Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nemurea
    aktív tag

Konzolos felületre biztos nem tudok átlépni, mert amikor kapcsol ki akkor az LM feliratnál áll meg, lehet 1 óra múlva kikapcsolna, de 5 perc után elvettem az áramot. Konkrétan elmegy a net semmi más baj nincs a torrent-el, klienst többet is próbáltam, az elején működik, majd elmegy a net. T-home Ads 20mbit/1mbit, ezt osztja egy Tp-link 341nd router. Azonosítót hogyan tudom megnézni?

@syler123: jól értem, hogy nyomsz egy shutdown-t, végigmegy a leállítási folyamat, csak a végén áram alatt marad a gép? Nekem ugyanez a helyzet a gépen jelenleg lévő összes linux-alapú rendszerrel (Xubuntu, XPEnology, OpenELEC), de ugyanazon a gépen a Win7 szépen leállítja a gépet, a végén elveszi az áramot.

Nem volt ez mindig így, de egyszerre sok változás volt, és nem tudom, melyik okozhatta: bekerült egy tv capture card, +1 2.5 HDD, illetve átmenetileg a Win8.1 is. Még nem volt időm végignyomozni az okot (meg ha meglesz, akkor sem biztos, hogy tudok vele mit kezdeni), de a Te esetedben nem áll ezek közül valamelyik?

• lev258
    veterán

Konzolos felületre biztos nem tudok átlépni, mert amikor kapcsol ki akkor az LM feliratnál áll meg, lehet 1 óra múlva kikapcsolna, de 5 perc után elvettem az áramot. Konkrétan elmegy a net semmi más baj nincs a torrent-el, klienst többet is próbáltam, az elején működik, majd elmegy a net. T-home Ads 20mbit/1mbit, ezt osztja egy Tp-link 341nd router. Azonosítót hogyan tudom megnézni?

Tehát akkor nem fagy, hanem nem kapcsol ki?
    Próbáld a sudo shutdown -h now parancsot Terminálból, annak le kellene állítania. Ha usb-s a wifi eszköz, az lsusb parancs megmondja. A router log-jaiban pedig megnézhetnéd, ott mit ír a kérdéses időpontban a kapcsolatról.
    Dhampir: Hol akadsz el a másikkal? Ez az eredeti link, ha nem tévedek. Csak ezért feltenni a fél KDE-t nem érdemes.

Új hozzászólás Aktív témák