Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• lev258
    veterán

Én ezt értem, de ezek szerint te kevésbé a másik oldalt. Linuxon a csomagkezelő alapból a mainstream rendszerek része, amit az átlagos felhasználók is elérnek és használnak előszeretettel. Mennyivel egyszerűbb és talán biztonságosabb is szoftverközpontban megkeresni vmit és onnan telepíteni, vagy épp terminálból. Mintsem böngészőből és xy oldalon keresztül navigálva.
    A OneGet=PS használat pont ezt a lehetőséget vágja el az átlagnak és továbbra is a marad "böngészős" módszer, ami miatt mindig is szidták a Windowst, hogy így jobban be lehet nyelni vírusokat és egyéb kéretlen alkalmazásokat.

Nem véletlenül írtam azt, hogy ez még csak cél (ahogy te is írtad, még nem működik). Most kezdtek neki. Mondjuk az itt sem fog működni, hogy bármilyen külső programot PS-ből telepítesz (Linux-nál sem olyan egyszerű alap tárolóból nem elérhetőt Terminálból telepíteni). A rendszert közvetlenül érintő csomagok, szoftverek kezelése a cél, hogy egy rendszergazda távolról SSH-n keresztül be tudjon lépni és telepíteni a szükséges dolgokat, valamint felügyelni folyamatokat.
    Linux-nál ez már a kezdetektől fogva a rendszer része, Windows-nál most akarják ezt az oldalt kissé erősíteni, még ha nem is egyszerű utólag.

Új hozzászólás Aktív témák