Manjaro OS. :-)
-
inf3rno
nagyúr
válasz
ubyegon2 #14096 üzenetére
Ja végülis teljesen igazad van, egy dolog a szórakozás, másik dolog, ha használni is akarja az ember a gépet. A BSD-vel én is elbohóckodtam egy darabig, de ha használnom is kell, az már más dolog. A fő gond szerintem, hogy van sok kicsi csomag a Linuxban, de nincsenek jól megtervezett absztrakciók, nincs kigondolva, hogy hogyan kapcsolhatóak ezek össze, milyen felületű adapterek kellenek. Vagy hát a BSD gondolom olyan, mint a Linux 2o éve, és ott látom ezt, hogy minden tákolt, és muszáj a végén a CLI-hez nyúlni, hogy alapvető dolgok működjenek, mert pl. egy jelszavas titkosításos partíciót nem lehet felcsatolni GUI-n keresztül, mert erre a feature-re senki nem gondolt. Linuxnál is rogyadozik a dolog, de pl. Ubuntu és Mint esetében egész jó a felhasználói élmény. A Windows meg elég stabil, legalábbis az Ubuntu 22-höz képest jóval stabilabb volt a Win7, csak már lejárt az ideje sajnos, a fizetőssége meg a szinte már nyílt megfigyelés miatt inkább elmentem a Unix felé. Telon is megcsinálnám, csak nem tűnt úgy, hogy lenne épkézláb alternatíva Androidra, úgyhogy ott még egy kicsit tolerálom a hallgatózást, amíg el nem gurul a gyógyszer.
-
inf3rno
nagyúr
Mikrofonra kell tenni, aztán dobosnak még jó egy zenekarba.
Seagate Barracuda volt nálam is, aminél valami olyan firmware hiba volt, hogy beütött, és azóta el sem indult, aztán 5 év múlva USB - Tx/Rx átalakítóval valami csoda módszerrel megmókoltam, és akkor már kerregve indult az egész. Az állásban ment tönkre. Az volt az utolsó, hogy Seagate terméket vettem.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
KAMI911 #14055 üzenetére
Attól függ. Most éppen angol, leginkább azért, hogyha nincs valamilyen feature, vagy nem találom, akkor könnyen kereshető legyen, vagy tudjak írni róla kérdést, ami nem ilyen ad-hoc fordítás, hanem a hivatalos változat. De én sokat kérdezgetek külföldi fórumokon vagy keresek rá angolul problémákra, úgyhogy ezért alakult így.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Joker88 #14050 üzenetére
Nem tudom lehet e így, az hiszem a driverrel együtt kell befordítani a kernelt vagy valami ilyesmi. Gondolom utána meg új telepítőt kell gyártani. Szerintem a legjobb, ha megkérsz egy fejlesztőt, hogy tegyék bele a drivert, vagy csesztesd őket, hogy mikor lesz support, mert nem egyszerű összerakni. De ez csak megérzés, semmi biztosat nem tudok.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
ubyegon2 #14045 üzenetére
Nálam sima asztali PC-vel nem megy normálisan az Ubuntu 22. Nincs benn semmi extrém alkatrész most, Asus, Gigabyte, Intel, AMD alkatrészek. Volt, hogy több óra munka ment el LibreOffice-ban, mert be akartam tenni egy táblázatot egy word doksiba, aztán attól összeomlott. Én inkább ilyen szoftver hibára gyanakszom, vagy valami GUI-hoz köthető dologra, nem kernel hibára. Eddig vártam vele, hátha valamelyik update megoldja, de már fogy a türelmem, meg kíváncsi vagyok a Mint+Cinnamonra. Amúgy milyen receptben használnak mentát és fahéjat? Most már tényleg érdekel. Egyesek szerint még kardamom is megy hozzájuk.
Összeraktam egy új szervert itthonra, aztán abba akarok olyan adattárolót, ami a hálókártya sebességét tudja, vagy legalább összemérhető vele. A régi szervert meg megpróbálom eladni, de nem nagyon van rá vevő, pedig összesen csak pár napot ment. Nem tudom, talán a mérete túl nagy, vagy passz. Az ára reális, talán még alacsony is, amilyen állapotban vannak az alkatrészek.
Én igazából ennyire nem néztem a modelleket, csak tudom, hogy a Samsung és a Hynix jó gyártók, van még egy pár ilyen, aztán most erre a legolcsóbb Hynix-re rárepültem volna, ha nem lenne túl nagy a mérete. Még jó, hogy szólt Varmi, hogy itt bizony méretek is vannak. A teszt alapján, amit linkeltem hűtés mindenképp kelleni fog neki, mert még a leggagyibb hűtéssel is ezerszer jobb, mint anélkül. Jó lett volna ez a 2TB-os, de 40k-nál nem akarok többet költeni rá, és úgy tűnik, amilyen nekem kell, abban horror áron van ez a méret.
Ha lejár a support, akkor megpróbálkozok majd a 20.3 upgrade-el 21-re, most valahogy nem érzem stabilnak az egészet. Mármint megnéztem Xubuntu 22-vel a tabletet, és a telepítő fullra akadt, 10 perc volt, amíg betöltötte, a Mint 20.3 telepítője meg pár másodperc alatt megvolt. A billentyűzet kiosztás sem stimmelt, pedig magyarra állítottam. A Mint 21 telepítője nem indult. Az Ubuntu 22 az asztali gépemen meg olyan, amilyen. Valami nem okés vagy a kernel vagy valami, ami arra épül, vagy passz. Inkább várok 2 évet, amíg stabilizálódik a helyzet, aztán majd akkor frissítek. Ennél a tabletnél csak az a lényeg, hogy a Firefox elmenjen vele meg a biztonsági frissítések meglegyenek.
-
inf3rno
nagyúr
Mégis Mint 2o.3 XFCE lett a vége. A Mint 21 telepítője nem indul a Xubuntu 22 atom lassú és nem ismeri fel normálisan a billentyűzetet. Ventoy-al sikerült megoldani, hogy a 32 bites UEFI is betöltse, és nem kellett átírni a telepítő ISO-t hozzá. Az érintőképernyő, wifi, bluetooth, magyar billentyűzet mennek out of the box. A tap nem működik az érintős egéren, csak a kattintás. Egyelőre most települ, aztán játszok vele, hogy mi az, ami még kuka. Elvileg a kamera nem fog menni és talán a CPU-nál sem működik normálisan a c-state váltás, pedig jó lenne, ha többet bírna üzemidőben. Felteszek egy Wireguard klienst és egy Firefoxot, aztán meglátjuk, hogy megy e, amit akartam, a többi annyira nem prioritás.
-
inf3rno
nagyúr
Bocs ubyegon2, de úgy tűnik mégsem lesz itt Mint. A telepítőjébe kellene bemásolnom egy EFI fájlt, de read-only fájlrendszert tesz fel valami isofs-t. Nincs már energiám saját ISO fájlt összegányolni neki, marad az Ubuntu erre is.
-
inf3rno
nagyúr
Van egy tabletem 2GB memóriával, amire OS-t akarok tenni. Ezekre Windows 8.1 jön ki gyárilag, arra gondoltam, hogy egy Mint+Mate vagy ilyesmi jobb lenne memória szempontból. Az a kérdésem, hogy van e értelme a Mate DE-nek, vagy nincs olyan nagy különbség a Cinnamonhoz esetleg XFCE-hez képest, hogy megérje downgrade-elni rá?
-
inf3rno
nagyúr
válasz
gregory91 #13700 üzenetére
Nekem nagyjából az jött le némi agyalással, hogy az lehetett a gond, hogy átneveztem a felhasználót, és a home mappájában a fájlokat a rendszer egy része még a régi néven kereshette. Azóta töröltem és csináltam másik felhasználót, és azzal teljesen jól működik minden. Kivéve, hogy jelszó nélküli bejelentkezésnél is csak a régi jelszóval tudom feloldani, ha hosszú inaktivitás van, és kikapcsol a monitor. Úgyhogy a végén ezt elvetettem, és mégis megadtam neki valami egyszerű jelszót. Azért erősen látszik, hogy nincsen kitesztelve a rendszer, pláne nincsenek automatizált tesztek írva rá, különben nem lennének benne ilyen hibák.
-
inf3rno
nagyúr
Na én közben kipróbáltam úgy is, hogy beállítottam jelszó nélküli belépést, úgysem megy. Azt írja terminalból, hogy login incorrect. Nevetséges ez így egy elméletileg kiforrott oprendszernél. Hajlok rá, hogy inkább felszórok egy ubuntut vagy ilyesmi.
-
inf3rno
nagyúr
Sziasztok!
Belefutottam egy olyanba, hogy csináltam asztali felhasználót, de nem tudok belépni vele, csak az adminnal. Amikor beírom a jelszót, akkor mindig visszadob a bejelentkezés képernyőre. Ez mitől van?
A másik kérdés, hogyha átnevezem az admint, akkor megváltozik a mappája neve is automatikusan? Gondolom /home/xy a mostani mappája, mert xy nevet adtam neki. -
inf3rno
nagyúr
Általában külön mappába szokták betenni mellé a képeket és valahogy csatolódik a HTML fájlhoz a mappa. Legalábbis win alól együtt törlődnek. Pár éve már van data uri is, abba is bele lehet tenni base64 kódolva a képet, ill. az svg-t meg simán be lehet ágyazni. Szóval az ilyesmi egyáltalán nem akadály. Az img0.html az csak egy fájlnév, nincs köze a kép->html konverzióhoz.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Geripapa #3954 üzenetére
Ahogy mások is írták, a PDF -> HTML konverzió zűrös. Nem vagyok benne biztos, hogy más oprendszereken támogatja a LibreOffice, nem a PDF szerkesztés a fő profilja. Foxit-nak van PDF editora, azt hiszem fizetős, és van 30 napos kipróbálás. Személy szerint még nem használtam soha, de ha van olyan szintű, mint az olvasójuk, akkor nem lesz vele gond. Itt van valami kis leírás, hogy hogyan működik a dolog [link]. Vannak online PDF converterek is, én pl EPUB -> PDF-et szoktam használni, mert nincs normális EPUB olvasóm, egyiknél sem működik rendesen a könyvjelzőzés, meg szeretem látni, hogy hányadik oldalon tartok. Na nekem az online változatok ezekből egyáltalán nem jöttek be, Callibre, ami segített. Szóval nem tudom ajánlani őket a PDF -> HTML konverziónál sem. Callibre-t is megpróbálhatod, elvileg az is tud ilyesmit. [link]
szerk:
Hmm kipróbáltam, tényleg tud HTML-t exportálni LibreOffice Win7 alól. Érdemes lenne jelentened a hibát a LibreOffice fejlesztőinek, valszeg ők rontottak el valamit, és azért nem működik a dolog Linux alól. -
inf3rno
nagyúr
Közben kiderült, hogy azért nem tudtam bizonyos screenshotokat olvasni windows alól, mert kettőspont volt a fájlnévben, amit win nem enged meg. Időközben elképzelhető, hogy tákoltak valamit a screenshot készítőn, mert most alulvonás van ugyanott Mint+Cinnamon alól. Ami nagyon fura, hogy ubuntu 15-nél is jelentkezett ugyanez, amikor a telepítőről csináltam screenshotot, de ott csak az első képnél, a továbbiaknál már nem. Lehet, hogy a telepítő automatikusan frissítette magát menet közben vagymi? Nehezen tudom elképzelni.
-
inf3rno
nagyúr
Ha Mint van fent, az megeszik kb 1GB-ot. De emlékeim szerint a nagy részét system monitor-ban jelzi mondjuk Cinnamon vagy valami ilyesmi process alatt. Annyira mondjuk nem jártam utána, mint te. Windows amúgy ugyanígy van, ha a feladatkezelőben nézed, ott már eleve 1GB-al kevesebből számolja a szabad memóriát, meg a %-os memória használatot, nem a teljesből.
-
inf3rno
nagyúr
Azt hittem ez a num lock csak engem zavar. :-)
Win 8.1 előtt nem volt meghajtótitkosítás, úgyhogy win7-ről vagy xp-ről bármit leránthatsz gond nélkül.
Nekem az jött le, hogy a ponttal kezdődő mappák a rejtettek. Terminalból ls -a kiírja őket is, illetve gondolom jobb gomb a fájlkezelőben, és ott valahol be tudod lőni, esetleg view-ban, hogy mutassa azokat is. Nem annyira bonyolult, hogy neten utána kelljen keresni emlékeim szerint.
-
inf3rno
nagyúr
Na majd jelezz vissza, hogy hogy szuperál a masina!
A böngészőt érdemes tab unloader-el meg ad blockerrel megszórni (firefox + bartab heavy + ublock), aztán akkor nem fogja annyira enni a memóriát. Az ad blocker se muszáj, ha kicseréled a hosts filet egy ilyenre: [link]. Ja meg persze ne a chrome-ot válaszd, ha félted a memóriát, inkább ff ezekkel felvértezve, esetleg opera. De szerintem ezek nélkül sem akkora gond, ha megvan hozzá a 4g, elég jól el tud netezni...
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Geripapa #3800 üzenetére
Levelezésre Thunderbird van: [link]. Outlook-ból lehet exportálni, és áttenni thunderbird-re. Egy kicsit macerás, de azért megoldható (kb 1 éve csináltam faternak). A felület TB-n más, inkább a böngészőkére hasonlít, meg kell szokni.
szerk:
Úgy rémlik az a trükkje, hogy a TB tud importálni az OL-ból, szóval a régi oprendszeren fel kell telepíteni a TB-t, beimportálni OL-ból, aztán exportálni fájlba, és utána Linux alól TB-ből importálni fájlból. Nem tudom, hogy máshogy is megy e, gyorsan felejtek olyan dolgokat, amiket nem tartok fontosnak. -
inf3rno
nagyúr
Szia! Menni fog, de a 2g memória szerintem kevés. Ha sok lapot szokott egyszerre megnyitni, és intenzíven olvasgatni egy témában, akkor hamar elfogy, ha csak fb-ra meg yt-ra kell, akkor elég. Meg hát a processzor sem egy álom sebességű. Arra jó, hogy elnetezgessen rajta, meg 720p-n a youtube is elmegy vele. 1080p már nem biztos. Hasonlót tudhat, mint az én T100TA-m, ami netezésre, olvasásra teljesen jó, yt-t ritkán nézek vele, de az is megy 720p-n. A Mint-nek bőven elég 1gb memória, szóval nem akadály neki. Swap-et mindenképp érdemes rárakni, vagy a memóriát bővíteni dupla ennyire.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
syler123 #3765 üzenetére
Szvsz mielőtt visszaállnál win7-re, előbb próbálj ki egy újabb kerneles Linux-ot is, hátha azon rendesen működik az USB stick, pl Ubuntu 15.04, aminél 3.19-es kernel van. Nem muszáj ennél a Unity-nél megmaradni, de azért érdemes megnézni, hogy driver szempontból jó e. Elvileg még idén kijön 4.1-es kernellel a 15.10-es Ubuntu is. Mint-hez ugyanúgy lehet kernel-t frissíteni 3.19-re update manager-ből, csak valamivel fapadosabb.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
King Unique #3757 üzenetére
Nekem Win 8.1 szokta felpörgetni a HDD-t miután lecsukom, ami azért elég furcsa, mert egy dolog, hogy a rendszer SSD-ről megy, és nem áll le teljesen ilyenkor, de hogy mit babarál a HDD-n...
-
inf3rno
nagyúr
Nekem Mint vonalon az xfce tűnt eddig a legjobbnak, de (x,k)ubuntu változatok nekem most jobban bejönnek.
@ubyegon2
Egyetértek, szvsz nekem elég lenne az is, ha csak Cinnamon-t fejlesztenék, de azt jól csinálnák. A 10+ sec-es belépési idővel kezdhetnének valamit (az összes többi DE 1 másodpercen belül belép), meg csinálhatnának egy normális extension api-t, fejlesztői eszközökkel, mert a jelenlegi elég gány. -
inf3rno
nagyúr
Közben kiderült, hogy "Sajnos lejárt az időkorlát (15 perc), a hozzászólás már nem módosítható!", szóval 15 perc, nem 5 perc.
Ez nekem még mindig zavaros. Ezek ugyanazok a driverek, amiket a Driver Manager kihoz, mint video kártya drivereket, vagy valami teljesen mások? Ha ott nem jelennek meg, és azt írja, hogy az nvidia 340 van kiválasztva, még ha sudo-ban be is nyomom a Fenyő féle parancsot, akkor GUI-n keresztül nem is igazán módosítható normálisan, hogy milyen video kártya driver van fent, és mindenképp érdemes konzolból csereberélni?
@Fenyő
Köszi!
Gondolom az i386-ot meg amd64-re kell átírni, ha 64 bites rendszerről van szó.
-
inf3rno
nagyúr
Nagyon laikusat fogok kérdezni. Most akkor a kernel frissítéssel lejön egy hozzá való új driver lista is, és pl driver manager-ben is frissül, hogy miket lehet választani? (Én nem ezt tapasztaltam, amikor 3.16-ról 3.19-re váltottam, akkor úgy nézett ki, hogy ugyanazok a választható driverek maradtak.)
Nekem is szerkesztette, úgy látszik túl korán küldtem el. Leginkább hosszú szövegeknél szokott elveszni, ami különösen bosszantó.
-
inf3rno
nagyúr
Valamikor kiteszi, hogy szerkesztve, és már nem lehet többször szerkeszteni, valamikor meg kiírja, hogy lejárt az 5 perc. Olyankor nekem a vissza gombbal már csak üres textareat hoz. Legalábbis 90%-ig biztos vagyok benne.
Nem vagyok benne biztos, hogy a wayland-nek is bele kellene kerülnie. Inkább a receptre lennék kíváncsi, hogy honnan lehet ezeket a csomag neveket így összeszedni. Megvárom Fenyőt, hátha elárulja a titkait.
Kivárom én is az 5 percet. Kíváncsi vagyok. ggggggggggg
-
inf3rno
nagyúr
Megpróbálom megkeresni.
Úgy emlékszem, hogy elveszik. Amúgy is úgy rémlik, hogy általában POST után, ha árirányítasz, akkor elveszik, hacsak nem mented el külön cookie-ba, vagy adatbázisba. Pár sor kódot még bele lehetne fejleszteni a fórum motorba (pl nem átirányítani, ha hibás a POST, és akkor működne vissza gombra is), de talán egyszerűbb kliens oldalon localstorage-el, vagy ilyesmivel megoldani a kérdést. Esetleg lehetne greasemonkey userscriptet írni. Na de hagyjuk, majd vissza szokok a ctrl+a, ctrl+c-re küldés előtt, azt kész.
Csak nekem dob üreset a fórum keresője? [link]
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Dhampir #3694 üzenetére
Ha nem megy, akkor csak törlöd parancssorból, aztán újraindítod. Nem hal meg tőle a rendszer. Nálam bejött, kétlem, hogy másik kártyánál problémát okozna, de már semmin nem lepődöm meg. A friss driver-t próbáld ki először szerintem, és csak utána ezt, ha az nem oldja meg a tearing-et.
-
inf3rno
nagyúr
Nekem alap nov-al lefagyott 5 percenként (nem akarom megjegyezni, hogy hogy írják, elegem van ebből a szóból, tőlem nivea is lehetne), azért a zártat tettem fel. Volt, hogy a telepítő fagyott le, mert az is azt használja, ami azért gáz... Ez másik fajta nov, amit te mondasz, külön telepíteni kell?
-
inf3rno
nagyúr
Ezen néztem most. [link] Sokat javult tőle, néztem logban, betöltötte. Most már csak néha tép be.
Ha mozgatom az egeret, aztán feljön a youtube-os sáv, egyébként elég jól helyrehozta. Előtte folyamatosan el volt törve a vonal a közepén... Most egy kicsit ugrál, nem folyamatos a sebessége, ehhez nem tudom, hogy köze van e a beállításnak. Gondolom ennél többet most nem lehet kihozni belőle. Majd tesztelem 3d-vel is, kíváncsi vagyok. Köszi!
-
inf3rno
nagyúr
A semminél az is több, ha youtube videot tudok nézni... :-)
Ami fura, hogy nekem nincs xorg.conf fájlom. A másik fájl, amit az előzőben írtak meg inteles conf fájl volt, úgyhogy az természetes, hogy nincsen. Létrehoztam egyet az előző fix-hez, de nem vagyok benne biztos, hogy betölti a rendszer indításnál. Mindegy, azért megpróbálom, hátha valami csoda folytán mégis működik ez a zárt driveres fix.
Szvsz. valami nincs rendben ezzel a KDE-s telepítéssel. Elvesztek az előző xorg.conf beállítások a fájlból. Olyan mintha újraindításnál mindig törölné a beállításokat. Újra fogom rakni az egészet, de most már inkább kipróbálok másik disztrót, aztán visszatérek Mint-re pár hét múlva.
-
inf3rno
nagyúr
Valamiért a KDE-s telepítéssel megmaradt az előző distro 3.19-es kernele, nem értem miért. Lényegtelen. Elképzelhető, hogy ez is közrejátszott, hogy hibásan ismerte fel a monitor felbontását. Ha már így alakult, akkor felraktam hozzá a vivid drivereket, ahogy írtad. Ez megoldotta a felbontással kapcsolatos problémát. A driver manager viszont még mindig 340.76-ot ír, és ugyanúgy van tearing. Gondolom nem ennek kellett volna történnie...
@VaniliásRönk:
Csak hogy egy kicsit kompenzáljak, a Windows 7 óta nem tudom kikapcsolni a mouseaccel-t, így játékra szerintem teljesen alkalmatlan az a platform. Tökmindegy, hogy mennyire jók a video kártya driverek, ha az egérrel nem lehet célozni...
-
inf3rno
nagyúr
Hehe, ha attól nem kapsz epilepsziás rohamot, amit linkeltél, akkor semmitől.
Szerintem ez sokkal barátibb, és nálam ugyanúgy látszik rajta a probléma. [link]
Nálam be volt kapcsolva Mint+Xfce-nél, de ezen nem veszünk össze. Esetleg bármi info, hogy a vivides drivereket hogyan tudom feltenni? Nem vagyok benne biztos, hogy az én videokártyámhoz egyáltalán van megfelelő driver azok közül. 6 éves darab geforce 200-as szériából.
A Compiz-t már írtad egyszer. Most már nincs fent Xfce az SSD-n, de amint felkerül valamelyik disztró vele, akkor meg fogom nézni. Köszi!
-
inf3rno
nagyúr
válasz
ubyegon2 #3649 üzenetére
Nekem egyáltalán nem számít csodának, ha tearing mentesen végig tudok nézni egy youtube video-t, sokkal inkább egy minimálisan elvárható dolog, ami pl Windows alól gond nélkül megy, és ment már XP óta is. Szerintem ez egyáltalán nem olyasmi, amit félvállról kéne venni. Mint-et már kiteszteltem, ilyen formán nem fog megfelelni, most lépek tovább Ubuntu-ra.
-
inf3rno
nagyúr
Mint + KDE előttem eléggé leszerepelt. 1280x1024-nek ismerte fel a monitoromat, és ez volt az egyedüli opció, amit felbontásnál engedett kiválasztani. Gyors teszt volt...:-) Majd megnézem másik disztrón is, hátha azokon jobban szerepel majd.
Kipróbáltam a 3.19-es kernelt, nem javított semmit a tearing-el. A driver maradt ugyanaz alatta. Valamit azt hiszem te mondtál a vivid driverekről. Semmi vivdet nem láttam, csak a kernel nevében volt benne. Lehet, hogy túl régi a gép ilyesmihez...
Ahogy nézem írtad, hogy valami extra van 331-re visszaállásnál meg vivid-re frissítésnél is. Én szerintem végignézem a többi disztrót is, aztán ha nagyon muszáj, akkor nyúlok bele ennyire a lecsóba. Egyszerűbb így nekem, mint megpróbálni megtákolni a mostani rendszert. Nekem az jött le, hogy minden hozzányúlástól egyre instabilabb lesz, mert nem értek igazán a lelkéhez, csak vadul nyomkodom a y-t, meg az entert. Wayland-et is megpróbáltam feltenni x-server helyett, nem jött be. Nem meglepő.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #3641 üzenetére
+1, nekem is a használhatóság számít. Nekem a jelenlegi x-server-es megoldásukkal, állandó tearing-el a Mint nem igazán jön be. Most olvastam, hogy vannak distrok wayland-el meg mir-el, illetve hogy vannak vivid driverek is, megpróbálom azokat, hátha javulást hoznak.
-
inf3rno
nagyúr
Fix, hogy nem fogok rendszergazdai jogokat adni egy digitális aláírás nélküli alkalmazásnak. A másik (Universal-USB-Installer) gond nélkül elmegy enélkül is. A most letöltött Linux iso-kat eddig simán kiírta nekem. Régebben úgy emlékszem volt gondja 1-2 fájllal, de azok lehet, hogy eleve hibásak voltak, úgyhogy ez nem szempont.
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz
ubyegon2 #3585 üzenetére
Hmm. Nálam nincs ilyen clocksource. Már ha ez számít bármit is.
Egyelőre most Chakrat próbálom beleszenvedni Grub-ba. Kíváncsi vagyok azzal is akad e néha a kép kirajzolása, vagy csak Mint + Cinnamon ilyen. Meg akkor már csináltam még két partíciót, aztán megnézek több disztro-t is kíváncsiságból. Mint-et most már nagyjából látom mire képes. Többet tud appletekkel meg deskletekkel, mint Win7, meg nem utolsósorban én is bármikor fejleszthetek kiterjesztést, ha olyan kedvem van (bár fejlesztői eszközök ehhez gyakorlatilag nem léteznek). Be is szálltam egy tőzsdei adatokat kiíró desklet-be. Működőképes, de még erősen optimalizálni kell.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Dhampir #3573 üzenetére
Nem én vettem észre. Elképzelhető, hogy tévedett a srác. Rögtön miután kikapcsoltam 1sec alatt volt meg a login újraindítás után, de most megint elég lassú lett. :S Megpróbálok kikapcsolni mindent appletet meg deskletet, aztán meglátjuk. Azt tudom, hogy friss telepítésnél nem kell másodperceket várnom fekete képernyővel. Mióta viszont frissítettem a kernelt és beraktam pár appletet hát ez van. Amúgy nem csodálkozom, hogy az appletek lehúzzák a cinnamont, nem adnak hozzá jóformán semmi dev toolst. Képtelenség normálisan kitesztelni őket, dokumentáció meg szinte nulla van. Szerintem.
-
inf3rno
nagyúr
Frissítettem a kernelt nemrég 3.16.0-46-ra. Írja nekem az update manager, hogy a linux-meta-lts-utopic (3.16.0.46.37) trusty; urgency=medium -ot is frissíteni kellene. A verzió szám alapján ez a kernelhez tartozó valami, de nem tudtam rájönni, hogy ez micsoda, és hogy nekem ez kell e vagy sem. Frissítsem ezt is?
-
inf3rno
nagyúr
Belefutottam ma egy érdekes hibába cinnamon alatt, a default sound applet 5-20 sec-re növelte a login időt. Ha tehetitek kapcsoljátok ki és cseréljétek le másra. Küldtem be ide issue-t [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gyúrósok ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- gerner1
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest