Hirdetés
- 8000 mAh-s aksi a Kínában most bemutatott Honor 500-akban
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Windows 10 Mobile (Windows Phone) szakmai topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy volt-e már, de ha valaki még nem ismerné az eljárást, akkor leírom, hogy Linux Mint alá hogy lehet föltelepíteni a Microsoft Windows fontjait, amit ezután a LibreOffice-ban is használhatunk (Times New Roman és társai). Én egyelőre Linux Mint Cinnamon 18.04 alatt próbáltam ki, sikerrel. Lehet, hogy Ubuntu alatt is megy, ezt nem próbáltam.
A teminálba be kell írni a következő sorokat:
sudo apt update
sudo apt install msttcorefontsTermészetesen hitelesítés szükséges, valamint a telepítés szándékának a megerősítése.
-
törölt tag
Nálam a Mint 18-as wifi kapcsolódási problémákat okozott, most 17.3-at használok, ez stabil, és hibátlanul fut.
-
törölt tag
Sziasztok!
Szeretném megtudni, hogy a legújabb Linux Mint használat közben, automatikusan trimmel SSD-n, vagy pedig manuálisan kell időnként futtatni a sudo fstrim / -v parancs kiadásával?
Nincs túl nagy tapasztalatom a Linux rendszereket illetően, úgyhogy bocs, ha a bonyolultabb dolgokhoz egy kicsit hülye leszek!
-
törölt tag
Az UEFI módban létrehozható GPT típusú partíciók mérete meghaladhatja a 2.2 GB-ot, az MBR-rel szemben, valamint lehetővé teszi a secure boot funkciót, ami a boot szektort védi a nem megfelelő módosításoktól. Így az a típusú "virágboltosítás", mint a Windows 7-nél lehetséges volt, itt nem működik.
-
törölt tag
Ugyanez a helyzet, csak fordítva, ha Windows 8.1 megy a gépre. Ott meg Legacy-ban hibázik a rendszer, kékhalál, fagyás, stb, UEFI-ben viszont kiválóan megy. De ehhez valószínűleg annak is köze van, hogy a gép hardverkulcsos Windows 8.1 licenc-el rendelkezik. S valószínűleg szándékosan lett így kialakítva a gép, hogy ne lehessen csak úgy más rendszert is feltelepíteni. A Windows 7 tökéletesen megy Legacy-ban. Csak a 8.1 hajlandó jól működni UEFI-ben, a Linux nem.
-
törölt tag
Én egyelőre csak Pendrive-ról, telepítés nélkül próbaképpen indítottam a Mintet. Most is arról írok. Azt vettem észre, hogy nálam csak Legacy-ban működik jól a wifi, ha UEFI-re állítva indítom, akkor a wifi instabil, hol csatlakozik, hol nem. Valószínűleg telepítés után is így lenne. Valami Realtek cucc van benne.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Path of Exile 2 (POE2) Early Access kulcs
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3935, 100% Akkumulátor
- Dupla Lencsés PTZ Biztonsági Kamera 2.4/5G Dual Band Wifi Kamera+128gb mermoria kártya
- AM 5 procik! Kèszleten! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 512GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Rowon