- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 17 - alap
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Santosh
tag
Sziasztok.
Legújabb Linux Mint-em van KDE-vel. Rendszeresen azt csinálja a laptopom, hogy bekapcsol a gép, de az asztal végül már nem jelenik meg, csak sötét képernyő és az egér. Néhányszor újra próbálom, és egyszer végül megjelenik az asztal is. Mi lehet a gond?
-
Santosh
tag
Sziasztok!
Linux Mint alatt különböznek valamiben a terminál parancsok Ubuntuhoz képest? Vagy teljesen ugyanaz?
És még valami: Azok a package-k, amik futnak Ubuntun, minden esetben futnak Linux Mint alatt is?
Köszi!
-
Santosh
tag
Sziasztok!
Hogy tudok az indítópulthoz olyan programot adni, ami csak rendszergazda engedéllyel hajlandó indulni?
-
Santosh
tag
Köszönöm a tippet!
Még nem csináltam ilyet, kérlek nézd meg, hogy jó-e:
megnyitottam az rc.local file-t rendszergazdaként szövegesen, majd beírtam az exit 0 elé:
/usr/crashplan/bin/CrashPlanEngine
/usr/crashplan/bin/CrashPlanEngine startDe sajnos nem indult el. Mit csinálok rosszul?
-
Santosh
tag
Sziasztok!
Telepítettem a Linux Mint-emre a CrashPlan-t, ez egy biztonsági mentést biztosító progi (felhőbe). Szépen működik, viszont nem tudom beállítani az autostart-ot.
Általánosan megfogalmazva:
szerintem az a gond, hogy nem kap az indító file rendszergazdai jogot, ezt kellene valahogyan megoldanom.A rendszerbeállítások - Automatikus indításnál beállítom az /etc/init.d/crashplan -t indításba, illetve az /etc/rc.d mappában is van egy S99crashplan indító, ezt is betettem indítóba, de így sem indul el.
Hogyan tudnék rendszergazdai joggal indítani? Előre is köszönöm, ha kapok választ!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- OLCSÓBB!!! HP Z8 Workstation (gamer célra is) dupla CPU Xeon Gold 6134
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- Apple MacBook Pro 13" 2019 256/8GB Akku:40 ciklus! Magyar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest