Új hozzászólás Aktív témák
-
Penty
aktív tag
válasz
Sweet Lou 6 #24418 üzenetére
Sajnos ez is csak egy ilyen-olyan chromium klón. Talán a jobbak közül, de az alapja ennek is ugyan az, mint a böngészők többségének. Én a régi Presto(?)-motoros Operáról írtam.
-
Penty
aktív tag
válasz
Sweet Lou 6 #24416 üzenetére
Erről jut eszembe: De jó lenne most egy régi Opera-szerű böngésző a piacon...
A régi Opera pici, gyors, kézreálló, mindennel felszerelt kis cucc volt. Nagyon szerettem anno, még a zártsága ellenére is. -
Apollyon
Korrektor
válasz
Sweet Lou 6 #24087 üzenetére
Igen, kissé feminimebb lett az arca. A túlsúlya miatt egyébként is valószínű, hogy tesztóproblémái lehettek, meg számos más gondok is adódnak már ilyenkor. Nekem azért eléggé meglepő volt, ő lett volna az utolsó, akire gondoltam volna, hogy ilyesmikkel küszködik.
-
urandom0
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #23402 üzenetére
Na, azért nem kellene több DE-t telepíteni egy rendszerre. Nézd meg az XFCE alatt mik futnak:
- kalendarac
- baloo_file
- mate-screensaver
- sendmail
- kgpgVagy Mate alatt:
- kalendarac
- sendmailVagy Gnome alatt:
- baloo_file
- kalendarac
- sendmailEzeknek mi közük van az adott DE-hez?
Illetve a megadott RAM fogyasztások is borzasztóan magasak. Szerintem a szerző fogta, és összeadogatta a RAM értékeket, amik a szeme elé kerültek. Kizártnak tartom, hogy egy Openbox alapjáraton 600 MB-ot egyen, vagy akár egy KDE 2800 MB-ot. Oké, hogy nem BSD hanem Linux, de ha feldobsz egy Kubuntut, nagyjából 800-900 MB RAM fogyasztással lehet számolni, egy Fedora Gnome esetén olyan 1,1-1,2 GB körül...
Ezzel az összehasonlítással valami nagyon nincs rendben!
-
sonar
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #23235 üzenetére
Örülök, hogy sikerült a lényeget megfogni.
A Linux VS secure boot a kérdés, hogy bekapcsolt secure boottal milyen szívasokra számíthatok -
sonar
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #23232 üzenetére
Amennyire én tudom ez azért nem mandatory request.
Leginkább az érdekelne hogy ha vki fejleszt a gépen az futott e bele secure boot rá visszavezethető anomaliaba -
válasz
Sweet Lou 6 #22919 üzenetére
Ezelőtt 13 éve az openoffice is jobban kezelte az m$ doksikat, mint az m$ office.
(természetesen csak némely, szélsőséges esetben)Amúgy meg köszönöm a tippet
, 1 próbát megér.
-
válasz
A prezentáció készítője milyen? Mert én pl. azt a libreofficeban gyakorlatilag használhatatlannak tartom, megragadt PowerPoint 2003 szinten.
-
Siriusb
veterán
válasz
Köszönöm!
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6 #21970 üzenetére
Fizetős Windozos sajna ABBYY FineReader de teljesen magyar, és honosított szövegfelismerő. Linux-os nemtudom van e ilyen, szerencsére nem sűrűn kell azért.
-
Frawly
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #21923 üzenetére
Azért a logot megnézhetted volna, hogy miért nem indul a service. Tudom, írtad bug miatt, de konkrétan mit írt ki? A HDR-nek meg nem kéne azzal összefüggenie, hogy milyen protokollon át osztottad meg. Ezt az emby-t nem ismerem.
A hálózati megosztás viszont minden platformon kaka. Nem csak Linuxon, de a Windows SMB megosztása sem jobb, meg az iOS/MacOS szutyka se. És itt az iparág a hibás, hogy nem fognak össze, és nem dolgoznak ki erre egy nyílt szabványt, amit szépen követne mindenki, és szabványosan implementálva tudná kulturáltan használni mindenki. Ennek hiányában egyes platformok és cégek szutykos megoldásaival kell szenvedni, SMB, NFS, DLNA, akármi.
-
Rimuru
veterán
válasz
Szoval megkerested es megtalaltad a hibat erre javitas helyett valtasz masra. Megerte.
-
válasz
Ennél enyhébb lenne ez a párhuzam, akkor már merőlegesnek nevezhetnénk!
-
Rimuru
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #21674 üzenetére
Oke igy mar megvan.
Nem tud. -
Rimuru
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #21671 üzenetére
Nem tudom pontosan mit ertesz kozmetikai szures alatt. Blokada-t hasznalok jelenleg.
Domain szinten tudod allitani hogy mit tiltson/ne (tehat ha nincs egyik listaban akkor is tilthatod/ellenkezoje ha megis kell engedelyezheted). Tok egyszeru mert van hostlist log.
Appokat whitelistelni tudod (regebben volt benne blacklist alapu megoldas is)Sicc, tudom most mar nem black/white list hanem... mi is ami pollkorrekt?
-
Rimuru
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #21666 üzenetére
Nem kell ezert fizetni: Blokada/dns66/stb.
Linuxon, van minimal scriptem ami naponta frissiti a hosts fajlt (innen) + firefox lvl2 blocklist, a ketto egyutt mar sok mindent megfog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest