- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz
zoltanz #24474 üzenetére
Ja hogy kicsi a budget.
Hát, a pixel amúgy is most már érthetetlen módon prémiumnak számít árazásban legalábbis, és annyira nem jó, mint amennyit kérnek érte. Tudom, mert nekem is az van. ;D
Szolgáltatónál lehet részletre is venni, pixel 9a jó áron van, és régi telót beszámítanak, asszem yettelnél vagy a másiknál. -
-
-
válasz
zoltanz #24212 üzenetére
Amint kiveszed belőle a random akkumlátor/eautó rant-ot a mondandódból máris egy valós problémát mutatsz be. Ennek a problémának a felelősség csúsztatása az, ami engem bosszant.
Visszakerestem, mert erről volt szó (5 hónapja) handras-nál, ami kísértetiesen hasonló képekkel/állításokkal megtűzdelt virális videók miatt jött létre. Az általad berakott kép 2:46-nál a videóban is bent van. -
-
Vladi
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
válasz
zoltanz #24096 üzenetére
Igaza van pengwinnek. Az enterprice linux lényege a stabilitás és hosszú támogatottság. Amikor elkészül akkor olyan közepesen régiek a csomagok. 5 évig kap friss csoamgokat és hardver támogatást, utána semmit! Tehát simán lehet, hogy 6-8 éves alkalmazásokat találsz benne.
Plusz semmilyen új hardvert nem támogato oob. Kivéve elrepós kernellel de az másik történet.Ami egyébként miért is gond? Jó oké friss hardver, de ez engem olyan 10 éve nem hat meg. A szoftvereket meg eszköznek tekintem, nem célnak. Tehát kell valami zene lejtászó, olyan amit szeretek és ismerek. Most a disztribútor meg tartsa már a hátát azért, hogy a csomag amit közzétesz az stabil, kompatibilis és nincs benne biztonsági hiba. Ez a dolga.
Ez után meg a disztró legyen stabil. Slussz..
Egyébként pont ebből következik egy nagoyn régi paradigmális probléma, hogy ezt mind hogyan biztosítod? Legyen friss hogy támagasson midnenféle funkciót de legyen stabil is.
Erre több paradigma jött létre, point relese, vagy rolling release. Vagy szétvélasztod a user spacet és a system spacet. Pl a freebsd-nek van erre egészen érdekes megoldása.
-
pengwin
addikt
válasz
zoltanz #24096 üzenetére
Geci régi csomagok vannak benne
És erre szerinted a RHEL miért megoldás?
Egyik régi csomagos disztró helyett megtaláltad a másikat.Ha már RPM-alapú disztrókat nézegetsz, akkor RHEL helyett CentOS Stream 9 esetleg, de szerintem jobban jársz az openSUSE Leap-pel. RH disztrók használhatatlanok alapból a nagyon megideologizált 100% FOSS policy miatt, szóval lehet 3rd party repókkal szórakozni, hogy legyenek driverek, kodekek és egyéb szoftverek, amiket használni akarsz.
Ubuntu háttere továbbra is stabil, csak van pár megkérdőjelezhető döntésük: már megint szembemennek mindenki mással, csak most snap vs flatpak témában, meg telemetriáznak alapból.
Debian testing is jó lehet, ha egyébként szereted a rendszert... az összes *buntu is arra épül, nincs baj a stabilitásukkal.
-
pengwin
addikt
válasz
zoltanz #24063 üzenetére
Egyéni fejlesztőknek elérhető a RHEL ingyen is.
Nem tudom mi kell, hogy kvalifikálj.Szerintem asztali rendszerként lehet jobban jársz CentOS-szel, elvileg a Stream nem lett rossz: élhetőbb asztali rendszerként, mint a RHEL, de stabilabb, mint a Fedora.
-
-
-
pengwin
addikt
válasz
zoltanz #24000 üzenetére
A FF Androidon nekem nagyon megbízhatóan működik, AdBlock helyett mondjuk UBlock Origin-nel. Ez nem enged át YT reklámot, sem Androidon, sem asztali rendszeren.
Egyébként Androidon root nélkül telepíthető pl. a Newpipe, ami meg egy sokkal barátibb 3rd party kliens... mondjuk YT bejelentkezés nincs benne, ahhoz valami más kell (talán ReVanced néven fut most a másik app, nem tudom kell-e hozzá root)
-
-
-
urandom0
senior tag
válasz
zoltanz #23928 üzenetére
Azt nem tudom, mi okozta a hibákat, nem volt időm utánajárni (értelme se lett volna, úgyis Windows ment rá). De igen, jogosultsági hibák voltak, meg csomagtelepítéssel kapcsolatos hibák.
Előfordul az ilyen...2019-ben volt egy nagyobb beszerzésünk, 50db Fujitsu PC-t, és 32db Fujitsu Lifebook-ot vásároltunk. Az 50 PC-ből 3 nem indult el, ebből kettőt garis SSD cserével oldottunk meg, a harmadik pedig komplett gépcsere volt, mert egyáltalán semmilyen SSD-t nem érzékelt a BIOS.
A Lifebook-ok közül az egyik töltője volt rossz. -
fatpingvin
addikt
válasz
zoltanz #23928 üzenetére
ami sokkal nagyobb probléma szokot lenni az ilyen low-level kontrollerek, leginkább az EC támogatottsága/dokumentációja. olyasmik mint akksi figyelő és töltő, propellervezérlő, hátérvilágítás ha nem a GPU kezeli közvetlenül, stb. én speciel touchpaddal is szívtam amióta nem PS/2 hanem I2C adatkommunikációt használnak hozzá...
-
fatpingvin
addikt
válasz
zoltanz #23919 üzenetére
mert a windos-ikonnal már amúgy is gyártanak, akármennyire nem standard ikon semmire. csak ezért nem fognak új szitázást gyártani.
amúgy meg matricázd át, én is így használom
ez a hajtogatós billencs meg nekem kifejezetten tetszik, csak egy aggályom van mégpedig az hogy csak vezeték nélkül hajlandó működni. -
-
F34R
nagyúr
válasz
zoltanz #23649 üzenetére
Azt "rafogjak" a chiphianyra. Nem csak a VGA-k lettek dragabbak nezd meg a telefonpiacot is.
Itt viszont a hasznaltpiac arai sem nagyon akarnak valtozni, sot!!!#23648 Di Natale
Valakinek ez is csak szorakozas.... minden ujat kiprobal es ha veszteseges is csinalja. ugyanez a chia-val... megeszi a ssd-ket megis "banyasznak" rajta.
Vagy mondhatnam a jatekbeli mikrotranzakciokat, hol es kinek eri az meg?
Ez is egy szenvedely. -
fatpingvin
addikt
válasz
zoltanz #23328 üzenetére
MasterDeeJay kolléga írt ugyanilyen procival szerelt alaplapról
(én meg ugyanezt megnéztem Linux alatt, ha valakinek érdekes lehet esetleg...)ami a backdoort illeti, jó kérdés, nem csináltam BIOS dumpot, bár mivel VIA utód, én az AIS miatt aggódnék leginkább.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Formula-1
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos autók - motorok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- PlayStation 5
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch Ultra 2év garancia!
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- G.SKILL 32GB Trident Z5 DDR5 6400MHz CL32 KIT F5-6400J3239G16GX2-TZ5S
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe gar
- Nitro AN515-44 15.6" FHD IPS Ryzen 5 4600H GTX 1650 16GB 512GB NVMe gar
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 15 G2 - i5-1135G7 I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest