- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
Szóval valami olyat keresek ahol nem érnek meglepetések. Feltelepítem és tudja kezelni a bill-t, a multitoch-ot, fényerőt...
Erre egy megoldás van, ne vegyél laptopot, és használj desktop gépet.
Ha mégis kell laptop, akkor azzal tegyél próbát, amit írtam. Viszont nincs biztosíték arra, hogy a sok pénzért vásárolt laptopod hibátlanul fog működni. Üdv 2024-ben. -
Apollyon
Korrektor
A vizes példa arra vonatkozott hogy a túl sok semmiből sem optimális. Az allergia meg teljesen más téma. Attól még a túl sok víz is ugyanúgy árt. De általában nem az szokott a probléma lenni, hogy az emberek túl sok vizet isznak meg túl sok egészséges tápanyagot visznek be.
-
Apollyon
Korrektor
A túlzott vízivás meg halált, szétrobban a gyomrod meg elhígul a véred vagy ilyesmi.
Nyilván semmit sem viszünk túlzásba. Kiegyensúlyozott étrendre gondoltam, amely elegendő, jó minőségű lehetőleg állati, fehérjét is tartalmaz. Az egyik fórumtárs itt vegetáriánus / vegán meg biológus is, szal bocsesz, ha jobban tudja, lehet a fejemet is veszi, de nekem csak pár vega ismerősöm van, és mindegyik küszködik valami problémával és nem gyógyul meg.Na de arra akarok kilyukadni, hogy esetleg a megfelelő étkezés jobb testi és lelki egészséggel jutalmaz. Beviszed a megfelelő tápanyagokat, sok zöldség-gyümölcs válogatottan, húsok, tojás, illetve minőségi szénhidrát, pl. barna basmati rizs, zab stb. Persze rendes zsír is kell, én már lassan 10 éve csak kókuszzsírban sütök-főzök. Cukros fosok ivása helyett meg víz, tea.
-
fatpingvin
addikt
-
fatpingvin
addikt
ez a glifozátos szöveg jó nagy baromság volt... egy szóval nem állítom hogy egészséges lenne mert nem az, de egyrészt kezdjük ott a glifozát egy gyomirtó, nem pedig rovarölő, másrészt a kitin és a kollagén totálisan különböző biopolimerek, a bioszintézisüknek is nagyjából nulla az átfedése, így ez az analógia is legenyhébb szóval légbőlkapott...
értem én az ellenérzéseket és indokoltnak is tartom őket, de ilyen ordas sületleségeket ne találjunk már ki mögé.nem teszem offba mert általánosságban szól...
-
vargalex
félisten
-
cigam
titán
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen.
Ugyanakkor mi lesz, ha az egyetlen(?) ember kiszáll mögüle? A RedHat továbbviszi úgy, hogy nem az ő kezében van a kantár? Vagy eljátssza azt amit a Canonaical a Unity-vel?Mi lenne a Linux-al, ha Torvalds nyugdíjba menne?
-
Archttila
veterán
Ez csak egy része...
### ALIASES
## changing "ls" to "exa
alias ls='exa -al --color=always --group-directories-first'
alias la='exa -a --color=always --group-directories-first'
alias ll='exa -l --color=always --group-directories-first'
alias lt='exa -aT --color=always --group-directories-first'
alias l.='exa -a | egrep "^\."'
## colorize grep output
alias grep='grep --color=auto'
alias egrep='egrep --color=auto'
alias fgrep='fgrep --color=auto'
## pacman and yay
alias pacs='sudo pacman -S'
alias pacss='pacman -Ss'
alias pacsi='pacman -Si'
alias pacsl='pacman -Sl'
alias pacqs='pacman -Qs'
alias pacqi='pacman -Qi'
alias pacql='pacman -Ql'
alias pacqe='pacman -Qe'
alias pacqn='pacman -Qn'
alias pacqk='pacman -Qk'
alias pacqqe='pacman -Qqe'
alias pacqet='pacman -Qet'
alias pacqqet='pacman -Qqet'
alias pacqem='pacman -Qem'
alias pacqen='pacman -Qen'
alias pacqent='pacman -Qent'
alias pacf='pacman -F'
alias pacfl='pacman -Fl'
alias pacqkk='pacman -Qkk'
alias pacrn='sudo pacman -Rn'
alias pacrns='sudo pacman -Rns'
alias pacrsc='sudo pacman -Rsc'
alias pacrdd='sudo pacman -Rdd'
alias pacsy='sudo pacman -Sy'
alias pacsyu='sudo pacman -Syu'
alias pacscc='sudo pacman -Scc --noconfirm'
alias yayc='yay -c'
alias yaysi='yay -Si'
alias yaysl='yay -Sl'
alias yayqi='yay -Qi'
alias yayql='yay -Ql'
alias yayrn='yay -Rn'
alias yayrns='yay -Rns'
alias yaysua='yay -Sua'
alias yaysyu='yay -Syu'
alias yaysc='yay -Sc --noconfirm'
alias yayscc='yay -Scc --noconfirm'
alias unlock='sudo rm /var/lib/pacman/db.lck'
-
Siriusb
veterán
Ha már ilyenbe ártom magam, gondoltam a zsh prompt-on is ideje változtatni, feldobtam a powerline-t. Jól belefutottam, mert nem tudtam működésre bírni és arra sem jöttem rá, mi hibádzik; a powerline-lint-ben volt egy python modul hivatkozási hiba, azt javítottam, utána minden szó nélkül lefutott, nem írt ki semmit.
Végül feltettem a powerlevel10k-t, ez legalább működik.És ha már KDE, a csilivili kinézetet választottam.
-
Siriusb
veterán
Nemrég költöztettem Arch-ot új gépre, ráadásul komplett platform váltással. Uefi-ben secure boot engedélyezve, other OS beállítva, semmi gond nem volt, grub-ot kellett újratelepíteni.
Szerk.: virtualbox-szal sincs bajom, pusztán engedélyezni kellett a procinál a virtualizációt.
-
urandom0
senior tag
Elméletileg biztonságosabb a rendszer a secure boot miatt, de szerintem a gyakorlatban aligha fogsz olyan vírussal találkozni, ami beeszi magát a boot sectorba. Én ki szoktam kapcsolni, egy problémával kevesebb.
Windows 11 igényli a secure boot bekapcsolt állapotát, de telepítéskor a registryben kilőhető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG Ultragear 27GN60R (fekete szín)
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1370P 16/512 FHD+ IRIS Xe
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Touch , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11 ( olvasd végig )
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11
- Eladó Garanciális Thrustmaster T248 kormány és pedál + TH8S váltó + kamion váltógomb
- Fotó állvány eladó
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged