- Milyen okostelefont vegyek?
- Hová lett 1000 mAh?
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Siriusb #23866 üzenetére
No kellett nekem idepanaszkodni!
De jogos, hiányzott a vessző, pótoltam!
A Xiaomi 12X-et akartam először eladni, mikor megvettem a Realme 9 Pro+-t, de inkább le is vettem hamar a hirdetést és visszavittem a Realme-t, pont az idióta vevői kérdések miatt, ott is párszavas kérdésekkel bombáztak csak. Hihetetlen...de van aki ezeknek egyáltalán válaszol?
Mi lenne, ha felraknám a Jófogásra? Szerintem agyvérzést kapnék napokon belül!
-
urandom0
senior tag
-
válasz
Siriusb #23761 üzenetére
Amúgy bevált a Brocken 3 a több SSD egyidejű hűtésére is?
Abszolute! Mondjuk még jobb volt, amíg mind a négy Broken 3 megvolt és azok tetején csücsültek! Felfogatás nem nagyon kellett, mivel a hűtők mind gyári dobozukban voltak a polcon, eccerűen csak rájuk biggyesztettem a három SSD-t. Kellett is nekik a hűtés, mert közvetlen mellette volt a négy Ryzen 9 3900X is!
Szintén dobozban nyilván. (ugye elég drága az áram errefelé....)
Sajna mind a 4 Brokent megvették már...de majd kitalálok valamit.
-
válasz
Siriusb #23754 üzenetére
Mit szedek?
Konkrétan karis figurákat össze, de mindenhonnan! A fát mondjuk próbáltam díszekkel együtt begyömöszgélni a szekrénybe...na az nem annyira sikerült.
Szóval lassan xanaxot!
Egyébként sikerült egy SSD-re feltennem egy másik SSD-t és most ott csücsül mindkettő a pócon. 3 darab ugyanez a szekrényben egy Broken 3 hűtőn. Szóval nem különálló SSD-k ezek sem.
-
Archttila
veterán
válasz
Siriusb #23299 üzenetére
All-in
### ALIASES
## changing "ls" to "exa
alias ls='exa -al --color=always --group-directories-first'
alias la='exa -a --color=always --group-directories-first'
alias ll='exa -l --color=always --group-directories-first'
alias lt='exa -aT --color=always --group-directories-first'
alias l.='exa -a | egrep "^\."'
## colorize grep output
alias grep='grep --color=auto'
alias egrep='egrep --color=auto'
alias fgrep='fgrep --color=auto'
## pacman and yay
alias pacs='sudo pacman -S'
alias pacss='pacman -Ss'
alias pacsi='pacman -Si'
alias pacsl='pacman -Sl'
alias pacqs='pacman -Qs'
alias pacqi='pacman -Qi'
alias pacql='pacman -Ql'
alias pacqe='pacman -Qe'
alias pacqn='pacman -Qn'
alias pacqk='pacman -Qk'
alias pacqqe='pacman -Qqe'
alias pacqet='pacman -Qet'
alias pacqqet='pacman -Qqet'
alias pacqem='pacman -Qem'
alias pacqen='pacman -Qen'
alias pacqent='pacman -Qent'
alias pacf='pacman -F'
alias pacfl='pacman -Fl'
alias pacqkk='pacman -Qkk'
alias pacrn='sudo pacman -Rn'
alias pacrns='sudo pacman -Rns'
alias pacrsc='sudo pacman -Rsc'
alias pacrdd='sudo pacman -Rdd'
alias pacsy='sudo pacman -Sy'
alias pacsyu='sudo pacman -Syu'
alias pacscc='sudo pacman -Scc --noconfirm'
alias yayc='yay -c'
alias yaysi='yay -Si'
alias yaysl='yay -Sl'
alias yayqi='yay -Qi'
alias yayql='yay -Ql'
alias yayrn='yay -Rn'
alias yayrns='yay -Rns'
alias yaysua='yay -Sua'
alias yaysyu='yay -Syu'
alias yaysc='yay -Sc --noconfirm'
alias yayscc='yay -Scc --noconfirm'
alias unlock='sudo rm /var/lib/pacman/db.lck'
## mkinitcpio
alias mko='sudo mkinitcpio -P'
# shutdown & reboot
alias shutdown='shutdown -h now'
alias reboot='shutdown -r now'
## systemctl
alias sctl.ss='systemctl status'
alias sctl.sp='sudo systemctl stop'
alias sctl.st='sudo systemctl start'
alias sctl.rt='sudo systemctl restart'
alias sctl.rd='sudo systemctl reload'
alias sctl.ee='sudo systemctl enable'
alias sctl.de='sudo systemctl disable'
alias sctl.bl='systemctl reboot --boot-loader-entry=linux.conf'
alias sctl.bz='systemctl reboot --boot-loader-entry=zen.conf'
alias sctl.bu='systemctl reboot --firmware-setup'
## journalctl [boot]
alias jctl.b='journalctl -b'
## journalctl [kernel]
alias jctl.k='journalctl -k'
## journalctl [follow]
alias jctl.f='journalctl -f'
## journalctl [error]
alias jctl.e='journalctl -p err..alert -r'
## bat
alias cat='bat'
## htop
alias ht='htop'
## pulsemixer
alias pm='pulsemixer'
## micro
alias mo='micro'
## ncmpcpp
alias mp='ncmpcpp'
## imv
alias im='imv * -s full -u linear'
## swayimg
alias sim='swayimg * -s fit -g 300,120,1920,1080'
## swayimg
alias za='zathura'
## wget
alias wget='wget -P /mnt/PiDrive1/Downloads'
## HDSentinel
alias hds='sudo hdsentinel'
alias hds.tb='sudo hdsentinel | grep TB'
## bc
alias bc='bc -q'
## newsboat
alias rss='newsboat'
## zst compress
alias zstd.co='zstd -15 -T0 -v'
## zst decompress
alias zstd.de='zstd -d -T0 -v'
## tar.zst compress
alias tar.zst='tar "-I zstd -15 -T0 -v" -cf'
## zip compress
alias zip='zip -r -9'
## backup sd card [sdd]
alias backup.sd='sudo dd if=/dev/sdd conv=sync bs=16M | zstd -15 -T10 -v > /mnt/Games/server_backup.iso.zst'
## swaymsg tree
alias smsg.tree='swaymsg -t get_tree | grep -i'
## swaymsg outputs
alias smsg.outputs='swaymsg -t get_outputs'
## qemu live
alias qemu.live='qemu-system-x86_64 -enable-kvm -m 4G -cpu host -smp 4 -vga virtio -display sdl,gl=on -cdrom'
## qemu open
alias qemu.open='qemu-system-x86_64 -enable-kvm -m 4G -cpu host -smp 4 -vga virtio -display sdl,gl=on'
## qemu windows 10
alias qemu.w10='qemu-system-x86_64 -enable-kvm -m 4G -cpu host -smp 4 -vga virtio -display sdl,gl=on -drive file=/home/alucard/QEMU/Windows/windows-10.img'
## qemu ubuntu
alias qemu.ubuntu='qemu-system-x86_64 -enable-kvm -m 4G -cpu host -smp 4 -vga virtio -display sdl,gl=on -drive file=/home/alucard/QEMU/Ubuntu/ubuntu.img'
## confirm before overwriting something
alias cp="cp -i"
alias mv='mv -i'
alias rm='rm -i'
-
sonar
addikt
válasz
Siriusb #23237 üzenetére
Kösz!
Valszeg az idők folyamán ez is sokat fejlődött.Most nézem, hogy a virtualbox-os szívásom 2018-ban volt [link]
Aztán idén volt még egy xilinx-es driver-t kellett forgatnom ami végül nem derült ki, hogy secureboot kikapcsolásával vagy az új build oldotta meg.Kösz mindenkinek. Secureboot be lesz kapcsolva, ha gond lesz akkor jönnek a postok
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Siriusb #19567 üzenetére
Pedig nagyon jó. Igaz én szeretem a habcsókot minden változatban, főleg a diósat, az is rohadt jó. Az aldis négercsók annyira nem fajn. Igazából elmegy, de szerintem házilag tuti jobbat lehet kihozni, mert egy kicsit olyan műanyag íze van. Na majd ezzel megpróbálom [link]
-
válasz
Siriusb #19285 üzenetére
Dehogynem, gondoltam is rá, hogy Mintstick-kel is kiírom, mivel az is dd fronted, most kipróbáltam és működik, mármint az látszik, hogy működne a dolog, ha most az említett Samsung SSD-k egyike lenne a gépben! Alant a mobilkép. Szóval dd alatt is jó lesz a dolog.
Majdnem elkezdtem egy bővebb blogot írni, de a Flash topikban már le is csaptak arra, amire gondoltam is, de nem magyaráztam meg, mit jelent az, hogy Linux alatt. Szerintem a leírásból egyértelmű, miről van szó, de így ugrik a blog, mivel ha hsz nélkülire csinálom, nem lesz jó. Az volt a tervem, hogy később más márkák megoldásai is helyet kapjanak a blogban, de ahhoz kellenek a hsz-ek is. Meglátom még, talán ha megcsinálom a fw frissítést, utána írok egy blogot....
-
válasz
Siriusb #19224 üzenetére
Bocs, nem voltam pc most, szerintem azt hittem, csak akkor kell pc-nek lenni, ha PC-ről írok!
Sajna igazad van, ténylegesen és átvitt értelemben is ezek a népek nagyon hangosak. Ezt rohadtul nem szeretem! Ezt is nem szeretem.
(#19227) inf3rno
Ja, a napokban nekem is mindig a LA-i eset ugrott be. Csak ugye ez kicsit escalade ahhoz képest!
(#19229) Dhampir
alakult az asszimiláció
Aham, nagyon jól halad.
(#19230) zoltanz
Feketék ma is kevesebbnek érzik magukat sajnos.
Azért mert ott, ahol vannak, kevesebbek is. Nem pc, de lássuk be, Afrikából odahurcolták őket rabszolgának, aztán felszabadították őket, na és? Utána szerinted ugyanazon jogokat is megkapják? Hülyén hangzik, de csak ezeket a tényeket vedd figyelembe? Milyen alapon kapnának ugyanolyan jogokat? Ez egy hülye helyzet, az lett volna logikailag helyes, ha felszabadítják őket és hajóra rakják és visszaviszik mindet Afrikába. Nem? Még egyszer mondom, nem azért vitték oda őket, hogy ők jobb életkörülményekben részesüljenek! Ha ez lett volna az ok, akkor jogosan panaszkodnának.
Nálad Mészárosnak 10 millószor nagyobb a vagyona, és ugyanennyiszer okosabb is?
Persze, sok dolgot tutira okosabban csinál, meg szerencséje is van. De mi a nagy barátság gyökere, azt tudjuk? Mi köze ennek a tizenéve felszámolt óriási hadi üzemanyagbázishoz Felcsúton? Nem kell tudnunk, milyen hajtóanyag volt ott rengeteg. (de főleg mi történt vele?) Tudjuk ki volt a bázis parancsnoka? Na látod!
-
válasz
Siriusb #19006 üzenetére
Denny Crane.....sose hallottam róla, még reggel olvastam a hsz-t, de még nem voltam ébren, a feliratos oldalt kezdtem el nézni, arról ugrott be ez a fura név. Fasza, először rákerestem a feliratok.info-n.....
a fene bírja megjegyezni elsőre egy sorozat szereplőit!
Így már megvan.
-
válasz
Siriusb #18974 üzenetére
Még egy részt megnézek, hátha csak az indítás volt rossz.
Nem tudtam még én sem eldönteni, milyen, de már olyan rég láttam jó jogászos sorozatot, hogy kicsit hagyni kell, hogy építkezzenek, bár első részen bealudtam, de ez nem jelent semmit, kedvenc sorozataimon simán bealszom.
(#18971) inf3rno
Babylon 5-öt ezer éve én is nézegettem, de már akkor is öregnek tartottam, scifinél meg a modern CGI után fene tudja, kicsit mulatságos. Anno voltak ilyen Orion űrhajó meg hasonlók, mindig ezek ugranak be régi scifikre. SGU-t meg a mostani Star Trek sorozatot nézetem, elment utóbbi is, ha eltekintünk a Sorozat topikban is botrányt okozó véleményének tartalmától, hogy sok a buzulás meg csak nők okosak benne.
Annyira nem vészes, de kutya se kíváncsi rá.
Expanse-re, engem nem zavart, hogy vontatott, már ha az első három évadot nézzük. Fel kell építeni valahogy a történetet, azt meg nem jó elkapkodni.
Na de bakker, gyakorlatilag annyi volt majdnem az egész sorozat!
Azt nem tudja valaki, a Braquo folytatódik még vagy vége lett totál? Mintha elhunyászkodott volna az a zsaru benne.....
-
válasz
Siriusb #18963 üzenetére
nem tudom, nem-e lenne jobb félni tőle, ha Neked tetszi
Ez nem hangzik valami túl jól.
Jó sorozat lesz az, én ezekben a régebbi sorozatokban még nem csalódtam, már persze ami jó. A maiaknak kicsit sok néha a dinamikája, túl kiszámítható, mintha egy kaptafa/dramaturgia lenne csak, ezért is néztem utóbbi pár évben nonUSA sorozatokat. Skandinávok eszméletlen jók. Meg ami nem pörgős annyira, mint a The Wire, azt megint meg kell néznem, épp ma láttam egy zeneklipben az egyik szereplőt, gondolom emiatt dolgozik az agyamban. Bron/Broen-t ha még nem láttad, meg kell nézned. Tökéletes.
-
válasz
Siriusb #18951 üzenetére
Csak olyankor, ha a nem olvasottak közt van uby-tól hozzászólás.
Na ilyen nálam például nem szokott előfordulni!
(amúgy a régi felülettel használom)
Mondjuk sok értelme nincs, mert az ami ott megy... (uby nélkül is!
)
Na ugye! Egyébként kicsit szürke hétköznapos lesz a dolog, mert végre megkaptam az egy hónap bant!
Különben néha tényleg felhúzom magam, nem csak imitálom a fafejű marhabarmot.
Sokszor viszont tényleg ledöbbenek, hogy hová tart a világ ilyen állománnyal......az viszont általános probléma, hogy ha támadsz egy fogalomrendszert vagy szabályrendszert, akkor onnantól kezdve személyes támadásnak veszi, aki azt elővezette.Abban a topikban különben kicsinálják, aki a fősodortól eltér, ez a porci nevű minap kifejezetten szemét meg személyeskedő volt egy komával, aztán.....mindegy, gyúrhatnak a nagybetűsök meg a védett majomszemélyek is, mert 28 nap és jövök.
Persze ha addigra mindmeghalunk, akkor nem.
(#18950) Frawly
2,5 sor? Mi van veled, nem áll össze a 20.04?
-
válasz
Siriusb #18596 üzenetére
Na igen, ezért is szép ez az urdu nyelv, mert nem hagy csúnyán beszélni. A marha szót például állatállomány-nak fordítja, ezt meg csak nem mondom így senkinek!
Remélem Te, mint "barátságos népek" nem fogsz kiutálni!
Dehogy utállak ki, KDE nekem kicsit sok, de a plasma tetszik, tudom nem sok értelme van így, de ez van. Cinnamon 4 is eléggé elment plasmás irányba, kíváncsi leszek milyen lesz a Mint 20-ban lévő.
Tényleg azt hiszed, hogy akinek nincs baja velem, az elmezavaros?
-
válasz
Siriusb #18593 üzenetére
پچھواڑے میں گھوڑا آخر
Most hirtelen ennyit tudnék ezzel kapcsolatban mondani! Szerencsére a fordító kicsit mást fordít visszafelé urduból, így nem kapok ban-t! Én még nem aggódom amúgy a Cinnamonért, de ha csak pálcikaWM maradna, akkor menne a levesbe a gépem, tudod ki szenvedne ótvar 80-as évekbeli látványvilággal. De ha megnézed, mennyi új DE lett utóbbi 5 évben, nem beszélnél marhaságokat.
És bizony így van, a Cinanmonos népek barátságosak, mint én és szinte már már kedvelnek engem! Célom nekem, hogy mindenki kedveljen? Nem. Naugye.
Ti meg konkrétan aszkéták vagytok!
-
Frawly
veterán
válasz
Siriusb #17840 üzenetére
Ezek, amit ubyegon is ajánlott. De azt tudnod kell, hogy a hardveres titkosítást nem csak az SSD-nek kell támogatnia, hanem az alaplapnak (kell legyen rajta TPM chip) meg a BIOS-nak is!!! A legtöbb lap és laptop nem támogatja, csak az üzleti laptopok, céges felhasználásra szánt workstationök, vékonykliensek, szerverek. Szóval tudni kéne, hogy milyen gépbe lesz pontosan.
-
válasz
Siriusb #16526 üzenetére
Köszi, látom ide is utánam hoztad ezt a nagyszerűséget!
Amott tényleg az volt a poen, hogy a koma nem is használ FB-ot, de az aláírásában ott hirdet egy FB piacteres profilt!
(#16527) Rimuru
Suspendeljem? Ezek a bloat rendszerek megcsinálják helyettem.
Amiket Frawly ír ne vegyétek szentírásnak, azok csak a saját nézőpontját jelenti.
Ez azért sok esetben másnál is tetten érhető. Nem? De!
Szóval szerver / systemd / stabilitás egy mondatban.......
-
Frawly
veterán
-
válasz
Siriusb #16170 üzenetére
Erre érdemben talán nem is kéne reagálnom!
Nagyon galád ténymegállapítás volt.
ja, uby Digi mobilt használ.
Erre igen! Digi mobilt használnék, de nem nagyon sikerül!
Marad a nagyon nem nulla forintos korlátlan Telekom mobilnet.
(#16169) Siriusb
Sajnálom, hogy nem sikerült! Már alapból fáradt vagyok napok óta.
-
válasz
Siriusb #16164 üzenetére
Szóval szerintem igen, az emberi viselkedés jelentősen meghatározza, ki az igazi katona.
Szerintem az igazi emberről beszélsz most megint. De tényleg megértem és respektálom a civiles megítélésed!
Annyi előnyöm van, hogy én civil is vagyok/voltam. A háborús bűnösök említése nem tudom, hogy fér bele a témába. Ami délen és máshol is történt, azt tetü féreg emberek követik el, beöltözve egyenruhába. Mitől lennének azok katonák?
az igazi vezér azt mondja a katonáinak utánam, nem azt, hogy előre
Jajjjj.......ez fájt. Ilyen régen is csak a csekély létszámú irreguláris max századszintű csoportoknál volt! Szerinted egy hadtest, de akár egy hadosztály is, hogyan harcol ma? Egy irányba szaladva szembe az ellennel?
Én is gyűlölöm a gyilkolászást meg az erőszakot, épp emiatt gyűlölöm a mocsok politikusokat, mert az ő játékszerei a hadseregek is! Mint tudjuk, a háború az, ami a diplomácia után jön, ha az nem volt sikeres.
-
válasz
Siriusb #16159 üzenetére
Ezek megint csak emberi viselkedésminták, tulajdonságok, amiket írsz, nem értem, hogyan jön ki az, hogy valaki igazi katona! Egyébként pontosan értem mire gondolsz, de katonai jellemvonás a leírtakból nem szűrhető le sajna. Ez van. Civilek ezek szerint így látják.
Egyébként egy ezredes annyira nem kerül kapcsolatba sorüleménnyel soha, hogy könnyű volt velük emberként viselkednie.
Aki napi kapcsolatban volt velük, azoknál érdekes a megítélés. Ők viszont már túl sok sorkatonával találkoztak, nem csoda, ha olyanokká váltak!
-
válasz
Siriusb #16154 üzenetére
Kedves Vanek úr!
Nem szállok vitába veled, gondolom jó ember volt az az ezredes, azért írod, hogy jó katona volt. Én 23 év alatt egyetlen jó katonát nem ismertem meg, mivel semmilyen harctevékenység, háború nem volt. Szerencsénkre! Innentől kezdve csak vicc az egész, lehet, hogy a jó emberek kifejezetten rossz katonák lennének, de ez csak akkor derülhetett volna ki ....
ps. nem azt mondom, hogy a civilek nem képesek megállapítani, ki a jó katona
Netuddki
-
válasz
Siriusb #16151 üzenetére
Drága Vanek úr! Két megállapításod kicsit érdekes, bár külön-külön fel sem tűnne senkinek.
1. nem vagyok kompatibilis a rendfokozat alapon működő gittegyletekkel
2. egy igazi katonával találkoztam, de az egy ezredes volt.
Kérdés, ha az 1. igaz, akkor milyen alapra helyeznéd a 2. megállapítást, honnan tudhatnád akár megtippelni is, ki az igazi katona!?
(#16152) zoltanz
Az előbbi logikai bukfenc könnyebbnek bizonyult, viszont itt meg kihagytad azt, ami a kettő között van, csak azért, mert az telik el leghamarabb, mert pillanatnak gondoljuk a jelent? Ha nincs jelen, akkor hogyan lesz jövő?
-
Frawly
veterán
válasz
Siriusb #14503 üzenetére
Valóban, ez volt a gond. Fáradtan nem vettem észre, hogy amit xz-vel próbálkoztam, az benne maradt a mappában. Nem tűnt fel, hogy pont kétszeres az eltérés. Jó szemetek van, hogy ilyen könnyen kiszúrtátok.
(#14505) bambano: valóban, ha kimenetet tömörítek, akkor felesleges a -k kapcsoló. Először fájlonként teszteltem, akkor kellett, aztán bemásoltam az összes kapcsolót a tar-os megoldásba is. Persze elfér, gondot nem okoz.
A mappában egy szótár van, az egyik állomány 419 MiB, amit 69 K(!)iB-ra tömörít be az xz. Durva.
-
-
válasz
Siriusb #14170 üzenetére
Hasztalan, én is említettem már neki, hogy ez off topik, ne vegye túl komolyan........neki nincs lazítás, készül a 64GB alatti életre konzolos böngészőből!
(32GB-on már egész jól fut a konzolos hanglejátszója 100kb terheléssel-.........éééés boldog!)
Én már annak is örültem, ha Manjaro KDE-n képes voltam rájönni, mitől lesz kedve a wifi-t felismerni, amit amúgy felismer, csak nincs hozzá kedve......
-
-
Rimuru
veterán
-
bambano
titán
válasz
Siriusb #7506 üzenetére
ha a kocsmához a lepusztultságot is asszociálod, akkor oké.
de egyrészt nem muszáj igazi kocsmába menni, tőlem lehet az rendes étterem is, másrészt voltam már itt Debrecenben olyan kocsmában, amibe be lehet ülni.oké, vannak híresen késdobáló helyek is, ahol számít az antré
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer/Multimédia PC Eladó - GTX 1070 + Ryzen 5 + 16GB RAM
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged